Staňte se svědky zrodu legendy! Zažijte vznik týmu Fantastic Four: Reed Richards, Johnny Storm, Susan Storm a Ben Grimm – staří hrdinové tak, jak je neznáte. Pojednaní nově a moderně a v podání těch nejslavnějších tvůrců.

Pokus Reeda Richardse se tak úplně nepovedl. Účastníci experimentu zmizeli, aby se vzápětí objevili na různých místech světa se schopnostmi, které nechápu a které z nich dělají v lepším případě hříčky přírody, v horším zrůdy. Jenže pod povrchem země se něco děje a brzy nastane okamžik, kdy nedobrovolní hrdinové budou muset vyzkoušet své síly v praxi... a pokusit se při tom neumřít.

Nový restart slavné řady si vzali na starosti dva nejúspěšnější komiksoví scenáristé současnosti - Mark Millar (Kick Ass: Nářez, Mrtvý nebo živý, Ultimates) a Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man, Tajná válka, Daredevil). Kresbu obstarala komiksová legenda Adam Kubert (Wolverine, X-Men, Ultimate X-Men).

Obsahuje sešity série Ultimate Fantastic Four #1-6

Scénář
Brian Michael Bendis, Mark Millar
Art
Bryan Hitch, Adam Kubert
Ink
Bryan Hitch, Adam Kubert, Danny Miki
Barvy
Richard Isanove, Dave Stewart
Obálka
Bryan Hitch
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Brian Michael Bendis
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-035-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
329 Kč
Originál
Ultimate Fantastic Four 1: The Fantastic ()
  • Netorack
    Netorack6.1.2020 11:48Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Řekl bych nadprůměrný superhrdinský komiks o týmu, který u nás není až tak profláklý, nadprůměrný origin, nadprůměrná kresba. Tím, že je to restart a začátek série, není tady nějaký megazáporák k poražení a je to vlastně úvod do série, které jsme se pak už nedočkali. Takže část věcí se neuzavře. Dobré pro seznámení se vznikem FF. Když to po sobě čtu, jsou to čtyři hvězdy jak vyšité.
  • Delphín
    Delphín18.9.2019 19:51Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Když jsem si to kupoval, nevěděl jsem moc co od toho čekat. A musím říct že mě to nadchlo a do hodiny a půl jsem to měl přečtené. Parádní čtivý příběh který jako naprostý úvod do světa F4 bohatě stačí. Kresba taky vcelku fajn ale občas se mi povedlo, ztratit se v panelech. I tak myslím že je to perfektní dílo a je škoda, že u nás v ČR F4 nevychází víc, čtenáře by si to určitě našlo...
  • karl173
    karl173 mecenáš16.4.2018 23:03Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Povedený origin, který se s ničím moc nezdržuje a naservíruje vám zrod F4 poměrně snadno a rychle. Příběh je jasný a ničím vás ani nepřekvapí, ale o tom originy vlastně často jsou. Komiks je ale svižný a skvěle se čte. Navíc sem tam padne i nějaký ten fór. Kresba je parádní a dobře se na ní kouká, tady nemám absolutně co vytknout. Za mě 80%
  • Fimi
    Fimi mecenáš19.6.2017 18:09Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Tenhle tým mám moc rád a je velká škoda že většina toho, co u nás o nic vyšlo, nestojí za nic...toto je velmi dobré a místy i perfektní, Ultimate verzi mám mnohem radši než tu 616 za mě výborný
  • trudoš
    trudoš editor2.7.2016 00:14Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Ani nevím, co mi na komiksu vadilo víc, jestli upovídaný děj, zmatečné chování postav nebo celková plytkost. Záchranným kruhem jsou naštěstí Bendisovy pověstné dialogy okořeněné Millarovými hláškami a pak samozřejmě parádní kresba Adama Kuberta. Pravdou ovšem je, že jsem od tohoto uskupení čekal mnohem víc. Jenže tvůrci jakoby se vůbec nezabývali tím, jestli se čtenář chytne nebo ne - tuhle skok, támhle zas přešlapování na místě. Hodně zeširoka se snaží o nějakou hlubší psychologickou sondu do nitra superhrdinů, aby se vzápětí ukázalo, že to pro příběh nemá smysl. Zčistajasna pak celá sestava bojuje jako lety sehraný tým, přičemž ještě ani nedrží pořádně pohromadě. V mnoha ohledech tak vyprávění pouze vyvolává otázky co, kdo, proč a jen na absolutní minimum odpovídá. Osobně jsem docela zvědav, co s dalším vývojem událostí udělá změna na postu scenáristy. Warren Ellis je bedna, ale to jsou ostatně Brian Michael Bendis a Mark Millar taky, a kýžený výsledek to nepřineslo.
  • jh666
    Není to dokonalé, ale pořád to považuji za nejlepší FF, která u nás vyšla. Co jiného ale čekat od trojice Millar, Bendis a Kubert. I když právě dvojice autorů je možná kámen úrazu. Oba dva pány mám rád a líbilo se mi takřka všechno, co jsem od nich četl. Bohužel oba jsou dost odlišní, takže se o trochu tluče. Ale pořád je to fajn, Bendis jde poznat v těch civilnějších pasážích, ve kterých exceluje s Ultimate Spider-mane. Bitva s příšerou je zase blíže Millarovi. Takže scénář funguje, jen mu chybí nějaký pořádný záporák, Mole Man mi prostě přišel nic moc. Čemu naopak nemám co vytknout, to je kresba. Kubert si mě získal už u Ultimate X-menů a tady není o nic horší. Pokud bych to měl tedy shrnout, jedná se o fajn origin se skvělou kresbou, kterému ale chybí výraznější záporák. 80 %
  • sedw
    Výbroně jsem se bavil. Originy mám rád a tento mi hodně sedl. Jen škoda poslední čtvrtiny knihy, která mi přišla trošku zmatenější, nicméně celkový dojem mi nezkazila. Co se týče kresby, tak ta krásně sedla, jak už uvedli ostatní, parádní mainstream. Takže velmi kladné hodnocení, byť 5* dát nemohu, přecejen k dokonalosti tomu chybí právě lépe zvládnutá poslední čtvrtina.
  • luky.kuky10
    luky.kuky107.8.2013 20:41Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Zrod FF v nové řadě ultimate je velice kvalitní a zábavné čtivo. Krásná kresba která zaujme a kniha má dobrý děj a hezky to šlape. Je to velice kvalitní počin, který za to určitě stojí, jen by comics mohl být delší. Naštěstí jsou další pokračování k sehnání společně s ultimate spider-manem ( taky velice povedený comics ). Super čtivo od velkých hvězd!
  • Final
    Final mecenáš1.7.2013 07:54Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Origin Fantastické čtyřky se povedl. Zaujaly mě osudy jednotlivých členů v budoucnosti slavného týmu, přičemž nejvíce pozornosti se v příběhu dostává Reedu Richardsovi. Jeho životní příběh v rychlosti projdeme od samotného narození, přes trable na škole, kde je mu naštěstí oporou Ben Grimm. Cesta hrdinů k novým schopnostem je jiná, než byla v původním příběhu, ale není o nic méně zajímavější, spíš naopak. Příběh je svižný, seznámí nás s mnoha zajímavými postavami (některé se později stanou protivníky Fantastické čtyřky), a najde se i dost místa na vtipné momenty, které příběh příjemně koření. Nenajdeme zde přehršel akce, naštěstí to ani trochu nevadí, protože už jen příčiny a následky transformace členů budoucí FF jsou dostatečně motivující ke čtení. I ten padouch který jim jako první zkříží cestu, je "příjemně" nechutně představen, čemuž napomáhá nejen jeho psychologický profil, ale i náležité grafické ztvárnění. Kresba je výborná, a napomáhá příběh hltat očima. Kdo uvítá příjemné a zábavné superhrdinské počtení, neměl by být zklamán. Hodnotím 92%.
  • dracula
    dracula21.2.2013 19:54Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    „Věrte tomu, nebo ne, ale já jsem tady ten hodnej.“

    Fantastic Four nikdy nepatrili medzi mojich favoritov. Prvé čísla tejto marvelovskej týmovky z roku 1961, som si prečítal skôr kvôli všeobecnému prehľadu a ostal som radšej u obľúbenejších Avengers alebo X-menov. Od prerozprávania ich príbehu vo svete Ultimate som teda nemal príliš veľké očakávania. O to príjemnejšie prekvapenie ma však čakalo.

    Zrod, ako aj väčšina podobných úvodov do sérii postráda dynamiku a možno nieje až tak strhujúci. Na druhú stranu, a to beriem ako veľké plus, je oveľa osobnejší a vŕta sa v hlavných hrdinoch prakticky od detstva. Čitateľ tak má možnosť oveľa lepšie spoznať ich motívy, minulosť a celkovo mu tak tieto postavy a niektoré ich činy lepšie zapadnú do konceptu. Nápad s N-Zónou bol skvelý a následné zoznamovanie sa zo svojimi schopnosťami bolo dostatočne vtipné a záživné.

    Ak sa mám vyjadriť k samotným Fantastic four, až som sa divil, aký mi boli v tomto prevedení sympatický a ako ma ich príbeh strhol. Najlepší z nich je bez pochýb hláškujúci Thing, ale ani ostatní výrazne nezaostávajú. Ultimate „šat“ im svedčí a aj keď som čakal trošku drsnejšie prevedenie, po skúsenostiach s Ultimates, nebol som určite sklamaný. Príbeh je svižný, vtipný a tak správne superhrdinský :)

    Čo sa týka záporákov, neboli to pravé korenie, ktoré každý superhrdinský komiks potrebuje. Nie žeby prerastená jašterica a Moleman boli vyslovene zlý, ale ich potenciál nebol využitý naplno. Minimálne u Molemana je to škoda. Keby dostal o niečo viac priestoru, možno by vyznel ako skvelý záporák. Avšak od momentu, keď odíde Baxterovho mrakodrapu ho akosi prestávam chápať. Nechápem moc jeho pohnútky, čo vlastne robí a čo je jeho cieľom. Niekomu to možno je jasné, ale mne to akosi uniklo.

    Kresba je neskutočná. Adam Kubert je bez pochýb majster svojho remesla. Krásne sú či už detailné momentky alebo monumentálne celostránkové výjavy. Od niektorých obrázkov som doslova nevedel odtrhnúť zrak. Občas boli síce dialógy trošku neprehľadné, ale je to minimálna chybička krásy. Čo sa kresby týka naozaj klobúk dole.

    Celkovo teda hodnotím zrod fantastickej štvorky veľmi pozitívne ! Do istej miery ma mrzí, že sme sa nedočkali pokračovania v samostatnej forme, ale základ je, že pokračovanie existuje, aj keď po boku Spider-mana.

    TAKŽE TEĎ JE ČAS... Protože je čas... je čas... (na tomhle ještě musím zapracovat.)

    75%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš3.11.2012 19:04Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Už když jsem timhle komiksem listoval, jsem byl překvapenej. Fajnová kresba (nepočítám občas obálky kde mu nevycházej výrazy) a dobrý nápady (Grimm v mexicu, dimenze) Dobrej origin. Když to srovnám s dalšími díly v Ultimate Spidermanovi kde bojují proti "zfanatizovaným skvoterům" tak pan Bradavice je zábavnější. Braschle, Braň se, Bradavice, Obraz!
  • Indy
    Ultimate vesmír se mi moc líbí, ač jsem nebyl úplným fandou nápadu nového převyprávění starých sérií. Zrod FF4 je skvělý, nápad s N-zónou originální a budu velice nadšeně odbírat pokračování v podobě dvouměsíčníku Ultimate Spider-Man a spol.
  • royan
    Slušný rozjezd serie.
  • Azalin
    Azalin mecenáš6.10.2011 20:51Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    willis: Jakej úlet? Prostě obšlehl Plastic Mana z DCčka.. ;-) A Morrison je borec, bohužel se to projevuje spíš až v pozdějších dílech, který u nás už asi nevyjdou..
  • willis
    K tomuhle jsem se moc neměl, přeci jenom obálka nepůsobí moc lákavě a ani FF4 nejsou moji favoriti. Mr. Fantastic wtf? snad největší úlet Stana Leeho. Celkově ale převažuje spíš kladný pocit. Obával jsem se daleko větší dětinskosti. Akorát jsem občas bloudil po těch dvoustranách a hledal kde vlastně komiks pokračuje. Jinak jako nový rozjezd jedné z ikonických řad Marvelu víc než dostačující a s pokračováním bych už tak dlouho neotálel. Pro mě čtivější i koukatelnější než X-meni od Morrisona.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš9.9.2011 12:28Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Ale jo, Millar se docela slusne popral se zrodem FF a ve finale se to da, takova rychlovka pred spanim. Obcas jsem se i bavil. Kresba je vytecna, coloring take, jen s tim fontem mam problem:). U me lehounky podprumer.
  • krvinka56
    krvinka5623.8.2011 09:20Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Rozhodně zajímavý nápad ale jako u Thora mi to přijde místy nedotažené.Kresba je pěkná hlavně u u dvoustran některé se povedly na výbornou a jako obraz by byly super (ta s přeměněným Benem Grimmem v Mexiku) až po některé které sou naprosto nečitelné.U té předposlední sem se nebyl sto zorientovat.Joako úvod to nepůsobí špatně.Ale je to trochu nudné .Ale i tak se těším na další knihu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.8.2011 15:17Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Forma opět vítězí nad obsahem.

    Už jsem téměř zvyklý na fyziku přitaženou za vlasy, bez toho by neexistovalo 80% komiksů tohoto druhu, ale na slaboduché příběhy jsem si ještě nenavykl a ani nechci. Tudíž po Daredevilovi lehké zklamání co se týče Bendise.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen25.7.2011 22:04Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Komiksová pohodička - především pro ty, co znají "ef čtverku" jen z TV.
  • Fry
    Fry admin18.6.2011 13:58Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Tak já jsem si to opravdu vychutnal!
    Na komiks který jsem se těšil, jsem se vrhl až dnes, protože jsem se bál že když to uspěchám, tak mě to nebude bavit!

    Celý příběh byl opravdu napínavý a úplně předělaný ale i tak to stálo za to - Doporučuji!!!
  • svobyy
    Docela slušný rozjezd, uvidíme co bude dál.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš29.4.2011 07:05Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Tuhle týmovku jsem nikdy moc nemusel. Hlavně postava Reeda Richardse ve mně vyvolávala úsměvné dojmy. No prostě gumový paňáca jako vůdce superhrdinského týmu??? Ale dost házení kamenem... Zrod určitě nepatří k tomu nejlepšímu co jsem kdy četl a jak už bylo řečeno, od Millara a Bendise jsem i já očekával trošku víc. Nicméně jedná se o celkem čtivý mainstreamový origin s odpovídající kresbou Adama Kuberta. Nejsou zde žádné zbytečné dějové odbočky, žádné nečekané situace. Do dalšího dílu ale zcela jistě nepůjdu.
  • Light
    Od Milarra sem teda ale cekal vic
  • smazy
    Nebylo to nejlepší, ale druhý díl si pořídím určitě.
  • rooty
    Kdyby za mnou někdy v době mezi Semicem a Unicornem přišel někdo a řekl, že za pár let tady bude vycházet série FF, tak bych si jen zaťukal na čelo, jako Obelix a šel dál. Naštěstí je tu Crew, která mi plní dětstké sny, kdy jsem měl hlavu plnou marvelovských hrdinů, a vydává comicsy, které bych sice mnohem více ocenil o pár let dříve, ale i teď jsem za ně rád. I když jsem od série Ultimate a Millara čekal něco více - Větší charakterizace postav, tady totiž není skoro žádná a celkově drsnější pojetí - tak mě to úplně nezklamalo, scénař sype...pár dobrých fórů, Victor Van Damm ale hlavně!!...a kvůli tomu si vlastně comicsy kupuju...nadupaná kresba Adama Kuberta, podpořena i výtečným coloringem..prostě mainstream blaho...takže tak trošku i z nostalgie dětství přidávám pár procent a těším se na další díl.

  • The Genius
    The Genius5.4.2011 20:32Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Po prvním přečtení jsem byl mírně zklamán, především kvůli tomu, že jsem od tohoto komiksu čekal trochu něco jiného, dospělejšího. Druhé čtení, tentokrát bez přehnaných očekávání a s vychutnáním mistrovsky zvládnuté kresby, už bylo značně lepší. Ačkoli je první díl Ultimate Fantastic Four kvalitní mainstream, který si na nic nehraje, příjemně odsýpá a občas i pobaví mírně vtipnou hláškou, jednu slabinu má. A tou je tragikomický záporák, jehož motivy jsou tak nějak narychlo střižené, nejasné a ve scénáři působí trošku zvláštně, jakoby tam byl násilně nastrčen. V konečném důsledku tak tahle fantastická čtyřka nezklamala a přiměla mě těšit se na další díl, kdy přijde nejen Dr. Doom ale spolu s ním i Warren Ellis.

    Více na http://mygenius.blog.cz/1104/ultimate-fantastic-four-1-zrod
  • erik
    Na to, ako je mi Fantastic Four ľahostajná, som pozitívne prekvapený. Konečne sa aj v našich končinách zjavuje jeden z Kubertov, to superhrdinskému mainstreamu svedčí! Príbeh zrodu je svižný, rýchly, odohráva sa nad zemou, pod zemou, v inej dimenzii a človek sa občas pousmeje. Green Lantern by sa mohol učiť.
  • doophy
    Comics napsaný a nakreslený ALL STARS TEAMem, ale známá jména nejsou zárukou kvality a tak se setkáváme s výbornou kresbou i příběhem, ale dle mého pohledu je to takové "sterilní" a "nepropojené".
  • mikki.maser
    mikki.maser30.3.2011 22:31Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    neurazí nenadchne
  • mart.in
    mart.in mecenáš30.3.2011 19:13Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Tak tohle mě moc nebavilo. Kresba mi zrovna nesedla (hlavně obličeje, výrazy) a příběh, no...chvilku jsem měl dokonce pocit, že pokračuju ve čtení ne proto, že mě zajímá, co se bude dít dál, ale proto, abych to měl už přečtené...takže asi tak.
  • punisher
    punisher29.3.2011 08:31Ultimate Fantastic Four #01: Zrod
    Klasický vznik superhrdinského týmu a překvapivě dobré.
  • Big G
    Klasickej origin a čtení do vlaku...
951304
Četl/a (86)
2scha, 81splinter, Aldo26, Alikkk, Baffman55, calvin10, Cemino, Const.ex, cowok, Delphín, DEmnoG, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, emanek, erik, Final, Fives, Fox01, Fry, gezic, guseppe, Honzin, hypermlok, Jabba, James, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, karl173, KdG, Keno, Killingjoke, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, Majkl151, mart.in, me, MEGA, Mercurio, mineralk, namdnas, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , punisher, raenius, raimi, RaptoR, RudyRod, saja, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, Shpeckk, Sick666, Spike, t0mas, Tommar, trudoš, Ukko, Václav Mikula, Velkej šéf, VskPrzk, Vyjebanec17, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(196)
10milda, 2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Aldo26, Alikkk, asgardpepa, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Baffman, Baffman55, Black Bro, yo, blackJag, bobo666_2005, Braindead, burzum, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Caylen-Tor, Cemino, Const.ex, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, DAN478, DAxik, Delphín, delta11, DEmnoG, Dinik, disclose, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, Drbo Jebo, Drekorian, emanek, erik, Final, firesnake, Fives, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Godsmacker, goldschmidchen, goodspeed, grinder, guseppe, Hamichal, hartmi, Hebled, holubdema, Honza R., Honzin, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, jerry67, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kazumaki, KdG, Keno, KLAUN_DOMINANT, komik.sx, konous, Krvavý Patejl, krvinka56, lacoste, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, lukin, luky.kuky10, maara, mAGiic, Majkl151, Mankin, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, matrosh, Maty48, Mauzr, MB, me, MEGA, Mercurio, merhyx, mikado, MIKER65, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mistak, Mleako, Montiseus, monty.cl, MP, Mr.Plysh, myroslav, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, obitus, Odal , oru, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, prokop.prcik, punisher, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, RaptoR, Ricarderon, RudyRod, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, smazy, Spike, stanleystar, strougy, suricattaontheway, svobyy, t0mas, tacmud, the One, timek, Tombal, Tominos, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Ukko, Václav Mikula, Velkej šéf, Viking, VskPrzk, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, deadpool, EvilvsGod, fusnix, Hauzina, isildur heir, Olesh, RedButton
Shání (3)
Hauzina, Olesh, Symbi
Nabízí (8)
Doctor_Sk, firesnake, Librarian, MB, Mistak, nx, raimi, Tommar