Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Užijte si první dobrodružství slovutného profesora na komiksových stránkách, a to díky tvůrčím osobnostem jako je Walt Simonson, John Byrne, Archie Goodwin a Howard Chaykin! V tomto tři sta šedesát osm stran silném svazku je poprvé shromážděno úvodních dvanáct čísel komiksové série z osmdesátých let, mezi kterými je i adaptace Dobyvatelů ztracené archy. Svou fantastickou cestu zde také zahajuje David Michelinie, autor, který napsal většinu Indyho raně kolorovaných příběhů. Filmoví fanoušci si tyto klasické příběhy, rozšiřující mýtus Indiany Jonese za hranice stříbrného plátna, jistě nenechají ujít.
V tomto omnibusu najdete hned osm příběhů slavného archeologa Indiany Jonese, které vyšly v době uvedení filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy.

Dobyvatelé ztracené archy je adaptace stejnojmenného filmu.
V Dalších dobrodružstvích Indiany Jonese se Indy vydává po stopách bájných ikon z Ikammanenu. Do cesty se mu staví nejen překupníci artefaktů, ale i domorodci a nakonec i jeho společnice.
V navazujícím jednosešitovém příběhu Ďáblovo sedlo se Indy octne nedaleko hory stejného jména a snaží se přijít na kloub elixíru dlouhověkosti.
V Bráně do nekonečna a Zvěstovatelích Indy cestuje do Británie k legendárnímu Stonehenge, kde se předhání s nacisty o to, kdo dřív odhalí účel tajemného krystalu a Stonehenge samotného.
Noční můra v klubu vypráví o neúspěšném pokusu Indyho a Marion rozjet vlastní klub na Manhattanu.
Sešity s názvem Afrika volá zachycují Indyho a Marionino putování za bájnými Šintaji, kmenem pocházejícím z Atlantidy.
Zlatá bohyně je soška, se kterou se Indy poprvé setkal v úvodu filmu Dobyvatelé ztracené archy. V tomto příběhu se ji opět snaží získat, avšak naráží na nemalý odpor.
Poslední příběh, Čtvrtý hřeb, zavede Indyho do Barcelony, kde tento hřeb střeží španělští cikáni. Indyho jediným, ale urputným soupeřem je sběratel artefaktů se svým komandem zabijáků.

Obsahuje sešity sérií vydaných Marvelem - Raiders of the Lost Ark #1-3 (1981) The Further Adventures of Indiana Jones #1-12 (1983)

Scénář
John Byrne, Archie Goodwin, David Michelinie, Dennis O'Neil, Walter Simonson
Art
Terry Austin, John Buscema, John Byrne, Howard Chaykin, Gene Day, Sam de la Rosa, Ron Frenz, Kerry Gammill, Richard Howell, Luke McDonell, Dan Reed
Ink
Terry Austin, Danny Bulanadi, Mel Candido, Sam de la Rosa, Klaus Janson
Barvy
Paul J. Becton, Julianna Ferriterová, Bob Sharen, Michele Wolfman
Obálka
Kerry Gammill
Lettering
Nikola Žogliková
Překlad
Michaela Macková
Redakce
Mirka Pelnářová, Richard Podaný
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7461-009-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1048 g
Stran
368
Cena
890 Kč
Originál
Indiana Jones Omnibus: The Further Adventures Volume 1 (Dark Horse Comics, 2009)
  • Jonas Woodsman
    Zábavné, trošku hlúpučké retro o našom obľúbenom Indianovi Jonesovi! Skvelá kresba ktorá sa Indimu hodí, len moc sa mi nepači tá červenovlasá Marien,vo filme totiž mala hnedé vlasy a oni z nej urobili M. J. Je to trochu pomalší Indi oproti filmom. Kvalitu deju zošitoviek nemôžeme prirovnávať k novým zošitovkám, je to totiž riadne retro a pokiaľ retro nemáte radi obávam sa, že toto nevydržíte. Tento Indi síce nemá na toho filmového, ale ak ste jeho fanušikom, toto musíte mať - napríklad sa tu zoznámite so zaujímavými postavami ktoré vo filme neboli. Skomiksovaný Dobyvatelia stratenej archy boli trochu skrátený nebola tam tá zákerná opička čo sa otrávila! :-( ale chápem že keby tam mali dať všetko tak celý omnibus by bol skomiksovaný film. Tento omnibus nie je zázrak, ale je to skôr taký doplnok. Bola by škoda tomu dať priemer (na to nemám srdce) tak tomu dávam ľahký nadpriemer.
  • mAGiic
    V první knize dalších dobrodružstvích Indyho vyšlo komiksové zpracování Raiders of The Lost Ark, vydané Marvelem v roce 1981 a prvních dvanáct čísel série The Further Adventures of Indiana Jones, kterou od roku 1983 do roku 1986 vydával rovněž Marvel. Sešla se zde řada známějších tvůrců, kteří v té době pracovali pro Marvel, ze scénáristů např. David Michelinie (The Amazing Spider-Man), který psal scénář k většině z prvních dvanácti sešitů. Z kreslířů se na prvních dvanácti sešitech podíleli např. John Byrne (X-Men nebo Wolverine) či Ron Frenz (českým čtenářům známý ze Semicovských sešitů série The Amazing Spider-Man).
    Prvním příběhem v knize jsou Dobyvatelé ztracené archy, kde se Walter Simonson (série Star Wars od Marvelu) snažil nacpat celý filmový děj do třech sešitů s fakt šílenou kresbou Johna Buscemy (Conan the Barbarian). Komiksová adaptace nemá vůbec tvář a nepovedlo se z filmu přenést v podstatě nic. 2*
    První dva sešity série Další dobrodružství: Indiana Jones jsou o ikonách z Ikammanenu, artefaktu po kterém touží několik frakcí. Příběh psali a kreslili již zmiňovaný John Byrne spolu s Dennisem O'Neilem (Batman: Legends of the Dark Knight). Příběh obsahuje docela zajímavý betrayal, díky němu dávám 3*
    Dalším příběhem je jednosešitové Ďáblovo sedlo, ve kterém se Indy octne nedaleko hory stejného jména a snaží se přijít na kloub elixíru dlouhověkosti. Scénář psal opět O'Neil a kresbu měli na starosti Gene Day (Star Wars) a Richard Howell. Story o elixíru bylo hodně meh. 2*
    V dalších dvou sešitech Brána do nekonečna a Zvěstovatelé Indy cestuje do Británie k legendárnímu Stonehenge, kde se předhání s nacisty o to, kdo dřív odhalí účel tajemného krystalu a Stonehenge samotného. Od tohohle sešitu až do konce knihy psal scénáře Michelinie, oba sešity kreslil již zmiňovaný Ron Frenz. Příběh je ucházející průměr s fantasy koncem, kde se klasicky nacisté sami zahubí. Kdybych to nečetl v Indyho komiksech už 10x předtím, dal bych víc, takhle 2*.
    Noční můra v klubu je one shot o neúspěšném pokusu Indyho a jeho kamarádky Marion rozjet vlastní klub na Manhattanu. Jeden z těch lepších příběhů v této knize. Kreslil Howard Chaykin (Star Wars) a Terry Austin (The Amazing Spider-Man). 3*
    Dalším příběhem je Afrika volá!, ten je rozdělen do dvou sešitů a sleduje Indyho a Marion během putování za magickou mocí kmene Šintajů, jejichž tajemství chtějí odhalit rovněž i nacisté. Kresbu obstarali nepříliš známí Kerry Gammill a Sam de la Rosa. Solidní příběh i rozuzlení. 3*
    Na dalších dvou sešitech se rozprostírá příběh Zlatá bohyně, ve kterém po Indym jde sestra jednoho ze záporáků Dobyvatelů ztracené Archy a vrací se i zlatá soška, která se mihne na začátku prvního filmu s Indym. Oba sešity s Micheliniem napsal Archie Goodwin (The Invincible Iron Man) a kresbu zajistil Dan Reed, jehož tvorbu vůbec neznám. 3*
    Posledním příběhem v této knize je opět dvousešitový Čtvrtý hřeb, ve kterém Indy bojuje o tento hřeb s mocným sběratelem artefaktů a jeho komandem ninjů. Možná první záporák v rámci série, který by se mohl objevit víckrát? Uvidíme. Oba sešity opět kreslil Kerry Gammill. 2*
    Bohužel Indy funguje pouze jako naivní retro, a to navíc pro hardcore fandy tohoto neohroženého dobrodruha, širší čtenářský okruh budou otravovat opakující se zápletky, šablonovití záporáci a po několika sešitech určitá tuctovost. Celkově hodně hubené 3*.
  • mearez
    Ale jo, šlo to. Přijde mi, že je tento komiks velice dobře hodnocen jen kvůli nostalgii, protože v nějákých scénách vidíme Indianu řídit sajdkáru, běhat po lanových mostech nebo bojovat s obrovskou převahou ať už v podobě siláka ze Španělska, nebo arabský ninji. Všechno v komiksu je strašně fajn, je z toho chvílema fakt cítit Indiana Jones, ovšem chvílema mi už přišlo trošičku otravný, jak se Indy ocitá stále ve stejných situacích, potažmo že vždycky vytáhne svůj býkovec a zhoupne se do bezpečí.
    Taky se mi k Indymu upřímně moc nesedl styl klasické ongoing série, působilo to na mě trochu superhrdinsky. Místy taky byl komiks trochu víc ukecanej.
    Kresba byla obecně celekm ok, ovšem v jednom příběhu byla celkem špatná. Taky jsem si všimnul, že ze začátku v prvních asi 5-ti sešitech, se autoři snažili trochu pracovat s panelama, což mi přišlo celkem pěkný.
    Profanoušky Indiho povinnost, pro zbytek neuškodí, protože tahle série je kvalitní oddechovka, takže by si jí měl užít každej, kdo má rád dobrodružství a/nebo Indianu Jonese. Za mě 4*
  • Venomslav12stars
    Ujetá jízda Indiho docela v pohodě je to takový Marvel kresba je super ,ale je tady pár drobných momentů např. Když zabíjí Dunna tak jeho sestře je to úplně jedno 3-5
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 20:28Indiana Jones Omnibus: Další dobrodružství 1
    No, tak mé očekávání bylo trochu zklamáno. Přiznám se, že jsem netušil, že se jedná o Marvel v raných 80. letech. Kresba je jednoduchá a působí na mě dojmem, že tam není zachyceno všechno a to co je zachyceno, tak je zbytečně vytaženo na povrch - jestli mi rozumíte. Určitá pluska tyto poslední 3 omnibusy mají: široká paleta tvůrců, ta fakt stojí za to, a sami si uděláte obrázek, kdo umí a kdo je průměrný. Za mě se povedly sešity od Steve Ditko, John Byrne a Larry Lieber. Jediné co mi doslova vadí je to zaměnitelné prostředí superhrdinů Marvelu za svět Indiana Jonese. Místo superhrdiny máme Indiana Jonese, místo velkoměst máme zapadlé vesničky, místo vesmíru máme temná zákoutí z dob minulých. Místo technologie máme mýty, legendy, čáry a kouzla. Pravičácky laděné padouchy nahradili nacisti. Bohužel tady je to u některých sešitů až do očí bijící, jak použili stejný recept na to vše. Velké plus, jedná se o velkou 34-sešitovou ságu buď se sešity co na sebe navazují (standardně dvojdíly) anebo samostatnými one-shoty, popř. výplňovky mezi jednotlivými dvojdíly. některé příběhy jsou opravdu čtivé a oddychové, některé jsou nudné, tuctové a přeplácané. Paradoxem je, že adaptace filmů mi asi přijdou ze všech 3 sbírek to nejlepší. Celkově je to průměr a z hlediska vývoje Marvelu a potažmo Indiana Jonese je i toto nedílnou součástí historie. Jednou si ji zase přečtu, celou tu ságu, ale je to opravdu lehké a oddychové čtení, hlavně pro fanoušky.
  • kaylin
    Kniha "Indiana Jones Omnibus: Další dobrodružství 1" nabídne čtenáři samotného Indiany Jonese, dobrodružství, akci, smrtelné nebezpečí, které je mnohdy vyvráceno skutečně kýčovitými způsoby, mnoho exotických lokací a ono tajemno, které se do děje sem tam vmísí. Tohle je všechno, co chcete a co je sem tam podáváno s větší nebo menší kvantitou i kvalitou. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1337-indiana-jones-omnibus-dalsi.html
  • MrKulda
    Super,vůbec jsem nečekal že mě to bude takhle bavit,a ta kresba se k Indymu i hodila,takže za mě žádná výtka
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš19.4.2013 17:15Indiana Jones Omnibus: Další dobrodružství 1
    Jestli si chcete tento Omnibus kupovat kvůli Dobyvatelům ztracené archy přijměte varování. Převedení Dobyvatelů do komiksu je naprosto žalostné. Výtvarná stránka mi napovídá, že po premiéře tohohle trháku dostali kreslíři Buscema s Jansonem nůž na krk a měli týden na to udělat všechny 3 sešity. Je to uspěchané, barvy úděsné, zkratkovité a tudíž bez jakékoliv atmosféry. A to si tahle klasika fakt nezaslouží. Ale co už - je to prostě typický US merchandising. Ostatní povídky jsou celkem stravitelné (pokud jste do Indiana Jonese fanda).
  • Fry
    Konečně pořádný Indiana Jones OMNIBUS! (A to říkám, i když jsem nečetl ty předešlé :D)

    A v tomto špalku najdete: Adaptaci stejnojmenného filmu "Dobyvatelé ztracené Archy", která je v komiksu opravdu dobře provedena a následně si přečtete prvních dvanáct sešitů z Indyho řady "Další dobrodružství Indiana Jonese", ve kterých najdete opravdu mnohé! V prvních dvou příbězích se Indiana vydá po stopách tajemných "Ikon", ale neví, že i ti, kterým věří, mohou zradit! Poté následuje jedno-sešitovka "Ďáblovo sedlo", ve které se Indy dostane do při s jedním starým pánem, který prý vaří elixír nesmrtelnosti! A následně se dočkáme jednoho příběhu, který je rozdělen na dvě sešitovky jako "Brána do nekonečna" a "Zvěstovatelé", ve kterých se Jones vydá do Anglie, aby zjistil záhadu Stonehange! Ale to není všechno, protože poté následuje šestý díl, který nese název "Noční můra v klubu", ve kterém se Marion pustí do podnikání, ale moc se jí to nezdaří díky jejímu partnerovi v podnikání. Další příběh "Afrika volá", jak podle názvu říká, tak se odehrává v Africe, kde se Indy a Marion snaží nalézt informace o jednom prastarém lidském druhu, ale jako obvykle se jim to snaží někdo překazit! Ale to ještě není konec, nyní vás čeká příběh "Zlatá bohyně", ve kterém se Indy snaží znovu získat sošku, kterou mu Beloq ukradl, a tak se vrhá vstříc nepříteli (Starý druh Indiánů/Mayů). No a na závěr se Indy pustí do hledání "Čtvrtého hřebu, který podle pověsti vlastní stará Cikánka z Barcelony!

    Jako celek opět nádherné dílo, ale problém je, že je to zase špalek, takže čtení zabere nějaký ten čas! Ale nemůžu jinak, než doporučit!
  • Kabukiman
    Vše už bylo řečeno dole. Naprostá spokojenost. Příběhy fajn, tuhle kresbu mám taky rád a jako bonus Dobyvatelé ztracené archy, no? Co chcete od Indyho víc? :)
  • matrosh
    Tak především by bylo záhodno říct, že se nejedná o příběhy z nakladatelství Dark Horse, se kterými jsme se v omnibusech potkávali doteď. Podtitul Další dobrodružství odkazuje ke komiksové sérii Further Adventures of Indiana Jones, kterou začalo vydávat nakladatelství Marvel v roce 1983, po úspěchu komiksové adaptace Dobyvatelů ztracené archy a od uzavřených příběhů, vydávaných u Dark Horse se liší hned v několika směrech.
    Tou nejdůležitější změnou je to, že tady se jedná o klasickou komiksovou sérii, která si zachovává návaznost a kontinuitu a charaktery postav se zde rozvíjejí průběžně v rámci série a nejsou neměnné tak, jak tomu bylo v uzavřených příbězích od Dark Horse. To poskytuje autorům možnost daleko výrazněji si pohrát s postavami, než tomu bylo u předchozích příběhů, kde tu možnost v rámci uzavřených příběhů neměli. V této knize nejdete spoustu indyho dobrodružství, ve kterých bude bojovat s nacisty, gangstery nebo moci chtivými jednotlivci, ale hodnotit je samostatně nemá smysl, protože všechny příběhy jsou propojeny. Délka jednotlivých příběhu se omezila na velikost dvou klasických čísel, v důsledku čeho se zrychlilo celé tempo vyprávění a především přibilo akce a hlášek. Marvelovský Indiana Jones jde z jedné akce do druhé, s ničím se nemaže a pokud jde o hlášky, může s přehledem konkurovat i Spider-manovi v jeho nejlepším období. To je především zásluha scénáristy Davida Michelinieho (Amazing Spider-man, Iron Man), kterému se povedlo vydestilovat s původního filmu ty nejzábavnější a nejdůležitější aspekty Indyho dobrodružství a vytvořit sérii, která měla u fanoušků v době vzniku velký úspěch. Je taky nutné si uvědomit, že celá série vycházela pouze s prvního filmu, protože v době, kdy byla vydávaná, se druhý díl, Chrám zkázy, teprve natáčel. Díky tomu se v sérii objevuje také postava Marion, která výrazně oživuje děj a slovní výměny mezi ní a Indym, jsou tím nejlepším, s čím se tady můžete potkat. Navíc jejich komplikovaný vztah se v průběhu celé série prohlubuje a kromě akce a hlášek vás taky bude zajímat, jak to s nimi nakonec dopadne.
    Pokud jde o kresbu, téměř celá kniha si udržuje velice příjemný marvelovský nadstandart. Jedinou výjimkou je úvodní adaptace Dobyvatelů, která celou knihu otevírá. Ta je opravdu o několik tříd slabší než zbytek knihy a všem doporučuji, aby se tímto úvodem nenechali odradit. Co naopak velice potěší, je přítomnost všech původních obálek, které od sebe oddělují jednotlivá čísla.

  • punisher
    Už jsem myslel,že se nedočkám,protože tohle je opravdu dobrej Indy.Zatím Jeden z nejlepších omnibusů.
1477
Četl/a (39)
Al0f0k, Alfred, calvin10, Captain Collar, Darth Raelchi, Davidos402, DracoAn, emanek, figis, Fox01, Fry, georg, Georgíno J., hypermlok, invape, James, Jestrab2, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kaylin, m.abrams, mAGiic, Mamut12, mearez, mineralk, NecRoman, punisher, raenius, Sagikkun, SekyCZ, terrordemon, TheDoctor, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(162)
10milda, 2scha, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfred, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, Cassidy, charvos, Cr4sh, CSE_AC/DC, Davidos402, Devilek, Dezodoo, disclose, discovery, DKoscik, doophy, DracoAn, emanek, farnhajt, fel68, Fida, figis, filemon, Flash, Fox01, FrankieOndatra, frantavasil, Fry, FumarEnPipa, Future-Death, georg, Georgíno J., Glumal, goldschmidchen, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, Hades, hahahoho, Hamichal, Hartmann , Hebled, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, invape, James, jankie, Jestrab2, jjjirik, Jonas Woodsman , jones1240, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, kapicka, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, komik.sx, komiksák007, konous, Krvavý Patejl, lantan1, Lenny, Lobok257, m.abrams, mAGiic, Majkl151, Mamut12, Mankin, Martin Buchal, matrosh, merhyx, Michal Opitz, MIKER65, mineralk, mirec, misa, Mitak, monty.cl, MP, MrKulda, Murphy722, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, Olesh, pavel, pearlxjam, pechna, Peterka, PH79, POLAKST, Poseidon1978, psramek, punisher, Radkos, raenius, Ricarderon, royan, Sagikkun, Saiffer, saja, SekyCZ, Skot, sleepless, songoku, stanleystar, t0mas, tacmud, Tarka Daal, TheDoctor, Till, Tombal, TommyBOYER, tomntp, Toren, Trevelyan, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasps, wittos, xai, xintax, yardaformi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (16)
1998, Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, folkemon77, Fr3d_K, fusnix, Grebenda, Kapis, KoLixvx, kucik, Marthy76, Maty48, Odal , xxaannddeerr
Shání (4)
delsemela, Eodeon, gobers, suricattaontheway
Nabízí (3)
Al0f0k, comicsland, Kreatik