Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Již je tomu více než tisíc let, co Stará Republika odrazila zničující útok Sithského Impéria. Počínaje potlačením povstání Freedona Nadda doba klidu a míru pro každou duši v galaxii končí. Díky zvídavosti mladého rytíře Jedi Exara Kuna totiž v samotném srdci Republiky povstávají Temní páni ze Sithu a v mžiku oka rozpoutávají Sithskou válku jejíž cílem je nic menšího, než podrobení celé galaxie!
Druhá kniha Letopisů rytířů Jedi přináší nejenom vyvrcholení osudů Ulica Qel-Dromy a Nomi Sunrider, ale také epické události, které navždy změnily tvář galaxie Star Wars!
Téměř čtyři tisíce let před narozením Luka Skywalkera čelí galaxie největší hrozbě od založení Republiky.
V čase, kdy po Sithském impériu zůstala jen trpká vzpomínka, povstane prastaré zlo znovu, podmaní si jednoho z nejlepších rytířů Jedi a zažehne válku, která zpustoší mnoho světů. Sithové jsou zpět, zpřetrhají rodinné i přátelské vazby a navždy změní budoucnost galaxie.

Obsahuje příběhy:
Povstání stoupenců Freedona Nadda
Temní pánové ze Sithu
Sithská válka
Vykoupení

Obsahuje sešity sérií Tales of the Jedi: The Freedon Nadd Uprising #1-2 (1994), Tales of the Jedi: Dark Lords of the Sith #1-6 (1994-95), Tales of the Jedi: The Sith War #1-6 (1995-96) a Tales of the Jedi: Redemption #1-5 (1998)

V pořadí pátý omnibus ze Star Wars univerza


Scénář
Kevin J. Anderson, Tom Veitch
Art
Tony Akins, Dario Carrasco, Jr., Chris Gossett, Art Wetherell
Ink
Mike Barreiro, David Jacob Beckett, Bill Black, Jordi Ensign, Chris Gossett, Mark G. Heike, Andrew Pepoy, Denis Rodier
Barvy
Suzanne Bourdages, Rachelle Menashe, Dave Nestelle, Pamela Rambo
Obálka
Steve Ellis
Překlad
Tomáš Jeník, Jitka Jeníková
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7461-010-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1274 g
Stran
464
Cena
990 Kč
Originál
Star Wars Omnibus: Tales of the Jedi Volume 2 (Dark Horse Comics, 2008)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.7.2021 22:43Star Wars Omnibus: Letopisy rytířů Jedi 2
    No a tady je ta skvělá sága v plné síle, která má do toho skvělý epilog v podobě pokání Ulica Qel-Dromy. Epická válka na všech frontách. Je to osobní, civilní, sociální, temné, válečné, vesmírné a hlavně starwarsovské. Funguje to! Čtenář to s postavami prožívá do maxima a pustí až na konci. Tohle je jedná z mála ság SW Expanded Universe, kterou můžu pořád dokola a ještě má i přesah. Plus, že to skvěle doplňuje celý universe.
  • mAGiic
    Star Wars Omnibus Letopisy rytířů Jedi 2 je pokračováním prvních Letopisů a děj je dost provázán s první knihou. Kdo ji nečetl, bude docela ztracen.
    Povstání stoupenců Freedona Nadda - už první příběh odkazuje na události na světě Onderon z minulé knihy a jejich důsledky pocítí hlavní hrdinové v dalších příbězích. V tomto příběhu se poprvé setkávají bratři Qel-Droma s Nomi Sunrider. Společně musí čelit nové hrozbě na Onderonu v podobě krále Ommina. Scénář měl na starosti Tom Veitch (Star Wars: Tales of the Jedi #1-5) a kresby se ujal Tony Akins (Aliens: Colonial Marines nebo Wonder Woman (NEW 52)). Zajímavý prolog do této knihy. 4*
    Temní pánové ze Sithu - zde se rozehraje hlavní event této knihy, který bude mít katastrofální důsledky pro celou galaxii. Na scénáři dělali Tom Veitch a Kevin J. Anderson (duchovní otcové celé série Star Wars: Tales of the Jedi) a art měl na starosti Chris Gossett, který kreslil už prolog v minulé knize (Star Wars: Tales of the Jedi - The Golden Age of the Sith #0). Scénář Veitche a Andersona je super, motivace všech postav jsou srozumitelně napsané a zejména proměna Exara Kunana v jednoho z největších zmrdů v galaxii je povedená. Vrací se mnoho postav z první knihy (mistři Jedi - Arca, Thon a Odan-Urr), přibudou noví (mistr Vodo-Siosk). Při čtení si říkáte, jak moc ten převrat a válka bude velká a a v dalším příběhu se dozvíte, že monstrózní. 5*
    Sithská válka - vyvrcholení předešlého příběhu vývoj událostí jen zkomplikuje, když se spojí dva nejmocnější Jedi pod temnou stranou Síly a chtějí zcela zlikvidovat všechny mistry Jedi a celou republiku. Ono je to celé trochu komplikovanější a rozlišení dobra a zla není tak triviální, ale nechci spoilovat, byla by to škoda. Scénář stejně jako u minulého příběhu psal Kevin J. Anderson a kreslířem byl Dario Carrasco Jr (kreslil minisérie z minulé knihy (Star Wars: Tales of the Jedi - The Golden Age of the Sith a Star Wars: Tales of the Jedi - The Fall of the Sith Empire ). Sithská válka je vyvrcholením celého tohohle eventu i s jejími tragickými důsledky. 5*
    Vykoupení - poslední příběh ze série Tales of the Jedi je takovým minimalistickým dovysvětlením dopadů událostí z předchozího příběhu na postavy, které event přežily. Kevin J. Anderson opět napsal scénář a art měl opět na starost kreslíř druhého příběhu této knihy (Dark Lords of the Sith) Chris Gosset. Vykoupení definitivně uzavře tuhle kapitolu Star Wars dějin. Kresba Gossetta je jiná než v předešlých příbězích, už se psal konec 90. let a kresbě dominují velké panely a záběry na emoce postav. Lépe to asi Anderson ukončil nemohl. 5*

    Celkově se mi série Tales of the Jedi velmi líbila a příběhy zahrnuté v omnibusu 2 ještě víc než jednička a uděluji plný počet, tedy 5*. A to je prosím teprve druhý plný počet v rámci Omnibusů od DH, první udělená byla u Predátora 1.
  • Norri
    Norri mecenáš16.4.2021 09:52Star Wars Omnibus: Letopisy rytířů Jedi 2
    Druhá kniha letopisů rytířů Jedi je skvělým pokračováním epického příběhu, který začal už v první knize. Druhou knihu je možné číst bez znalosti první knihy, ale osobně bych doporučoval začít pěkně od začátku. Stojí to za to. Úžasný je příběh i kresba. Příběh o tom, jak lehké je přejít, či sklouznout na temnou stranu. Více zde: https://vlcibouda.net/komiks/897
  • mearez
    Ohledně tohoto omnibusu mám velice rozporuplné pocity. Prvotně mě štve moje osobní blbost, že jsem si nekoupil lepší omnibus, který by se mi líbil více, ovšem netřeba plakat nad rozlitým mlíkem.
    Úplně první věc, která mi z prvu vadila skutečnost, že v knize nebylo moc odpichových bodů pro fanouška Star Wars, aby se zorientoval. Samozřejmě nepotřebuju žádné rasy, co už jsme viděli ve filmech, ale ze začátku jsem spoustu věcí moc nechápal, protože se moc neorientuji ve SW lore před Skrytou hrozbou. Jedie taky moc nemusim (což je celkem ironický), takže spousta věcí mi zde připadala hodně zkratkovitých, a hlavně otravný a nedůležitý žvásty o Síle mi strašně vadily (třeba neustále opakovaný fakt, že jedna z postav vidí jen pomocí Síly). Ovšem klobouk dolů autorům, že dokázali vystavět ke konci i kvalitní příběh (samozřejmě v rámci SW Expanded universe), kterej jsem si ke konci užil. Za sebe můžu říct, že poslední část odehrávájící se deset let po hlavních událostech této knihy, je podle mě nejlepší částí knihy. Konečně autoři upustili od nudných a nedůležitých bezcharakterních postav a uzavřeli příběh důležitým a propracovaným postavám.
    Ovšem pro filmového fanouška, nebo člověka, kterej se sotva orientuje v Legendách i v novym kánonu je tahle kniha spíše napodobenina SW s více světelnejma mečema, která v kontextu filmový ságy neni absolutně důležitá. Na čtyři to neni, ale 3 jsou zase moc málo. V tuhle chvíli za mě teda lepší 3*.
  • Palebras
    Pokračování výborného prvního dílu se nese ve stejném duchu...Jelikož první díl považuji za to nejlepší co v téhle sérii omnibusů u nás vyšlo, tak druhý díl na tom není jinak.. Jedná se opět o pořádnou porci zábavy .. Problém však jedině vidím v tom, že první díl se již nedá nový koupit a jelikož dvojka na jedničku navazuje, tak spoustu lidí budou ochuzeni o kompletní příběh.. Každopádně se jedná opravdu o kvalitní kousek který mohu jedině doporučit
  • Sharick
    Pokračování skvělého prvního dílu se vším všudy. Už tu není takový wow efekt ale stále se do boře čte a zabaví. Kresba odpovídá době a je příjemná, přehledná.
  • ConanVJ
    Jestli je to lepší nebo horší než předchozí omnibus, to osobně nemohu posoudit. Příběh se odehrává deset let po událostech předchozí knihy. Spojuje všechny předchozí příběhy pokračujícím dějem a vytváří tak parádní příběhový celek, který by stál za zfilmování. Mě to hodně bavilo a rozvoj hlavních postav se mi líbil. Poslední příběh změnil výtvarníka a i to není na škodu, přijde mi to i hezčí. Za mě 100% :)
  • Baffman
    Přišlo mi to maličko nudnější než první díl, ale bavil sem se i tak, akorát ta prostřední kresba bylo trošičku slabší.
  • Indy
    Pokračování SW ze Staré republiky opět výborné, krásné dovyprávění příbehu Nomi Sunrider, bratrů Quel-Dromových a Exara Kuna. Četl jsem doslova jedním dechem a užíval si scénář i kresbu, která byla oproti první půlce minulého svazku o mnoho stravitelnější. Jen tak dál, takhle si představuji příběhy z dob 4000 let před Epizodou IV. Osobně nyní doufám, že se dočkáme nějaké kompilace již vydaných komiksů na motivy Bioware her Knights of the Old Republic.
  • MindReader
    Celkově lepší než první omnibus letopisů, a to především scénářem, kresba mi ale také sedla víc. Dokonce jsem už ani neměl takové nutkání provést nepěkné věci překladatelovi, případně redaktorovi, za zkomolení skloňování slova "Jedi". Vím sice, že na novém Blu-Ray vyšel šestý díl jako "Návrat Jediů", to ale neznamená, že se tenhle hnus od teď musí používat všude.

    Doufám, že bude BBart pokračovat se SW omnibusama co nejdéle. ;)
151542
Četl/a (47)
2Hitman3, AlmightyMates , calvin10, Captain Collar, ConanVJ, Const.ex, Darth Raelchi, deadpool, Dekssan, Dzonik, emanek, Fox01, gumidekmedvidek, HellWeber, Hlousks, house192, hypermlok, James, jh666, Joshua_T, lantan1, Libča, mAGiic, Mamut12, Mauglí, mearez, mineralk, namdnas, noovakpetr, Norri, Palebras, petrSF, punisher, raenius, S313, Sharick, Spike, start05, suricattaontheway, the.kasztan, Toe, Ukko, Velkej šéf, VskPrzk, yogi, Zdendy, zlejzmrd
(156)
2Hitman3, 2scha, Alfred, AlmightyMates , Askalon, AwatarDK, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benny, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Braindead, Buchtic, burzum, buscheer, CadBane007, calvin10, Captain Collar, ConanVJ, Const.ex, CSE_AC/DC, deadpool, DegiCZ, Dekssan, DEmnoG, DKoscik, doophy, DracoAn, dracula, Dzonik, emanek, farnhajt, Fida, filemon, firesnake, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hamichal, HellWeber, Hlousks, house192, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Ilock, Indy, invape, isildur heir, James, jerry67, jh666, jjjirik, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, Keenkeen, komik.sx, krvinka56, kubanec13, kucik, lantan1, ledman, Lenny, Libča, Lobok257, Londo, Lookass33, Lord_Arthas, luky.kuky10, m.abrams, mAGiic, Mamut12, Mankin, marshalx, matrosh, Mauglí, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, monty.cl, Mortisson, MP, Netorack, Niaz, Nightmare, noMster, noovakpetr, Norri, Olesh, padre_negro, Palebras, palo, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Radkos, raenius, RaptoR, S313, Saiffer, Sajmon, Sharick, Skot, sleepless, songoku, Spike, stanleystar, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Till, Tombal, tomntp, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (20)
-spacilost-, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, delsemela, Fr3d_K, fusnix, Grebenda, JaggedSK, Jak, Kapis, KoLixvx, Marthy76, Maty48, Miriyak, Odal , Premek, psramek, Venomslav12stars, xxaannddeerr
Shání (4)
delta11, gobers, psramek, Venomslav12stars
Nabízí (3)
karl173, Kreatik, _Komiksak_