Ukázka č.1
Leonard patří k nejoblíbenějším frankofonním komiksům, a to nejen díky geniálnímu vynálezci, který v lecčems paroduje skutečného Leonarda da Vinciho i všechny další potrhlé, potřeštěné a excentrické vynálezce a vědátory, ale i díky svým neméně geniálním tvůrcům, kreslíři Turkovi a scénáristovi Bobu de Grootovi. Leonardo je pořád génius je chronologicky druhý sešit vycházející v této sérii, v němž ke slovu přicházejí i další dva oblíbení hrdinové - kočka a její kamarádka myš.

Scénář
Bob De Groot
Art
Turk
Obálka
Turk
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7447-117-9 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
207 g
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Léonard 2: Léonard est toujours un Génie ()
  • trudoš
    trudoš editor20.7.2021 07:16Leonardo #02: Leonardo je pořád génius
    To, co na mě fungovalo v prvním albu, tady se už stává krapet všedním. Neříkám, že tisícero způsobů, jakými pánové De Groot a Turk vědomě mučí nejchytřejšího muže své doby a jeho neméně hloupého učedníka ztrácí kouzlo, jen se z toho stává obehraná písnička, která pouze občas vytrhne ze stereotypu novým motivem. Většina komiky tak spočívá na bedrech originálních vynálezů, se kterými se nevšední génius opakovaně snaží (a nutno podotknout že neúspěšně) dobýt všechnu slávu světa. Je to pořád zábavné, akorát se toho člověk nesmí přesytit, obzvláště aplikuje-li si množství větší než malé. Naštěstí je tu v pozadí kvantum nenápadných gagů, jichž si všimnete jen v případě, že se víc soustředíte na kresbu než text. Podobně jsou na tom i technické detaily jednotlivých vynálezů, jež s každou další epizodou působí uvěřitelněji a uvěřitelněji. Právě tyhle drobnosti dělají z humoristického komiksu kouzelný zážitek jak pro malé, tak i velké čtenáře, protože obě skupiny si v příbězích najdou to svoje.
  • kaylin
    Humor je něco, co potřebujeme, hlavně, pokud je to tenhle krásný naivní humor, který se nesnaží nic řešit, nechce nikomu nic nutit a prostě chce hlavně pobavit. Proč řešit nějaké politické kraviny, proč se nechat zatěžovat stresem, když si můžete trochu užít, zasmát se, uvolnit se. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/344-leonardo-2-leonardo-je-porad-genius.html
  • sedw
    Hned druhý díl mě naprosto nadchnul. Výrazný posun od prvního dílu a pouze k lepšímu. Příběhy jsou propracovanější, jednotlivé panely obsahují spoustu potěšujících drobností a skrytých detailů, vyplatí se je tedy počlivě studovat. V recenzích se velmi často opakuje, že se jedná o komiks, který potěší spíše mladší čtenáře, mně osobně je však 26 let a bavím se náramně, naopak myslím, že spoustu věcí mladší čtenáři nepochytí nebo nedocení.
  • Kabukiman
    Leonardo mi připadá jako pra pra pra dědeček Sheldona Coopera. Taky se vyznačuje neomezenou sebeláskou a neutuchajícím obdivem ke své genialitě a zároveň těžce pohrdá ostatními a nejvíc svým učedníkem, kterého s úžasnou vynalézavostí a krutostí každý den brutálně týrá :D
  • royan
    Leonardo se postupně rozjíždí. Dvojka je fous lepší než první díl, ať už propracovaností jednotlivých forků nebo formátem komiksových polí. Věřím, že se v dalších dílech bude dále zlepšovat. Místy mi bylo líto Leonardova učeníka, neboť metody práce mistra Leonarda jsou často velmi brutální :-)
  • Fry
    Po čase, jsem si koupil trochu něco jiného než obvykle. První dojem byl příjemný, pěkná tenká vazba, pěkná obálka a vnitřek velice působivý! Včera večer jsem si na čtení vzal právě Leonarda a byl jsem velice překvapen... V skutku velice pěkné a čtivé, kromě některých příběhů.
    Nejlepší příběhy jsou asi beze sporu : Fajn domeček, Budiž trochu světlo, Vidět a nebýt viděn (osobně si myslím že nejvydařenější) a Hodná kočička.
    Celkově velice pěkné dílo! Dám 99%, protože si myslím, že ty další budou lepší.