Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Každý z nás má nějaké slabé místo.
Takže ho musí mít i Punisher.
Gangster Cavella si myslí, že ho našel a že se teď Punisherovi dostane na kobylku.
Jenže ho hlavně naštve – a New Yorkem se prožene děsivá vlna násilí a chaosu, díky němuž vylézají z děr i další dravci.

Punisher je ten typ člověka, za kterým zůstávají hromady mrtvol a vystřílených nábojnic, i když má naprosto obyčejný pracovní den. Co asi nastane, když někdo schválně hanebně znesvětí hrob jeho rodiny, jen aby ho ještě víc vytočil? Pokud hádáte, že apokalyptické krveprolití, hádáte správně.

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #19-24 (duben 2005 - srpen 2005)

Scénář
Garth Ennis
Art
Leandro Fernández
Ink
Scott Hanna
Barvy
Dan Brown
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-978-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Punisher MAX #04: Up is Down and Black is White (Marvel Comics, 2005)
  • martin28
    Do města přijíždí grázl Cavella a klade si nemalé cíle - ošéfovat mafiánské rodiny a odstranit Punishera. Cavella si servítky nebere a již se startu vytasí zákeřnou podpásovku. Někdy žasnu nad tím, co vše si Ennis v této řadě mohl dovolit. Záporáci opět bizarní, ono vymyslet tolik originálních ouchylů za celou svoji kariéru, že to přebije i 71 druhů pohlaví, v tomhle je Ennis zkrátka nedostižný. Šeredná, ale stejně tak nebezpečná mužatka s (pomyslnýma?) koulema až na zem, či vyžraná pedofilní tetička s incestními sklony - to jsou momenty, kdy se vám protočí panenky, ale stejně to přečtete. Oproti předchozí slabší knize z Ruska opět jízda, jak se patří. Snad jediná výtka patří menšímu výměknutí hlavního záporáka, čekal jsem velkolepější finále. Pořád je to ale Punisher, kterého chci číst. 90%
  • Norri
    Punisher je zpátky z dovolené v Rusku a mafián Clavella se ho rozhodl vyprovokovat. A rozpoutá se peklo... Nová zápletka, stejný průběh i konec. Krev je všude a čtenář je spokojen. Nepřináší to nic nového, je to stále to samé dokola, ale já jsem se bavil. A to je asi to hlavní. Jsem rád, že se vrátila O'Brienová. Já jsem věděl, že ta ženská má potenciál.
  • Sagikkun
    Dost divný, pošahaný a úchylný - jo, chtěl jsem Punishera a dostal jsem ho v plné parádě. Nikdo se tu s ničím nesere, a když už to má být punisherovský komiks, tak ať je pořádný, takhle to má být.
  • MEGA
    Tohle je možná ten nejúchylnější Punisher. Bohužel to je možná i ten nejslabší. Komiks přitom začíná zajímavě. Punishera někdo nasere do takové míry, že se málem utrhne ze řetězů. Byl bych moc rád, kdyby to v takovém duchu pokračovalo, ale někde v půlce se to zlomí a ze všech postav se stanou nadržení idioti a všechen potenciál se hodí z okna. Tento díl mě prostě nebavil.
  • Kadin
    4. díl série Punisher MAX s názvem Dole je nahoře, černá je bílá je daleko, ale daleko lepší, než předchozí díl. Frank se nám vrací k tomu co mu jde nejlíp, a to k zabíjení gangsterů a mafiánů. Scénář je hodně fajn napsaný. Proto nechápu jak 3. díl muže mít 4.6 a tento jen pouhých 4.1, ale to je věc názoru. Fernandezova kresba mi přijde zatím nejlepší z celé série. Super akčňárna. 8/10
  • Komiksum
    Tohle je výborné, po nijaké Matičce Rusi přichází po příběhové stránce velmi zajímavá kniha. Opět mi vadilo místy přehnané klišé ale vynahrazují to panely kde se tvůrci duo snaží čtenáře šokovat. Nelze tomu moc vytknout, O'Brienovou jsem si hodně oblíbil.
  • mearez
    Krása střídá nádheru. Po Matičce Rusi, která byla vcelku normální, přichází kniha, která je plná divných věcí. Překvapivě to ale funguje. Ovšem co mi malinko vadilo je skutečnost, že je na úkor řádně propracovaného záporáka, jeho strážce/strážkyně a nové ,,kladné´´ postavy Punisher odstrčen do pozadí událostí. Ovšem nejlepší na první knize je ovšem první sešit. Chtěl bych víc O´Brienový, je to celkem fajn postava. Kresba je místy strašně pěkná, ale místy mi přijde trošku odfláknutá.
    Zase další skvělá Punisherovská řežbička, které místy trošku chybí Punisher, ovšem to ničemu moc nevadilo. Za mě 5*.
  • JohnyG
    Spokojenost. Slaboduší gangsteři a Frankův chladný hněv zase vyústí v hektolitry krve a kilometry střev deroucích se ven. To je zde, jako v celém runu, zárukou oddechového počtení, které jen stačí nezabít překombinovaným hlavním dějem. To se tady povedlo a ty drobné linky s O'Br., tím babochlapem Terezou či tetičkou Mo to ještě vylepšují. Plus pár drobných nápadů navíc (znesvěcení hrobu, zanechání vždy posledního se vzkazem) a jsme u receptu na slušnou jednorázovou porci zábavy.
  • karl173
    Tak tu máme další akční jednohubku s Punisherem. Má to celkem zajímavý děj a dobře se to čte, ale už je to něco co jsme tu viděli mnohokrát. Ale stále je to dobré. Kresba parádní. Fernandez opět ukázal že se k této sérii náramně hodí. Za mě fajnový krvavý odpočinkový čtení. 75%
  • Luigim
    Po přečtení to bylo takové rozpačité. Minulý díl byl opravdu lepší hlavně po příběhové stránce. Kresbě se nedá nic vytknout. Ale plný počet to ne.
  • trudoš
    Jak mě předchozí Matička Rus nadchla, tak tohle bylo docela zklamání. V důsledku totiž nejde o nic než běžný punisherovský standard - brutální příběh o zkaženém světě gangsterů, postrádající však nápaditost zápletek, jakými hýřila Ennisova první alba. Je to sice drsné a syrové, ale jinak dětský kolotoč, ve kterém Frank Castle vystřílí hromady gaunerů, přičemž sám u toho utrží pár oděrek. No a jde se dál.
    Má to rozhodně jeden z nejlepších rozjezdů, kdy padouši vydráždí Punishera k nepříčetnosti aneb Ministerstvo zdravotnictví varuje: Nemočte na hroby rodinných příslušníků všehoschopných psychopatů. Podobně oceňuji návrat některých vedlejších postav z předchozích alb, ale příběhové linii samotné chybí smysluplná logika. Lépe řečeno, padouch dost okatě přehlédl nedomyšlenost druhé části svého zlounského plánu a tak scénárista většinu jeho dalšího jednání šije horkou jehlou. Pak se není čemu divit, že Nicky Cavella skončí jako žrádlo pro veverky. Snad příští díly překvapí už něčím novým.
  • sedw
    Jeden z nejlepších Punisherů. Samotný nápad zasáhnout Franka tam, kde se ho to nejvíc dotkne, mě nadchnul. Příběh pak má výborný spád, dozvídáme se něco o minulosti Cavelly, Frank běsní a vrací se staré postavy. U tohoto dílu jsem se ani chvíli nenudil a jak Garthovi tak Leandrovi se skvěle podařilo vystihnout atmosféru. Jen tak dále.
  • Schramm
    Spokojenost, víc netřeba dodávat. Ten příběh je jednoduchej, ale funguje, takže kdo má Punishera rád, nemůže být zklamanej.
  • Walome
    Musím přiznat, že po začátku, kdy je nachcáno na ostatky Frankovy rodiny, jsem čekal větší maso. Ale Punisher to ustál a naopak jsme mohli nahlédnout do další stránky jeho komplikované, ale přitom jednoduché, duše. Nemá to zdaleka tak silnou pointu, jako předchozí díl (vlastně to nemá žádnou), ale má to koule, a to je vždycky fajn. Kresba je perfektní, jsem rád, že to nemá Dillon. Ennis ani už není moc úcyhlnej, jen ho podezřívám z toho, že ho alkoholická matka jako kluka mlátila, protože jeho ženské postavy jsou neskutečně nevyspělý.
    Sečteno podtrženo, na tohohle Punisher si za pár měsíců ani nevzpomenu, ale bavil jsem se u něj.
  • Fry
    "Punisher MAX 04 - Dole je nahoře, černá je bílá" - A je tu další kousek! Tentokrát jsem si vyhlídl díl, který při prvním pohledu dovnitř nabízí opravdu mnoho, myslím, že jsem udělal dobře! Jediné, čeho lituji je, že bohužel neznám, co se přesně před touto knihou stalo, ale snad to někdy dočtu a budu úplně v obraze! Obsah: Vrací se Nicky Cavella (nejspíše z první knihy?), aby znepříjemnil Punisherovi život! Ale ne jen tak nějak obyčejně, ale ve velkém stylu, protože se rozhodne zneuctít hrob rodiny Castleových! Je jasné, že Punisher z toho bude pořádně na nervy, a tak se pustí do likvidace všemožných gangů. A až se policie rozhodne dát hrob zase do pořádku, tak Frank na nic nečeká a jde si to rozdat s Nickym i celou jeho bandou mafiánských zrůd (Rawlins, Teresa..)! Nechybí zde ani Nickyho prohnilá minulost, všemožné zvraty a také jeden pod-příběh. Opět musím říct, že mě Punisher bavil! Začínám tomu přicházet čím dál víc na chuť a dávám si jeden book za druhým!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.7.2012 23:13Punisher MAX #04: Dole je nahoře, černá je bílá
    Úchyláček Nicky, drsná O´Brienová, naštvaný Castle... a zase jedna krvavá lázeň. Nuthin spešl tentokrát, prostě hromada krve a úchyláren. Předešlý díl byl mnohem lepší.

    Celkový dojem: 60%
  • Kaluž
    „Šukej tetičku Mo...“ (ano, Garth Ennis opět nešetří bizarními postavami)

    To, co udělal Nicky Cavella s ostatky Castlovy famílie, tak to už je kurva MAX. Tady Marvel přitvrdil tak, až se i Spidey zastyděl. První tři sešity to jede jak po krvavých játrech, Punisher to hrne, protivník se vybarvuje, prostě chuťovka. Ale potom dorazí Rawlins, Cavella změkne (a vůbec se začne chovat nějak divně, jakoby to najednou Ennise přestalo bavit a rozhodl se čtenáře nasrat) a už to jaksi není ono. Škoda, bylo by to za MAX.
    Kresba vynikající, Fernandez s Hannou si dávají záležet a když tak koukám na skicář na konci, říkám si, zda jim to ten Brown s těma barvama nekazí, v černobílé to má větší grády.
  • QuickQuackery
    Ty kresby jsou dokonalé a příběh je ucházející ale příjde mi, že to začíná být čím dál tím víc stejné. Na druhou stranu..... Punisher je punisher.
  • Kabukiman
    Stejně jako u Hitmana i u Punishera jsem začal cítit nudu. Zdá se mi to stále stejné. Zjistil jsem, že mě nebaví hlavně ta brutalita. Každé zabití je za každou cenu opravdu brutální a každý člověk buď chudinka třasořitka nebo totální agresivní grázl. Punisher sám už je spíš jak Jason z pátku třináctého. To by mi nakonec vadilo asi nejméně. Prostě už mě nebaví Ennisovy postavy a násilí vyhrocené na maximum. Možná už jsem z toho přece jenom vyrostl nebo co...:)))
  • Pavouk01
    Naprosto dokonalý příběh, k tomu i kresby. Ale abych byl upřímný, šokovaly Mě ty drastické záběry, na kterých byla jasně vidět soulož Nickyho Cavvely ( 8 let ) s tetou Mo, nebo čůrání na kostru jednoho z Castleů. Jinak se mi líbila O ´ Brienová. Ten její styl, ta krása, to všechno, její tvrdé zacházení, hned po prvním pozření jsem věděl, že v komiksu nijak překážet nebude.
  • KdG
    Po Rusku slabší díl.
  • doophy
    Oproti minulému dílu naprosté zlepšení
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš5.11.2011 00:10Punisher MAX #04: Dole je nahoře, černá je bílá
    Tak a funebráci v New Yorku měli zase jednou plnou kopu práce... No ono naštvat mstitele s psychopatickými sklony se nikdy moc nevyplatí. Tenhle Punisher je i podle mě trošku slabší než předchozí "pozdravy z Ruska" a zápletka v mnoha ohledech působí jako rutina. Jenže naštěstí to píše Ennis a ve spojení s temně laděnou kresbou Lea Fernandeze jde o příběh zábavně krvavý. Celkem spokojenost...
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko11.10.2011 11:38Punisher MAX #04: Dole je nahoře, černá je bílá
    skočit na špek mafiánské tetičce neznamená, že bude hned přímo veselo (!) zvlášť když je strejda v pánu ..akurát, že nicky nikdy nebyl svatoušek a dá to frankovi slušně sežrat, teda aspoň na začátku, v závěru mu krapet dojde dech, což je škoda protože je záporák k pohledání (!) Každý punisher -v rámci série max- má něco do sebe ale kdybych za sebe měl zvolit toho nejlepšího, je to právě TADY TEN !
  • choze
    "Postaral ses o to, aby to bylo osobní, Cavello. Ale získal jsi tím leda tak víc bolesti než většina ostatních." Slabota. Příběh navazuje na booky Na začátku (který evidentně překládala jiná osoba, viz. několik chybek zde) a Matička Rus, z nichž se vrací řada postav, bohužel mezi nimi i slabí záporáci. Budete si z něj pamatovat jen to, že se v něm nachčije na kosti Castleovy famílie a že si tu Punisher zašuká. A to s těžkou sympaťačkou O´Briennovou, která je nakreslena velmi oku lahodícně (kresba je celkově solidní), obzvlášť 2 epizodky s ní ve vězení.
  • erik
    Max séria je ako na hojdačke, po výbornom debute prišiel nudný írsky kúsok, po perfektnom Rusku prichádza pomerne vyšumelý dlhý názov. Castle ani veľmi nevyvádza, ani nedokáže vyriešiť situáciu bez cudzej pomoci, a tak jediné plus vidím v tom, že mal (bacha, spoiler!) po dlhej dobe sex!
  • goldschmidchen
    Celkem nuda - tedy oproti minulým dílům.
  • punisher
    Opravdu to je béčkové a úchylné a tak to má být.
  • choze
    Jé, aby Punishera vylákali a mohli zabít, znesvětí mafiáni hrob jeho rodiny. Já se poseru, to je tak béčkově debilní, že si to musím přečíst.
  • ikshorm
    Když si jde člověk záměrně koupit Punishera, tak očekává, že comics bude drsný. I tenhle díl drsný je, ale tentokrát mi přijde úchylnější než obvykle. :-D
42501651
Četl/a (141)
-spacilost-, 2scha, 3DD!3, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, choze, chuckboris, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, dajik, DANT3_, Darker, davidek, dbar, Deckard, Doctorow, Doppelganger, Erich, erik, farnhajt, fifas, Filip123, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, John Wick, JohnyG, Joker189, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, Komiksum, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, marek zigmund stanko, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Mr.Bolt, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Poseidon1978, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Sagikkun, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, seneke, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(287)
2scha, 665+1, adam.ra, Aerchel, afri, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, ArmadOon, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benji, Benny, besikv, bidlo10, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, Bronn, calvin10, Capa, charvos, CHester Turner, choze, chuckboris, cobe, ConanVJ, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DANT3_, Darker, davidek, dbar, Deckard, Denis1996, disclose, Doctorow, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, Drakeus, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, filosh, Final, firesnake, Fos4, Fox01, Fry, Georgíno J., Geralt, gezic, goldschmidchen, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, halamastepan, Hamichal, Hebled, hedgehog, hellblazer, herbert, holubdema, Honzin, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, ivos309, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joker189, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, koudak89, Kreatik Digital, kubanec13, kucik, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, luky.kuky10, lutrix, maara, malylada, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mineralk, mirec, misa, Mistak, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, mozer, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, Odal , ohromno, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Pafnuc, Paldini, pavel, pavouk, Pavouk01, pearlxjam, pechna, Pepares, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, QuickQuackery, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Rumburaq, Sagikkun, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sidi Santini, SirSandál, Skot, Slaine, slavik38, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, stanleystar, Suchman, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, timek, Toe, Tomas024, Tomate, Tombal, tomntp, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, Vítek, Vojtěch 393, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (30)
-spacilost-, adriel, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, Bury, calviti, deadpool, DKoscik, DracoAn, Drbo Jebo, fusnix, gwen666, Hauzina, isildur heir, J.T.honza, Ladinek82, Macek78, Mamut12, mildaE, Miriyak, petrsimcik, Raikou, RedButton, Rowan, seeker666, spot, vrazdinek, xxaannddeerr, Zelvak
Shání (3)
delta11, Hauzina, Taťka Tuleň
Nabízí (2)
bourgeois, SirSandál