Výprava na Albion vrcholí! Na New Castle sice táhnou vojska oddaná Reconquistě a Saitovi se aktuální vývoj situace vůbec nelíbí, ale Wardes má všechno pod kontrolou a zdá se, že jeho sňatek s Luisou již nemůže nic ohrozit.
Podaří se tristainským vyslancům dokončit jejich misi a vrátit se i s dopisem včas k princezně Henriettě? Provdá se Luisa za svého dlouholetého snoubence, nebo se do toho Saito vloží? Čtěte již páté pokračování oblíbené fantasy ecchi mangy o klukovi ze současného Japonska, který se díky zpackanému kouzlu stane služebníkem nešikovné čarodějky!

Scénář
Nana Močizuki
Art
Nana Močizuki
Obálka
Nana Močizuki
Překlad
Jan Horgoš
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7413-142-4 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
149 g
Stran
164
Cena
165 Kč
Originál
Zero no Tsukaima #05 ()
  • Plocan
    Plocan22.12.2013 14:52Ve službách Nuly #05
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! V dalším pokračování Ve službách nuly nás čeká několik pořádných zvratů.
    Hned prvním zvratem je svatba Louise s Wardesem, která neskončí zrovna šťastně. Louise si uvědomuje, že to možná není Wardes, ke komu chová své city, a tak na poslední chvíli u oltáře (vážně si nemohla najít lepší chvíli) couvne. Čímž zhatí Wardesovy plány. Ukáže se totiž, že Wardes je jeden z Reconquistů a chce se zmocnit Louise, zmocnit se dopisu, který získala od prince Walese a zabít ho. Povede se mu bohužel/bohudík (nehodící se škrtněte) jen to poslední. Louise je pak zachráněna před jistou smrtí jejím fámulem, který vše sledoval díky jakémusi propojení mezi fámulem a jeho pánem, který se neohroženě vrhl do okna (protože na nic jiného se nezmůže, jelikož je naprosto k ničemu). Nyní však přijde naprosto neočekávaně očekávaný šok! Saito porazí Wardese, elitního velitele královské čarodějné letky, či co. jelikož je Saito však naprosto k ničemu, tak ho přece nemohl zabít. Pouze Wardesovi v záchvatu zuřivosti usekne ruku a Wardes je nucen prchnout. Po boji se k nim připojí zbytek skupiny - Tabitha, Kirche a Guiche se svým úchylným krtečkem a vrací se společně zpátky do Tristainské akademie, kde je uvítá princezna Henrietta. Po předání dopisu a pár stránkách sentimentálních žvástů se vracíme pohledem zpět do Albionu. Wardes přišel pouze o ruku (I to je však výhra, vzhledem k tomu, že se o to zasloužil jinak neschopný Saito), zato se však seznámíme s člověkem, který stojí za společenstvím Reconquista - bývalý biskup Oliver Cromwell. Ten pomocí magie nicoty dokáže oživit mrtvé a přesně to provedl s padlým princem Walesem. Zdá se tedy, že se ještě nezbavíme ani Wardese, ani Walese ani sympatické Hlínodrťky Fouqet, která leze za Wardesem jak ocásek. Poslední dvě kapitoly jsou pak spíše odpočinkové.
    Oproti minulému dílu, který byl prostě špičkou mezi všemi díly (ještě nevím, jak dopadne 6. a 7. díl) je tento díl o něco horší. Dočkáme se sice rozuzlení Albionské mise, zjistíme, kdo stál za útokem na Louise v minulém díle, dočkáme se prohloubení vztahu mezi Louise a Saitem (ačkoliv nikterak výrazné) a vrátíme se zpět do prostředí akademie. V první třetině knihy nechyběla akce, ani spád, v třetí třetině knihy zase vtipné situace (narážka na Mordor byla skvělá :D ). Kresba očí (nečekaně) opět skvělá, Saito (naprosto nepřekvapivě) opět neschopný chlapík, který však dokázal ufiknout svému nepříteli ruku! (Potlesk, prosím). Ale kdoví? Třeba v příštím díle usekne další části těla a v 7. díle už někoho i zabije! (Ačkoliv bych na to příliš nesázel). Hodnocení však musím trošku poupravit, protože předchozímu dílu se kvalitou rozhodně nevyrovná. 70%
115