Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Jednou musel přijít konec.
A na poslední souboj neexistuje lepší místo než…
ALAMO
Historie se opakuje. Opět bude v malém městě na jihu Texasu vzdorovat hrstka obrovské přesile. Na jedné straně bývalý kazatel, na druhé straně mocná organizace Grál. Nebude to zrovna férový boj… a pro mnoho hrdinů to bude boj poslední. Nikdo není v bezpečí. Ani Jesse Custer, ani Cassidy, ani Herr Starr, ani Tulip, ani Bůh. Upíři, spasitelé, vraždící svatí, náboženští vůdci, andělé i prdelní ksichty… všechny postavy se tu naposledy vrací, aby zakončili svou pouť.

Obsahuje sešity série Preacher #59-66 (leden 2000 - srpen 2000)

Scénář
Garth Ennis
Art
Steve Dillon
Ink
Steve Dillon
Barvy
Pamela Rambo
Obálka
Glenn Fabry
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7461-014-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
720 g
Stran
232
Cena
599 Kč
Originál
Preacher #09: Alamo (Vertigo (DC Comics), 2001)
  • Palebras
    Palebras4.11.2022 19:28Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Hodnoceno v rámci celé série. Preachera jsem poměrně dlouho dobu sháněl a když se naskytla možnost koupit celou sérii, tak jsem prostě vzhledem k nadšeným ohlasům neváhal. A rovnou musím říct, že se opravdu jedná o neskutečný nářez a sérii která i dnes dokáže přímo uhranout. Už první díl nastolil laťku opravdu vysoko a Ennis každým dalším pokračováním šlapal na plyn. Hlavní hrdina Jesse Custer je sympaťák každým coulem a jednalo se o jednu z nejlepších postav se kterou jsem se během čtení komiksů setkal. Frajer který dokáže spráskat či přesvědčit kohokoliv a ještě si při tom všem zachová neskutečné charisma. Ennisovy postavy jsou svými charaktery a jejich vývojem naprosto jedinečné a to včetně záporáků, kteří těm kladným svou oblíbeností naprosto rovnocenně sekundují. Prakticky všechno spolu maniakálně ladí a je úplně jedno jestli zrovna probíhá úporná tanková bitva zakončená efektivním atomovým výbuchem či Jesse nakopává prdel členům Ku Klux Klanu v totálním prdelákově. Protože vždycky z toho Ennis dokáže vycucnout maximum a vy se jen těšíte s čím přikouří příště. Finále této slovutné série bylo patrně umírněnější než jsem předpokládal ale na druhou stranu autor vše dokázal krásně ukočírovat a hlavně ukončit se ctí. Některé střípky jsou poté doplněny v poslední knize Pradávná historie, která je stejně kvalitní jako hlavní řada a slouží jako opravdová třešnička na dortu. Dillon svou kresbou Ennisův scénář jen podtrhnul a vnesl duši do tohoto skvostu. Je opravdu velká škoda, že tato série se asi jen tak nedočká svého dotisku, protože dle vyjádření Crwe jsou některé díly stále k mání a ačkoliv téma dotisku se sem tam přetřásá, tak patrně ještě nenastala ta správná doba. Tak snad jednou, protože tahle série si rozhodně zaslouží mít čestné místo v knihovně každého komiksového nadšence. Jen pro upozornění, čtenářům kteří příliš neholdují všelijakým zadkovým, análním, řitním či dalším daleko peprnějším narážkám na tuto část lidského těla hrozí možnost lehké nevolnosti, oslepnutí či jiné zdravotní indispozice, jelikož Ennis je prvořadý labužník a gurmán. Takže bacha!
  • martin28
    martin2816.10.2022 18:36Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Dávám pět, tedy za celou sérii. Poslední díl by byl tak za čtyři. Finále bylo všelijaké, jen ne velkolepé, přesto se ani průser nekoná. Musím vyzdvihnout Fabryho obálky, bez kterých by byl Preacher poloviční. Dále Dillonovu kresbu, která sice na první dojem působí příliš obyčejně, přesto dokonale zhmotňuje Ennisovy myšlenky. Dillona nepovažuji za žádného velkého kreslíře, přesto dokáže na jedničku vyzobrazit situaci, jako málokdo. Ať už kreslí Punishera, či něco jiného, kresba bude vždy vynikat svojí účelovostí, než líbivým vzhledem. Co se Ennise týče, stvořil kultovní sérii, kterou by si měl zkusit přečíst každý, kdo má rád komiksy pro dospělé. Tohle dílo je i přes drsnou fasádu, především příběhem o lásce a přátelství. Preacher je bez jakýchkoli pochybností jedna z nejsilnějších komiksových sérií všech dob, povinná četba. Tohle jsem si užil.
  • perak
    perak23.5.2022 08:22Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Čekal jsem trochu velkolepější finále, jakoby autorům docházela invence, ale na druhou stranu zase byly víceméně uzavřeny všechny hlavní dějové linky, a nikde to úplně neskřípalo. I když tedy Kazatelova cesta byla lepší, než jeho cíl, tak celkově hodně povedená série s kupou velezajímavých originálních postav, humoru, který se nebojí jakéhokoliv tématu, a akčních scén, kde jsou prolity hektolitry krve. Za mne nejlepší Ennisova série (teda nečetl jsem ještě Punishera).
  • sedw
    sedw11.9.2021 13:28Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Dlouho jsem uvažoval, jestli dát 4 nebo 5, protože konec nebyl úplně taková pecka, jak jsem doufal. Na druhou stranu byla celá série ukončena se ctí, o čemž by se mohlo mnoha jiným tvůrcům jen zdát, a i když konec nebyla žádná extra bomba, tak ve mně nezanechal pachuť promarněného potenciálu. Proto jsem se nakonec rozhodl mírně přidat a tu poslední hvězdu přihodit.
  • louza
    louza6.6.2017 12:51Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Preacherovo finále je zvládnuté o prsa. Autor to nakonec nějak vysvětlil a uzavřel relativně se ctí, ale na knize je i v kontextu těch předchozích vidět, že se s vyústěním své road story poměrně dost trápil. Druhá půlka Preachera byla poměrně dost vycpaná vatou a ani sebechlapáckost dialogů a sebeúchylnější záporáci na tom mnoho nezměnili. Finální střet i vyústění je celkem neočekávané a závěr celkem uspokojivý. Ale ta cesta k němu... Na jednu stranu je třeba přiznat Ennisovi odvahu, že dělal už v polovině devadesátých let něco co nikdo nedělal, na druhou stranu je z celého příběhu znát jakýsi pubertální nedozrálost. Nemůžu se ztotožnit s tvrzením, že Preacher je Ennisův top projekt. Přitom to stačilo jen proškrtat, odlehčit a dějově lépe uspořádat. Škoda.
  • trudoš
    trudoš editor8.11.2016 23:25Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Děj závěrečného alba šlape daleko svižněji, než poslední dvě, ale z příběhu dost čpí, že Garth Ennis už jednoduše nevěděl kudy kam, a tak se rozhodl všechno uzavřít. Což by mi tolik nevadilo, kdyby konce jednotlivých linií přicházely v průběhu předchozích osmi alb, a ne najednou, teď a tady, čistě jen z důvodu, že proto. Navíc náboženský podtext je zcela upozaděn a prim hraje síla přátelství a lásky, jak jinak než s notnou dávkou poetického cynismu. Takže omáčka o Bohu, andělech, Genesis - bez toho všeho by se série nakonec vlastně i obešla. Člověka to trochu nutí zapřemýšlet, jestli autoři od začátku tušili, kam chtějí všechno směřovat, anebo počáteční nápaditost prostě jen uvadla s přibývajícími díly.
    Přesto je pro mě Alamo solidním zakončením. Nejvíc oceňuji finále, které přichází na posledních stranách, v nichž se události dozvídáme flashbackovým postupem. Sice se to lehce tluče s předešlým megalomanstvím, ale možná je to dobře. Celé poselství tak vyzní daleko lépe a syrověji.
  • Kapis
    Kapis mecenáš10.4.2015 21:35Preacher/Kazatel #09: Alamo
    A zazvonil kurva zvonec a zpičené pohádky je konec
    a jestli zrovna nezdechli, jebou se tam mrdky dodnes.
  • adevr
    adevr24.1.2014 18:06Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Tak už mi ta jízda končí...Bylo to hezkých pár let s kazatelem. :)
  • faster86
    faster8628.7.2013 23:58Preacher/Kazatel #09: Alamo
    rict o ennisovi, ze umi psat jen veci o vrazdeni a sodomii je po prectebi preachera zcela zcestne... tohle je tak hluboke ze sem po posledni strance hledal jestli tam nekde neni jeste dalsi a dalsi a dalsi stranka.... to je to je uplne vzdyt to ani nejde sakra popsat
  • rooty
    rooty28.7.2013 14:04Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Preacher je kult, teď jsem ho za týden sjel celej znovu a až na pár nudnejch částí s Prdelmanem, je tahle sága s velkou sbírkou bizardních uchylů naprosto zábavná love story pro všechny dívky a chlapce! - Jo,to mám asi z té ligy, co jsem nedávno dočetl :-)Ennis už tohle nejspíše nepřekoná. Jo a kreslíř Dillon je sice slabšího kalibru, ale k sérii sedne.
  • Durvi
    Durvi17.7.2013 11:50Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Jediné čítanie, ktoré ma rozplakalo a nehanbím sa za to.
  • choze
    choze18.6.2013 23:42Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Při prvním přečtení jsem byl samozřejmě zklamán, jak asi člověk na konci takový ságy nutně musí být. Ale postupně mi došlo, že je to solidní zakončení. Epické bitvy už máme dávno za sebou, takže se končí komorně. Všemožně zmrzačený Starr se knihou prohláškuje ("Čurák zkázy!") až ke svému poslednímu zranění, před kterým akorát stihne připomenout, že není jen komickou figurkou, ale taky jedním z hlavních záporáků a Jesse si to dlouze a působivě vyříká s Cassidym. A Bůh konečně dostane, co si zaslouží, všivák jeden. Snad jen ten poslední sešit je jak opsaný ze špatných romantických filmů. Každopádně to byla až na pár zaškobrtnutí vynikající série, chytrá, vtipná a s velkým srdcem, která mi bude fest chybět.
  • kaylin
    kaylin4.6.2013 06:20Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Garth Ennis zakončil sérii takovým způsobem, který bych přirovnal k seriálu „Ztraceni“ a k jeho poslednímu dílu. Polovina čtenářů si řekne, že takhle to prostě muselo skončit, druhá polovina bude zklamaná, protože čekala něco velkolepého, souboj, který bude skutečně nadpozemského rozměru. Nic takového se samozřejmě nekoná a my jsme jen svědky, jak se osudy mění stále jen na lidské úrovni, i když božský zásah si můžeme domýšlet. Ennis to zvládl se ctí, ale myslím si, že zklamání mnohdy přece jen převládne. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/109-preacher-9-alamo-75.html
  • Light
    Light21.2.2013 12:35Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Tak sem teda dočetl poslední díl toho nezbedníka Preachera. No a že bych z toho byl nějakej megamoc nadšenej? Nene, kdepak, tu kultovnost nechápu. Chápal bych to, kdyby se celá série nesla v duchu prvního dílu, kde bylo víc sprosťáren než spisovnejch slov a kde Cassidy, pro mě do asi 3. nebo 4. dílu hlavní šéf, pak nebyl takovej uplakanej vocas. Co mě dál ještě sralo byly nekonečný rozhovory Jesseho a Tulip, omg, jak může někdo, kdo ve svých knihách pořád terorizuje důchodce, napsat do takovéhle série takovouhle telenovelu, to fakt nechápu. Ještě se mi fakt nelíbilo, jak každý bez vyjímky Jessemu lezl do prdele a každej z něho byl tak udělanej. Bylo tam prostě až moc toho, co mě nebavilo, přislo mi trapný nebo sem se u toho chlámal když bych měl spíš hluboce přemýšlet nebo to brát nějak vážně. NICMÉNĚ! Celá sérka si ty 4 hvězdy asi zaslouží, ptz hlášek je tam plno, Herr Starr je super zobrazení šéfa, kterýho bych nikdy nechtěl a kozy Tulip taky nejsou k zahození. Howg
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš25.12.2012 17:54Preacher/Kazatel #09: Alamo
    SPOILERY BUDOU-Dneska poslední Hitman a teď poslední Preacher. To sou ale epický vánoce. Celou sérii bych asi hodnotil na takovejch 85-90% čili 5* ale tenhle díl jen za 4* je vidět že to chtěl Ennis fakt úplně uzavřít a všechno tisícrkát vysvětlit aby to pochopil i úplnej retard. Celý je to neskutečně ukecaný, ale né takovym tim vtipnym způsobem kdy se filozofuje o smyslu života v hovně, ale utahanějším pomalejším způsobem, ale finále to vynahrazuje. Cassidyho jsem měl fakt rád a úplně sem se nesmířil s tim, že je zmrd a tohle mi to vážně vynahradilo. Pro mě to na první díly těžce nemá, ale je to důstojné zakončení luxusní série.
  • Azalin
    Azalin mecenáš23.11.2012 09:29Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Ne, Ennis tam nechtěl mít za každou cenu závěr s poselstvím, tato kniha a její závěr je prostě logickým vyvrcholením celé série, která začala jako kulometná palba fekálních hlášek a postupně se změnila a vyspěla a po celou tu dobu směřovala právě k Alamu. A komu se to nelíbí, ať se třeba ojebe.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš31.5.2012 20:25Preacher/Kazatel #09: Alamo
    ...nasrat na lidstvo. Nasrat na armagedon. Nasrat na Grál. A nasrat na vás.“ (James Cole feat. Her Starr)

    Tohle si u mě Ennis podělal - Herr Starr se proměnil v trapnou karikaturu (trubička s uzávěrem samozřejmě pobaví, ale bezhlavé střílení do papíru s hlášením, otisk od dalekohledu nebo poslední pronesená slova jsou už z kategorie 'infantilní sračky'). Cassidy to ještě jednou zkusil uhrát na řeči o přátelství a podobné kydy, načež se s Jessem seřezali jak haranti na pískovišti. Tulip se opět vžila do role maskulinního Ramba (po kolikáté už?) a Jesseho 'chlapáctví' nezbylo nic jiného, než stáhnout ocas mezi stehna a nechat se oprcat. Tomu říkám osudová láska. A Prdelman? Ten pověsil kariéru rockové hvězdy na hřebík a zakotvil ve Spáse, kde se v oku jedné místní "krásky" proměnil v blonďatého Jamese Deana. Nakonec tedy sladká tečka za p(r)osraným životem. Co se týče vyrovnávání účtů s Bohem, raději vás odkážu k videoherní sérii God of War, tam totiž uvidíte ukázkové kydlení všech možných božstev na desítky způsobů. Tady neuvidíte nic zajímavého (SPOILER zářící bukanýr žadoní o milost + jeden výstřel z koltu KONEC SPOILERU).
    Celé mi to přijde křečovité. Jakoby tam Ennis chtěl mít za každou cenu závěr s poselstvím, který shrábne všechny možné Eisnery a Fabuly a tak sesmolil tunu patetického textu, přičemž téměř vypustil humor. Rozsah dvou sešitů by byl akorát. Chtěl jsem tomu narvat dvě hvězdy, ale Fabryho fešné obálky a poslední "epic conclusion" sešit (aneb Cassidyho tahání za provázky) mě obměkčily, takže uslintané tři.
    Jsem zvědav na ty preacherovské speciály. Ennis je mnohem zábavnější v kraťasech než v dlouhých teplých zimnících.
  • Final
    Final mecenáš27.5.2012 18:41Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Jsem moc rád, že Preacher u nás vyšel až do posledního dílu! Na každý book jsem se vždy těšil, protože pestrost postav, jejich dialogy a situace kolem nich byly vždy navýsost zajímavé. V posledním díle jsem si užil opět několik navýsost zábavných momentů, ale i tak jsem se nemohl zbavit dojmu, že většinu munice autoři vystříleli již v předešlých dílech a do tohoto jim zbylo pomálu střelného prachu. I tak rozzuzlení není špatné a má svůj smysl. Tento book hodnotím 4/5, sérii jako celek 5/5.
  • Toe
    Toe admin22.5.2012 20:56Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Z posledního dílu jsem sice nestříkal sperma v orgasmickém záchvatu po obálce, oproti některým minulým dílům jsem si ale vydatně pošmákl a... sakra, konečně je konec! :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.2.2012 00:27Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Deset let s Jessem Custerem, ale jednou musel přijít konec... multi tematická esence, klenot postmoderny...vím, že Preacher není dokonalý, ale nemá k ní daleko a já o drobných vadách na kráse z úcty k tomuto über příběhu taktně pomlčím.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen7.2.2012 15:46Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Na toto jsem čekal 9 dílů? První díl byl super, ale pak ta série šla do kopru...:-/
  • erik
    erik6.2.2012 18:55Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Na Alamo som sa tešil ako malý chlapec, a to z troch dôvodov. Po prvé, ide o finále, v ktorom sa hľadá a berie na zodpovednosť Boh. Po druhé, je to koniec série, a teda začiatok úspor v peňaženke. Po tretie, kedysi som to čítal v angličtine a vedel som, že sa Ennis vypol a uzavrel celú sériu tak, ako začal. Skvelo. V návale nadšenia si človek ani neuvedomí, ako je možné ohroziť entitu, ktorá má byť všemocná a ktorá všetky nešváre vlastne spôsobila, stvorila, úmyselne narafičila. A preto azda nikoho nenaštvem, keď dodám, že ide o happyend. Záverečný záber na postavu sediacu v božom kresle má jedinú chybu, nasleduje po ňom ešte pár strán. Alamo patrí spolu s úvodnou knihou k tomu najlepšiemu, čo Preacher môže ponúknuť (ešte keby tak vyšiel špeciál o Svätom zabijakovi, bolo by to komplet).
  • brkowycz
    brkowycz27.1.2012 15:00Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Kde jen dnes jsou ty časy, kdy jsem poprvé otevřel "Jako pára nad Texasem" a okamžitě se zamiloval do nových hrdinů a originálního příběhu. Po "Lovcích" jsem to už nevydržel a celé si to stáhnul z internetu. Přečetl jsem to pak na jeden zátah. Dneska už těžko v paměti rekonstruuji pocity, které to u mě vyvolalo, tedy po prvním přečtení. Takže zrekonstruuju ty, které ve mě vyvolalo přečtení druhé.
    Na celou serii nahlížim jako na mimořádně povedenou. Spousta lidí mluví o "zbytečném natahování", já nemůžu vyloženě odporovat, ale ani ne souhlasit. Člověk si musí uvědomit, že kromě hlavního tématu, tedy hledání Boha, se tu odvíjí celá řada dalších příběhů, kterým Ennis dává hodně prostoru: Příběh Grálu a jejich Armageddonu se úžasně vyvvíjí, naprosto chápatelnou a přirozenou cestou celou dobu. Příběh Cassidyho, jehož postava se postarala o nejdno překvapení, samozřejmě také Jesse a Tulip. Všechny tyhle příběhy dostávají v různý čas různý prostor, a nemyslím si, že jde jen o sprosté natahování, protože ty příběhy do mozaiky příběhu Kazatele patří.
    Na druhou stranu, opravdu nejde říct, že by se vůbec žádné natahování nekonalo. Nejhorší ze všeho je Prdelman, kterej pobavil akorát v prvním díle a pak jen zdržoval děj. Jeho příběh, jak manager zneužije nevinného chlapce, a vydělá na něm peníze, je navíc neskutečně uboze klišovitej, že se mi z toho dělalo špatně celou dobu.
    Druhou věcí je ukecanost. Jesseho klábosení s Cassidym v hospodě jistě pěkně vykreslovalo jejich přátelství, ale občas toho taky bylo moc. Dost často se prostě stávalo, že přes několik stránek postava jen tak sedí na baru a plká, jako by byl Ennis doma při psaní scénáře vožralej, potřeboval někomu sdělit všechny ty hospodský moudra, který se mu rodili v hlavě, ale neměl je komu říct a tak je zapracoval do scénáře. Například "Spása" - odklon od hlavní linie, podle mě zcela logickej, poté, co se Jessemu stalo. Ale ta je tak strašně nataženě ukecaná, že to neni možný. Paradoxní tak je její konec, který vlastně odpoví na všechny naše otázky ohledně Boha. Komu se zdá že ne, ať si ho přečte ještě jednou po dočtení Alama.

    A Alamo, poseldní díl. Co na to říct, hned ze začátku nás praští přes nos klasická Preacherovská ukecanost, tak prvních 100 stránek hlavní postavy docela na prázdno klábosej (kromě té části, kde Custer vykope kosti sv. Zabijáka). Jeden celej sešit je věnovaný tomu, jak "Prdelman ke štěstí přišel", což jsem musel překonávat obrovské nutkání přeskočit každou stránku, kde jsem viděl jeho ksicht. ALe od doby, kdy si Jesse sedne do baru s Cassidym a začnou si to "vyřikávat", nastupujou emoce, a nakonec akce i emoce. Přijde mi, že Ennis v závěru nevěděl, jestli chce dobrý konec, nebo špatný konec a možná to dle mého názoru trochu překombinoval. Nicméně všechny příběhové linky se uzavřou, nic nezůstane otevřeno a i když možná překombinovaný, pořád důstojný konec dlouhé a kvalitní serie.

    Nejoblíbenější části serie: Jako pára nad Texasem, Až do konce světa, Válka na Slunci, celkové hodnocení serie tak 90%.
5631411
Četl/a (127)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, AlmightyMates , BadBoy, Baffman55, Balů103, Bedou, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, Blacklarch, Blackmoor, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, filemon, filosh, Final, foudy, Fox01, hellblazer, HellWeber, Houbař, house192, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, jankie, japes, jiskra, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, koudak89, Kouzelnik7, lantan1, Librarian, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, mart.in, martin28, Martinb, Mitak, monte walsh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, Pavel2222, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, puolpm, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, Rinter, rockyt, RudyRod, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Toe, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, wolfgang, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(252)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Alfi, AlmightyMates , amazing_k, Ashek, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benji, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Chaolinek, charvos, chcita, chobotnička, choze, cobe, Cody, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Daniel.rw, Darker, Davedd168, DAxik, Daxik1988, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, Durvi, dvoracekpetr1, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, felis, fifas, filemon, filosh, Final, Fry, Fuf00n, Garp, ghousty, Godsmacker, goldschmidchen, GORERATED, Grebenda, grinder, hawkzn, Hebled, hedgehog, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, holubdema, Honzin, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, jerry67, jett, jiskra, jjjirik, Johnny Sasaki, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, Kelt, kinak, Kiwi1902, Kjon, komik.sx, koudak89, Kruttor666, krvinka56, Lamahe, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, maara, mAGiic, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, mclusky, merhyx, mgeralt, Mistak, Mitak, moiqpiom, morbi, Mr.Plysh, Mrlah, namdnas, NecRoman, netvor, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, Odal , OldaB, Olesh, Ondraseeek, padre_negro, Pafnuc, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, Pepares, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Poseidon1978, PP, puolpm, q, Quentin, RadimNemec, Radkos, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rinter, rockyt, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Samurai-Jack, Saran, Satyricon, Schramm, schwita, SedllY, sedw, seezeethree, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, wolfgang, worf, xai, xintax, yama, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (32)
AlienDr, bananzluty, Bubsy, deadpool, deefha, delsemela, Fr3d_K, fusnix, Grrr, Hurvy, J.T.honza, JamesRamone, Jezbo, KINIMODUS, koniklec, Majkl, Mamut12, Maryl, massilia, matrosh, Maty48, monty.cl, Moyek, nx, Plumm, Raijin, razielus, Rezet, Salien, smrtihlav7, WMN, xxaannddeerr
Shání (7)
Al0f0k, AlienDr, Cemino, deefha, m.jedle, Maryl, Taťka Tuleň
Nabízí (4)
buscheer, kadas97, karl173, seezeethree