Kjóko Karasuma je geniální 16letá dívka – a detektiv speciálního policejního oddělení Asakusy, dokonale ovládající bojové umění i obrovitou pistoli. Její poněkud nezvyklé případy se týkají postav známých běžnému Japonci jen z mýtů a legend.

Pro boj s démony se policie rozhodne vytvořit antidémonskou „ozbrojenou policii“, tvořenou těmi nejlepšími z nejlepších narychlo shromážděnými z celé země. Válka mezi Oni a lidmi uvrhla do naprostého chaosu celou japonskou politickou i finanční scénu. Kanó usilovně pracuje na svém plánu změnit severovýchod Japonska na říši Oni.

Kjóko se musí vyrovnat se zjištěním, že jí v žilách koluje krev démonských králů. Kanóovi se podaří uštědřit ozbrojené policii drtivý úder a uniknout. Jaké úmysly se za jeho šílenstvím skrývají…?

Scénář
Ódži Hiroi
Art
Júsuke Kozaki
Obálka
Júsuke Kozaki
Překlad
Petr Klička
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7413-121-9 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
192
Cena
171 Kč
Originál
Karasuma Kyoko no Jikenbo #05 (Gentosha Inc., 2006)
  • kaylin
    kaylin20.8.2015 11:46Případy Kjóko Karasumy #05
    I když "Případy Kjóko Karasumy" nevynikaly v mnoha ohledech, přesto zde byl určitý potenciál, který se právě v páté knize začal projevovat. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/984-pripady-kjoko-karasumy-5-65.html
  • Mitsuko
    Mitsuko9.1.2014 16:28Případy Kjóko Karasumy #05
    Pátá Karasuma má podle mě nejhezčí obálku. Je to úplně jiný styl než u jejích dřívějších obálek a opravdu se mi to líbí. Jestli v tomhle stylu autor pokračoval i v dalších dílech, bude mě i mrzet, že zbytek série se v mé knihovničce nejspíš jen tak neobjeví. Kromě nejhezčí obálky mi i příběh přišel zatím nejzajímavější. Možná je to proto, že maličko (opravdu jen maličko) ustoupily stránky plné soubojů, aby byl nějaký prostor pro různé politické záležitosti a podobně. Dokonce i slečna Sugiura, na kterou jsem u některého z dřívějších dílů trochu nadávala, se mi tentokrát jeví sympatičtější.
    Spoiler! Mitamura Kjóko potvrdil všechna tvrzení, která se dozvěděla od Učidy. Jen popřel, že by měl na svědomí její rodiče. Kjóko je v čím dál horším stavu a je to na ní vidět. Často v tomto díle přichází na scénu různé politické rozhovory (např. se chystá svržení vlády právě kvůli démonům) a vůbec mi přijde, že v tomhle díle bylo více rozhovorů než v minulých. Také se zde dozvídáme o záměrech Kanóa.
    Mně se líbilo setkání se strážníkem Janem, když Kjóko, Ray a Ozbrojená policie pracovali mimo Tokyo (někde poblíž Tóhoku, které je v příběhu nyní dost důležité. Přesně si to místo ale nevybavím).
    Kjóko a Ray zastaví jeden z kamionů, řízených démony a zjistí, že převáží zbraně. Později se ukáže, že tyto zbraně souvisí se zdánlivě novým případem na scéně - důchodci z Tóhoku, kteří povstali a bojují za práva jejich městečka a to opravdu hlava, nehlava...když je policie nechá identifikovat, právě strážníka Jana pověří tím, aby dokumenty s totožnostmi důchodců předal dál. Ten ale zažije velký šok, jakmile se mu ony dokumenty dostanou do rukou - mezi těmi ozbrojenými důchodci je i jeho dědeček. Chce jít teda zasáhnout dřív, než na místo, kde se důchodci chtějí zabarikádovat, vtrhne ozbrojená policie...staroušci ho ale sváží a drží ho tam. Zatímco ozbrojená policie obklíčí budovu, na její střeše se objevují dva noví a velmi zajímaví démoni. Muž a žena. Podle vývoje situace soudím, že to budou praví rodiče Kjóko.

    Takže závěrem...přestože Případy Kjóko Karasumy nepatří mezi mé oblíbence, postupně mě příběh začínal vcelku bavit. Škoda, že další volume u nás už nevyšla a pravděpodobně ani nevyjde. Co se dá dělat...konec Karasumy pro zatím bude záhadou.
223