Dva přátelé a ekologičtí aktivisté Radiator a Recyklator se po nezdařené spolupráci se záhadným Deviatorem ocitnout v podzemním vězení. Jejich zoufalý pokus o útěk je záhy zmařen a šílený vědec oba transportuje do neznámé pustiny. Je to Země, je ale nadobro změněná – zdá se, že muselo dojít k nějaké katastrofě. Lidé i zvířata zmutovali v děsivá monstra a ze života se stal dennodenní zápas o nejzákladnější potřeby. Tento nový svět je ještě více nevyzpytatelný a nebezpečný…

Scénář
Petr Korunka
Art
Petr Korunka
Obálka
Petr Korunka
Žánry
sci-fi, ze života
ISBN/ISSN
978-80-87260-30-2 (Labyrint)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 250 mm
Tisk
černobílý
Váha
484 g
Stran
128
Cena
225 Kč
  • Le Porello
    Hodně dobré pokračování! Zdá se autor má příběh promyšlený dopředu, takže se snad nestane to, na čem podle mne pohořel Voleman, který z velmi slibně rozjeté série vyšuměl do stracena. Korunka zvládá dialogy i překvapivé zvraty. Na rozbory, grafy a diagramy jsem si po prvním díle, kde mě taky trochu odváděli od děje zvykl ( nebo se je Petr Korunka naučil účelněji používat? ) a děj vhodně doplňují. Rozhodně se těšim na další díl.
  • Lenny
    Lenny mecenáš22.7.2012 23:41Radiator & Recyklator #02: Restart lidstva
    Určitě lepší než jednička - kresebně i scénáristicky. Hned na začátku nechává Korunka hlavního záporáka z prvního dílu zvítězit a zničit svět. Ocitáme se tak v postapokalyptickém světe, kde se autor docela vyblbnul a člověk čeká, co se na něj vyřítí z další stránky - dokonce tu mám mutantího jmenovce. Celá dvojka je spíš takové putování tímto světem, kde až ke konci dojde k výraznější konfrontaci - a zas to končí "pokračování příště". A docela se na pokračování těším, kulisy jsou rozestavěny, takže se autor může rozjet. Co mi na komiksu vadilo jsou ty neustálé rozbory veškerých technických věcí a zvířat - hlavně ten font bije do očí a oproti klasickému bublinovému působí divně. Je jich tam zbytečně moc a ruší to od děje -> pro děj nejsou nijak podstatné a mohli by být klidně na konci komiksu (nicméně pobavil ten, kde je u zbraní i damage).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.6.2012 16:57Radiator & Recyklator #02: Restart lidstva
    Tak nějak mě druhý díl oslovil více než první. Nevím proč, ale kresba a celkový styl mi lehce připomíná Nikkarina (snad se ani jeden z autorů neurazí).

    Tentokrát zavítáme do post-apokalyptického světa, přičemž tato návštěva je zapříčiněná "stázovou" zápletkou tak trochu vypůjčenou z Červeného trpaslíka. Přes všechny paralely je ale tento komiks všechno, jen ne neoriginální. Dvě podivné postavičky uprostřed světa, který momentálně připomíná to nejdivnější z Dalího a to nejhorší z Bosche, hází do pléna nejrůznější ekologicko-politické agitační hlášky, což má za následek, že by mě ohromně zajímal samotný názor Petra Korunky. Zajímal by mě o to víc, neboť proklamované názory se v tomhle komiksu střetávají s velmi dobrou opozicí a ten, kdo měl dosavadní prohnilý konzumerismem a materialismem prolezlý svět zničit (Deviator), je očividně taky nemorální a autoritativní magor, koho může obdivovat leda nějaký bezcitný anarchoprimitivista:-) Komiks je ještě kromě podobných "think forward pictures" prošpikován - podobně jako v předešlém díle - mnoha vtipnými grafy, technickými ilustracemi a jinak vědecky ilustrativními obrázky, což mě na celé knize baví asi nejvíce.

    Celkový dojem: 80%