Postava Malého prince od Antoina de Saint-Exupéryho inspirovala francouzské tvůrce k mnohadílnému televiznímu seriálu plnému akce a dobrodružství. Na jeho základě vznikla tato komiksová série. Malý princ a jeho věrná kamarádka Liška pronásledují vesmírem zlého Hada, který se snaží ničit jednu planetu po druhé. Našeptává obyvatelům planet zlé věci, a oni se pak sami postarají o zkázu svého světa. V prvním díle se dostáváme na Větrnou planetu pohlcovanou ledem, neboť někdo zde krade vítr nezbytný k vyrábění tepla a energie, a tudíž k přežití. Odhalí Malý princ, kdo je oním zlodějem, a podaří se mu Větrnou planetu zachránit?
Na konci speciální bonus - Malý princ v podání slavného komiksového kreslíře Moebiuse.

Podle animovaného seriálu a původního scénáře Delphine Dubosové

Scénář
Guillaume Dorison
Art
Moebius, Diane Fayolle, Didier Poli
Barvy
Paul Drouin
Obálka
Diane Fayolle
Překlad
Lucie Šavlíková
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-204-2573-7 (Mladá fronta)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
482 g
Stran
56
Cena
219 Kč
Originál
La Petit Prince #01: La Planète des Éoliens (Glénat, 2011)
  • Kapis
    Nějak se mi to povedlo posbírat všech 24 dílů po 29 korun v LK a s potěšením sleduju, jak si to děti samy našly v knihovně, malý Kapis si to prohlížel, ještě ani mluvit neuměl. No a dneska si to tak četli spolu po obědě, než jsme si zašli zahrát fotbal, až mi srdíčko plesalo, a já se k nim přimazlil a četl s nima a ponořil jsem se s nima do příběhu jejich očičkama a teda, vůbec to není špatné musim konstatovat. A dokonce kousek tu má i Moebius. Za mě fajne jak cyp.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 17:23Malý princ #01: Malý princ a Větrná planeta
    Zajímavý příběh, ale jinak nic převratného. Děj je předvídatelný a opravdu pro děti. Důvod proč jsem jej tenkrát koupil byl kvůli Moebiovy. Za mě průměr i pro děti. Někdy je nejlepší nechat klasiky odpočívat a nechat se unášet pouze tím co máme k dispozici. Malý princ je jeden a tak to asi má být. Není nutné pokračování v jakékoliv podobě. Za mě 2 z 5 a ta druhá je kvůli Moebiovy.
  • sedw
    Příjemné čtení, které je však určeno převážně mladším čtenářům. Dospělé neurazí, ale ani jim nemá moc co nabídnout. Kresba je příjemná, ale opět nic, co by mě dostalo.
  • kaylin
    Morální příběh je poměrně důležitý, pokud se jedná o dětský příběh a pokud je podáván dostatečně snesitelně a zajímavě. V tomhle případě to platí. Přesto jsem měl pocit, že se celá série teprve rozjíždí a že je ještě třeba jí dát šanci, aby se scénárista skutečně zapracoval. O kreslířce se tohle říct nedá, ta jede na plné obrátky rovnou od začátku. Když to srovnáte s tím, jak byl animován kreslený seriál, je to příjemné, protože ta 3D animace prostě není něco, co by mi do komiksu moc sedělo a popravdě, Malý princ v ní nevypadá zase až tak dobře. I když není kresba Diane Fayolle zrovna podobná té, kterou použil de Saint-Exupéry ve své knize, pořád je to ten trochu naivní, ale silný chlapec, který miluje svou Růži a chce pomáhat. Čiší z něj ta správná energie, kterou příběh potřebuje. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/165-maly-princ-vetrna-planeta-75.html