Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Během svého tréninku na nindži se tři studenti, Naruto, Sakura a Sasuke, ovládli nové bojové techniky, potýkali s nebezpečnými zabijáky a potáceli se na hranici života a smrti. Teď je ale čeká něco mnohem děsivějšího: školní zkoušky. Tři aspiranti na titul nindži jsou přihlášeni do čúninských zkoušek... a pokud je nesloží, nemají šanci na další postup. Ani netuší, co všechno je čeká a jak tvrdé a nelítostné ty zkoušky budou. Pokud je nezabijí přísné testy schopností, tak to spolehlivě udělají jejich kolegové. A co hůř. Mohou projít pouze jako tým. A tenhle tým je pouze tak silný, jako jeho nejslabší článek – Naruto!

Od roku 2018 v prodeji také souborný box obsahující díly 1-7
Identický dotisk v lednu 2022


Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Překlad
Jan Horgoš
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-077-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
110 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
176 g
Stran
184
Cena
189 Kč
Originál
Naruto #05: Chōsensha-tachi!! (Shueisha Inc., 2000)
  • tom173
    tom17315.2.2023 09:52Naruto #05: Vyzyvatelé
    Tempo se v tomhle díle zpomalí, ale pořád je to velice čtivé a napínavé. Důkazem je třeba to, že Kišimoto na cca 60ti stranách popisuje průběh psaného testu a stejně není nuda vidět jak si s ním postavy poradí. Jedna z mála věcí co jsem schopen přečíst najednou. Naruto je prostě jednoduchá manga, ale přesto má v sobě něco vyjímečného co vás nutí sáhnout hned po dalším dílu. Autorovy krátké poznámky ze života mangaky jsou taky skvělé a pěkně ty knížky obohacují, tím že můžeme aspoň trochu nahlédnout pod pokličku tvůrčího procesu.
  • trudoš
    trudoš editor11.2.2021 07:23Naruto #05: Vyzyvatelé
    Slabší kousek, a to především kvůli tomu, že se toho tady vlastně moc neděje. O zápletce se prakticky nedá mluvit, přičemž přehlídka pubertálních nindžů není právě něco, co by mě jako čtenáře na sérii zajímalo. Stejně jako sledovat jejich snahy při školních zkouškách a pokoušet se zapamatovat si všechny zúčastněné, protože co kdyby měli pro budoucí vývoj nějaký smysl. Nadějně v tomhle ohledu vypadá Rock Lee, který je postavou stejně směšnou, jako impozantní, až skoro bych i dal ruku do ohně za to, že o něm ještě uslyšíme. Alespoň že konec knihy slibuje zajímavou podívanou a tak snad bude druhé kolo zkoušek o chlup interesantnější, než to první.
    Co mě každopádně nepřestává fascinovat, je skutečnost, že Naruto není klasickým hrdinou bez bázně a hany, srdnatě bojujícím za správnou věc, ale spíš uřvaný fracek, který se častěji svými schopnostmi kasá, než že by je opravdu uměl použít. Přesto si nakonec získal mé sympatie a já se nemůžu dočkat, kam mě jeho dobrodružná cesta zavede příště.
  • Azalin
    Azalin mecenáš29.4.2014 10:41Naruto #05: Vyzyvatelé
    Tak Naruto se stal oblíbeným hlavně díky anime IMHO, prvních sto dílů je nářez jako prase, pak už to šlo do kopru. Nicméně manga je samzřejmě lepší, i když i ta má lehce klesající tendenci..
  • kaylin
    kaylin29.4.2014 08:47Naruto #05: Vyzyvatelé
    "Naruto" není série, která by se někdy měla stát mou oblíbenou a já se nedočkavě těšil na její další díl, ale přece jen zde kvalita je a já dokážu pochopit, proč se zrovna tahle série stala ve světě tak oblíbenou. Příběhy o těch, co se z nikoho stanou někým, jsou oblíbené vždycky, navíc v tomhle případě je to akční, je to trochu mysteriózní a jsou zde postavy, které jsou vedle Naruta docela snesitelné. Masašimu se daří vytvářet i celkem ucházející příběhy, které nemusí nadchnout, ale jsou celkem propracované. V tomhle případě to platí ještě o něco víc. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/603-naruto-5-vyzyvatele-70.html
  • Plocan
    Plocan18.1.2014 15:21Naruto #05: Vyzyvatelé
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Venku nepříznivé počasí, zima, mlha a mě nenapadá lepší způsob, jak strávit zimní sobotní odpoledne, než u krbu s teplým čajem a pátým dílem Naruta (krb ani čaj jsem při čtení neměl k dispozici, ale pátý díl Naruta ano). Tááákže...
    Sasukeho vyzývá nějaký divný klučina s hrozným obočím, který se představil jako Rock Lee, na souboj. Sasuke machruje, jelikož je z klanu Učihů, a tak neexistuje šance, že by prohrál, ale... On prohrál. Tým 7 pak pokračuje do učebny číslo 301, aby odevzdali přihlášku, když jim cestu zkříží Kakaši a pogratuluje jim, že se dostavili všichni, a tudíž se mohou zkoušky zúčastnit jako tým. Učebna 301 je narvána k prasknutí silnými Genniny, kteří taktéž touží po tom, postoupit na vyšší úroveň a zdá se, že to nováčci nebudou mít jednoduché. Dojde k představení několika postav, kteří tu s námi budou ještě hodně, hodně dlouho a později se dozvíme i unikátní příběh z dětství každého z nich (a že není žádný nudný nebo stejný!). Seznámíme se i s Kabutem - chlapcem, který je u zkoušky již po sedmé a má tedy i nějaké informace o každém účastníkovi zkoušky (a později bude hrát v celém universu velice důležitou roli). Pak nastává první kolo Čúninské zkoušky - písemný test! Ta nejhorší možnost pro Naruta, který v ruce snad v životě nedržel učebnici! Test ale není tak úplně o vědomostech, jak by se na první pohled mohlo zdát, nýbrž o schopnostech ostatních geninů opisovat tak, aby nebyli přistiženi. Aby jako správní nindžové dokázali získat nepozorovaně informace, musejí využít svých technik a umu a opsat správné odpovědi od nastrčených zkoušejících mezi nimi a nenechat se při tom nachytat! Když se pak Narutovi podaří pod psychickým nátlakem zkoušejícího nevzdat se a odpovědět i na poslední otázku, dostává se spolu s dalšími 77 účastníky do druhého kola. To ale už nebude zdaleka tak bezpečné, jako bylo to první! Všechny týmy musejí bojovat s ostatními na život na smrt v lese plném nástrah v podobě jedovatého hmyzu a masožravých nebezpečných zvířat! Každý, kdo do pěti dnů získá svitek nepřátelského týmu a zároveň ochrání ten svůj a dostane se do věže uprostřed lesa, bude schopen projít do dalšího kola. Dokáže to ale Narutův tým? To teprve uvidíme, protože druhé kolo Čúninské zkoušky právě začíná!
    Do pátého dílu jsem se ponořil a přečetl jej jedním dechem! Nebylo to tak strhující a gradující, jako předchozí díl, ale celkově to bylo moc dobré. Obrázky k začátkům kapitol opět nezklamaly a moc se mi líbilo představení (pro mě) již notoricky známých postav. Přepadla mě taková nostalgie, když jsem sledoval malou červenající se Hinatu, o které toho zatím nikdo moc neví nebo když při podvádění používali (staré známé) nové postavy své techniky, které vypadají cool a hrozně silně a které prostě neomrzí, ať je vidíte třeba po sté.
    Další díl bych mohl jedním dechem přečíst ještě dneska, protože až v lese smrti to začne být ta pravá Čúninská zkouška!
    70%
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:42Naruto #05: Vyzyvatelé
    Povolila jsem si nákup jednoho dílu tejdně, ale nevím, jestli to do dalšího tejdne vydržím! Miluju všecky (skoro) postavy.
  • Fry
    Fry admin9.8.2012 14:49Naruto #05: Vyzyvatelé
    Dle mého názoru je tato manga série stále strhující!

    kapitola 37: Nejhorší varianta...!! - Boj před zkouškami s Rockem Lee se nevydaří tak, jak si Sasuke myslel.
    kapitola 38: Start...!! - Setkáváme se s Leeho učitelem "Guyem".
    kapitola 39: Vyzyvatelé...!! - První střet s protivníky z Konohy.
    kapitola 40: První kolo!! - A je to tady, není čas otálet, přichází písemná zkouška.
    kapitola 41: Ďáblovo našeptávání...?! - Sasuke odhalí smysl zkoušky.
    kapitola 42: Každý za sebe...!! - Naruto zodpovědně odmítne pomoc od Hinaty, aby prošla do dalšího kola.
    kapitola 43: Desátá otázka...!! - Desátá otázka je poslední krůček k druhému kolu.
    kapitola 44: Testované vlohy...!! - V téhle kapitole zodpoví mistr Ibiky všechny čtenářovy otázky.
    kapitola 45: Druhé kolo!! - Nová zkoušející, nový úkol, tentokrát o přežití.

    Čte se to skoro samo, čte se to dost dobře, takže jsem dokoupil všechny zatím vydané díly (Šestý a sedmý) a jde se číst dál!
  • krvinka56
    krvinka564.6.2012 17:18Naruto #05: Vyzyvatelé
    Podle mne stále zábavná oddychovka Naruto je má oblíbená manga.Zase je tu pěkně přehršle postav.Opět sem srovnával s Anime některé části jsou lepší v manze než v anime a naopak.Něco je tu lépe zpracováno .Posouvá se to šnečím tempem ale to mi rozhodně neva další díl bude mít mého oblíbeného záporáka.Přečteno jedním dechem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.3.2012 11:51Naruto #05: Vyzyvatelé
    Tahle zkoušející je nějaká narutoidní... (Sakura)

    Ne, že by mě to nebavilo, i nápad se zkouškami je relativně dobrý, ale není to úplně ono. A jak všichni machrují, to už je taky lehce otravné:-)

    Celkový dojem: 60%
  • erik
    erik27.2.2012 18:42Naruto #05: Vyzyvatelé
    Návrat do školských lavíc robí z tohto dielu do slova i do písmena infantilnú blbinu. Riešia sa obočia, ťaháky, akési psychodrámy, slovom, nuda. Sériu si kupujem zo zotrvačnosti a som zvedavý, či sa práve nezadrhla. Dielu by zadrhnutie prospelo...
112281
Četl/a (51)
akrijus, Ananasový Džus, BadBoy, Baffman55, Bronn, Černá Krysa, charvos, Davidos402, erik, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Hønzza, hhannie, Jak, James, jerry67, Ježek_22, kaylin, kisuke93, Lobok257, Lord Baltimore, Lucy117, Madao, Martinb, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NylKasbri, Patricio, Plechy, Poniczech, raenius, rewkon, Róbert Nagy , Sagikkun, Saiko-chan, saja, seneke, Sir_Pete, tom173, trudoš, valentajno, Velkej šéf, xflori01, yogi, Zajo original, zlejzmrd
(96)
665+1, 81splinter, akrijus, alchymista5, Ananasový Džus, Awakener, BadBoy, Baffman, Baffman55, BakkyTheGreat, barydave, batoo, blackJag, carlmichael, Černá Krysa, charvos, Davidos402, doophy, Einstain666 , Ejdý1, erik, Final, Fry, Georgíno J., Golem, goodspeed, grinder, Hamichal, Hebled, herbert, invape, Jak, James, Ježek_22, jones1240, kaylin, Kazumaki, kisuke93, konous, Krenzi, krvinka56, Leland, listr, Lobok257, lopik, Madao, Martin Buchal, Martinb, MB, me, mindstormjak, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, Nanami, NylKasbri, o2t2, Patricio, pechna, peposek, Pjenkus, Plocan, Poniczech, raenius, rewkon, Róbert Nagy , Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saran, seezeethree, segy, seneke, Sir_Pete, sleepless, stepan.tichy, StressCZ, tacmud, Tarka Daal, TheBronxCore, tom173, tomntp, Toren, trudoš, valentajno, Velkej šéf, vishnar, vranakx, WoodySempaii, xflori01, xintax, yogi, YukioSanUchiha, Zajo original, zlejzmrd
Chce (6)
Braindead, fusnix, Maty48, Slaine, tygristek, Yone
Shání (1)
OwerLord
Nabízí (1)
MB