Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Vítáme vás v nové americké občanské válce. Ve Spojených státech budoucnosti vypukl konflikt mezi vládou a odtrženeckými Svobodnými státy. Manhattan se změnil v cosi, čemu se eufemicky říká DMZ, demilitarizovaná zóna, ale co je spíš peklo na zemi pro každého, komu se odsud nepodařilo utéct nebo kdo sem přišel zvenčí a uvízl tu. To druhé platí pro mladého reportéra Mattyho Rotha. V prvním dílu jsme sledovali, jak se do DMZ dostal a začal se seznamovat s tamními podmínkami a obyvateli. Ve druhém svazku, Tělo novináře, musí Matty působit jako prostředník při vyjednávání, jehož cílem je propuštění jeho někdejšího šéfa, slavného novináře, který skončil jako zajatec Svobodné armády.

A to je příležitost, aby nás autoři provedli další částí galerie barvitých prostředí a svérázných postav, které zabydlují svět jejich DMZ.

Obsahuje sešity série DMZ #6-12 (duben 2006 - říjen 2006)

Scénář
Brian Wood
Art
Riccardo Burchielli, Brian Wood
Obálka
Riccardo Burchielli
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, thriller, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7381-886-9 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-886-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
418 g
Stran
168
Cena
399 Kč
Originál
DMZ #02: Body of a Journalist (Vertigo (DC Comics), 2007)
  • faster86
    faster8611.8.2018 01:05DMZ #02: Tělo novináře
    Pět sešitů (uzavřený příběh) připomínající Transmetropolitan, kdy média hýbou světem a ospravedlňují útoky a vraždy. Sešit o Zee a Příručka. Surové, hnusné, super.
  • perak
    perak3.6.2018 21:19DMZ #02: Tělo novináře
    Tento díl se mi líbil o něco mále více než první. Jedná se o kompaktnější příběh než v první knze, kde šlo částečně o útržkovité seznamování s terénem. Téma vypouštění falešných zpráv, ovlivňování veřejného mínění za účelem ospravedlnění svých kroků a cesta za cílem, kdy účel světí prostředky. Vše samozřejmě zjednodušené, ale autoři s těmito tématy dobře pracují, takže děj plný napětí rychle ubíhá. Už i na na kresbu jsem si oproti prvnímu dílu zvyknul, takže spokojenost.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.5.2018 18:55DMZ #02: Tělo novináře
    O malý kousek lepší díl než ten minulý. V tomhle díle si mě série už hezky přitáhla k sobě. Hlavní příběh se mi líbil. Je to takový politický a civilní příběh, který je velmi dobře odvyprávěný a má i skvělou kresbu. Je to o tom kam až je schopná vláda zajít a jak moc jsme ovlivňovány televizí a zpravodajstvím. Četlo se mi to fakt dobře. Druhý kratší příběh je také fajn. Přibližuje nám život jedné z postav jménem Zee, která teď byla jinak trochu v ústraní. Doufám že se v příští knize více zapojí do děje. Je zde jiná kresba, kterou si kreslil předpokládám sám scénárista a ta se mi také zamlouvala. Poslední sešit jsou jen takové spisy o DMZ. Je fajn si více přiblížit svět v této válce a je zajímavé sledovat jak moc to Wood má promyšlené. Nicméně tyto spisy mohou vypadat trošku lacině, kdy si autor zkrátka potřeboval orazit od vytváření příběhu. Mě se takový styl moc nezamlouvá, ale musím uznat že svůj účel to splnilo, Celkově hodnotím za 80%
  • MickeyStuma
    MickeyStuma21.1.2018 14:57DMZ #02: Tělo novináře
    Druhé volné pokračování je již znatelně propracovanější a podařilo se dosáhnout i napětí. Čtenář je od předchozího úvodního dílu již obeznámen o okolnostech všeho dění a tak se mohlo vstoupit do nějakého uceleného příběhu, který se čte takřka jedním dechem. Žádné zbytečné odbočky jinam, žádné zpomalování tempa. Centrem událostí je další novinář, který je v pozici zajatce. Politická myšlenková zlovůle je zvýrazněna až kritickým dojmem. Ať se děje, co se děje, nikdo si tu není ničím jist a nemůže nikomu věřit. Hlavní postava, tedy fotoreportér Matty Roth, se tu stává prostředníkem ve vyjednávání, čímž prokáže i svoji profesionalitu. Pokud nezaujal první díl, tento zaujme určitě.

  • louza
    louza20.3.2017 11:52DMZ #02: Tělo novináře
    Několik měsíců po událostech z první knihy se Matty stává protřelým a známým reportérem s dobrým zázemím v DMZ i v domovském rádiu. Ne všechno ale jde podle představ hlavounů. Dochází ke střetu obou armád, kde média hrají klíčovou roli. Čtenář zjišťuje, že si obě bojující strany v podstatě nemají co vyčítat... Wood exceluje. Po první knize, kde si ještě tak trochu nejistě ušlapával půdu, přichází s kompaktním příběhem o tom co to obnáší být úspěšným reportérem v DMZ. Výborná kniha co má spád a potvrzuje potenciál načrtnutý v prvním svazku.
  • J.T.honza
    J.T.honza6.11.2015 22:10DMZ #02: Tělo novináře
    Celkem fajn, ale občas se docela ztrácím v těch stranách a postavách a nevím, kdo je vlastně na čí straně...
  • luky.kuky10
    luky.kuky105.7.2015 22:18DMZ #02: Tělo novináře
    Zacina se to slusne rozjizdet. Matty se cim dal vic zaclenuje do komunit DMZ, a stkava se s novymi lidmi. Dokonce se dostane i na chvili domu, ikdyz domov uz pomalu zacina mit ve svem novem pusobisti. Vic a vic me zacina bavit sledovat Mattyho zivot, a jsem zvedavy, kam az se tenhle chlapek propracuje.
  • Fry
    Fry admin5.3.2014 17:00DMZ #02: Tělo novináře
    DMZ #02: Tělo novináře - Druhý díl této naprosto perfektní série pokračuje v zajetých standardech ... Matty se dostává do pozice vyjednavače mezi oběma stranami celého konfliktu, které mají zájem o velkou válku na Manhattanu. Naštěstí pro něj má však plán, plán, díky kterému by mohl tento střet přežít tak stejně jako by klidně mohl i zemřít. Velkým plusem této knihy jsou navíc materiály New York Times, které fungují jako průvodce světem DMZ, se spoustou nových informací, krásných výjevů a plánků. Já jsem tedy více než jen spokojen ... Za mě 5*!
  • kaylin
    kaylin19.6.2013 08:25DMZ #02: Tělo novináře
    Nejsou zde žádné hlášky, žádné komické situace, všechno je vážné, jako kdyby si neměl čtenář ani na chvíli oddechnout a prostě pořád musel přijímat skutečnost, že demilitarizovaná zóna je pořádně drsné místo pro život. Je takovým, ale pořád je zde naděje, radost, láska, ale prostě pro humor není místo. Svět tohohle místa má být drsný a je takový, proč ho zkrášlovat? Ten výsledný efekt je pak přesně takový, jaký Brian Wood zamýšlel. Drsný, depresivní, ale stále se zlomky naděje. Atmosféra stále dobrá, ale přece jenom, víc se děje v dalších dílech a je to zajímavější!
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.10.2012 08:59DMZ #02: Tělo novináře
    Pro mně je tento díl kapku slabší než jednička, ale na druhou stranu rozjíždí další linie a přednáší čtenáři další "praktiky" dnešních hegemonických vládců. Nesouhlasím s Georgem W. Bushem, že zde je vláda USA prezentována jako ee a SSA mňam, mňam. Z mého subjektivního hlediska jde ze SSA mnohem větší strach a mám i pocit, že se povedlo Woodovi nastínit, že to jsou úplně stejní bezohlední hajzli. Že obě strany konfliktu jsou to samé jen v bleděrůžovém. Že je vedení USA ee je jasné, ale já cítím po přečtení to samé o "Svobodných". Tak a teď zase pár vodítek pro ty, kdo v tom vidí jen líbivý komiks. Zaprvé mně hned zkraje moc zaujala stíhačka zaražená v Empire State building - to je divné, že to nespadlo:-D a zadruhé Leitmotiv celého tohoto booku a tím je vytváření falešné vylhané záminky k ospravedlnění svých jakkoli brutálních a neospraveditelných akcí. Akce pod falešnou vlaskou, takzvané "false flag". V tomto případě to mají být pouze dva mrtví novináři, nic moc velkého, ale jak vidno, stačilo by to k masivní invazi. Pokud někdo tápe, co všechno se pod falešnou vlajkou, událo/děje, případně připravovalo, ale nebylo uskutečněno (např. operace Northwoods, tak podobná 11.9.2001), ať trochu zapátrá na netu. Možná, že se nebude stačit divit. Začíná mě tento komiks i přes jeho kapku naivnost bavit a věřím, že dokáže pár lidem trochu pootevřít oči. Výtvarně odlišné prostřihy obálkami, novinami atd. jsou úžasné. Spokojenost.
  • Azalin
    Azalin mecenáš19.2.2012 18:25DMZ #02: Tělo novináře
    Stejně jako jednička je to lehce naivní a dost těžko uvěřitelné. Na můj vkus příliš vážné a příliš mnoho politiky. Ale stejně se od toho dost těžko odtrhává..
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko8.11.2011 16:41DMZ #02: Tělo novináře
    jak důležité je vést dialog s někým
    u koho se na první pohled nezdá,
    že poslouchá
    .
    brian wood mi hovoří z duše,
    nebojí se nakopnout člověka
    když mu to pomůže
    Mluví o světě co se vyvíjí
    co žije a tepe
    rytmem o něco méně šíleným
    než u transmetropolitanu (sic)
    ale stejně sociálně kritickým
    a když jsem se u předchozího dílu krotil
    teď je to už čistých 100%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.8.2011 16:22DMZ #02: Tělo novináře
    Z Mattyho joudy se stal definitivně drsňák a situace konečně vykrystalizovala do takového trochu trapného klišé, přesně jak jsem čekal - vláda USA jsou totiž zlí darebáci, zatímco SSA docela sympatičtí svobodmyslní týpci. Jinak je to velmi čtivé dílko, čím dál víc si začínám uvědomovat jak ten skvělý rockstarovský "GTA styl" přenesli kluci i do této knihy. Za to palec nahoru.
  • flipflop
    flipflop1.5.2011 17:24DMZ #02: Tělo novináře
    Komiks se mi líbí čímdál víc. Burchielliho kresba ve spojení s parádně vystínovanýma barvama je pastva pro oči. Příběh má dobrou zápletku a navíc se člověk začíná víc orientovat v politickém pozadí DMZ. Těším se, kam se bude situace ve městě dál vyvíjet.
  • vachudik007
    vachudik00729.4.2011 18:25DMZ #02: Tělo novináře
    Dobrý !,nepatří to k těm nejhorším,ale ani k těm nejlepším.Celkem slušný příběh.....
  • Light
    Light16.4.2011 13:55DMZ #02: Tělo novináře
    Hodne velka spokojenost, cely me to prijde o parnik vyspelejsi a vypiplanejsi nez jednicka.
274462
Četl/a (92)
2scha, 3DD!3, Alfray, Alikkk, alois13, ArmadOon, Balů103, batoo, bboorreekk, binnmode, calvin10, Chaolinek, ComicBookGuy, Const.ex, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, daon, Darker, Deckard, Destiny666, Doncek4321, Doppelganger, Dzoglik, farnhajt, FilipNejdl , Final, flipflop, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, hugosnowden, hypermlok, invape, Jabba, Jak, James, jindroush, jiskra, Kaaos, Kapis, karl173, kaylin, Keenkeen, Keno, kinak, Kocour, Kubix, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lord Baltimore, luky.kuky10, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Matthew, MickeyStuma, MonsterGyre, monty.cl, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Paldini, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Plechy, punisher, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, SASAN_KING, Schramm, seneke, Shpeckk, SteveCZ, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, Velkej šéf, Wasps, Zbysek2410, zlejzmrd
(224)
2scha, 7eleven, adam.ra, afri, Alfi, Alfray, Alfred, alois13, amazing_k, ArmadOon, arsan, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, beanek, BeeSee, Behemoth, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bob-premky, bobo666_2005, Braindead, Bubsy, Calvin Klein, calvin10, camper, Cassidy, Chaolinek, ComicBookGuy, Const.ex, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, daon, Darker, DAxik, deadpool, Deckard, Destiny666, Devilek, Dezodoo, disclose, discovery, Doncek4321, doophy, Doppelganger, dracula, Drakeus, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Erich, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, FilipNejdl , filosh, Final, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., Goeger-Devil007, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hamichal, Hartmann , hawkzn, Hebled, herbert, holubdema, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jendavondra, jerry67, Jestrab2, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, Kocour, koniklec, kubanec13, Kubix, Lachvos, lacoste, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, Lord Baltimore, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, markic, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Martinb, Marvin, Matthew, mcleek, merhyx, MickeyStuma, mikina, mikki.maser, Mitak, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, mrkirby, mstefl, mttra, mywiel, namdnas, NecRoman, netvor, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Olesh, Oompa Loompa, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, perak, Petr, Petrisko911 , Plechy, POLAKST, Poseidon1978, ppilch, Premek, punisher, Radkos, RaptoR, Remi LeBo, rooty, rorymac, RudyRod, Saiffer, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, seneke, Shpeckk, Sick666, skepsi, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, spot, StanleyHu, stanleystar, Suchman, suricattaontheway, tacmud, timek, tomasko33, tomastrejbal, TommyBOYER, tomned, tomntp, Tony TwoDee, Trevelyan, Troyoun, trudoš, tulipstros, Valis, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, Wasps, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (11)
Ajit, besikv, delsemela, devyb, fusnix, isildur heir, jakouback, mára, Odal , sawtooth, tkorvas
Shání (1)
Al0f0k
Nabízí (4)
Librarian, Mistak, Niaz, raimi