Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Každý člověk, jehož jméno bude zapsáno do tohoto zápisníku, zemře...

Démon Rjúk ztratil svůj zápisník. Na tom by nebylo nic hrozného... kdyby to ovšem nebyl Zápisník smrti, a kdyby ho neztratil ve světě lidí. A kdyby ho nenašel vzorný studen Light Jagami, který se rozhodl, že zbaví svět zla - tím, že pozabíjí všechny zločince. Je to chvályhodná myšlenka, jenže Light brzy jistí, že pokud chce vytvořit dokonalý svět, nesmí váhat přinášet oběti i z řad nevinných lidí. Těch, kteří se ho snaží zastavit. A bude jich hodně.
Death Note: Zápisník smrti vám přináší největší souboj v dějinách lidstva. Smrtící šachovou partii mezi geniálním zabijákem a neméně geniálním detektivem vystupujícím pouze pod pseudonymem "L".

Identický dotisk v roce 2012

Scénář
Óba Cugumi
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Překlad
Anna Křivánková
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-048-4 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
196 g
Stran
198
Cena
189 Kč
Originál
Death Note #01 ()
Varianty
Death Note - Zápisník smrti #01 (2. vydání) (2013)
Death Note - Zápisník smrti #01 (2011)
  • Sawyer
    Čekal jsem to dobrý, ale že to bude až takhle dobrý, to jsem teda nečekal. Působí to na mě hrozně geniálně. Je to zábava od začátku až do konce. První manga, u které jsem se pořádně zasmál. Hned kupuji dalších několik dílů naráz.
    Plusy- postavy, kresba, děj

    Celkem-100%
  • sedw
    Po několika letech, kdy jsem viděl anime, jsem se konečně dostal k manze. A je to stejná, ne-li větší jízda. Parádní začátek super série.
  • mewt
    Super manga a hlavne stret ideológii medzi L a Light.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.2.2020 18:01Death Note - Zápisník smrti #01
    Poté co jsem viděl několik dílů anime, jsem si řekl, že se spíše pustím do mangy. Tento první díl navíc pokryl přesně ty díly, které jsem doposud viděl. Příběhově je to na chlup stejné, tudíž mi příběh moc nového nedal. Na druhou stranu jsem se více mohl soustředit na detaily a navíc jsem zjistil, že čtením mi dává děj mnohem větší smysl. Nic mi totiž neunikne. Díky tomu mě manga zatím baví více než anime, ale uvidíme jak tomu bude v dalších dílech. Pár nelogičností se tu najde, ale jinak zatím velmi chválím tempo vyprávění a téměř nulová hluchá místa. Kresba je fajn, občas lehce nepřehledná a možná bych uvítal o malinko větší formát, ale to jsou věci, na které si časem zvyknout dá. Zatím spokojenost 4*
  • Negan
    Rozjezd geniální mangy je výborný.Zhltnul jsem to za chvíli a chtěl další díl.Dokonalé.Všem doporučuji.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:40Death Note - Zápisník smrti #01
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš9.8.2019 00:37Death Note - Zápisník smrti #01
    Pred pár rokmi som videl anime a dosť ma to vtedy bavilo pre svoj originálny námet. Po rokoch som si povedal, že keď som už vlastne všetko okrem hlavnej témy zabudol, tak si prečítam aj mangu. Je to veľmi dynamicky napísané aj keď sa tam vlastne na polovici strán skoro nič nedeje. Veľmi silná téma a súboj medzi šikovným vlastníkom zápisníka Lightom a geniálnym vyšetrovateľom s pseudonymom L je pútavý. Kresba príjemná a som správne navnadený na dvojku.
  • Mitsuko
    Mitsuko25.3.2019 14:13Death Note - Zápisník smrti #01
    Rereading. Perfektní rozjezd perfektní série. Pořád jedna z mých největších srdcovek, miluju tu nádhernou kresbu, miluju ten příběh, tu jeho chytrost, každý tah je logicky vysvětlen a dává smysl, ten souboj dvou geniálních myslí je úžasný a linka s agenty FBI je podle mě jedna z nejlepších, kde Light navíc skvěle demonstruje své schopnosti. A Rjúk je taky prostě super. Za mě jedna z nejlepších sérií, které u nás vyšly.
  • choze
    Ostrý start. Death Note vás hned na začátku omráčí a zahákuje ústředním nápadem se zabíjejícím zápisníkem a vizí, jak takovým způsobem zlepšit svět za cenu jeho nevyhnutelné deformace a toho, že se z vás stane bezprecedentní sériovo-masový vrah jako z hlavního antihrdiny. A pak se na scéně objeví L a přijdou první parádní zvraty (a trocha toho humoru) právě začínající mistrovské šachové partie.
  • Fimi
    Moje první seznámení s mangou a musím říct, že výborné. Mangu jsem odsuzoval protože když se řeklo japonská produkce, jediný, co jsem si vybavil byly Pokémoni a všechny ty animované seriály. Komiks je výborný, kresba super, napětí a pocit z komiksu opravdu velký, já jsem spokojenej. Výbornej sénář a jsem fakt zvědavej, kam to povede
  • trudoš
    trudoš admin1.1.2016 02:51Death Note - Zápisník smrti #01
    Death Note / Zápisník smrti přináší velmi nápaditou a neokoukanou zápletku, která se i přes zbytečnou schematičnost neustále vyvíjí a komplikuje. Nudící se student získá Zápisník smrti, který mu umožňuje ukončit život jakékoliv osoby, jejíž tvář a jméno pozná. A protože jde o studenta špičkového, nenapadne ho nic jiného, než zabít všechny zločince a spasit svět. Což je na jednu stranu celkem fajn, až na to slovíčko „zabít“.
    A právě v tomhle podle mě tkví primitivní genialita celé série - jako čtenář se neustále rozhodujete, zda fandit postavě, která vědomě vraždí (i když je doprovázena fajn démonem), nebo tajemnému vyšetřovateli, který je jí na stopě. Oba jsou sympatičtí, oba mají své mouchy, a hlavně - oba mají pravdu.
    Aneb kdyby to bylo moc jednoduché, nebylo by to japonské.
  • Fry
    Fry admin7.3.2015 16:23Death Note - Zápisník smrti #01
    "Death Note - Zápisník smrti #01" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Je na čase si zopakovat celou sérii, protože za prvé už konečně celá vyšla (nepočítám 13) a za druhé kdybych se pustil do čtení knihy 10, tak bych už asi ani vůbec nechápal, co se to vlastně děje! Sice si děj ještě jakž takž pamatuji, ale přece jenom, své kouzlo to stále má až na to, že už vás některé věci moc nepřekvapí. Takže Ligh najde zápisník, rozhodne se zabíjet zločince, objeví se "L", který ho chce dopadnout a hra na kočku a myš může začít. V prvním kole jde hlavně o to upoutat pozornost, a jde se na dvojku... Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Jedna z mých nejoblíbenějších mang je v knihovničce konečně kompletní, a tak si ji mohu bez sebemenších výčitek a časových prodlev přečíst pěkně v kuse.
    Když znuděný sedmnáctiletý premiant Light Jagami najde na školním dvoře ležet zápisník, ve kterém se píše, že může kohokoliv dle libosti zlikvidovat, nevkládá v černou knížečku přílišnou důvěru. To se ale změní, když zjistí, že zápisník opravdu zabije člověka, jehož jméno je v něm zapsáno. Lightovi se tak zjevuje vlastník zápisníku - smrtonoš Rjúk, který Lightovi vysvětluje, že zápisník teď patří jemu a může s ním naložit dle libosti. V lehce naivním chlapci tak zažehne touhu po dokonalé společnosti bez veškerého zla a zločinu a rozhodne se očistit svět od všech "špatných" lidí. Do toho se však vkládá jakýsi záhadný detektiv L, a tak mezi geniálním studentíkem a ještě geniálnějším detektivem začíná hra na honěnou. Kdo první odhalí toho druhého, vítězí...
    První díl je naprosto perfektní a nemám k němu jedinou výtku. Okamžitě vás vtáhne do děje precizní kresba, dokonalý příběh, sympatický (anti)hrdina, kdy vlastně víte, že to, co dělá je ušlechtilé, ale je vám jasné, že to nedělá zrovna nejlepší cestou. Charaktery postav zatím (jsme teprve u prvního dílu) nejsou černobílé (ačkoliv černobíle nakreslené jsou) a smrtonoš Rjúk působí spíše komicky, než zlověstně.
    Jedna z nejlepších mang vůbec a to je teprve první díl. Za mě rozhodně 100%!
  • prokop.prcik
    prokop.prcik9.6.2014 17:20Death Note - Zápisník smrti #01
    Také to bylo mé první setkání s mangou. A rozhodně velmi pozitivní!
  • jirin
    Moje první manga, a hned úder na hlavičku. Jedním slovem: pecka. Dva géniové proti sobě, skvělé propracovaný děj.

  • Schramm
    Schramm17.2.2014 12:40Death Note - Zápisník smrti #01
    Nadšení z GANTZ vedlo k tomu, že jsem chtěl zkusit nějakou další mangu a letmo poučen jsem sáhl po Death note. A totálně mě to rozsekalo! Tohle je fakt pecka a zdá se, že dost návyková navíc. Občas se mi zdálo, že tendence k využívání bůžků ze stroje je větší než by bylo třeba, ale záhy jsem získal dojem, že se pletu a všechno je to moc dobře propočítaný, i ty domnělý chybky. Každopádně, Death note mě naprosto lapil.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1012.2.2014 22:01Death Note - Zápisník smrti #01
    Dlouho jsem odolaval zakoupit nejakou tu mangu, az se mi do ruky dostal zapisnik smrti. Uz od prvnich stranek me to hodne chytlo a prakticky jsem to cele zhtl na jeden zatah. Velice navykova cetba a hned jsem objednal pokracovani. Kresba je krasne jednoducha a pribeh je dokonalej!
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš20.9.2013 23:47Death Note - Zápisník smrti #01
    Moja prvá manga a rovná trefa do čierneho. Skvelý scénar ktorý šlape. Všetko do seba zapadá, dáva zmysel a je vždy vysvetlené prečo sa dané postavy chovajú ako sa chovajú. Navyše všetky činy sú ešte neskôr opäť podrobované kritike alebo skúmaniu. Kresba tiež parádna. Čo dodať.
  • kaylin
    „Death Note: Zápisník smrti“ rozhodně není pro každého a myslím si, že je to dospělejší verze mangy, i když nikoli úplně dospělá. Kresba je přece jen místy stále spíše mírnější a není zde nic, co by výrazně šokovalo. Myšlenky, které jsou zde však prezentovány, jsou dostatečně silné, téměř až filosofické. Osobně se těším na další díly a docela jsem napjatý, jak to bude pokračovat. Už dlouho se mi nestalo, aby mě kniha takhle dostala. „Death Note: Zápisník 1“ to ale zvládl dokonale. 90 % jen proto, že tohle je seznámení se a že si myslím, že to může být ještě lepší. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/death-note-zapisnik-smrti-1-90.html
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa3.1.2013 22:11Death Note - Zápisník smrti #01
    chvíli mi trvalo, než jsem si ji koupil a další chvíli trvalo než jsem otevřel. Když se dívám zpětně tak si říkám se počátek byl trochu utahanej a chvílema sem si říkal, jestli mě to začne bavit...ale nakonec se vše v dobré obrátilo, a tak jak princ Bajaja tak i já jsem tento díl končil s úsměvem na rtech, protože to bylo opravdu vyvedené.
  • Azalin
    Azalin mecenáš30.11.2012 15:59Death Note - Zápisník smrti #01
    blackJaq: V Japonsku to vychází v tlustých a velkoformátových týdenních komiksových magazínech, vždycky jedna kapitola za týden. A ty nejlepší série vycházejí i knižně.
  • blackJag
    blackJag admin30.11.2012 15:18Death Note - Zápisník smrti #01
    Asi bych se do toho ani nepouštěl, ale leželo mi to na stole a zrovna nebylo ničeho kloudného ke sraní, tak jsem si to vzal. Není to zlé, trochu patetické a rádoby efektní, ale čte se to dobře. Pěkně vychází jedna kapitola na jedno sezení. Status tomu zvedá kresba, která je detailní i v takovémto kapesním formátu, je přehledná a baví člověka i v těch jakože obálkách - nebo to původně vycházelo v párstránkových sešitech a tohle je potom souborné vydání? Ať je to jak chce, obálky se povedly.

    60%
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš29.6.2012 12:17Death Note - Zápisník smrti #01
    „Já jsem přece vzorový student, nejlepší v Japonsku, dalo by se říct. A stanu se bohem nového světa.“ (tady někdo pravidelně píchal hlavního antihrdinu v útlém dětství do zadečku)

    Light Jagami je totální zmrd. Sotva mu zaschlo mléko na bradě, už pod zástěrkou vyššího dobra chladnokrevně vyvražďuje zločince jak na běžícím pásu. Zároveň má však neklidné spaní kvůli obavám z dopadení a ke všemu mu za prdelí stojí věčně vykulený bubák, který z toho všeho má neskonalou prču. Ani v nejmenším se neštítí odstranit i všechny potenciální jedince, kteří by mu v jeho konání chtěli zabránit, tedy i naprosto nevinné ochránce zákona a pořádku. Jagami by bez mrknutí oka oddělal i vlastního fotra, takový je to formát. A ne, že by si to užíval podobně jako televizní Dexter. Ne, on to vážně dělá jen kvůli jakémusi "poslání" a touze být stvořitelem čisté a od zla oproštěné společnosti. Z tohodle magora se mi zvedá kufr. Tak dobře a chytlavě je to celé napsané.
    Taková malá kokotinka a přitom takový zářez. Tihle Japončíci to mají zmáknuté jako nikdo. Děj se zdánlivě táhne jak vařená nudle, ale veškeré ty kličky, odbočky a cingrlátka kolem mají v celkovém pohledu vždy důležitý význam a dohromady utvářejí dílo až epického charakteru. Během dvou stran se klidně totálně zvrhne veškerý dosavadní děj a to, co platilo dosud, má najednou zcela jiný význam. To, co americkému komiksu trvá s kašírováním třeba pět sešitů se tady odehraje během pěti panelů. Kresba? Detaily, detaily a zase detaily. Každý podělaný šroubek, čudlík, prasklina na zdi nebo vzor na hadrech, vše je vyobrazeno do nejmenšího detailu. Nevěřím, že to kreslí jeden člověk. To musí být práce nějaké vyšinuté umělé inteligence. Death Note je pro mě malým překvapením a zároveň obrovským guilty pleasure (prakticky je to komiksová telenovela pro hospodyňky). No a taky se s tím pohodlně cestuje.
  • hromotlk
    hromotlk28.2.2012 19:29Death Note - Zápisník smrti #01
    vysoky nadpriemer...moja prva manga a hned taka bomba...
  • mart.in
    mart.in mecenáš29.12.2011 15:22Death Note - Zápisník smrti #01
    Tohle není vůbec špatný, rozhodně mě to nalákalo na další díly.
  • Fry
    Fry admin14.12.2011 18:35Death Note - Zápisník smrti #01
    Tak, dostal jsem k narozeninám.
    Je to rozhodně velice povedené, příběh i kresba!

    stránka 1: Nuda - Na začátek celkem slušné....
    stránka 2: L - Do popředí se dostává policie...
    stránka 3: Rodina - Příběh Rodina byl jeden z nejlepších!
    stránka 4: Proud - Skvěle, příběh se posouvá o něco dál.
    stránka 5: Oči - Jen malinko slabší.
    stránka 6: Vyšetřování - Pecka!
    stránka 7: Terč - Závěr je brilantní.

    Mínusy - místo kapitol jsou napsány stránky.
    Plusy - Porovnávám knihu s Narutem a jsou obě stejně velké a také oceňuji obrázky smrtonošů na boku knihy.

    Na vánoce jsem si připravil dvojku....
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš22.11.2011 19:33Death Note - Zápisník smrti #01
    Třetí manga kterou jsem v životě četl (pokud počítáte Dirty Pair v crwi a Kazatele od CC .o)) jinak první. Opačné čtení mi překvapivě vůbec nevadilo a velmi rychle jsem si zvykl. Tohle sem si koupil, protože mě fakt zaujal námět i kresba a udělal jsem dobře. Celý je to takový trošičku naivňoučký a tváří se to děsně vážně a cool, ale to vůbec nevadí. Souboj dvou mozků mě baví (Light je setsakra chytrej chlapec). Smrtonoš je sympaťák a vypadá to, že si hlavního hrdinu svým způsobem oblíbil...o) Uvidíme co přinesou další díly. Zatím velmi dobré...
  • dracula
    dracula1.11.2011 16:31Death Note - Zápisník smrti #01
    Prvá manga ktorá sa ku mne dostala, a dopadlo to viac ako dobre. Zvyknúť si na "opačné" čítanie bolo zaujímavé, ale za chvíľku to nebol problém. Teším sa na ďalší diel, keďže príbeh sa naozaj skvele zauzlil/rozbehol.
  • erik
    Nie som úplne presvedčený o tom, že je súboj dvoch mozgov úplne do puntíku premyslený a že neignoruje niekoľko podstatných možností, ktoré by nikam neviedli (komiks ich však sugestívne kryje, takže sa všetko zdá logické). Napriek tomu je to celkom pohodový začiatok a som zvedavý, kam to pôjde.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2011 14:32Death Note - Zápisník smrti #01
    Další příjemné překvapení. Scénáristicky se skutečně v příběhu rozjíždí solidní šachová partie dvou hlavních protagonistů, nadaného mladého studenta a geniálního vyšetřovatele "L". Bojím se však, zdali nedojde později k příběhové překombinovanosti.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš5.9.2011 00:01Death Note - Zápisník smrti #01
    Komiksáci jsou podle mě trojího typu: jedni jsou ochotni přijmout komiks na základě kresby, další od komiksu čekají skvělý příběh - a ti poslední menšinoví chtějí jedině obojí. Osobně bych se přiřadil k těm prvním s tím, že dobrý příběh je pro mě bonus. Death note má tu výhodu, že dokáže přitáhnout všechny typy. Že by kvůli tomu byl tak populární...?
    Když se u něčeho strhne humbuk, obvykle mi to zkazí celkový dojem z předloženého díla (nedivím se haterům, ale sám se snažím přistupovat ke všemu objektivně). Tady to tak ale nebylo. Zkusmo jsem kdysi přečetl pár stránek a odtrhl jsem se od nich až po přečtení posledního svazku. Pak následovalo anime, po něm filmy. Všechno má své plusy, ale vždy bývám nejvěrnější komiksu. Také časem tak trošku zapomínám detaily, takže jsem rád, že to vyšlo konečně v českém překladu.
    Co se týče hodnocení, souhlasím asi ve všem s matroshem. Kresba je lehce nad průměrem a nestrhává na sebe zbytečnou pozornost (jako třeba u mého top oblíbence Tsutomu Niheie), čímž by upozadil příběh, který je tu hlavním tahounem - ačkoli tu ještě nemá tolik prostoru a spíše seznamuje čtenáře s některými hlavními postavami, jak už to tak v mangách bývá. Což považuji za plus. A když už jsme u těch postav, nikdy jsem nevěděl, jestli fandit Kirovi/Lightovi nebo L. Oba jsou to totiž charakterní sympaťáci s bezcharakterními myšlenkovými postupy a jak se děj odvíjí kupředu, čtenář stále neví; a dost možná to nezjistí ani na konci :) Příběh je protkán vlastními pravidly, kterých se autor drží a nevymýšlí si nelogické kličky, jako to někteří jiní tvůrci dělají.
    Co se týče překladu 'smrtonoše,' jsem velmi rád, že se k němu překladatelka uchýlila, protože jsem ho v tomto významu také spíše od začátku vnímal. Celkové hodnocení bych rád vložil jen na základě první knihy, ale nedá mi to a musím se přiklonit k hodnocení celé geniálně propracované série.
  • matrosh
    Nikdy jsem nebyl fanda mangy po ohavné vlně Pikachu šílenství jsem se dokonce zapřísahával, že nic podobné už nikdy nechci vidět. Nakonec jsem se ale se střízlivým odstupem rozhodl, že pokud se objeví zajímavý titul, mrknu se mu na zoubek. Po několika prvních stránkách, jsem nebyl právě přesvědčen o odlišnosti této mangy od jakékoliv jiné. Ale trvalo to jenom chvilku. Přesněji do doby, kdy Light začne propadat božskému komplexu moci a likviduje zločince ve velkém a kdy se o to začne zajímat policie a na scéně se objeví tajemný detektiv L, který inkognito řídí vyšetřovaní s podporou Interpolu. Jinými slovy do momentu, kdy děj razantním a typicky asijským způsobem změní žánr. Nečekejte, že tady narazíte na scény, ve kterých sedmnáctiletý kluk bude běhat s božskou moci po městě a likvidovat zločince. Prozatím to vypadá, že Rjúk a jeho zápisník, jsou pouze rekvizitami ve zcela jiné hře. Na jedné straně tady máme inteligentního a ambiciózního kluka s velkou mocí (který má několik es v rukávu a rozhodně se svou mocí nenechal zblbnout), a na straně druhé, inteligentního detektiva s veškerou dostupnou profesionální technikou a policejním sborem. To co následuje, je opravdu vypiplaná hra na kočku a myš, ze všeho nejvíce připomínající slavnou hongkongskou filmovou sérií Volavka, nebo její americký remake Skrytá Identita. Základním kamenem této mangy je sice scénář, ale kresba rozhodně není odpudivá. Řekl bych, že je to takový mírný nadstandard. Což v manze znamená jemné linky a prokreslené pozadí. Další co potěší, je fakt, že v této manze nenarazíte na karikatury, které jsou pro většinu mangy typické. Osobně mě tato kniha přesvědčila, že ne všechno japonské jsou pokémoni a pravděpodobně povede ke koupi Crying Freemana, který je kresebně ještě o třídu výš.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš26.8.2011 02:37Death Note - Zápisník smrti #01
    Hmmm, tak i Death Note je pro me zklamani.

    Prvni kapitola me ohromne bavila, duvod, proc se zapisnik dostal do rukou smrtelnika je proste zabavny, zadne napul cekane pindy o "vyvolenem". Ale pote uz zacalo scenaristicke pero skripat a skripalo az do konce. Pravidla pouziti deniku se v uvodu nove kapitoly zacala nenapadne rozsirovat a nasledne byla demonstrativne pouzita, aby ctenar pochopil, jak denik funguje. S finalnim resume „dokonce ani puvodni majitele, smrtonosi, nevedi o zapisniku vse“ – nuda, s tim muze scenarista delat v dalsich dilech cokoliv. Detektivni metody cteneho pana Jagami a pana L mi neprijou ani skvele promyslene, ani chytre... zlatej Poirot. Misto sachove partie genialnich mozku mi spis prijde, ze se dve deti placaji v louzi a vrhaji na sebe vychytrale pohledy:). Dokazu si predstavit, ze jako hra na DSko by scenar fungoval skvele, ale na comics je to pro me malo.

    Kresba mi prijde na stejne urovni jako u Naruta, takze slusna.

    Z trojslitku manga titulu Crwe u me zabodoval jen Crying Freeman. Naruto a Death Note pro me neni:).
  • krvinka56
    krvinka5623.8.2011 08:06Death Note - Zápisník smrti #01
    Tak sem vyděl anime super poté filmovou sériji dobrá ale na mangu ani jedno pořádně nemá.Ta je o pořádnej fous lepší.A sem opravdu rád že ji tu máme že se Crew o to postarala.A opět to zvládla na jedničku.Přiznám se že mi dlouho vadil překlad smrtonoš ale nakonec sem si zvykl.Kresba je opět nádherně vypracovaná a obálka je super fakt že jo.Tady mi na rozdíl od Naruta vyhovoval i zvolenej formát knihy.Příběh vás perfektně v táhne do děje a hned tak vás nepustí je to opravdu povedená detektivka.Hlavní výhodou kresby je to že si nepopletete postavy.Což se děje u málokteré mangy co zde vyšla.
  • brkowycz
    brkowycz19.8.2011 11:26Death Note - Zápisník smrti #01
    Všem doporučuji! Milovníkům i nemilovníkům mangy, tohle je prostě parádní záležitost. Celý je to tak neuvěřitelně promyšlený a chytrý, těžko se najde něco, co by se tomu dalo vytknout. Snad jen to, že seriál má větší dynamiku. Přijde mi, že comics má pomalejší tempo, ale ten geniální souboj dvou mozků tu zůstává a to je to hlavní. O kresbě ani nemluvím, drobná linka, velice precizní, paráda ve všech ohledech. Větší hodnocení si schovávám na další díly.
913561
Četl/a (87)
2scha, 81splinter, Alikkk, Ananasový Džus, anka, Baffman55, blackJag, Blockholm, buscheer, calvin10, Chaolinek, CHROM, crewni.konzerva, cyboy, Darker, Davidos402, DEmnoG, Dexir, Dezodoo, Doctor_Sk, Doppelganger, erik, Final, Fox01, Freckles, Fry, Golem, Hønzza, Hermicus, hhannie, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, JakubKP, James, jankie, jiskra, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, Keno, Koci, koudak89, Kraken, lacoste, Lawer de Sanctis, Lijem24, Lobok257, Madmax, mart.in, mewt, misa, Mitsuko, motycond, mozzu, namdnas, Negan, Netorack, Nexis, Obstik, oleav, opytz, Osimchin, p3tris, petrSF, raenius, raimi, RedButton, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sir_Pete, the.kasztan, tom173, trudoš, TZcomics, VXP, xflori01, xxSIMIxx, zgrywus
(194)
2scha, 81splinter, alchymista5, Alikkk, Ananasový Džus, anka, Awakener, AxusNalim, Azalin, Baffman, Baffman55, barthez, Bellatrix, blackJag, Blockholm, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Bozhi, Braindead, brkowycz, bronxik, Buchtic, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, carlmichael, Cassidy, Černá Krysa, Chaolinek, CHester Turner, choze, Corteg, cyboy, Davidos402, DEmnoG, Dexir, Dezodoo, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, dracula, erik, farnhajt, filemon, Final, flaire, Fox01, Fry, fusnix, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, Hamichal, Hannibal92, hawkzn, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jack, JackOneil, Jak, jakouback, James, jankie, jerry67, jirin, jiskra, Jokerka, jones1240, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, karl173, Karolín78, kaylin, Kazumaki, keNNoslaw, Keno, khm, kinobuta, KLAUN_DOMINANT, Koci, kolik111, koudak89, Kraken, krvinka56, lacoste, Lawer de Sanctis, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Luigi, Luxor, maara, Madmax, mainman, Martin Buchal, matrosh, MB, MindReader, misa, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, mozzu, MP, Mr.Plysh, naut77, NecRoman, Negan, netvor, Neuro, Nexis, Niaz, noMster, o2t2, OldaB, Oompa Loompa, opytz, OwerLord, Paldini, Papa Wu, pavel, pavouk, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, prokop.prcik, Quintana, raenius, raimi, razielus, RedButton, Redlum, Rich, Rickettsia, Saiffer, Sammael, Saran, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sir_Pete, sleepless, smazy, songoku, Stara.kryta, stepan.tichy, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, tkorvas, tom173, Tombal, Tominos, Toren, trener83, trudoš, TZcomics, VXP, WereWolf, Wiruss, wiwi, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxSIMIxx, yogi, Yone, z-e-d, Zajo original, zdennanek, zebedee, Zíďas
Chce (8)
Bart, BreakingAway, Drbo Jebo, Maty48, pechna, Strokes, XGMan!ak, xxaannddeerr
Nabízí (4)
Doctor_Sk, MB, MindReader, vranakx