Komiksový časopis pro všechny fanoušky Hvězdných válek a science fiction.

Příběhy:
Nepřátelské linie - John Ostrander, Jan Duursemaová
Příběh z Klonových válek s Anakinem Skywalkerem a tuskenským rytířem Jedi.

Osud válečníka - Peter Alilunas, Will Conrad
První bojová akce Boby Fetta po boku jeho otce Janga Fetta.

Chvíle nejistoty - Lovert Kindzierski, Robert Teranishi
Souboj Dartha Vadera na život a na smrt s nájemným vrahem.

Scénář
Peter Alilunas, Lovern Kindzierski, John Ostrander
Art
Will Conrad, Jan Duursema-Mandrake, Robert Teranishi
Ink
Dan Parsons
Barvy
Brad Anderson
Překlad
Milan Pavlíček
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 1805-1227 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
49 Kč
Originál
Star Wars: Republic #59 ()
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars9.8.2018 16:16Star Wars Magazín 2012/02
    Je to super (Ale časákům dávám vždy 1hvězdu protože mají málo obsahu) :D ale SW magazín si pořád drží svou kvalitu
  • Josh
    Josh17.10.2017 22:35Star Wars Magazín 2012/02
    Nepřátelská linie:
    Anakin je ještě coby padawan převelen na misi na pouštní planetě, kde uvízne ve společnosti tuskenského mistra Jedi. Oba čeká střet s monstrem, které by si Sarlacca dalo jako jednohubku a dojde i na vzájemnou výměnu názorů. Nenávist, kterou Anakin k tuskenům chová, se nedá změřit a on sám se jen utvrdí, že jí nijak nelituje.
    Akční příběh s nápaditým twistem.

    Osud válečníka:
    Malý Boba Fett pod dohledem táty Janga zaútočí na osadu vzbouřenců, naučí se a pochopí některé důležité zásady lovců odměn.
    Jako vždy jsou Fettové v komiksech mnohem víc cool a schopnější, než ve filmech:)

    Chvíle nejistoty
    3 roky po událostech Epizody IV má Darth Vader na svém Hvězdném destruktoru návštěvu. Zaskočen pak musí bojovat o život proti odhodlanému nepříteli, který chvílemi jako kdyby vypadl ze slavného hororu Věc.
    Rychlý a brutální příběh i souboj.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1015.1.2016 17:21Star Wars Magazín 2012/02
    Nepratelska linie - 5*
    Osud valecnika - 4*
    Chvile nejistoty - 3*
  • jirin
    jirin12.5.2015 20:24Star Wars Magazín 2012/02
    Se Star Wars jsem zatím seznámen jen díky filmům. A bohužel tohle první setkání se Star Wars magazín u mě nevyšlo. Doufám, že nebudu litovat dalších dílů, co jsem koupil zároveň a chytne mě to, zatím mě to úplně minulo... Nezáživné, nechytlo...
  • Flash
    Flash mecenáš4.1.2015 21:59Star Wars Magazín 2012/02
    Star wars magazín má jednu obrovskou výhodu a to,že ve vás probouzí chuť se vrátit k hvězdným válkam. Ať už komiksově,filmově,či seriálově. K sešitu samotnému,tak mi se to líbí hodně. Povídky se čtou dobře. Nemám si na co stěžovat,za 49 kč 48 stránek, co víc si člověk může přát.
  • sedw
    sedw11.6.2014 21:09Star Wars Magazín 2012/02
    Nepřátelské linie - 3,5*
    Osud válečníka - 4*
    Chvíle nejistoty - 2,5*

    Něco mezi 3 a 4*, nicméně Star Wars je moje srdcovka, takže za 4.
  • dracula
    dracula22.4.2013 21:23Star Wars Magazín 2012/02
    Nepřátelské linie – Najdlhší a nosný príbeh magazínu prináša pohľad do čias, keď u Anakina začína stále výraznejšie vykukovať pôsobenie „temnej strany sily“. Príbeh nestál na bojových scénach, skôr pojednával o nenávisti a o správaní, ktoré by u rytiera Jedi nemalo čo robiť. Anakinov vnútorný súboj je evidentný a v istom smere nevyspytateľný, čo vo vzťahu k tuskenskému rytierovi vytváralo zaujímavé dusno. Záver prináša zaujímavú otázku – Čo by sa stalo ak... ? 85%

    Osud válečníka – Kratší, avšak o to údernejší a pravdepodobne aj najlepší príbeh tohto čísla. Mladý Boba Fett zisťuje, že „válečník“ má konať v duchu zverenej úlohy a neuvažovať o širších súvislostiach. 100%

    Chvíle nejistoty – Tak toto bola veľká slabota. Už od začiatku ma zarazila veľmi zlá kresba a aj ústredný motív bol veľké mínus. Pri príbehoch s útokom na  Darth Vadera je problém, že prakticky skoro všetci vedia, ako sa príbeh tohto druhu skončí. Dôležité je asi len to ako k tomu príde a či sa stane niečo zaujímavé a zvláštne. Avšak nič také sa nestalo a všetka tá vata okolo krátkeho súboja ma vyslovene nudila. 30%

    Pokračovanie magazínu zo Star Wars pokračuje v nastúpenom trende. Na obálke a celkovom spracovaní sa nič zásadné nezmenilo a v istých smeroch je to stále katastrofa - obálka, info o dobe príbehu /-20%/. Na druhú stranu oceňujem doplnenie autorov k jednotlivým príbehom.

    Celkovo 55%
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.5.2012 23:46Star Wars Magazín 2012/02
    Napřed ho nemůžu sehnat a teď na mě dvojka koukne z výprodejního koše v trafice za dvě pětky. Ze začátku jsem se trochu ušklíbal nad nadšením, že tu vychází sešitovky, ale začínám tomu přicházet na chuť. Vycházení "dospělejších" sešitovek budiž totiž důkazem, že český komiksový trh začíná nabírat dech (ti Donaldi a Witch, to je opravdu o něčem jiném), protože je to přeci jen fundamentální formát. Pobavilo, nic víc, nic míň.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš2.4.2012 05:01Star Wars Magazín 2012/02
    matrosh: SW komiksy neznám, kdysi dávno v hlubokých devadesátkách jsem akorát četl adaptaci Nové naděje (a nebylo to ono). Teď jsem jen ze zvědavosti chtěl ochutnat, co si to pro nás v Egmontu připravili (uvažoval jsem o nějakém tom omnibusu, ale po těchto sešitech mě lákají o to méně). Původní filmovou trilogii bezmezně adoruji, i přestože se jedná o dílo „bez hlubšího myšlenkového přesahu, stojícím na levném přežvýkání různých pohádek a mytologii s levným morálním apelem“. I právě proto se nám to tak líbí. Těmto komiksům ale nemůžu odpustit co se za nehet vejde - vycházejí převážně z moderní, pokřivené, penízedojící linie a universum SW rozšiřují jen o marginální prvky bez duše (asi jsem na to už vážně starý:) Existují kvanta mnohem lepších komiksů (a možná dokonce i ze světa SW). Tyhle sešity si ale (zatím) maximální hodnocení nezasluhují. ad nová trilogie - mě více než Jar-Jar sere malý Anakin, to je opruz. A pak Hayden Christensen, to je už vážně čisté ZLO (a tím nemyslím to, že hraje Vadera).

    Ale kupříkladu, zrovinka teď jsem si přečetl nového Fanouše od Dana Černého (Romadurový teror) a neskonale se u toho bavil. Taky je tam bubák, rytíř Fanouš a dokonce i ta 'princezna'. Už dlouho jsem se u komiksu nesmál tak hlasitě.
  • Azalin
    Azalin mecenáš1.4.2012 22:37Star Wars Magazín 2012/02
    matrosh: Co se týká Granta Morrisona, tak naposledy jsem od něj četl první JLA book a Star Wars Magazín se mi tedy líbil víc.. ale to jsem si chtěl jenom tak rýpnout, jinak se mi jeho věci líbí.. ;-)
  • matrosh
    matrosh1.4.2012 20:41Star Wars Magazín 2012/02
    Ps 2 Kaluž: viděl jsem to parádní sbírku US, takže "lokální rybníček" beru zpět :D
  • matrosh
    matrosh1.4.2012 20:21Star Wars Magazín 2012/02
    Kaluž: :D mě by teda zajímalo, které jsou ty dobré? Přece jenom se tady bavíme o popkulturní ikoně z 80.let, která nemá hlubší myšlenkový přesah a stojí na levném přežvíkání různých pohádek a mytologii + levný morální apel. Jinými slovy typicky americký produkt zaměření na nejširší publikum, neobsahujucí krvavé násilí ani hlubší myšlenkovou hodnotu, jehož jediným cílem je pobavit ( je v tom bubák, princezna, rytíř, pirát a různí skřítkové). Takže když si koupím tento časák, nepočítám s tím, že bych vevnitř našel Sandmana, Kafku, nebo Granta Morrisona (to by bylo maso), nedej bože Moebiuse. Jestli znáš nějaký příběh ze světa Star Wars, který se liší od výše uvedené formy, tak sem s ním, rad si ho přečtu. Jde tady o adekvátnost uplatněných kritérii, to je to co mě zajímá. Pro mě osobně jsou třeba kritériem filmy a zatím ani jedna povídka si podle mě nesáhla na dno, kterému kraluje Epizoda I s Jar-jarem.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš31.3.2012 15:27Star Wars Magazín 2012/02
    matrosh: Na toaleťáky od Vertiga mi nesahej. Star Wars Magazínu by nepomohlo, ani kdyby byl vytištěn na křídě. Obrázky a scénáře jsou zkrátka (dle mého rozmazleného vkusu) opravdu HODNĚ slabé. A rozhodně nesrovnávám jen s "lokálním rybníčkem".
  • matrosh
    matrosh31.3.2012 10:31Star Wars Magazín 2012/02
    Nevím, co by ještě češi chtěli víc, každý sešit má rozsah dvou normálních US a za cenu jednoho, kresba je parádní, není to dětinské a povídky jsou nejlepší volba. Egmont tady jde pod cenu, kterou normálně platí fandové komiksu jinde v Evropě (potažmo ve světe) a jestli je cenou za to obálka, tak budiž, s papírem problém nemám žádný, když to porovnáte ze starými tituly od Semicu, je to o 200 procent lepší a v podstatě stejný papír mají i US originály (kromě Dark Horse). Tento titul si budu kupovat a podporovat ho, je to první krok k větší otevřenosti zabedněného a ufrflaného národa, žijícím ve svém vlastním provinčním čtyřlístkově. Howgh. Apropos 2 Kaluž: je vidět že žiješ jenom ve svém malém lokálním rybníčku. Doporučuju si pořídit jakýkoliv us sešit od marvelu a uvidíš že papír je ten samý. Naopak pokud chceš vidět jak vypadá komiks na toaleťáku kup si originál od Vertiga a pak možná pochopíš kolik práce a peněz za tím je. A to tady mluvím o 25 stranách za 3 dolary. Lucasovo drahé TM do toho ani nepočítám. Pokud jde o lettering a překlad, tam s tebou souhlasím, tam by se na tom mělo zapracovat, jenže tam je ten problém opět jen na naší straně.
  • Azalin
    Azalin mecenáš22.3.2012 17:41Star Wars Magazín 2012/02
    Dva komiksové sešity za 49 korun, kvalita dostačující, příběhy fajn. Fakt nevím, co už by kdo chtěl. Pro všechny fandy komiksu, případně Star Wars, naprostá povinnost.
  • Fry
    Fry admin21.3.2012 18:10Star Wars Magazín 2012/02
    Nyní je i druhý Star Wars magazín přečten a hned zítra si půjdu pro trojku. Tentokrát jsou příběhy trochu z jiného soudku než minule, což podle mě napomohlo kvalitě těchto příběhů!

    Nepřátelské linie - Příběh je velice povedený, jediné co mě trochu zaráží je kresba (obzvlášť u Anakina), ale co mě překvapilo je Jedi Tusken raider!
    Osud válečníka - Jango Fett a Boba Fett na společné misi - to se jen tak nevidí.
    Chvíle nejistoty - Boj Vadera a nájemného lovce je taková klasika na konec.

    Jako celek je to povedené! Za mě 5 hvězd.
  • Final
    Final mecenáš26.2.2012 13:01Star Wars Magazín 2012/02
    Druhý díl se mi opět líbil, takže jsem využil slevové akce na předplatné a předplatil. Vychází to pak na 41,7 Kč za jeden komiks, a navíc je opravdu problém to na stáncích sehnat i ve velkých městech (Brno). Od minulého vydání se alespoň zlepšili v tom, že se dozvíme, kdo to napsal, nakreslil. Obálka je stále na stejném papíru (zamrzí) co samotný komiks (zde OK, jako toaleťák ho využívat nebudu, tudíš spokojenost). Jednotlivá hodnocení: Nepřátelské linie 4/5, Osud válečníka 4/5, Chvíle nejistoty 3/5.
  • Drbo Jebo
    Drbo Jebo25.2.2012 22:19Star Wars Magazín 2012/02
    Nemůžu si pomoc ,ale obálka je tu lepší než v prvním díle)
    Opět tři příběhy ze světa SW a opět mě baví víc ty kratší příběhy než titulní Nepřátelská linie.
    Nepřátelská linie mě moc nebavila.Po pravdě nemám rád Anakina -aspoň že se objevil ten Tusken jako rytíř Jedi...(podle mě je teda větší frajer než
    ten s tím copánkem))
    Osud válečníka-Jednoznačně to nej z čísla.Jsme svědky lovu otce mé nejoblíbenější postavy (Boba Fetta) a uvidíme jak si tatínek vydělává na chleba.
    Kresba super a hodí se moc.Tento kraťas mě asi donutí začít kupovat SW omnibusy :)) ...
    A poslední-Chvíle nejistoty.Ale jo šlo to...Ukáže že se že i sám velký Vader je obyčejný člověk co může udělat chybu a podcenit protivníka.Stejně to skončilo
    jak každej předpokládá ;)

    Tak druhé číslo se zase povedlo!Příště se dočkáme Boba na titulce+hlavní příběh ,takže já budu určitě kupovat :)


  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš25.2.2012 20:46Star Wars Magazín 2012/02
    Tyhle příběhy mi přišly o špetku lepší než ty v prvním komiksu. Lehký nadprůměr. Bavil mě poslední. Darth Vader je drsnej jak smirkovej papír a ostrej jak samurajskej meč z Osobního Strážce (jo, ten kterej přesekne kapesník). Mám rád auru kolem záporáků...
    Barvy mi nepouští a tak si nemusím mít ruce. Už nikdy. Když hodí obálku na tlustší papír, budu naprosto spokojen, Ale i takhle skoro sem...
  • Landauer
    Landauer24.2.2012 22:09Star Wars Magazín 2012/02
    Jo a k příběhům: Nepřátelský línyje - Anakin je pro mě protivná figura, ale autor týhle povídky se ho nezalek a splácal vcelku stravitelnej kus, ačkoliv ten "Tusken" byl zajímavější s maskou než bez. Nicméně jako povídka je to dobrý, včetně sladkohořkýho konce (sice jako bitvu tradičně na poslední chvíli vyhráli, ale Anakin z toho šampaňský bouchat nebude). Osud válečníka - Já nevim, tydle Fetty moc nemusim. Je to pro mě taková neslaná nemastná figura, ani prase ani pes, jednou jako že je zlej, jenže zase když to člověk vezme kolem a kolem, von zas tak zlej neni, jenom je praktickej a to se snaží naučit svýho synka, kterej je pak nemlich jako von a teď ještě do toho nějaký to poselství, že sice zrubali chudáky, ale ty je neplatěj... No nevim, ale dočet jsem to do konce a to už o něčem svědčí! Chvíle nejistoty - A Vejdr! A starý dobrý Star Wars! Jak víme, v Impériu, co vrací úder (s odřenejma ušima ovšem), Darth Vejdr vyslal námezdní lovce, aby mu přivedli Hana a Leiu a Skywalkera a kdo ví co ještě, a tu se jeden ze žoldáků vrací, ale místo zprávy chce Vejdrovi pomačkat bakelit na helmě. Momenty napětí! Zvítězí Vejdr nebo pomstychtivý útočník? A překvapivě... Vejdrrrrr! A pointa? Je mu to fuk! Tenhle kus je asi skutečně nejslabší z tohohle čísla. Přesto si další SW magacín koupím!
  • Landauer
    Landauer24.2.2012 21:51Star Wars Magazín 2012/02
    Helejď! Komiks za 49,-Kč! A vcelku solidní! Star Wars! Ne úplně podělanej překlad! Za 49,-Kč! Celobarevnej! Vesměs čtivej! Leckdy dokonce solidní kus! Za 49,-Kč! Bez reklam! 44 stran komiksu! Za 49,-Kč! Ne na pokračování! Tak se, do řitě, ptám, co by ještě českej čtenář, kurňá, nechtěl?! Za 49,-Kč?! To jsou furt kecy, že je to na hajzl papíru, že Dart Vejdr neni, jak jsme o něm po nocích pod dekou v mládí snili, že todleto, támdleto, remcy, remcy. Co, do řiti, chcete za necelý pade? Za tuhle cifru to má v tuzemským rybníku pro mě jednoznačně plnej počet a to hlavně proto, že tahle série má šanci na solidní prodejnost (cenou, tématem, dostupností) = podpora nákazy zatím ještě jakž takž imunního obyvatelstva Čech a Moravy komiksem = větší zájem o další série a komiksy vůbec = v budoucnu vyšší tuzemská zakomiksovanost = o to nám přece jde! Myslím, že pokud by tohle u nás měl bejt standard (cenově, provedením), pak nemůžu říct ani bů. Posílám pět pentagramů tomhle pionýrovi na hajzláku.
  • Kabukiman
    Kabukiman24.2.2012 09:58Star Wars Magazín 2012/02
    Dávám dvě hvězdičky (původně jsem chtěl dát dokonce jednu,jak jsem naštvanej), protože ten papír je vážně něco otřesnýho... Dovoluji si oponovat Oompa Loompovi,protože,pokud by si tim papírem utřel pr*el, tak by jí pak měl špinavou od barvy...:( Během celého čtení se mi tak nějak lepily stránky na prsty a pak koukám, po obalu všude moje otisky prstů a já špinavé ruce! WTF? Pouštění barvy fakt nesnášim!!!!!!!! Jinak časopis hodnotím kladně. Jsem rád,že vychází, komiksy jsou různé kvality a zábavnosti,ale to už je spíš na vkusu čtenáře. V moci vydavatele určitě je udělat něco s tím, aby časopis i po přečtení vypadal stejně...
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa22.2.2012 16:12Star Wars Magazín 2012/02
    ano ano ano...prostě ten papír je opravdu pouze na utření pr*ele...i když teď na to koukám a ani to ne, to si myslím že je jediné mínus této série, příběhy průměr, není to věc na kterou se těším jako malej fágán, ale čtení je zábavné...spíše průměr.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš22.2.2012 04:26Star Wars Magazín 2012/02
    „A tehdy jsem doopravdy pochopil, co má můj otec na srdci, i všechno, co nosí v srdci, a věděl jsem, že stejné je i mé srdce.“ (malý Boba Fett sní o kariéře kardiochirurga)

    Vydavatel rozhodně nečetl mé zdejší připomínky k prvnímu číslu a opět vydal brakové čtivo vytištěné na hajzlpapíru. Tři krátké příběhy, jež svými scénáři nedosahují ani průměru (mám takové tušení, že kvalitní scénáře ze světa SW v této řadě neexistují) a kresbou se blíží obsahu zatuchlých odpadních šachet mezihvězdných křižníků, bezostyšně przní vkus českého čtenáře. Překladatel by měl opravdu zapracovat na slovosledu a volbě synonym, vyvaroval by se tak paskvilům jako Tark není člověkem, kterým se jeví být... a možná není člověkem vůbec - spíše jen zbraní nebo Darth Vader uvažuje o otci, který zemřel spíše jako stroj než jako člověk (i když tohle asi i v originálě zní zrůdně). Alespoň tentokrát známe všechny autory uvedených komiksů. Dám tomu šanci ještě příště (do třetice...), ta obálka s Fettem vypadá dobře a "zajímá" mě, co donutilo nájemného lovce vzít melouch za ušmudlané kilčo (Lobo by se totiž na podobnou pobídku neobtěžoval ani mrknout).

    Pozn.: Při čtení tohoto sešitu mi do uší pro navození atmosféry proudily jisté libé tóny Johna Williamse. Proto tak vysoké hodnocení. A proti Star Wars opravdu nic nemám. To prohlašuji jakožto hrdý majitel kompletní blu-ray edice a jednoho Vadera vystaveného v poličce :)
  • Lenny
    Lenny mecenáš21.2.2012 23:43Star Wars Magazín 2012/02
    Hezčí obálka, horší komiksy. První nejdelší příběh je takovej průměr - Áňa pořád není vyrovnanej se smrtí matky je vcelku fajn téma, ale zasané do kontextu války mi to moc nesedlo. Zvlášť ten happy end, kde všechny zachrání...
    Osud válečníka je super - Fettí poučení o tom, jak se chovat v boji.
    Třetí příběh je bohužel průser, který mě vůbec nebavil. Na Vadera zaútočí assassin, ale protože je Vader cheater a má sílu, tak nakonec vyhraje + do toho rádobyposelství.

    Průměrné číslo
  • MindReader
    MindReader21.2.2012 22:47Star Wars Magazín 2012/02
    Druhé číslo je tu, a prakticky se nic nezměnilo. Obálka stále žádná (jednoznačně největší problém celého tohoto časopisu, není snad nikdo, kdo by si na to nestěžoval), tři příběhy, žádné reklamy atd. Kladem ale je přidání jmen autorů ke comicsu, stále bohužel chybí datace, pro zběžný přehled údaj Klonové války stačí, ale fandové jsou v tomhle docela puntičkáři. Vážně by to chtělo tomu věnovat jednu celou stránku.

    Obálka - Lepší než minule, comicsovější a nadupanější. 5/5

    Nepřátelské linie - Hlavní příběh v tomto sešitu se trochu vleče ale za to může hlavně občas přehnaná ukecanost (ale nic hrozného). Jinak hlavní téma, lidská stránka Anakina proti Jediskému kodexu, kdy se poddává svému hněvu (vlastně i rasismu). Je to neokoukané a přivádí něco trochu nového do klasických příběhů SW. Kresba bez námitek, správně mainstreamová, akorát Anakin si občas moc nebyl podobný. Někteří herci holt nemají vhodný obličej na převedení do kresby (např. Harrison Ford). 4/5

    Osud válečníka - Perfektní, rodina Fettů málokdy zklame. Ke scénáři ani kresbě nemám výhrady. 5/5

    Chvíle nejistoty - Rozhodně nejslabší comics v čísle. Už mi leze krkem, jak často je Vader porážen. Má to být největší postrach galaxie a přitom mu dokáže dát na zadek každý druhý trapák? Kresba navíc taky nic moc. Alespoň je tam ale datace. :) 2/5

    Celkově jsem se tedy bavil, to bude ale nejspíš pravidelně u každého čísla. :) Jsem zvědavý na následující číslo, protože comics Boba Fett: Agent zkázy už vyšel v omnibusu, takže reakce nejspíš úplně kladné nebudou. Sám nevím, proč do toho jdou, když prý nejsou závislí na polské předloze...

    5/5


10242232
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš19.5.2020 20:28Star Wars Magazín 2012/02
    Venomslav12stars - náhodně jsem našel tuhle diskuzi a projel v rychlosti tvá hodnocení, dáváš casakum i víc jak 1* s tím, že v komentu píšeš, že je to sracka, ale dáš 2* ... Takže pokud tady napíšeš, že je to super a dáš 1* tak souhlasím s tímhle:

    mearez | 9.8.2018 |
    Venomslav: Ježiši, uvědomuješ si, že tim srážíš úplně bezdůvodně hodnocení komiksu?!

    Venomslav12stars | 9.8.2018 | Star Wars Magazín 2012/02 |
    Je to super (Ale časákům dávám vždy 1hvězdu protože mají málo obsahu) :D ale SW magazín si pořád drží svou kvalitu


    Venomslav12stars
    Venomslav12stars | 11.8.2018 |
    Já jsem napsal jen můj názor mearez:)
    - názor je , že je to super.... 1*

    Nesmysl ;)
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:43Star Wars Magazín 2012/02
    Navíc, když tak čt vaši diskusi, bych rád panu filozofovi něco vysvětlil. Samozřejmě máš pravdu. Proč čtu Kirbyho, když se mi nelíbí. Odpověď: Chci mít načtenou celou historii Marvel universe(Příchod Galactuse) a taky chci mít načtený svoje oblíbený postavy (Mentabomba). Na comicsdb je spousta lidí, který mají podobný názor na Kirbyho jako já, takže říkat, že úmyslně srážim hodnocení Kirbyho komiksů, je trošku zcestné. Jen škoda, že jsem se od tebe nedočkal momentu ,,tak to nečti, když se ti to nelíbí”.
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:31Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Jako promiň, ale to je můj názor, a vzhledem k tomu, že na týhle databázi píšou lidi svoje názory, tak bys měl pochopit, že tady někdo bude ,,srážet hodnocení” tvejm oblíbenejm autorům. Uvedl jsem svoje důvody, jestli s nimi nesouhlasíš a chceš mě přesvědčit o opaku, tak mi napiš na můj mail v biu. Mě se taky nelíbí, že X-men od Claremonta tu mají tak malý hodnocení, ale nedělám okolo toho takový scény. Prostě někdo nemá oblíbený autory.
    A ke kvalitě Kirbyho: jeho komiksy byly ,podle slov jeho kolegů, zastaralé už v době vydání (mluvím zrovna o Mentabombě). Své důvody, proč ho nemám rád, jsem vysvětlil v komentářích u konkrétních komiksů.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars11.8.2018 11:11Star Wars Magazín 2012/02
    Já jsem napsal jen můj názor mearez:)
  • mike731
    mike73111.8.2018 00:47Star Wars Magazín 2012/02
    A já se znova ptám: jak poznáš zaujaté recenze? A poznáš je vůbec? Tvoje komentáře totiž nasvědčují o opaku.
  • filozof
    filozof11.8.2018 00:22Star Wars Magazín 2012/02
    Hodnocení je vždy subjektivní, ale může být buď upřímné nebo zaujaté. Rozdíl je v přístupu autora, protože zaujaté hodnocení se snaží dílo nebo autora cíleně poškodit a proto ho nelze brát vážně. Říkám pořád to samé, takže chyba bude spíše na straně přijímače.
  • mike731
    mike73111.8.2018 00:17Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Kdybych se měl chovat jako ty, napíšu teď jak nechápu proč sem teda chodíš když se ti nelíbí občasné diskuze a místní admin a mod team.
  • mike731
    mike73111.8.2018 00:13Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: A kdo ti lidé podle tebe jsou? Podle tvejch komentářů to totiž vůbec nedokážeš poznat a prostě se strefuješ do těch, jejichž názor se ti nelíbí. Stejně tak posuzovat zda hodnocení má nebo nemá hodnotu podle zaujatosti/nezaujatosti je nesmysl, obzvlášť když už jsme si řekli, že to je subjektivní.

    Že tys ten blaf o neoblíbených autorech jen tak plácnul, abys nemusel přiznat to, co tady tvrdím? Tvoje komentáře tomu totiž moc neodpovídají :)
  • filozof
    filozof11.8.2018 00:09Star Wars Magazín 2012/02
    Mimochodem já nepatřím mezi lidi, kteří jsou schopní na měsíc zaspamovat stránku s komentáři kvůli olympské běžkyni. Takže pokud ti vadí toxické diskuze, je nejdřív třeba začít řešit problém v komunikaci admin týmu.
  • filozof
    filozof10.8.2018 23:52Star Wars Magazín 2012/02
    Hodnocení od adorujícího fanouška nebo zaujatého hatera nemají žádnou hodnotu. Kdyby jsi neměl problém s pochopením psaného textu, věděl bys že mluvím o lidech, kteří si vybírají svoje neoblíbené autory, jenom aby se mohli v komentářích rozepsat jak moc ho nesnáší. Hodnocení má smysl pouze tehdy, pokud má jeho autor nezaujatý přístup.
  • mike731
    mike73110.8.2018 22:50Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Navíc si myslím, že databázi naopak pomůže co nejvíc hodnocení a komentářů. A rozmanitost hodnocení zase pomůže těm, kteří si je čtou před koupí knihy.
  • mike731
    mike73110.8.2018 22:47Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Ani pořádně nevím, jak na něco tak stupidního mám reagovat. Aby člověk mohl s čistým svědomím tvrdit, že nějakého autora nemá rád, musí toho od něj dost přečíst. Jsou tady situace 'Další kniha možná bude lepší' a 'Jedna kniha se mi líbila, ale všecko ostatní co jsem od autora četl jsou sračky. Možná další kniha bude zase dobrá'. A i když už se někdo rozhodne, že nemá autora rád, pořád má jeho hodnocení stejnou hodnotu jako to od nekritického adorujícího fanouška.

    Na druhou část tvého komentáře fakt nevím, co napsat.

    Nakonec jsme ale zpátky u toho, že se ti nelíbí názory ostatních. A dáváš to najevo jak vůl komentáři typu 'Hahaha ty si ale blbeček že si tohle myslíš.' (mimochodem, to je hyperbola)
  • filozof
    filozof10.8.2018 21:19Star Wars Magazín 2012/02
    Někteří moderátoři na sebe neustále mají potřebu reagovat v komentářích. S příchodem diskuzí se to zlepšilo, ale bohužel ještě nevymizelo. Recenze samozřejmě jsou subjektivní a každý má své neoblíbené autory. Pokud ale nemám rád např. Ennise, tak nebudu cíleně vyhledávat jeho komiksy a snižovat jim hodnocení, protože to databázi nepomůže a jde jen o určitý způsob zvyšování ega.
  • mike731
    mike73110.8.2018 21:05Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Prosím tedy příklady toho ničení hodnoty "recenzí". Rád si přečtu důvod, proč si tohle myslíš, ale aktuálně tady vidím vyřizování účtů s uživateli jenom od tebe. Víš, doufám, že recenze jsou subjektivní? Nemluvě o tom, že komentář není to samé co recenze.
  • filozof
    filozof10.8.2018 20:53Star Wars Magazín 2012/02
    Neútočím na lidi kvůli názorům, ale jejich chování, které ničí hodnotu recenzí a mění je na nějaké vyřizování si účtů s autorem nebo uživateli. Tohle se na konkurenčních (nebudu jim tady dělat reklamu) webech zdaleka tak často neděje.
  • mike731
    mike73110.8.2018 20:40Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Ty tady bezdůvodně útočíš na kohokoliv, kdo napíše názor který se ti nelíbí, takže bych být tebou mlčel.
  • filozof
    filozof10.8.2018 19:52Star Wars Magazín 2012/02
    Ty zase bezdůvodně srážíš hodnocení všemu od kirbyho
  • mearez
    mearez9.8.2018 19:31Star Wars Magazín 2012/02
    Venomslav: Ježiši, uvědomuješ si, že tim srážíš úplně bezdůvodně hodnocení komiksu?!
Četl/a (63)
2scha, 81splinter, akrijus, AlmightyMates , ArmadOon, Bedou, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cvrdoool, cyboy, Darth Raelchi, deadpool, Doppelganger, emanek, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, house192, hromotlk, hypermlok, J.Connor, James, Kaaos, Kaluž, Keno, Light, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, mart.in, Martinb, Mauglí, misa, monte walsh, namdnas, NecRoman, Oompa Loompa, petrSF, Poseidon1978, punisher, raenius, RaptoR, robertsedmik, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, SteveCZ, t0mas, Toe, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, Venomslav12stars, vita, vranakx, zlejzmrd
(187)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adio cap, Aerchel, akrijus, Alfred, AlmightyMates , ArmadOon, Azalin, Azbest, AZTeck, Babany, Badgu.y1902, Baffman, barydave, bboorreekk, Bedou, Benji, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bobo666_2005, Braindead, burzum, CadBane007, calvin10, Captain Collar, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, deadpool, delta11, denny, Devilek, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, Drbo Jebo, emanek, fel68, felis, filemon, Final, Fives, Flash, Fox01, Fr3d_K, Fréza, Fry, Galaxy, goodspeed, Grebenda, grinder, Grynca, gumidekmedvidek, guseppe, Hamichal, hartmi, Hebled, hellw10, Hlavac, horaczhlinska, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, ivan, J.Connor, Jak, James, jd., jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jirin, joehot, Jonathan Arbuckle, Josh, Kaaos, Kabukiman, Kapis, karel, Kazumaki, KdG, Keno, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Landauer, ledman, Lenny, listr, Lobok257, Londo, LookAss, Luigi, luky.kuky10, macomix, Mankin, markic, Martinb, Masinfira, Matej-29, matrosh, Mauglí, merhyx, Michal Opitz, Mikko, mimo_provoz, misa, Mitthrawnuruodo, monte walsh, monty.cl, MP, myroslav, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Nyxxie, Oompa Loompa, OwerLord, pechna, petrSF, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Qee, QuickQuackery, Radowan, raenius, Raikou, RaptoR, robertsedmik, S313, Saiffer, saja, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Skot, sleepless, stanleystar, SteveCZ, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, timek, tkorvas, Toe, Tominos, Toren, trudoš, tulipstros, TZcomics, vallyslayer, Velkej šéf, vita, vranakx, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, xspeed, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (3)
fusnix, Martin Buchal, Maty48
Shání (1)
chevron.man
Nabízí (5)
7eleven, CSE_AC/DC, Niaz, tacmud, Velkej šéf