Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
CZ SK sami-z-dat (underground) hardcore (c)komiks fanzine číslo 5, od tohoto čísla s oboustraným barevným plakátkem jako bonusem.

Obsah:

Comicsy:
Cizinec ve městě – Robert Hladil, Ronald "Rawen" Havran
Lucky Strike - Paul Nettle, Daniel Mihálik
Křižák – Pavel Šimáik
Osudná chyba – Andrej "Andywart" Wsól
Spoveď – Andrej "Andywart" Wsól
Myšlienky – Radoslav Repický
Erik – Kakalík
Bratři jak se patří – Lukáš Divacky
Domácí pán – Peter Nemček
Zvláštní schopnosti – Ninjer, LaThur
Láska mory přenáší - Lukáš Divacky
Cukr & počasí - Vendula Chalánková
Strip It! – Aneta Bendáková
ID Cards – Aneta Bendáková
Nature Reality – Jaroslava "Líná Edna" Dejlová
Jiná bouře – Jaroslava "Koudelka" Kočová & Regenerator
21 Guns – Michael "DevCageR" Petrus

Publicistika:
Rozhovor se Štěpánem Kopřivou – BeeSee
Vzpomínky na Kokeš komiks… - Caine
Rozhovor s Toy_Box – BeeSee
Konečník – BeeSee
Český komiksový samizdat – BeeSee

Internetová stránka: http://bubble.kocogel.info

K číslu samostatně patří oboustranný barevný plakát rozměru B4, z jedné strany "Mr. Green" od autora MaComiXe, z druhé strany "Avenger" od Daniela Mihálika


Scénář
Aneta Bendáková, Vendula Chalánková, Jaroslava Dejlová (Líná Edna), Lukáš Divácký, Robert Hladil, David Kalika (Kakalík), Pavel Kopřiva, Peter Nemček, Michael Petrus, Radoslav Repický, Pavel Šimák, Pavel Švanda (Ninjer), Andrej Wsól (Andywart)
Art
Lathur, Aneta Bendáková, Marek Černý (MaComiX), Vendula Chalánková, Jaroslava Dejlová (Líná Edna), Lukáš Divácký, Roland Havran (Rawen), David Kalika (Kakalík), Jaroslava Kočová (Koudelka), Pavel Kopřiva, Daniel Mihálik, Peter Nemček, Michael Petrus, Radoslav Repický, Pavel Šimák, Andrej Wsól (Andywart)
Obálka
Thomas Ott
Lettering
Rastislav Kurajský (Rass), Miloš Mičátek (Mankin)
Publicistika
Roman Bílek (BeeSee)
Redakce
Roman Bílek (BeeSee), Pavel Kopřiva, Miloš Mičátek (Mankin)
Žánry
magazín, underground
ISBN/ISSN
BubbleGun (dříve Ňací borci z Brna)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
černobílý
Stran
100
Cena
99 Kč
  • kaylin
    kaylin5.2.2014 09:02BubbleGun #05
    "BubbleGun" rozhodně stojí za přečtení. Minimálně zjistíte, že publikovat jde. A tohle je sešit, v kterém byste se objevili rádi, protože kvalita vydání je vysoká. Navíc pořád souhlasím s tím, že čím víc autorů, tím lépe. Oni se mezi nimi ti skutečně dobří snad prosadí. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/485-bubblegun-5-60.html
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš14.6.2013 12:57BubbleGun #05
    „...chcaním do vody se nic nevyřeší“ (Erik má recht)

    Pátý Bubláček a hrůzný Thomas Ott na coveru. Úvodní Cizinec ve městě (Roland Havran & Robert Hladil) má výtečný spád a skvělou pointu, s kresbou už to bohužel tak slavné není. Existencionální stripy Venduly Chalánkové vynikající, obzvlášť ten s názvem Po práci mě rozsekal. Lukáš Divácký opět perlí ve dvojici kraťasů - Láska mory přenáší a Bratři jak se patří. Až toho Lukáš bude mít na kontě víc, ocenil bych souborné vydání jeho prací. Specifickým humorem i výtvarným podáním se totiž přibližuje světovým undergroundovým špičkám. Držím mu místo v knihovně hned vedle Anderssonova Kontejneru. Peter Nemček oslňuje kresbou (dupka!) v působivé povídce Domáci pán a vrcholem je samozřejmě Kakalíkův Erik. Přečetl jsem to rovnou několikrát za sebou, jestli mi neunikla nějaká jemná nuance a pokaždé jsem smíchy explodoval. Zbytek obrázkové tvorby je jen do počtu, publicistika i rozhovory velmi podařené.
  • Kapis
    Kapis mecenáš29.3.2013 07:43BubbleGun #05
    Výborné číslo, kvalita opět vystoupala vysoko. Když jsem si přečetl "Erika", tak jsem v tramvaji dostal takový záchvat, že jsem málem spadl ze sedadla - já mám Kakalíka, tohoto svého spolurodáka, tedy přesněji řečeno, jeho tvorbu, bo osobně se neznáme, moooc rád, přesně mu rozumím a jeho chorobné výplody u mne padají na tu nejúrodnější půdu. Erik je prostě nepřekonatelný borec a fešák!! Co jsem opravdu nepochopil a ani se mi nelíbilo kresebně jsou "Zvláštní schopnosti". To jsou takové bipolární konce celého zinu, vše ostatní se pohybuje někde mezi nimi, ale spíše dost nad šedým průměrem. Publicistika taky výborná, až na ne úplně šťastně použitou barvu fontu u názvů děl a autorů, na podkladu to jde vidět jen za dobrého světla. No a máme tu i vysvětlenou filozofii jak to kluci mají s vydáváním a s tím nelze než plně souznít. Spokojenost jak cyp někde za 85%!! Jo a ještě jsem našel v komikse obrázek s podpisem od Andreje Wsóla, jestli se nepletu, tak mi ho tam těpl na Komiksfestu v Bratislavě, když jsme spolu seděli u piva.
  • andywart
    andywart21.2.2011 11:52BubbleGun #05
    Pre mňa je to také pohodové čítanie do kapsy na slušnej úrovni (minimálne takej ako bolo minulé číslo).
316