Sindibád, legendární hrdina sedmi moří, čelil ve své době mnoha dobrodružstvím, ale žádné pro něj nebylo takovou výzvou jako prosba o pomoc od jeho dávného přítele, krále Haakima z Hasisu. Haakimův syn Habib je rozmazlený, sobecký a jeho chování se vymyká starému králi z rukou. Haakim si uvědomuje, že pokud půjde jeho syn touto cestou, nebude mít Hasis nikdy vládce, jakého si zasluhuje. S obavami o syna a budoucnost země se Haakim obrací na Sindibáda, aby pomohl najít Habibovi sebe samého. Sindibád věří, že se chlapec může změnit. Ale když mladý princ vystaví Sindibáda i jeho posádku obrovskému nebezpečí, zavede je na nebezpečnou a riskantní cestu, je jeho přesvědčení podrobeno zkoušce. Podaří se Habibovi změnit a stát se mužem, kterého z něj chce mít otec?

Scénář
Dan Johnson
Art
Naresh Kumar
Obálka
Naresh Kumar
Překlad
Michal Kočí
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-247-4310-3 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
92
Cena
179 Kč
Originál
Sinbad: The Legacy ()
  • Mamut12
    Mamut12 mecenáš5.6.2022 10:50Sindibád námořník
    K tomuto komiksu jsem se dostal úplnou náhodou a musím říci, že jelikož jsem od něj nic nečekal, tak mi přišel celkem dobrý. Příběh není nic světoborného, ale rozhodně to neurazí, je to taková jednohubka na vyplnění času při čekání u doktora apod..
  • Fry
    Fry admin28.2.2016 16:21Sindibád námořník
    "Sindibád námořník" - Asi budu muset souhlasit s Kabukimanem ... "Sindibáda" a jeho výpravy jsem jako malý sledoval velmi rád. Proto jde poznat, že i když se Johnson snažil převést tohoto hrdinu sebevíc do komiksové podoby, něco mu prostě chybí. Možná v tom vidím celkovou zápletku, které tak nějak chybí to "málo" na co jsme u Sindibáda zvyklí a snaží se na 80 stranách o víc, než ve skutečnosti je. I tak je to naštěstí pořád "Sindibád" ... Za mě 3*!
  • Kabukiman
    Kabukiman6.4.2014 11:58Sindibád námořník
    Tak za 29kč z Levnejch knih je to v pohodě. Ale jinak slabota. Sindibádovy filmy jsem jako děcko miloval. A vlastně i dneska bych se na ně kouknul uplně v pohodě znovu a někde je mam i uložený. Pamatuju si jak se Sindibád rubal s kostlivcema, všelijakejma minotaurama a kdo ví čim vším... To bylo prostě stejně super jako třeba skvělej Souboj titánů (ten původní, ne ten hroznej remake!). No a tak jsem se i v komiksu těšil na pořádný námořní dobrodružství s všelijakejma obrama a netvorama. Bohužel tohle všechno zazdil chlapeček. Bohužel je hlavní postavou místo Sindibada nevychovanej protivnej spratek co potřebuje lekci, aby na konci zmoudřel...ach jo... Nemám rád děcka ve filmech ani komiksech! Štvou mě! Od malýho Anakina až po toho otravnýho chlapečka z Posledního akčního hrdiny s Arnym... Mohl to být svižný akční komiks, místo toho je to užvaněné a když si nějakou bublinu nepřečtete, tak o nic nepřijdete...
12331