Když je Sir Charles Baskerville náhle nalezen mrtvý v rozlehlých rašeliništích, vypadá to, že příčinou smrti byl infarkt. Nicméně dr. Mortimer se domnívá, že za smrtí nejen Sira Charlese, ale i několika předešlých generací baskervillských mužů, je jakési tajemné zvíře. Na baskervillské panství se vrací z Kanady mladý dědic a záhada rašeliniště není stále vyřešena. Dr. Mortimer se obrací na známého londýnského soukromého detektiva Sherlocka Holmese o pomoc, protože se obává, že kletba baskervillských pánů bude pokračovat. Je strůjcem postupného vymírání rodu Baskervillů skutečně nějaká nadpřirozená příšera, nebo je za tím všudypřítomná touha po bohatství?

Scénář
J. R. Parks
Art
Vinod Kumar
Obálka
Vinod Kumar
Překlad
Michal Kočí
Žánry
detektivka, dětský
ISBN/ISSN
978-80-247-4077-5 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
72
Cena
149 Kč
Originál
The Hound of the Baskervilles (Campfire)
  • ludek.n
    ludek.n4.9.2023 12:23Pes baskervillský
    Jedno z nejslavnějších děl sira Arthura Conana Doyla a současně jeden z nejdramatičtějších a nejmysterióznějších případů detektiva Sherlocka Holmese se dočkal své grafické podoby, byť určené pro nejmladší čtenáře. Je nepsanou skutečností, že indické nakladatelství Kalyani Navyug Media, které pod značkou Campfire vydává adaptace největších děl světových klasiků, přistupuje k předlohám sice s respektem, ale ve své zpracovatelské velkovýrobně je často zbaví veškeré pompy a jedinečnosti. Výsledkem jejich úsilí je pak standardizovaný „supermarketový“ produkt, který je na první pohled líbivý, funkční a bezproblémově přijatelný pro širokou veřejnost, nicméně je zbavený veškerého kouzla a atmosféry. A přesně s tím se potýká i Doylův Pes baskervillský. Scénárista J. R. Parks a výtvarník Vinod Kumar jsou řemeslníci, kteří předlohu zbavili veškerého napětí a tajemna a udělali z ní obyčejné tuctové vyprávění o rodové kletbě. Komiks bez chuti, bez zápachu, neurazí, nenadchne.
  • choze
    choze5.6.2019 12:44Pes baskervillský
    Typická komiksová adaptace literární klasiky od Grady. Scenáristicky i kresebně šeď a nuda, dobré jen na rychlé seznámení se s obsahem románu.
  • Kabukiman
    Kabukiman10.9.2017 13:50Pes baskervillský
    Celkem slušné zpracování. Pobavil jsem se a i když mám raději Psa Baskervillského od Petra Kopla, bavil jsem se dobře i u tohodle.
121