Katalog šestého ročníku festivalu má podobu komiksové revue.
Představuje práce zahraničních i domácích hostů festivalu: Konstantin Komardin, Dave McKean, Dario Adanti, Frederik Peeters, Pascal Rabaté, Anke Feuchtenberger, Paco Roca, Jozef „Danglár“ Gertli a Nikkarin, Karel Jerie, Jiří Zimčík, Václav Šlajch. V publicistické části najdete esej Paula Gravetta věnovaný tvorbě Davea McKeana.
V příloze přehled výstav, divadelních a filmových představení festivalu, uvedení projektu Komiks v metru, seznam všech komiksů vydaných v ČR 2010/2011 a přehled cen Muriel.

Komiksy:
Mazanej králíček aneb Zabíjet je brnkačka - Konstantin Komardin
Co se stane! - Dario Adanti
Pachyderme - Frederik Peeters
Ibikus - Pascal Rabaté
Modré zrnko - Anke Feuchtenberger
Sicktown - Františka Lachmanová
Vánoce - Paco Roca
Ještě jsme ve válce - Nikkarin/Mikuláš Kroupa
Sambucher strikes - Jiří Zimčík
Týden v tichém městě - Jozef "Danglár" Gertli
Candide - Karel Jerie
Vůně čarovných květů - Václav Šlajch

Publicistika:
Zahraniční hosté
Expandující médium/Dave McKean
Přehled výstav
Soutěž Arnal
Filmy a divadlo
Komiks zpět do podzemí (Umění v metru)
Soupis vydaných komiksů 2010 - 2011
Muriel (Nominace, vítězové a porota)
Dětský KomiksFEST!


Bonusem katalogu je samostatně neprodejný 24stránkový sešit ARNAL obsahující výběr nejlepších přihlášených superhrdinů a superpadouchů v rámci stejnojmenné soutěže.

Scénář
Dario Adanti, Anke Feuchtenbergerowa, Karel Jerie, Konstantin Komardin, Františka Loubat Lachmanová, Frederik Peeters, Pascal Rabaté, Paco Roca, Václav Šlajch
Art
Nikkarin, Dario Adanti, Anke Feuchtenbergerowa, Jozef Gertli (Danglár), Karel Jerie, Konstantin Komardin, Františka Loubat Lachmanová, Frederik Peeters, Pascal Rabaté, Paco Roca, Václav Šlajch, Jiří Zimčík
Žánry
katalog, propagační
ISBN/ISSN
978-80-87260-34-0 (Labyrint)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
200 x 285 mm
Tisk
černobílý + barevný
Stran
110
Cena
150 Kč
  • sedw
    sedw10.10.2019 20:46Komiksfest! 2011
    Jeden z lepších dílů Komiksfestu. Bavila mě většina komiksů, hlavně Mazanej králíček, Co se stane, Modré zrnko, Vánoce, Vůně čarovných květů, což se mi v případě Komiksfestu běžně nestává.
  • Fry
    Fry admin14.9.2013 15:19Komiksfest! 2011
    No, tak já nevím.... Vzhledem k tomu, že je to česká komiksová akce, tak tomuto projektu fandím, ale magazín není tak úchvatný jako třeba "Aargh", ve kterém jsou příběhy rozumnější a také srozumitelnější. Možná jsem na to mladý, ale příběhy podle mě postrádaly smysl. Jediné, co stojí za to vytknout je "Ještě jsme ve válce", trošku chytla "Pachyderme", "Vánoce" patří taky mezi to lepší a pak už jen ukázka z "Candide". Naopak více než "Aarghské články" byl chytlavější článek o "Mc Keanovi", který úplně navnazoval na jeho tvorbu. Ale je to celkem málo. Dám 3* a nevím, co víc říct. Letos (2013) se možná na tuto akci kouknu z blízka, protože bych chtěl také někdy vidět něco víc než Crwecon! Takže si z největší pravděpodobností koupím i "Komiksfest 2013". Uvidíme, jestli se to zlepšilo..
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš28.12.2011 00:02Komiksfest! 2011
    Vypůjčím si Josepova slova, postavy z Rocova komiksu, kde komentuje novinku na trhu - televizní přijímač: „Tenhle přístroj je pro komiksy těžká konkurence.“ A dodám jen, že má pravdu, pokud je komiks prezentován v tak náročné formě, jaká je k vidění v tomto katalogu, nemůže komiksový tvůrce očekávat dychtivé masy z řad čtenářů. Možná jsem nenáročný, možná tomu nerozumím, ale abych pravdu řekl, bavil jsem se jen u Šlajchova absurdního humoru a oněch citovaných Rocových Vánoc. Zbytek je, alespoň pro mě, nestravitelná kaše.
242