Koupit
Naruto se pomalu mění z třídního šaška v bojovníka... ale teď bude muset udělat další zásadní krok, pokud se chce stát největším nindžou z vesnice Konoha. Stal se svědkem tragédie a roste v něm vztek. A to je pro kluka, který v sobě ukrývá devítiocasého liščího démona, velmi nebezpečné. Stojí tváří v tvář kruté pravdě - nindžové jsou nástroje stvořené k zabíjení. A pokud chce Naruto v boji zvítězit, splnit svůj úkol a zachránit životy svých přátel, nezbude mu možná nic jiného, než začít zabíjet...

Druhé vydání z roku 2015 navyšuje doporučenou cenu na 189 Kč
Od roku 2018 v prodeji také souborný box obsahující díly 1-7


Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Překlad
Jan Horgoš
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-070-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
110 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
176 g
Stran
184
Cena
179 Kč
Originál
Naruto #04: Eiyū no hashi!! (Shueisha Inc., 2000)
Varianty
Naruto #04: Most hrdinů (2. vydání) (2015)
Naruto #04: Most hrdinů (2011)
  • tom173
    tom17312.2.2023 10:37Naruto #04: Most hrdinů
    Po epickém konci boje se Zabuzou, kde Kakaši poprvé vyvolá Čidori, nebo ukáže svoji vyvolávací techniku, startuje nový dějový oblouk. Jsou nám tedy představeny postavy ze skryté písečné vesnice, ale taky další geninové z Konohy. Masaši Kišimoto tak začíná čtenáři rozšiřovat svět, který nakonec dosáhne opravdu obrovského měřítka. Protože na téhle sérii je vyjímečné to, že žádná postava tu není jen jako vata, ale je jí dříve nebo později věnován prostor k představení původu nebo motivací jejich činů.
  • trudoš
    trudoš editor29.11.2020 09:19Naruto #04: Most hrdinů
    Nejsilnější stránkou čtvrtého dílu je závěrečný souboj na mostě, kde Masaši Kišimoto naplno využívá nejen své výtvarné dovednosti, ale i ty vypravěčské - protože takhle natáhnout sofistikovanou kung-fu pranici, to se hnedka nevidí. Každopádně epizoda konečně uzavřena a dokonce i na slzy došlo, takže v mém případě spokojenost. Naruto coby série příjemně překvapila, každým dalším svazkem krystalizuje i v něco hlubšího, než je mlácení jedněch druhými. Na řadě jsou také první mrtví, čímž autor dává jasně na srozuměnou, že se nebojí říznout do živého a nikdo si nemůže být jistý ničím, ani životem.
    Druhá půlka knihy začíná rozvíjet zápletku novou, která, jak se zdá, bude na hodně dlouhé lokte. Objevují se mraky nových postav, což mě děsí, protože jestli bude každá kopat za jiný tým, asi se z toho zblázním. Zatím se však jen figury houfují a vzájemně si vyhrožují, pročež ještě ani není pořádně jasné, v čem budou čúninské školní zkoušky spočívat. Tož uvidíme, s čím přijde další pokračování.
  • kaylin
    kaylin26.3.2014 09:19Naruto #04: Most hrdinů
    Díky tomuhle dílu jsem přesvědčený, že série se ještě může vyvinout zajímavým směrem. Jeden aspekt, který mě o tom hodně přesvědčil, je skutečnost, že Masaši Kišimoto je prostě rodilý Japonec, a i když je komiks cílen hlavně na chlapce mladšího věku, nevyhýbá se násilí, které zde bylo prezentováno docela intenzívně. Neříkám, že mě to přímo zaskočilo, přece jen už jsem si u Japonců zvykl na hodně, ale překvapivé to docela je, alespoň tedy ve své brutalitě. A líbí se mi to, co si budeme povídat. Postavy se zde projevují jako skuteční bojovníci, tak proč ty souboje šetřit? No, jsou zvědavý, jak se bude dařit dál. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/555-naruto-4-most-hrdinu-75.html
  • Plocan
    Plocan18.1.2014 00:29Naruto #04: Most hrdinů
    Pozor, text může obsahovat spoilery Vzhledem k velkým zmatkům ve škole jsem teď neměl zrovna nejvíce příležitostí číst mangy a psát jejich hodnocení. Ale vzhledem k tomu, že je to už takový můj menší osobní projekt, budu v něm nadále pokračovat. Tááákže...
    Hned na začátku je Naruto tak rozrušen ze smrti svého přítele Sasukeho, jenž se pro něj obětoval, že hrozí poškození pečetě, která v něm drží liščího devítiocasého démona. Naruto Hakua pěkně ztříská a zničí jeho techniku Ledových zrcadel démonů. Pak si poslechneme Hakuův příběh, kdy se ho Zabuzal ujal jako malého chlapce a chtěl ho pro jeho schopnosti, které všichni jiní odsuzovali. Pro Hakua prohra znamenala ztrátu jeho smyslu života, jelikož si slíbil, že se stane pouze Zabuzovou zbraní, kterou teď po prohře již nadále být nemůže. Na straně Kakašiho se boj také začínal ubírat v jeho prospěch, jenže Haku v poslední vteřině zachránil Zabuzovi život a schytal Kakašiho nejsilnější útok - Bleskové ostří! Haku umírá a poté, co se na most dostane i Gató a jeho sebranka banditů, je Zabuza zabit taktéž, tedy až poté, co s sebou do pekla vezme i Gatóa a půlku jeho banditů. Ostatní banditi jsou zahnáni pryč statečnými vesničany s Inarim v čele a vše dobře dopadá. Ukáže se, že Sasukeho Haku nezabil, jen pouze způsobil jakousi přechodnou smrt (pravděpodobně, nedokáži si jinak vysvětlit, jak by všichni na tutovku věděli, že je mrtvý).
    V poslední (asi) třetině knihy nominuje Kakaši svůj tým na čúninské zkoušky, tedy zkoušky, které pomohu Narutovi a jeho přátelům postoupit na vyšší úroveň nindžů. Čeká nás velká spousta silných protivníků a nových tváří a na závěr knihy se jakýsi divný klučina s děsivě tlustým obočím přeje utkat se se Sasukem. Zkoušky ještě ani nezačali a už tu máme první souboj!
    Kdyby kniha obsahovala jen dokončení příběhu v Zemi vln, udělil bych plné hodnocení. Hned začátek knihy byl bravurní, skvělá dvojstránka Naruta v nekontrolovatelném záchvatu zuřivosti, proražení Hakuovi techniky a nakonec dvojstránka, kde Naruto uštědřil Hakuovi pořádnou ránu, jež byla zachycena na dvojstránce v několika různých úhlech! Paráda! Příběh postupně gradoval až úplným vyvrcholením, kdy Haku umírá. Pak nastává opět kratičké zklidnění a v okamžiku opět gradace v podobě posledního boje Zabuzy s Gatóem a jeho chlápky. Nakonec odchod ze Země vln a pojmenování mostu po Narutovi... Super! Úžasné! Fantastické! Kdyby díl býval skončil tady, udělil bych plné hodnocení.
    Jenže v této knize začíná i další velká sága a to čúninská zkouška. Neříkám, že je to špatná sága, právě naopak, je senzační, ale začátek je přeci jen poněkud poklidný a nic moc se tam nestane.
    Takže ano, díl byl super, jeho první polovina by zasloužila 100%, ale bohužel ta druhá polovina s rozjezdem další příběhové linky mě vytrhla z té eufórie, kterou jsem zažíval při čtení té první. Co však považuji za obrovské plus je, že od tohoto dílu už mi nevypadla jediná stránka!
    85%
  • erik
    erik8.8.2012 18:05Naruto #04: Most hrdinů
    Nech žijú spoilery! A pritom bez nich by to boli priam zaujímavé komentáre (První mrtvý, ...poslední oběť).
  • Fry
    Fry admin8.8.2012 13:18Naruto #04: Most hrdinů
    Čtvrtý díl Naruta, aneb první mrtví.

    kapitola 28: Devítiocasý...!! - Rozjezd velkého finále.
    kapitola 29: Ten, na kom ti opravdu záleží...!! - Dojemná kapitola, líčící Hakuův osud.
    kapitola 30: Čeká tě...!! - První mrtvý (SPOILER: - Haku).
    kapitola 31: Bitvy nás všech...!! - Trošku nudnější kapitola.
    kapitola 32: Nástroje jménem nindžové - Gató se postavil proti Zabuzovi (SPOILER: Následně ho Zabuza zabil).
    kapitola 33: Most hrdinů!! - Poslední kapitola, líčící boj na mostě = poslední oběť (SPOILER: Zabuza zemřel)
    kapitola 34: Vetřelci?! - Kakašiho tým se vrátil do vesnice, kde se objevili i ninjové s jiných vesnic, protože přijdou zkoušky na Čunina.
    kapitola 35: Iruka proti Kakašimu?! - Do zkoušek jsou přihlášeni všichni nováčci, takže i Naruto, Sasuke a Sakura.
    kapitola 36: Sakuřina deprese!! - Setkáváme se s novými postavami, které v budoucnu určitě zamíchají s dějovou linkou.

    Narozdíl od kolegů, mi scéna na mostě přišla dost dobrá, takže opět 5*.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.3.2012 11:45Naruto #04: Most hrdinů
    Bych čekal spíše opačný vývoj děje, tedy nejdříve zaučování, zkoušky, pak až velké akce plné velkých protivníků, velkých soubojů, velkých schopností a velkých emocí. Ale proč ne.

    Celkový dojem: 70%
  • krvinka56
    krvinka565.1.2012 15:28Naruto #04: Most hrdinů
    Jo ten závěr na mostě působí divně a v anime seriálu je to o něco lepší.Ale tahle kniha pořád dobře čtivá.
    Autorovy infa o jeho zrušených mangách sou působivým oživením.Ale odteď to začne být zajímavé diký zkouškám, super Gára.Takové lehčí a odpočinkové.
  • erik
    erik18.12.2011 09:27Naruto #04: Most hrdinů
    Sľubná situácia na moste v odfláknutom rýchlom a akože srdcervúcom tempe skončí, aby neprekážala otravnému a nudnému školskému Narutovi, kde sa dookola opakuje ten istý model "som niekto-zasa ma znemožnili" kombinovaný so vzorcom "každá skupina s jedným drsňákom". No, po treťom vydarenom pokračovaní som nečakal, že sa to takto zvrtne. Iste, je možné to vnímať ako "prekvapivú" sériu, ale aj tak, podľahol som ilúzii, že by to mohlo byť viac ako dobré.
21222
Četl/a (52)
akrijus, Ananasový Džus, Baffman55, Bronn, charvos, Davidos402, Doctor_Sk, erik, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, Hønzza, Hanussen, hhannie, invape, Jak, James, jerry67, kaylin, kisuke93, Lobok257, Lokusta, Lord Baltimore, Lucy117, Madao, Martinb, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NylKasbri, Patricio, Plechy, Poniczech, raenius, rewkon, Róbert Nagy , Sagikkun, Saiko-chan, saja, Sir_Pete, tom173, trudoš, valentajno, Velkej šéf, xflori01, yogi, Zajo original, zlejzmrd
(101)
665+1, 81splinter, akrijus, alchymista5, Ananasový Džus, Awakener, Azalin, Baffman, Baffman55, BakkyTheGreat, barydave, batoo, blackJag, Braindead, carlmichael, Cassidy, Černá Krysa, charvos, Davidos402, doophy, Einstain666 , erik, Final, Fréza, Fry, Georgíno J., Golem, goodspeed, grinder, gruno, Hamichal, Hanussen, Hebled, invape, Jak, James, jones1240, kaylin, Kazumaki, kisuke93, konous, Krenzi, krvinka56, Leland, listr, Lobok257, Lokusta, lopik, Madao, Martin Buchal, Martinb, MB, me, mindstormjak, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, MultiScorey, Nanami, NylKasbri, o2t2, OwerLord, Patricio, pechna, peposek, Pjenkus, Plocan, Poniczech, raenius, rewkon, Róbert Nagy , Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saran, seezeethree, segy, Sir_Pete, Slaine, sleepless, stepan.tichy, tacmud, Tarka Daal, TheBronxCore, TheoDread, tom173, Tombal, Toren, trudoš, valentajno, Velkej šéf, vishnar, vranakx, WoodySempaii, xflori01, xintax, yogi, YukioSanUchiha, Zajo original, zlejzmrd
Chce (4)
fusnix, Maty48, tygristek, Yone
Shání (1)
OwerLord
Nabízí (2)
Doctor_Sk, MB