Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Když Dormammu zaútočil na naši realitu, dostalo se sem i něco dalšího. Něco nebezpečného, co chce Spider-Mana... obdarovat obří mocí? Je to sice milá změna po všech těch, kteří ho chtěli zabít, ale následky mohou být nedozírné.
Tajemný Ezekiel se vrací. Ovšem jako co? Jako přítel, jako mentor, nebo jako něco víc? New York zaplavili pavouci a sága Spider-Manova původu se uzavírá. Odhalují se nečekané skutečnosti - a to, že za všechno se platí. A hlavním platidlem bude, zdá se, Spider-Man.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man (Vol. 1) #502-508 (prosinec 2003 - květen 2004)

Scénář
Fiona Averyová, J. Michael Straczynski
Art
John Romita Jr.
Ink
Scott Hanna, Scott Koblish
Barvy
Matt Milla
Obálka
Scott Hanna, John Romita Jr.
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Karel Urban
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický, Karel Urban
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-037-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
438 g
Stran
160
Cena
329 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man #07: The Book of Ezekiel (Marvel Comics, 2004)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.3.2022 08:11The Amazing Spider-Man #06: Ezekielův návrat
    Návrat nie je len môj najobľúbenejší Straczynského Spider-Man, ale zrejme i jeden zo Steňolezových komiksov vôbec, takže som sa na Ezekielov návrat brutálne tešil. Je to teoreticky hrozne klišé postava (poznáte to, čosi medzi priateľom, zradcom, mentorom a tajomnou osobou s nejasnými úmyslami, ktorá možno klame a možno nie), ale zároveň máme dočinenia s fantastickým, báječne spracovaným antagonistom. A sympatickým, hoci miestami je to skutočne na hrane (bez spoilerov sa o tom baviť nedá). Keď som sa dozvedel, že existuje Ezekielův návrat, vrhol som sa naňho s nespútaným nadšením. O to častejšie som počas čítania nadvihoval obočie. Jednak začíname príbehom s krajčírom, ktorý som poznal z NHM: Spider-Man. To by až tak nevadilo. Následne som sa však dostal k sérii príbehov, ktoré neboli zlé, ale miláčik Straczynski sa na nich podieľal iba ako autor námetov a hlavné scenáristické slovo prenechal Fione Averyovej (ktorej meno sa na obálku neprebojovalo, ale meno JMS, inkera a ilustrátora áno, zaujímavé). Hlavné slovo dostali magické záležitosti (Loki, Morwen), ktoré ma nudili, ale na konci dostalo logiku, prečo sa Spidey v poslednom čase tak často dostáva do konfliktu práve so svetom čiar. Takže OK, prižmurujem oči. Hoci ani týmto príbehom nechýba istá uvoľnenosť, ľahkosť a prevzdušnenosť typická pre JMS, zarazilo ma, že sa kniha volá Ezekielův návrat, ale samotný Ezekiel príde až v druhej polovici. Minimálne prvých 65% z knihy o ňom nie je chýru, ani slychu. Našťastie, len čo sa konečne dostal na scénu, opäť to bol starý dobrý Ezekiel. Už to síce nie je taká pecka, ako Návrat, ale bál som sa, či scenárista dokáže nadviazať na niektoré šokujúce momenty z Návratu. Či to nebude len prihrievanie starej polievky. Napokon sa ukázalo, že obavy boli zbytočné. Hoci sú to vcelku nenápadné informácie, v skutočnosti pomerne zásadným spôsobom otriasajú Spideyho históriou (poštípanie rádioaktívnym pavúkom). Ono je to síce tak trochu slepá ulička, ktorá je síce mrazivá a perfektná (a dojemná, viď. fenomenálna dojemné vysvetlenie toho, prečo práve on), ale v budúcnosti sa jej v podstate žiadni scenáristi plus-mínus nevenovali, takže... Ukončenie je vzhľadom na vcelku šokujúce udalosti odbavené prirýchlo. Napriek tomu dokázalo ukázať Ezekiela ako fakt tragickú, smutnú postavu, ktorá bude chýbať. Napriek tomu, ako málo je tu Ezekiela (a Straczynského), to na tie 4* asi je. O kresbe Johna Roomitu Jr. nehovoriac, to je fakt esencia mainstreamového komiksu v najlepšom zmysle slova. No súhlasím s tými, čo tvrdia, že Spider-Mana kreslí ako 12-ročného a 37-kilového chalana v halloweenskom kostýme. Na druhej strane, niektoré kukuče MJ kreslí fakt megarozkošne. Identický príbeh vyšiel v r. 2021 v KVS: Kniha Ezekielova.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3.2020 08:56The Amazing Spider-Man #06: Ezekielův návrat
    Tohle taky nebylo bůhvíco, ale ještě to šlo. První sešit paráda, to šlo. Lokiho příběh byl nudný a moc mě nebavil - takový cokdybytor. Kdežto s Ezekielovým návratem mě to už aspoň trochu bavilo. Nicméně mi přijde, že i Straczynski je moc rutinérský a mě by moc zajímalo, jak moc ho vydavatelství brzdilo nebo omezovalo. Přesto se mi to četlo mnohem méně plynule, než jak jsem byl zvyklý z prvních 3 knih.
  • karl173
    karl173 mecenáš6.3.2019 20:14The Amazing Spider-Man #06: Ezekielův návrat
    Slušný díl, který vrací sérii zase k lepšímu. Příběhy byli čtivé a zajímavé. Zase tu dobře fungovali vztahy a byli tu dobré dialogy. Trochu problém jsem měl v pasáži s Lokim a Morwen. Pár věcí mi tam nějak nesedělo a přišlo mi trošku slabší. Naopak návrat Ezekiela byl fajn. Škoda že mu autor nevěnoval více prostoru. Co se týče kresby, tak Romita zde znovu našel svojí ztracenou formu a na kresbu se dobře koukalo. Za mě 75%
  • hroubek
    Ezekiel je opravdu zajímavě napsaná postava a jsem moc rád, že si toho byl vědom i Straczynski, který mu věnuje půlku knihy. Úvodní příběh není špatný, druhý je mnohem lepší, jelikož se objeví Loki, další ukazuje jaký rozdíl mezi Spider-manem a ostatními superhrdiny. Všechny tyhle příběhy mají něco do sebe a nenudí, ale pak příjde část o Ezekielovi. Mytologická a totemická rovina získávají úplně nový obraz, a samotný Ezekiel působí jako tragická postava, celé je to zakončeno v perfektním finále, které se hodně moc povedlo.
  • sedw
    Po dvou předchozích slabších číslech zase parádička. První část s Lokim sice ještě příliš nenadchla, ale příběh s Ezekielem byl na jedničku. Zajímavý nápad, zajímavý vývoj postavy, za mě super.
  • Luigim
    Prostě wow. Moc pěkný příběh. Naprosto souhlasím s tím, že to je cíleno na obyčejného čtenáře. Jsem rád, že se mi podařilo sehnat pomoci inzerce i první 3 díly. Straczynski je fakt machr.
  • trudoš
    Pád do osidel scenáristy J. Michaela Straczynskeho je to nejlepší, co mohlo Pavoučího muže potkat a to především kvůli zacílení na obyčejného čtenáře. Jistě, ten punc úplně normálního hrdiny, který má kromě zachraňování světa na starosti ještě vlastní život, už dodal Stan Lee, ale to nic nemění na tom, že Straczynski tenhle motiv dotáhl k dokonalosti. Peter Parker je žijící osoba, která má sny, cíle a přání, jež se příliš neliší od těch našich. A že už musel za tu trochu rodinného štěstí pořádně zaplatit. O humor naštěstí nepřišel.
    Tohle album uzavírá další životní etapu. Ezekiel se vrací a odhaluje tajemství, které celou dobu před Spider-Manem skrýval, a dosavadní magické události tak konečně zaklapnou na své místo. To doplňují kratší i delší etudy, z nichž naprosto bezkonkurenčně vede ta první, o krejčím superhrdinů a superpadouchů.
    Spider-Man sice není nejsilnější ze všech komiksových borců, ale nejvtipnější a nejosobnější rozhodně ano. Ve Straczynskeho provedení to platí trojnásob.
  • mAGiic
    Vyvrcholení pavoučí ságy, ve kterém je odhalena pravá Ezekielova identita. To jsou 3 bloky, zbylé booky slouží jen jako vata k tomuto hlavnímu příběhu. Slabší 4.
  • Fry
    "Amazing Spider-Man #6: Ezekielův návrat" - Nevím sice jak jsou na tom předešlé dva díly, ani ten následující, ale z toho, co jsem měl tu možnost číst (1, 2, 3 a 6) je tato kniha rozhodně ta nejlepší. A možná to je dokonce i jeden z nejlepších příběhů Pavouka, které se mi dostaly pod ruku. Dobře, když si odmyslíte ten malinko slabší začátek točící se okolo Morwen, tak Ezekielova linka byla prostě úžasná! Jo a Romita zde nakreslil pár velmi slušných velkých panelů ... Za mě 5*!
  • luky.kuky10
    zakonceni pribehove linie s Ezekielem nemohlo dopadnout lepe. Rozuzleni deje mezi Petrem a Tajemnstvim zahalenym "starikem" dopadlo nad ma ocekavani, a nemohl jsem se dockat, az doctu posledni stranku. Pak uz me jen napadlo "to je vse?"... Skoda, mohlo to byt celkove delsi. Ale stejne, je to pecka! Vsem, kdo maji radi spider-mana, nebo se ctenim jeho pribehu chteji zacit, je tahle serie naprosto skvela!:-)
  • jh666
    Můj třetí Spideyho book od Straczynskiho a opět je skvělý. Na rozdíl od Návratu a Hříchů minulosti jsou nám zde předloženy hned 3 příběhy, což není na škodu, když jsou opravdu povedené. Příběh s krejčím je nejvtipnější, i když z posledního panelu ty znalé trochu zamrazí. Příběh s Lokim je výborný a ukáže nám odvrácenou stranu boha klamu. Pak je tu malá jednohubka ze života Petera a MJ a pak konečně přijde pravda o Ezekielovi, která fakt stojí za to.
  • Pavouk01
    Naprostá bomba, i když nedokážu porovnat úspěch prvního Návratu a tohoto dílu, což znamená, že mě oba dostaly stejně... !
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš5.12.2011 15:20The Amazing Spider-Man #06: Ezekielův návrat
    Poslední díly si nepamatuju a tak mi unikají detaily (někdy to dám celé) ale je to dobrej Spidey s výbornejma hláškama. Superhrdinský krejčí vážně pobavil. Máme tu i jeden příběh o zatoulaném černouškovi. Naštěstí krátký. Celá část s Ezekielem výborná. Ezekiel je charismatický chlapík a i když Romita junior kreslí spidermana jako desetileté děcko v kostýmu, tak je to fajn...
  • erik
    Táto kniha ma celkom bavila. Je to zlepenec niekoľkých krátkych príbehov, najdlhší z nich, Ezekielov návrat, je najzaujímavejší, jednohubky zachraňuje úsmevný krajčír kostýmov, krádež bicykla už menej, no a dvojdielny crossover s Lokim mi nevadil.
  • The Genius
    Ezekielův návrt představuje zrcadlo celé dosavadní série, protože přináší všechny její nešvary i silné stránky v jediném booku, což je dáno tím, že se skládá z několika příběhů. Silnější chvilky tak střídají ty slabší. Jednoznačně nejlepší je závěrečný třídílný příběh věnován Ezekielovi, který se svou kvalitou jako jediný přibližuje alespoň třetímu booku.

    Více na http://mygenius.blog.cz/1104/spider-man-ezekieluv-navrat


  • rooty
    SN je hrdina mého dětství, kdy jsem vyrůstal na Semicu a Unicornu. Teď už mě tak nebere. Straczynsky má ale zajimavé nápady, v jeho podání mě Spajdy docela baví, hlavně fórky, které jsou lepší, než ty oldschoolové..a o tom hlavně pro mě teď SM je. Příběh s krejčím mě taky zaujal, Loki nic moc...Ezekielův návrat je ale vrcholné číslo

  • choze
    Stylová pavoučí kamizola, tedy to nejlepší z předchozího slabého booku, se k mé nezměrné radosti opět připomíná! A to hned v příběhu o superhrdinském krejčím, který je celkem fajn, i když samozřejmě naprostý nesmysl (jak je u Spideyho od Straczynskiho zvykem), ale člověk nikdy nesmí nechat logiku stát v cestě dobrému příběhu, že jo. Prostřední příběh o magii s Lokim a Morwen je těžká nuda (magické kydy nemusím a Morwen je hovno padouch), na jejímž konci si Spidey zase s jedním černouškem zahraje na Walkera Texas Rangera. Tímto apeluji na všechny americké děti, ať se vyserou na hraní si na gangy, protože kdo o tom má kurva pořád číst. Naštěstí pak ale přichází skvělá Kniha Ezekielova, v níž dojde na inzerovaný Ezekielův návrat, ke kterému bych měl jen dvě výtky - zasloužil by si celý book a tahat do Spideyho ty Inky, to je zase pičovina na entou. Pavoučí invaze, Strážce poskládaný z pavouků (zdravím Swarma), noční můra s Mary Jane, dva parádní monumentální monology a Ezekielův vývoj, to vše je ale super. Straczynski po čase opět boduje.
  • punisher
    Po příšerné pětce přišlo něco o hodně lepšího,al přesto je to docela blbost.Jenže je to Spiderman a u něj to asi už jiné nebude.
  • brkowycz
    Největším problémem Straczynského Spidermana je laťka, kterou si Návratem nasadil hodně vysoko. Tento díl ale řadím mezi lepší z téhle serie, i když má slabší chvilky.
    Rozhodně se mi líbil ten nápad s návrhářem a křejčím superhdinských a superpadoušských převleků, myslím že tenhle malý nápad ten book dobře nastartuje.
    Následuje příběh o čarodějce Chaosu, která posedne jedno z mnoha Lokiho dětí, které pak Spiderman pomáhá Lokimu zachránit. Těžce průměrná záležitost, ničím nevyčuhujícíc. Naopak, Spiderman a bitvy bohů? Nevím jak vám, ale mě tohle nikdy nešlo moc do sebe a doufám že si to v dalších dílech Strazcynski odpustí.
    Závěrečná část je o vyvrcholení serie o původu, což mě sice vyloženě nenadchlo, ale líbilo se mi. I ten závěr, potěšilo mě, že také jednou vidím souboj, který nemusí být jen o bušení pěstí. Osobně si myslím, že ty tři sešity "Ezekielovy knihy" dosahují úrovně příběhů z druhého nebo třetího dílu.
    Romitova kresba mi nějak nevadí, navíc mě těšilo, že se tu tetička May skoro nevyskytuje a nehraje si zase někde ve frontě na hrdinnou důchodkyni.

    PS: (možný Spoiler) - Můžete mi někdo sakra vysvětlit, jak se SP dostal z New Yorku do J,A.?
  • Big G
    Příšernej shit! První tři díly byly boží, ale pětka a teď hlavně šestka... Fakt zoufalost!
3041174
Četl/a (107)
123peta, 2scha, 66pepo66, Alfred, anfrene, anka, Azbest, Big_Boss, Blackhand47XD, Bronn, calvin10, chuckboris, Clarkos, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dbar, Dejweez26, DEmnoG, Doctor_Sk, Doppelganger, erik, Final, Fives, Fox01, Fry, gezic, hicks, house192, hroubek, hypermlok, inosuke, Ivan Kucera, izuku midoria, Jabba, Jak, jh666, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kaaos, karl173, kaylin, Keno, Killingjoke, Knuckless, Koci, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, LookAss, luky.kuky10, Madmax, mAGiic, malylada, marduk, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monte walsh, mozzu, MrBobikOff, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, oru, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, Piggyslav, Pizza Guy, punisher, raenius, RaptoR, Raul, robertsedmik, sedw, Shin, SHORTY, Shpeckk, Spike, tacmud, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Tiba, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vishnar, VskPrzk, VvV, VXP, Wiw, xflori01, Zbysek2410, zlejzmrd
(221)
10milda, 2scha, 665+1, 66pepo66, adam.ra, afri, Alfred, anfrene, anka, asgardpepa, Azbest, bboorreekk, Benji, Big_Boss, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bobo666_2005, Borg3po, bourgeois, BoVon, Braindead, brkowycz, calvin10, choze, chuckboris, Clarkos, Corvus, CoupeC, CSE_AC/DC, cyboy, dasik, dbar, Dejweez26, DEmnoG, Dinik, disclose, discovery, doophy, Doppelganger, DracoAn, dr_benway, Duracell, eagle.newz, Einstain666 , Elhonzo , erik, faster86, filemon, Final, firesnake, Fives, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, Grynca, hedgehog, herbert, hicks, house192, hroubek, Hulik, hypermlok, ikshorm, inosuke, invape, Ivan Kucera, izuku midoria, J.T.honza, Jabba, Jack, Jak, jerry67, jh666, Joshua_T, Kabukiman, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kjon, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Lisien, listr, Lobok257, Longin, LookAss, Luigim, luky.kuky10, m.jedle, maara, Madmax, Malachias, malylada, marduk, markic, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Masinfira, Maty48, ma_fecko, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, Mr.Plysh, MrBobikOff, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, Odal , Olesh, Oompa Loompa, oru, Paldini, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, Pavouk01, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Piggyslav, POLAKST, Poseidon1978, Premek, pršiplášť, punisher, pusta, Radkos, raenius, Raikou, RaptoR, Renato, Ricarderon, robertsedmik, Rocker93, Roiser, roswelll, saja, Salien, Samurai-Jack, Saran, sedw, seezeethree, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, Spider-man, Spike, stanleystar, superheroesstuff, tacmud, terrordemon, The Genius, the One, TheDoctor, TheWrecker, Thongard, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tombal, Tominos, Toren, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, VvV, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, yarda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (21)
arnecht, Arthas_SVK, Azik2586, Bury, deadpool, Drbo Jebo, FatMonster, filosh, fusnix, Hauzina, henrycruel, isildur heir, jedy357, Kapis, KINIMODUS, komiksák13, Madao, Mitthrawnuruodo, prokop.prcik, RedButton, vrazdinek
Shání (4)
Al0f0k, delta11, Hauzina, suricattaontheway
Nabízí (4)
Fox01, Ivan Kucera, Luigim, MB