Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Futuristická Amerika si volí prezidenta. Na výběr má mezi nixonovským Sviňákem a psychopatickým Fešákem, což je jako vybírat si, jestli chcete kulku do kolena, nebo kotníku – ale vysvětlujte to apatické, pochlebovačné veřejnosti. Jediný, kdo může té „nové lůze“ otevřít oči heverem, je novinář Spider Jerusalem. A to zrovna teď, když mu jeho asistentky ukradly všechny kreditky.

Obsahuje sešity série Transmetropolitan #19-24

Scénář
Warren Ellis
Art
Darick Robertson
Ink
Rodney Ramos
Barvy
Nathan Eyring
Obálka
Darick Robertson
Překlad
Darek Šmíd
Žánry
kyberpunk, městská fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-920-0 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-920-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
504 g
Stran
160
Cena
399 Kč
Originál
Transmetropolitan #04: The New Scum (Vertigo (DC Comics))
  • VanTom
    Do prezidentských voleb zbývají poslední dny a Spider zpytuje své dosavadní kroky a roli na pozadí minimálního zájmu města – nové lůzy – o politické dění (přičemž atmosféru geniálně dokreslují jakoby vložené stránky z běžného života v ulicích). Z brutálně otevřených, nenávistných rozhovorů s oběma kandidáty pak jasně krystalizuje směr, resp. (asi) hlavní motiv celé série, jakým se bude dál ubírat.
  • faster86
    míň politikaření, víc města, fakt se mi líbí jak má ellis celé město (svět) vymyšlené se vším všudy
  • trudoš
    trudoš editor29.6.2021 08:45Transmetropolitan #04: Nová lůza
    Zase o kousek slabší než předchozí album. Hlavním viníkem je tentokrát nulový vývoj v zápletce, což Warren Ellis vynahrazuje soustavnou kadencí povedených vulgarit. Bavil jsem se, ale už bych se rád posunul z místa. Je to jak večer v hospodě poslouchat nářky štamgastů nad prohnilou politikou a pak další večery znovu, znovu, znovu a znovu. Spider Jerusalem je sice novinářem, který chce lidem otevřít oči, problém je, že mi ani po víc jak dvaceti sešitech neříká nic nového, maximálně přidává na hlasitosti.
    Ale určitá proměna atmosféry tu je – hrdina nám výrazně zesmutněl a už to není naspídovaná čamrda, která neví, kdy se zastavit. Stal se z něj stárnoucí muž, kroutící zběsile hlavou nad hloupostí světa a lidí v něm, přičemž se občas pozastavuje nad věcmi, do kterých mu vlastně ani nic není. Ne, že by neměl pravdu, ale agresivním cynismem stav věcí jednoduše nezměníte. Alespoň že určitá dávka nadhledu mezi řádky z textu nevymizela a karikatura Daricka Robertsona je prostě nezapomenutelná.
  • Palebras
    Palebras22.5.2020 09:26Transmetropolitan #04: Nová lůza
    Čtvrtý díl této bláznivé série se nese v kvalitativním duchu předchozího dílu. Je to jakési dovysvětlení předchozích událostí. Nic moc zásadního se v tomto díle nedozvíme ale pár střípků a zasvěcení do věcí budoucích tu nalezneme. Čtvrté pokračování se nese v poklidném tempu a není zde moc prostoru na šílenosti obsažené v prvních dvou dílech. Mě to vsak nikterak nevadilo. I tak zde Ellis narouboval pár vypečených vtípků a situací, které vykouzlí úsměv na tváři. Viz například banda okolo Rekřesťanizace, delfíní hlavy a placenty a spoustu dalších kravin. Sice se tedy lehce přibrzdilo, protože rozjezd u prvích dvou dilů byl sakra rychlý ale doufám v to, že v dalších dílech se sešlápne plyn až na podlahu. V případě tohoto dílu bych hodnotil asi za 4*. Ale tím, že tento díl obsahuje dvě vánočně laděné jednohubky si mě Ellis získal a dávám plnou palbu.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.10.2018 20:11Transmetropolitan #04: Nová lůza
    Bohužel po pro mě slabším a nudným politickým dílu nepřichází zlepšení, nýbrž opět nudná politika. Sice už se neobjevuje zase tolik a vrací se již známé řádění Spidera, ale to už mi nepřišlo tak vtipné a úderné jako například v prvním díle. Snad mě tato série příště konečně zase dostane, protože jinak už mě čtení série může přestat bavit nadobro. 60%
  • sedw
    Tady musím s hodnocením trochu níže. Po předchozím super díle mě tento příliš nebavil. Pořádně mě v podstatě bavily jen dva díly, ve kterých vedl Spider rozhovor s prezidentskými kandidáty, zbytek byl slabší průměr. Snad to příště půjde lépe.
  • Fry
    Fry admin25.4.2016 21:45Transmetropolitan #04: Nová lůza
    "Transmetropolitan #04: Nová lůza" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Election year, part 2 - Až nyní, s opětovným čtením, mohu opravdu docenit ono plné hodnocení, které jsem kdysi skoro ke všemu nahodil. S "Transmetropolitanem" jsem se ale nemýlil. Volby jsou v plném proudu, Callahan vs Prezident, komplexnost všech dějových linií, začínající pochmurné období a zkrátka všechno co se v nových ulicích nové lůze děje. Tohle je příběh co chceme číst ... Za mě 5*!
  • kaylin
    Příběh se točí kolem voleb, kolem vlivu Spidera Jerusalema na svět a také kolem toho, že v politice je vlastně jedno, koho si vybereme, protože oba dva kandidáti, které máte na výběr, jsou stejní šmejdi, jen každý má trochu jiný postup. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/119-transmetropolitan-4-nova-luza-75.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš11.2.2013 15:05Transmetropolitan #04: Nová lůza
    Mé očekávání se naplnilo, podobně jako v případě série Preacher od Ellisova skorojmenovce Ennise se ukázalo, že takové tempo, jako v prvních dvou dílech obou sérií, se prostě nedá vydržet. Po takové náloži nápadů a hlášek prostě musí autorům dojít dech. Ale zatímco v případě Preachera jsem si zvykl a změna mně ani tolik nevadila, Transmetropolitan mě už začal nudit. Třetí díl se ještě dal, ale ve čtvrtém už se skoro nic neděje a zbývá jenom nezáživná vata. Tak jenom nezbývá než doufat, že Ellis chytí druhý dech.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.2.2013 15:23Transmetropolitan #04: Nová lůza
    Tenhle díl mi nesedl, moc mě nebavil. Možná už jsem přesycen těma vtipnýma hláškama a až přepjatou karikaturou všeho. Ale přesně jak říká kapis - ty věci "okolo", Spiderův svět a anonymní postavy v něm, jsou rozhodně zábavné.

    Celkový dojem: 50%
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.11.2011 09:30Transmetropolitan #04: Nová lůza
    Tak pro mně trochu zklámání, jako bych to všechno už někde viděl/četl. Nezaujal tentokráte moc scénář a kresba i kompozice panelů mi občas přišly odbyté. Co mě však hodně baví jsou všechny ty vychytávečky kolem - delfíni hlavy, mražené placenty, mleté chilské děti, pečené lidské stehna atd. a samozřejmě lidsky-nelidský pod povrch vidící Spider, který v tomto díle ani nefetoval a byl takový zasmutnělý...jsem zvědav, co mu Fešák připraví za peklo, nakonec více lidský z toho vyjde Sviňák. Doufám, že pátý díl vyjde do vánoc a najdu ho pod větví.
  • Fry
    Fry admin31.7.2011 17:13Transmetropolitan #04: Nová lůza
    Konečně jsem koupil Transmetropolitana!!

    1. Nový domov - Trošku pesimistické - ze začátku jsem si nemohl zvyknout.
    2. Nové město - Pomalu jsem si na Transmetropolitana zvykal a konečně mě začal bavit.
    3. Nový prezident - Velice dobrá část - Luxusně a s přehledem.
    4. Nová ulice - V této části jsem si vychutnával opravdu dramatický příběh.
    5. Nový šéf - Trochu se stotořnuji z Callahanem.
    6. Nová lůza - Zakončeno to bylo z grácijí.

    Krutá zima: Příběh z Transmetropolitanu - Mini příběh - nepotěší, nenadchne.
    Všechny další zimy: Příběh z Transmetropolitanu - Mini příběh - nepotěší, nenadchne.

    Další díly Transmetropolitana si určitě koupim - 100%
  • erik
    Celkom ma prekvapuje, že to Transmetropolitan dotiahol až na štvrtú knihu, pretože je pomerne nemasovo založený (podľa mňa, ale dôvody po mne nechcite, je to vec pocitu). Po prečítaní Novej „lúzy“ som sa dokopal prečítať všetky doterajšie knihy a mal som čo robiť, aby som to na jeden záťah zvládol (nijak zvlášť ma to akože všetko osierajúce komentovanie civilizačných neduhov neberie). Oproti minulým „poviedkovo“ ladeným štekom sa tu už silno kreuje dej venujúci sa prezidentským voľbám. Vcelku ma to nudilo, ale je tu jeden moment, ktorý opäť (ako pri príbehu oživovania zmrazených hláv v budúcnosti) ukazuje úžasnú ľudskosť, ktorú by od Spidera nikto nečakal. Áno, ide o hračku, dieťa a matku. Kvôli tomu zvyšujem svoje hodnotenie, ktoré nekazí aj dvojica vianočných príbehov, ako krátkych, tak pohodových.
  • matrosh
    Mě osobně se tento díl transmetropolitanu opravdu hodně líbil. U tohoto komiksu to není jen o tom, že se bude zběsile snažit sdělit příběh, ale taky o tom, že se porozhlédne kolem sebe a nastaví nám zrcadlo a ukáže nám kam naše společnost směřuje a právě díky tomu je transmetropolitan můj nejoblíbenější komiks. nedokážu posoudit, jestli je tento díl horší nebo lepší než ostatní díly, jenom vím, že to tam patří. objevuje se tady řada prvku, podobných dílům jako byli spider kouká na bednu a ten o přírodních rezervacích. pro mě jasná stovka.
  • brkowycz
    Nechápu že to nevyšlo s trojkou jako jeden book. Kolega pode mnou to shrnul opravdu dobře, jedná se skutečně o jakýsi dozvuk a příběhově jsou nějak podstatné akorát dva sešity, kdy Spider dělá rozhovor s každým z prezidentových kandidátů. Doufejme že další booky přinesou víc napětí, prozatím jednoznačně nejslabší, ale pořád ne důvod, přestat se o serii zajímat. Konec do vaší hlavy celkem spolehlivě napumpuje otázku "Co sakra bude dál?"
  • ikshorm
    Trojka byla úžasná, čtyřka je jen její dozvuk. Málo děje, moc depresivního filozofování. Ale přináší slušný potenciál pro další vývoj.
2432171
Četl/a (110)
81splinter, BadBoy, Balů103, Bedou, bierce, binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, faster86, figis, filemon, flipflop, flynander, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, Horstik, Houbař, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, John Wick, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Koci, Kocour, koudy, Lachvos, Light, Lobok257, Matthew, mgeralt, mozzu, mstefl, namdnas, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , petrSF, porculan, puolpm, RadimNemec, Rezet, robertsedmik, rooty, RudyRod, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Spacecore, syon, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, VanTom, WEAPONE, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(261)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Acidiktatek, adam.butch.kubik, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, amazing_k, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Behemoth, bierce, binnmode, bioh, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, camper, Cassidy, Caylen-Tor, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, Cody, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, Dzoglik, emanek, erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Fréza, Fry, Garp, Godsmacker, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, Indy, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, kinghome, Koci, Kocour, Kokuun, komik.sx, koniklec, Kruttor666, Kuba10, kubanec13, Lachvos, ledman, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, Luxor, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Maryl, Matejrychly89, matrosh, Matthew, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, Mitak, moiqpiom, Mokonen, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, mywiel, Nevidal7, Niaz, Nightmare, nixtreme, Noci, noMster, nx, Olesh, Ondraseeek, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, POLAKST, porculan, Poseidon1978, Psax, puolpm, q, RadimNemec, Radkos, Radowan, razielus, recode, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rooty, Rouziii, RudyRod, Rumburaq, S313, saba, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, Slaine, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, WEAPONE, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, zebedee, Zeebonk, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (25)
203902, AlienDr, arnecht, besikv, Braindead, calviti, deadpool, delsemela, DKoscik, fusnix, Grynca, isildur heir, kubik1991, Lobodlak, Maty48, Miriyak, nixtreme, Odal , Orbeek, Rezet, sadoman, seeker666, Xeelee, xxaannddeerr, Zod
Shání (3)
besikv, delsemela, Taťka Tuleň
Nabízí (2)
karl173, nx