Po obrovském celosvětovém úspěchu knihy Simonův kocour její autor přichází s pokračováním příběhů svého čtyřnohého hrdiny, ve kterém se chlupáč vydává na toulky. Rozmazlený a prohnaný kocour zažívá nová dobrodružství se zvířátky v lese i na statku, ale nakonec se se vší parádou vrací z toulek domů. Výtvarník Simon Tofield propojuje v této knize svoji lásku ke kočkám s láskou k britskému venkovu. Kniha Simonův kocour byla oceněna mezi jinými i slavnou British Animation Award (2008) a „Blockbuster“ Award serveru YouTube, kde má přes padesát milionů fanoušků.

Scénář
Simon Tofield
Art
Simon Tofield
Obálka
Simon Tofield
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-7432-118-4 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
215 x 165 mm
Tisk
černobílý
Stran
240
Cena
249 Kč
Originál
Simon's Cat: Beyond the Fence ()
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 03:46Simonův kocour na toulkách
    Kdo nikdy nevlastnil kočku, pravděpodobně genialitu téhle knihy nikdy nepochopí. I tak si Simonův kocour díky animovaným filmečkům vydobyl neobvyklou pozornost všech možných lidí, co jich jen na světě je. Jakmile zhlédnete jakýkoliv autorův animák, pochopíte.
    Po skečích Simonův kocour přichází Simon Todfiel s komplexnějším příběhem. Ten sice není nijak náročný, ale alespoň tu nějaký spojovací prvek komiksových stripů je. Chlupatý škodič, zhrzen přístupem majitele, uteče z domova a putuje po venkově. Lov zajíců, dojení krávy, konfrontace s ježky a další všemožné příběhy zaručují skvělou zábavu, ke které se budete vracet znovu a znovu. Ono taky titul, který budete mít prohlédnutý za cca 10 minut, stojí zato projít si i vícekrát, když už jste za něj dali peníze.
    Tofieldova jednoduchá kresba, situační humor beze slov a neskutečný cit pro vystihnutí chování koček, to všechno jsou důvody mého stoprocentního hodnocení.
    A jestli vás publikace neosloví, fandíte psům a patříte na černou listinu.
421