Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Ed Brubaker dal čtenářům úplně nového Captaina Ameriku, který je mnohem přijatelnější než jeho původní podoba. Jeho hrdina se musí vyrovnávat nejen s jinou dobou, v níž se ocitl, ale také s minulostí. Pokud se hrdina líbil v Ultimates, tady si ho vysloveně zamilujete.

Captain America patří k nejznámějším hrdinům marvelovského vesmíru, přesto byl u nás dlouho přehlížen, protože jeho americký patriotismus tak nějak vyšel z módy. Pak ale přišel Ed Brubaker se svým příběhem, který zásadně proměnil černobílé vnímání bojovníka oblečeného do vlajky z hvězd a pruhů.

Druhý omnibus Captaina Ameriky přivádí čtenáře přímo doprostřed rozehrané partie mezi hlavním hrdinou a superpadouchem Red Skullem. Změnila se doba a s ní i praktiky superhrdinů. Více než o pěsti jde o souboj nervů, ve kterém není nic jasné předem. Navíc se ukázalo, že Captainův parťák z války skutečně nezemřel a představuje divokou kartu neznámé hodnoty. Ke všemu se nad celým vesmírem Marvelu vznáší občanská válka, která změní superhrdinské komiksy navždy. Ed Brubaker změnil svým Amerikou dějiny celého jednoho světa. Buďte u toho.

Politické intriky, heroické akce, čisté dobrodružství a ohromující kresba Steva Eptinga, Michaela Larka, Mika Perkinse a dalších, to vše dělá z Captaina Ameriky nevídaný komiks. A vy můžete být u toho.

Obsahuje sešity série Captain America #15-24, #10 a 2 speciály: k 65. VÝROČÍ a ZIMNÍ VOJÁK: ZIMNÍ ZABÍJENÍ

Scénář
Ed Brubaker
Obálka
Steve Epting
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-057-8 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1055 g
Stran
360
Cena
890 Kč
  • faster86
    faster8623.8.2023 09:37Captain America #02
    Jak už bylo řečeno jde o slabší díl oproti jedničce, je to víc marvelovské a míň Brubakerovské. Roboti, přesouvání myslí do jiných těl a podobné srandy už mě nějakou dobu nebaví, ale na ty tři (i když slabé) hvězdy to pořád ještě dosáhne.
  • sedw
    sedw16.7.2023 18:34Captain America #02
    Velmi dobré pokračování prvního dílu, tím, že jsem četl i Občanskou válku a Klan M, tak mi dávaly smysl i crossovery. Opravdu velmi dobře napsaný superhrdinský komiks, které může číst i člověk, který Captaina Americu jinak moc nezná.
  • trudoš
    trudoš editor31.1.2021 06:44Captain America #02
    Kupodivu opět perfektní. Kupodivu říkám proto, že bych něco podobného nečekal od postavy, jež vypadá jako propagační materiál Spojených států amerických. Ed Brubaker rozehrává atraktivní zápletky a postavy umí napsat tak, že jim věříte první poslední. Vyčíst se dá pouze zbytečná rozsáhlost, kdy cesta jedné dějové linie bývá natažená přes vícero sešitů, vine se nenápadně v pozadí, aby pak vyvrcholila zmateným odhalením, jež má dohrávku zase někde úplně jinde a někdy jindy. Kladem je pouze fakt, že tenhle přístup nahrává autorovi k tomu, aby dokonale rozvinul vztahy mezi jednotlivými protagonisty, ať už jde o Sin a Red Skulla, nebo Sharon Carterovou a Stevea Rogerse, přičemž právě probíhající Občanská válka je tomu ideální kulisou.
    Přestože Captain America nikdy nepatřil mezi mých deset nejoblíbenějších komiksů, tyhle omnibusy z BB artu mě baví maximálně a pominu-li Bendisova Daredevila, patří jednoznačně k nejlepším edičním počinům nakladatelství. Je škoda, že toho není k dispozici víc.
  • Norri
    Norri mecenáš29.4.2020 00:10Captain America #02
    Po přečtení prvního omnibusu se Zimním vojákem jsem měl strach, jestli druhý omnibus nebude kvalitou strmý sešup dolů. Jsem rád, že mé obavy byly liché. Druhý omnibus je stejně dobře napsaný, jako ten první. Minimálně do sešitů, které se odehrávají kolem Občanské války (jsem s Capem). Ed Brubaker opět vypráví zeširoka, postupně spojuje několik dějových linií a přimíchává do toho historky z druhé světové. Prostě paráda. Fajn je taky alternativní sešit z eventu Klan M. Kresba Steva Eptinga je úžasná!
  • karl173
    karl173 mecenáš5.7.2019 23:13Captain America #02
    Druhý díl je převážně jeden velký kriminální drama thriller s kapkou špionáže a říznutý sci-fi. Zkrátka tady je to mix všeho možného, a i když to někdy může působit přeplácaně, tak je to stále dobré. Nezapůsobilo to na mě tolik jako první díl, ale i tak jsem se stále bavil. Nejvíce mě ale bavili flashbacky do druhé světové, které beru jako takovou vylepšenou náhradu za retro. Slušný komiks.
  • Fimi
    Fimi mecenáš9.9.2018 22:56Captain America #02
    néééé a je to tu, dvojníci, roboti, Hydra, Aim, cestování vědomí RedSkulla, no sakra, kdo se v tom má vyznat....pokračuje to v naprosto stejném duchu jako předchozí díl a fakt nevím, zda se mi to líbilo více či méně, je to prostě stejný. Nové postavy mě potěšily, nejvíce asi určitě Union Jack ale trochu mi tam chyběl Cap Britain....a najednou doctor Faust? sakra, tady se něco chystá. Překvapila část odehrávajíc se během Cvil war a doslov ve formě alternativního Capa starce, který je zavhrnut a následně dumání nad mutanty ve společnosti, to bylo lepší jak celý komiks....Brubaker jede
  • Hunter
    Hunter6.5.2018 02:37Captain America #02
    Příjemné pokračování Zimního Vajáka. Nic z čeho bych si sedl na zadek ale čtení jde rychle žádnou nudu tu nehledejte je to kvalitní a ještě stále dostupné takže do toho určitě běžte.
  • mearez
    mearez7.1.2018 09:10Captain America #02
    Co říct. Kvalita, kvalita, kvalita. Zrovna čtu od Brubakera Kill or be killed a tímto kusem u mě Brubaker stoupnul o dost. Mainstream tělem i duší. Kresba nedrhne nikde, jen snad panorama New Yorku neumí Epting kreslit, ale o je fuk, protože to vyrovnávaj krásný tváře. Příběh jsem nebral vážně do konce Blitzkriegu ve 21. století, kde se ukázalo, že Brubaker krásně spojil výroční sešit se zbytkem příběhu, což mě překvapilo. A těď k příběhům.
    Nejtemnější barva je rudá a Kolizní dráhy První sešit knihy byl krásněj, protože o Sin jsem věděl jen to, co bylo v Samotném strachu. Díky za to, ale jinak nic moc. Druhý příběh je originální, ale moc mě neuchvátil, ale team-up A.I.M.u a Capa je skvělej a dost mi přišlo, že A.I.M. tam působí spíš jako nevinný přihlížeč, co se dostal do křížové palba, a ne jako padouch. Příjemné oddechové čtení.
    Captain America: Speciál k 65. výročí Pěkně udělanej komiks, kterej dost odkazuje na straší komiksy od Marvelu, a není to tím způsobem jako v Deadpoolovi, protože tady se to bere vážně. Na začátku jsem si myslel, že to bude nějáká píčovinka, ale jakmile jsem si uvědomil propojení s hlavní linií, tak mě zase Brubaker dostal. Kresba je příjemná, žádná vítka.
    Blitzkrieg ve 21. Století Komiks, u kterého mě kniha chytla za koule a nepustila, dokud příběh neskončil. Podtrženo sečteno, ještě prostředí Anglie navrch, což je fakt super. Brubaker krásně zpracoval střetnutí všech postav a dokončení všech příběhu, které rozpracoval v první knize a na začátku této knihy. Na konec bych ještě zmínil, že se mi líbilo, jak už ve vzduchu byla cítit Občanská válka.
    Válečné bubny, tie in k Civil War Hodně se mi líbila část Winter Soldiera a Capa, část Agenta 13 byla malinko pozadu, ale pořád krásný. Kresba nikde neuchází, jsem spokojen. Pro člověka, co Civl war nečetl to může být změť jmen, ale já jsem měl to štěstí a Civil War jsem četl první. Za mě kvalitní jednohubky od Brubakera.
    Zimní voják: Zimní zabíjení Příběh super, Young Avengers mě tam malinko srali, ale co, jelikož se chovali jako děcka a Bucky se choval jako mentor, dost mi to připomnělo Bena Kenobiho a Luka Skywalkera na Hvězdě smrti. Ale co. Konec vážně skvělej, ale jelikož já jsem nic s Invaders nikdy nečetl, tak to pro mě nebylo tak nostalgické a tak silné, ale furt super flashbacky a můžu to jen chválit.
    Klan M Taky jsem měl to štěstí a četl jsem Klan M před touto knihou. Musim říct, že alternativní historie a alternativní minulost Steva je fakt geniální, a Steveův pohled na Mutanty je krásně vyobrazen, a soucítíte s Capem a jeho osudem v mutantské společnosti. Jinými slovy řečeno, v této realitě se vyplnilo to, čeho se lidé obávali na zemi 616.
    Finální verdikt: 95% Je to jeden z mojich nejoblíbenějších komiksů, Brubaker u mě stoupnul, začal jsem ho téměř milovat. Chápu, že čtenář, co se nejdříve dostal k těmto omnibusům a až potom k UKK je ztracen, ale mě se tam souvislosti líbily jak nikdy, tenhle komiks si budu pamamtovat ještě dlouho. Jediná věc která mě nasrala je Bucky, kterej ve 2. světové válce zmínil Flashe Gordona a potom, když se čtenářovi snažila kniha vysvětlit, co to je ta Civil war, tak tam bylo napsáno, že Nitro je superhrdina.
  • Doncek4321
    Doncek432128.1.2017 16:49Captain America #02
    fakt kvalita :) doporucuji.
  • 3DD!3
    3DD!319.7.2016 17:23Captain America #02
    Druhý omnibus přímo navazuje na události první bichle, pátráme po Zimním vojákovi, který se v minulém díle vypařil, Rudá Lebka se sápe na povrch z mocného sovětského soudruha a pomáhá rozdmýchat Občanskou válku. Cap se tak dostává do konfliktu, který je jak zásadní tak i osudový. Eptingova božská/realistická kresba a Brubakerův scénář, který laškuje s detektivkou patří k tomu nejlepšímu co jsem četl (za a) jsem nikdy nečekal, že to bude u Marvelu, za b), že to bude zrovna o kapitánovi Amerika). V závěru se objevuje starý dobrý Arnim Zola a efektivní duo záporáků jde zase naplno do toho. Buckyho Zimní zabíjení, je taky radost číst a alternativní příběh z klanu M je vážně zajímavý (pro Co kdyby série mám slabost). Finální shrnutí je vyčerpávající čtení o kompletní historii Steva Rogerse i Buckyho Barnese, které činí užitečný vhled do pozadí příběhu, který čteme. Precizní práce.
  • jh666
    jh6666.12.2014 12:50Captain America #02
    ěco naprosto úžasného. Už Zimní voják se mi moc líbil, ale tohle ho ještě překonává. Úžasný scénář i kresba. Vše do detailu propracované. Potěšili mě i speciální čísla, hlavně Zimní zabijení, které považuji za jeden z nejlepších příběhů, který jsem kdy četl. 100 %
  • luky.kuky10
    luky.kuky1025.9.2014 21:24Captain America #02
    Cela kniha je bezvadna! Velice me potesila clenitost pribehu, a sesity jako special k vyroci, zimni zabijeni, klan M a obcanska valka. Vsechny pribehy stoji za to, a po prvnim omnibusu je toto obstojne pokracovani. Jedine co jsem vice cekal, bylo vetsi setkani Capa s Buckym. Uvidime co se doctu v knize treti.

  • kaylin
    kaylin1.8.2014 08:42Captain America #02
    Ed Brubaker pokračuje ve skvělé spolupráci s výbornými kreslíři a představuje nám Captaina ve skvělém thrilleru, kterému nechybí špionáže, akce, zrady, konspirace, ale také city. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/710-captain-america-2-80.html
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš26.7.2013 13:47Captain America #02
    Tak jsem si to konečně sfoukl komplet a tamtamy nelhaly, vážně je to vcelku libová chuťovka. Steve je sympaťák, bukva Bucky správně otravný sidekick, Winter Soldier emo terminátor jak se patří, Nick Fury BOSS s koulema a Agentka 13 smyslně prcuchtivá. Akorát to trio úhlavních záporáků stojí za starou bačkoru. Kdyby Red Skull nebyl takový kokot, dávno už mohl mít pod palcem půlku světa. Holt, srovnání s Hitlerem je na místě. A ta finální rozepře mezi Skullem a doktorem Faustem je tak pitomě okatá až hanba. Ale jako jo, superhrdinský mainstream je to pěkný a kresba ujde (obzvlášť když se v retrospektivách dostane k tužce Michael Lark). Líbila se mi jednohubka z alternativního vesmíru House of M, rád bych si toho přečetl víc a ten Civil War event taky asi nebude úplně k zahození. Jakožto marvelácký analfabet jsem si důkladně přečetl ty nekonečné litanie ve druhé knize popisující historii postavy a jsem docela rád, že jsem se dostal až k téhle sérii. To jsou někdy kvanta neskutečných hoven. Ale takový už je úděl maskovaných strážců pořádku pro masy. Ed Brubaker je borec, nejvíc mu ale stejně sednou ty detektivky plné špinavých ulic, bezpáteřních kriminálníků a zkorumpovaných policistů.
  • Kabukiman
    Kabukiman2.5.2013 17:26Captain America #02
    Kresba je super, všechny příběhy jsou taky fajn, ale jako celek to rozhodně nešlape jako první omnibus. Byl jsem zvědavý jak bude pokračovat příběh z prvního omnibusu, začetl jsem se tedy do dvojky a ejhle. Najednou je tu výroční speciál. Ok. Tak jo, jedeme dál a ejhle. Najednou je tu Civil War. Pak Zimní voják, zimní zabíjení, údajně pomalu kultovní díl, podle rozhovorů na závěr knihy. Ok, tak jo,špatný to neni, pokračujeme v příběhu...Co? Klan M? Co ten tady sakra dělá? Alternativní realita? WTF? Já chtěl pokračování příběhu s Capem, Buckym a Red Skulem!!! Nicméně jsem se u tohodle omnibusu i tak dobře pobavil,takže za čtyři hvězdy.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš9.12.2012 21:15Captain America #02
    Hezky se na to kouká, hezky se to čte. Je to krásná bichle. Omnibusy od BBartu jsou fakt krásná práce. Poslední dobou mě tyhle bichle bavěj a užívám si, když si najednou jen s malejma pauzama můžu přečíst jeden krásnej tlustej komiks...Ale je to jen takovej lepší průměr kterej se hezky čte...Jinak speciál o Zimním vojákovi je výbornej a dává Buckymu jinej rozměr. Co se týče Civil War, byl bych rozhodně pro...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.6.2012 18:40Captain America #02
    Kresba je zase místy opravdové pošušnáníčko, bohužel však slouží jako krásná fasáda pro docela obyčejný dům, tj. příběh. "Speciál k 65. výročí" - ačkoli kresebně působí mezi tím jinak ultramoderním výtvarným stylem jako pěst na oko, na druhou stranu mnohem lépe vykresluje minulost, o které se zde hovoří - je pak snad nejlepší částí této sbírky, neboť si na nic nehraje.

    Celkový dojem: 50%
  • matrosh
    matrosh7.4.2012 23:24Captain America #02
    Je to jiné než první díl. Je to daleko víc pulpové a já pulp můžu :)
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš6.4.2012 23:55Captain America #02
    Tak já si rozhodně nijak zvlášť nestěžuji. Po všech těch Spider-manech, Green Lanternech a FF, které teď na českém komiksovém trhu vykukuji snad odevšad, je pro mne tento omnibus vítaným přírůstkem na poli superhrdinského komiksu. Přiznávám, první díl byl opravdu o něco lepší, to je ale možná dáno tím, že tentokrát se jedná o spojení více příběhu a dokonce i sérií. Kresba je stejně jako minule skvělá a to samé se dá říct i zpracování celkovém zpracování knihy, osobně nemám problém ani z formátem.

    Co se týče níže proklínaného překladu, ten "kapucosmrťák" zní opravdu nelibozvučně. Nicméně jsem se tím při čtení nenechal vůbec rušit a nakonec to byly docela pěkné tři-čtyři hodinky čtení...
  • Pavouk01
    Pavouk013.4.2012 19:17Captain America #02
    Já prostě nemůžu jinak, než všechny *. Sice tady vidím negativní názory, ale na mě komiks docela zapůsobil už na začátku.
  • punisher
    punisher30.3.2012 08:34Captain America #02
    Vše podstatné již bylo napsáno,jen bych dodal,že když už byla nakousnuta Civil war,tak by i měla být vydána,protože mi unikalo pár souvislostí.
  • Lenny
    Lenny mecenáš27.3.2012 13:51Captain America #02
    Souhlas s erikem. Druhý Capův omnibus rozhodně nedosahuje kvalit jedničky - je to i díky tomu, že je zde několik kratších příběhů. Nejvíc se mi asi líbila jednohubka z House of M, Winter Kills není špatný (ale na prdel si z něj nesedám) zbytek je buď průměrná mlátička (Blitzkrieg, Speciál) nebo takové omáčkovité příběhy, kterými Brubaker rozmisťuje figurky pro #25 (hlavně Civil War - čekal jsem lepší příběhy a přímo odboj, hold se to řeší jinde).
    Mínusy na českém vydání: Formát - já chci aby to bylo hezky velké jako originál! Překlad - po Helizákladně tu přibyl další patvar - Kapucosmrťák
    Jinak fajn, rozhovory potěšily
  • erik
    erik26.3.2012 09:15Captain America #02
    Na tento omnibus som sa tešil. Prvý mal hustú atmosféru, ktorú si do istej miery zachováva aj prvý zošit v tejto knihe. Že spomienky bolia, sa tu ukazuje bez obalu. Potom sa však dej prelieva do pomerne bezduchej akcie, v ktorej sa mlátia hlavne roboti. Nechýbajú spomienky na minulosť, akési konšpiračné pokusy týkajúce sa náletov na mrakodrap, špeciál, v ktorom sa bližšie pripomína Winter Soldier, ktorý ukáže mladým Avengerom, o čo v živote ide. A minulosť prináša aj výročný špeciál. Tri zošity zasahujú do udalosti Civil War, nič moc k nej nepridávajú, Captain America svoje hlavné kúsky vykonal v hlavnej minisérii a tiež v New Avengers, tu sa to len tak zľahka pripomenie. Kresba je fajn, retro v špeciáloch je milé.

    Je zaujímavé, že BB Art rozsekol pôvodný americký omnibus na dve časti, ale nezaradil zošit č.25. To však nezabránilo tomu, aby sa v prílohách tento zošit, respektíve jeho dej veselo nerozoberal. Zošit č.10 zaoberajúci sa udalosťou House of M ma potešil, preklad už menej. Kým v komikse sa tvári ako Klan M, v záverečnom medailóne Captaina Americu je udalosť zmienená ako Dom M, žeby bolo viac prekladateľov a korektor nezachytil?

    Dobrý mainstream, ale nič výnimočné. Po atmosfére prvej časti niet ani pamiatky, čo je škoda.

603815
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.9.2018 08:31Captain America #02
    Ta polonahá Hawkeye v zimním prostředí mě fakt rozesmála
Četl/a (130)
123peta, 2scha, 3DD!3, 66pepo66, Abbott, Al0f0k, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, binnmode, BreakingAway, Bronn, calvin10, CaptainMarty, Cemino, charvos, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davidos402, dbar, DegiCZ, DEmnoG, Denis1996, Dezodoo, Doncek4321, Doppelganger, duri, erik, farnhajt, faster86, figis, filosh, Final, Fox01, Hønzza, hicks, holubdema, Hunter, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, Jak, James, JaroKakashi, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, kendor007, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Libča, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Mates17, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, monocyt, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, namdnas, noovakpetr, Norri, oleav, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , punisher, raenius, RedButton, rooty, Sajmon, sedw, seneke, Shake, Shpeckk, Sick666, Sikk, slavik38, Spike, suricattaontheway, Svraster, the.kasztan, Thurin, Toe, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, VskPrzk, VvV, Wasps, Wiw, zlejzmrd
(286)
10milda, 2scha, 665+1, 66pepo66, adam.ra, Aerchel, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , anka, asgardpepa, Ash Pointak, Azalin, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Beng.D, binnmode, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, BreakingAway, Bronn, burzum, buscheer, calvin10, camper, CaptainL, CaptainMarty, carolos, Caylen-Tor, Cemino, charvos, chuckboris, Cody, ConanVJ, Cr4sh, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, DAN478, davidek, Davidos402, DAxik, dbar, DEmnoG, Denis1996, Dezodoo, disclose, discovery, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, duri, dvoracekpetr1, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, Fida, fifas, figis, filemon, filosh, Final, firesnake, Fox01, Fréza, gezic, Ghostt, Godsmacker, Goeger-Devil007, goldschmidchen, goodspeed, grinder, Hades, Hawwwran, herbert, hicks, Hlousks, holubdema, Honzin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, Ilock, Indy, invape, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, Jak, James, Jáňa, japes, JaroKakashi, jh666, jiskra, jjjirik, Joshua_T, Kabukiman, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Knuckless, komik.sx, komiksák007, konous, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, kubanec13, Kubik.aa, kucik, ladynemesis, Lenny, Libča, Lobok257, LookAss, Lord_Arthas, Loxin, lucien144, luky.kuky10, lutrix, maara, Macek78, mAGiic, Majinek, Majkl151, malylada, Mamut12, Mankin, maravenger, markic, mart.in, Martin Buchal, Martinb, MarvelLover, Marvin, Masinfira, Mates17, matrosh, Matthew, Maty48, mcezik, mcleek, me, MEGA, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, misa, Mleako, monocyt, MonsterGyre, monty.cl, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, noMster, noovakpetr, Norri, nx, o2t2, Odal , ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, Oompa Loompa, Paldini, palo, Pandos11, PatrikTheMighty, Pavouk01, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , pk123x, POLAKST, Poseidon1978, Premek, pršiplášť, punisher, Radkos, raenius, razielus, RedButton, Ricarderon, RicHard. , RodRoder, Roiser, rooty, roswelll, Rowan, Saiffer, Sajmon, Salien, Saran, Schramm, seneke, Shake, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, smrtihlav7, Son-Goku, songoku, spagr, Spike, Staník, stanleystar, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, TheWrecker, Thurin, Till, Toe, tomastrejbal, Tominos, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, Viking, VvV, Wasps, Wasseg10, willis, wittos, Wiw, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (28)
adio cap, Azik2586, Badgu.y1902, barthez, deadpool, delsemela, DracoAn, folkemon77, Fr3d_K, fusnix, Hauzina, Hlavac, husakpetr93, illy, Infarkt, koniklec, kybl, Marthy76, Miriyak, obitus, okbook, psramek, R3d, smazenapikantniskeble, Stlucius, xflori01, xxaannddeerr, Zod
Shání (7)
Daxik1988, delta11, Hauzina, Marran, psramek, royan, smazenapikantniskeble
Nabízí (1)
mart.in