Ukázka č.1
Ukázka č.2
Koupit
A je to tady! Calvin a Hobbes už pošesté! Chlapec a jeho tygr se vracejí, aby dokázali, že vědecký pokrok nebere zajatce. Když máte před sebou možnost velkolepého objevu, který změní svět (nebo za vás aspoň udělá domácí úkoly), nemůžete se ohlížet na tak malicherné věci jako je úklid, spánek čištění zubů nebo rodiče.
Jedna z nejgeniálnějších stripových sérií spolehlivě pobaví všechny věkové skupiny. Dětem navíc přinese inspiraci a rodičům vědomí, že mohli dopadnout ještě mnohem hůř.

Scénář
William B. Watterson II
Art
William B. Watterson II
Obálka
William B. Watterson II
Překlad
Richard Podaný
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7449-105-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 225 mm
Tisk
černobílý
Váha
370 g
Stran
128
Cena
199 Kč
  • kaylin
    "Calvin a Hobbes 6: Vědecký pokrok dělá "žbuch"" je jen důkazem toho, že když je strip dobrý, zraje jako víno postupně, jak ho tvůrce vytváří. A "Calvin a Hobbes" zráli. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1523-calvin-hobbes-6-vedecky-pokrok.html
  • Černá Krysa
    Fakt jsem se bavila až neuvěřitelně. Stripy moc nemusím, ale přiznám se, že tohle mě fakt okouzlilo. Calvin je třída a navíc se v něm člověk kolikrát i pozná. Buď v něm, nebo v jeho rodičích, podle situace :)
  • Kapis
    Zase skvělí;) díl!! A ke konci to chytlo ještě na gradaci. Oproti takovému Garfieldovi, mám pocit, se Watterson tak nevykrádá - aspoň to není patrné v rámci jedné knihy. Rozhodně nejlépe kreslený a se Snoopym nejmetafyzičtější strip. Asi bych měl pomalu zvažovat dokoupení dalších tří dílů co už jsou venku...
  • sedw
    Calvin je jednička mezi stripovými sériemi, naprosto excelentní zábava. A ač obsahuje i slabší stripy (což je pochopitelné), celkově jednoznčně 5*.
  • Kaluž
    „Netopýři: Hmyzí metla nebes“ (Calvinova písemná práce operuje s neověřenýmy fakty)

    Calvin opět nezklamal, poté co přirovnal čočku s párkem k vajglům v omáčce z ledvinových kamenů následovalo regulérní vyprsknutí části mnou zrovna konzumovaného pokrmu a neúmyslné potřísnění dotyčné stránky (zvažuju, zda uplatnit reklamaci pro znehodnocení knihy způsobené vysokou kvalitou humoru...). Tentokrát bezkonkurenční je noirová vsuvka s řešením početního příkladu. Watterson je stripový bůh.

    „Zeptal jsem se mámy, jestli moje narození brali jako dar... a ona na to, že rozhodně by za mě neplatili.“
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.10.2012 14:45Calvin a Hobbes #06: Vědecký pokrok dělá "žbuch"
    Duplikátor, detektivka s matematickou zápletkou, dinosauři... já se zase řezal.

    Celkový dojem: 100%
  • Azalin
    Zase skvělý díl!
  • p3tris
    Už od mého prvního setkání s Calvinem ve stripu "Mamí, upšík jsem si hlavu" kdysi dávno v MF Dnes ho mám radši než Gardfielda a Snoopyho dohromady. A ani šestá kniha na tom nic nemění, jen ještě víc utvrzuje.
  • krvinka56
    S tímto komiksem je je to jako s vínem.Jednou narazíte ne bezvadný ročník pak zas na špatný.A s touto sérií je to samé.Někdy zábavné jak hrom jindy absolultní trapárna.Tentokrát se ale i dost dobře pobavíte,jindy si ukrotíte hlavu nad tím co si autor dokázal vymyslet.Některé stripy sou o ničem a pak tu máme ty které s chutí přeskočíte protože sou fakt strašné.Ale na to abyste po práci přišli na jiné myšlenky je to dobrá kniha.V pohodě si u ní odpočinete.Mít takovou zrůdu doma tak skončí v kleci.Kresba je fakt super.Jo a ty sněhuláci nemají chybu.Navíc si užijete Calvinovo polemizování o životě a jiné jeho šílené úvahy.
  • Light
    Mate taky zhruba v pulce knihy nejake ciste, volne stranky nebo mam jenom ja spatnej vytisk?:/
  • erik
    Calvin a Hobbes je môj najmilší strip už od prelomu rokov 1999/2000, kedy poslúžil ako učebná pomôcka jednému americkému lektorovi, čo učil na štátnicovom kurze. Po nejakom čase začal vychádzať v novinách Sme a úplne si ma získal. Z toho dôvodu sú mi stripy z tejto knihy poväčšinou známe. Nič to nemení na fakte, že nech je Calvin obeťou opatrovníčky, školy, rodičov, spolužiakov i spolužiačok alebo je v roli dinosaura, kozmonauta, detektíva či superhrdinu, spolu so svojim tigrom ma chytajú za srdce. Správajú sa ako deti a ich filozofické úvahy nad realitou sú nielen detsky priamočiare, ale aj vtipné a zároveň vážne (hm, to som to ale opísal...). Čo dodať. Aha, ani znížená kvalita naskenovaných podkladov nemôže na genialite tohto dielka nič zmeniť.
44511
Četl/a (67)
adevr, Alfi, aza, Baffman55, Balů103, Berry669, binnmode, Bonpar, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, davidek, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, filmator, flipflop, Fox01, georg, Georgíno J., gongon44, Grrr, Hanussen, Houbař, IndyP, James, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaluž, Kapis, kaylin, kinak, Kocour, Lawer de Sanctis, Light, LookAss, Lucieee91, Lukasitch, Mamut12, Moyek, mstefl, NecRoman, Noci, oleav, p3tris, PAK, Paldini, pavlosson, pearlxjam, punisher, Rezet, S313, saja, Schramm, Shpeckk, SNUFKIN, strougy, trudoš, TZcomics, vita, VXP, xmirek, zgrywus
(146)
adevr, Afrodoman, Alfi, Awakener, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, berounskej, Bezvliv, binnmode, blackJag, Bob, bourgeois, brkowycz, calvin10, calviti, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, Dali, davidek, DAxik, DEmnoG, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Eddiesiska, erik, farnhajt, filemon, filipes, Fox01, Fréza, georg, George Walker Bush, Georgíno J., gongon44, goodspeed, grinder, Grrr, Hanussen, herbert, herrman, hiro666, Horstik, Houbař, Hulik, Iggy Pop, ikshorm, IndyP, invape, Jak, James, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaluž, Kapis, kaylin, Kazumaki, kinak, Kjon, Kocour, komik.sx, krvinka56, Lawer de Sanctis, lifi, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, lostkokots, Lucifer, maara, Mamut12, Martin Buchal, Marvin, Matio, matrosh, MB, Michal Opitz, mikado, Mitak, moiqpiom, monty.cl, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, p3tris, padre_negro, PAK, Paldini, pavlosson, pearlxjam, pechna, porculan, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, radiohead99, regressiv, Rezet, Ricarderon, Ricky Gervais, rooty, S313, Saran, Satan__666, Schramm, sedw, seeker666, sercial, Shpeckk, Skot, sleepless, Sněhurka, SNUFKIN, strougy, tacmud, timek, Toe, trudoš, tulipstros, TZcomics, vita, Vítek, vranakx, VXP, Wiruss, xintax, xmirek, yama, yogi, zdoog, zgrywus
Chce (12)
Blair, Braindead, fusnix, henrycruel, Holmwood, Lobodlak, Luxor, macomix, mikki.maser, Niaz, Tiba, tukak
Shání (1)
pavel