Pro některé byl hrdinou, pro jiné ničemou... ale kamkoliv přijel, lidé si šeptali jeho jméno. Vychován Apači, svého času voják Konfederace, nyní lovec hlav. Se svými prvními šesti westernovými příběhy přijíždí Jonah Hex.
Vydejte se na cestu s nejlepším lovcem hlav Divokého západu. Utkává se s chamtivostí, korupcí, pomstychtivostí a pouští se do nebezpečných soubojů. Sám zná jen jeden způsob spravedlnosti: rychlou kulku.
Když člověk ví, že v nebi pro něj není místo, pak by dobře udělal, kdyby se snažil co nejlépe vycházet s ďáblem. A tak si Jonah dal za úkol poslat na onen svět tolik hříšníků, kolik se jich jen do pekla vejde a nikdy se neohlížet zpět. Hex v mnohém připomíná postavu, kterou ztvárnil Clint Eastwood ve filmech Sergia Leoneho Clint. K tomuto dojmu přispívá i realistická kresba Luka Rosse.

Scénář
Justin Gray, James Palmiotti (Jimmy)
Art
Tony DeZuniga, Luke Ross
Obálka
Luke Ross
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční, western
ISBN/ISSN
978-80-86839-53-0 (Comics Centrum)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 235 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
199 Kč
Originál
Jonah Hex: Face Full of Violence ()
Varianty
Jonah Hex: Tvář plná násilí (paperback) (2010)
Jonah Hex: Tvář plná násilí (pevná vazba) (2010)
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.9.2021 12:47Jonah Hex: Tvář plná násilí (paperback)
    Slabota, těžko uvěřitelná postava, moc oku nelahodící kresba, jeden ze špatných tipů CC, kdy knihu vydali před filmem a byl to propadák, že jsem to kupoval kdysi od MdS snad za stovku - a andulka mi sežrala hřbet, takže se nemůžu pokusit to ani prodat.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 22:05Jonah Hex: Tvář plná násilí (paperback)
    Slušná westernovská jízda s přidanou hodnotou. Tohle pobavilo.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:28Jonah Hex: Tvář plná násilí (paperback)
    „Lidská povaha se nemění. Lidé kradou, zabíjejí, znásilňují a mučí se navzájem. Tak to dělali od prvopočátku všech věcí.“ Nie je to zlé. Možno si ešte dakedy dám stretko s nekompromisným lovcom odmien, vychovaným Apačmi. A to napriek tomu, že Jonah Hex sa zatiaľ určite mojou komiksovou srdcovkou nestal. Musím ale uznať, že na ňom niečo je a že ma to bavilo viac, ako som čakal. Ústredný zjazvený hrdina je drsný a neberie rukojemníkov, svet okolo neho je ostatne rovnako brutálny, proste nikto sa s tým zbytočne nebabre a smrť je tu na dennom poriadku (čo mi vzhľadom k prostrediu, v ktorom sa dej odohráva, príde realistické). Scenáre sú krátke, priamočiare a jednoduché, ale niekedy to nie je na škodu veci. Zošit nemá žiadny konkrétny dej, ale je rozdelený do uzavretých epizód/kapitol, vďaka čomu rýchlo ubieha.
  • mearez
    Tohle je Punisher říznutej Clintem Eastwoodem na Divokym západě, jinak to popsat ani nejde. Není to vyloženě špatný komiks, a při čtení jsem se nenudil, ovšem tento komiks v sobě neskrývá vůbec žádnou větší pointu, není to jeden ucelený příběh ale spíše epizodické příhody Jonaha z jihu USA. Není to nic extra, ale na víkendové odpoledne je to krásně pohodové čtení. Za mě 3*.
  • perak
    Asi bych ocenil delší vyprávění s nějakými případnými dějovými odbočkami a s větší zápletkou. Princip jediného čestného a nezkorumpovaného, který se nezalekne jakékoliv přesily by nemusel být špatný, pokud byse stále neopakoval. Takto mi přišlo, že jednotlivé krátké příběhy mají veměs hodně podobnou strukturu, která se mi trochu v druhé půlce knihy omrzela. Asi není možné nevzpomenou si při četbě tohoto westernu na Clinta Eastwooda, jeho fanoušky určitě kniha potěší. Úplně nevím, jak hodnotit kresbu. Když posuzuji obrázky každý zvlášť, tak se mi kresba líbí, některé obrázky jsou skvělé, ale v celku jsem s tím měl problém - bylo to hodně statické a přišlo mi, že výrazy v obličejích jednotlivých postav vůbec neodrážejí děj (což bych možná bral ještě u hlavníh hrdiny, ale ne u všech postav).
  • karl173
    karl173 mecenáš11.7.2018 18:53Jonah Hex: Tvář plná násilí (pevná vazba)
    Povedené odpočinkové čtení, které nenudí a je nasáklé tou pravou westernovou atmosférou. Tato kniha je povídková, tudíž v 6 sešitech nabízí 6 různých příběhů. Tím pádem tu odpadá možnost rozjet něco většího, ale zase je to o dost svižnější. Každý sešit má svůj vlastní děj, který na sebe nijak nenavazuje a rozjíždí si své. Do jisté míry mají příběhy celkem předvídatelnou šablonku, ale vyprávění těchto příběhů dopadlo na výbornou. Je to zkrátka zábavná akční jízda. Co tuto knihu v 5 ze 6 případů pozvedává nahoru je také kresba, která se Rossovi velmi povedla . Kresba v jednom sešitě o kterou se postaral DeZuniga mi ale bohužel moc nesedla a přišlo mi zbytečné, že na jeden sešit se kreslíř změnil. Celkově bych tuto knihu ohodnotil jako fajn čtivo, a především pokud máte rádi western. 75%
  • andre
    Bohužel jsem zklamán, očekával jsem syrovou westernovou atmosféru a dostal jsem omalovánku. Některé příběhy by nemusely být špatné, ale bez té atmosféry to byl poloviční zážitek. Takže tak.
  • hroubek
    Jonah Hex je westernový komiks a působí dost brakově. A samotné příběhy, tak nejsou úplně nejlepší, ale na druhou stranu je to příjemná změna oproti tomu co běžně v komiksech je. Navíc Hex je tvrďák, kterého nerozhází ani několik kulek v těle. Je to obyčejné čtení, které mě bavil a u kterého jsem si odpočinul.
  • luky.kuky10
    Jonah Hex je tvrdak, co se s nikym nes**e! Knizka obsahuje vice pribehu bez vetsi navaznosti, ale to vubec nevadi a kazda z povidek me bavila. S kresbou jsem byl take moc spokojny. Byl bych rad, za nejake dalsi pokracovani. Pokud se vam Jonah Hex libil, zkuste i All star western, kde ma Hex taky hlavni roli;-)
  • jh666
    Zajímavá povídková knížka. Všechny povídky mají dobrý spád (i když tu první bych si odpustil) a kromě pátého příběhu i velmi povedenou kresbu. Povídkový formát fungoval v tomto případě velmi dobře, přičemž povídky jsou napsaná tak, že vám nepřijde nutné, že by potřebovaly více prostoru. 75 %
  • Bubsy
    Všechno co comics dělá, dělá dobře. Je to klasický western jak vystřihnuty z filmů Sergia Leoneho. Záporaci jsou správně prohnilí, ženy krásné a hrdina ostrý jak břitva. Pokud nemáte vyloženě problém s westerny a nebo nebudete mít přehnané očekávání budete se bavit. Co trochu mrzí, že i přes relativní krátkost booku se v některých příbězích sám vykrádá. Některé příběhy jsou si docela podobné a trochu klišoidní. Jinak, ale řemeslně úplně v pořádku. Rozdělením do kratších příběhů ideální kniha na cestování. Proti kresbě L. Rosse nemůžu říci špatně slovo. Horší je to De Zunigou, ale to je jen jeden příběh takže takový problém to není
  • sedw
    Poctivé 4*. Moc jsem od komiksu nečekal a byl jsem příjemně překvapen. Každý jednotlivý příběh dokáže něčím zaujmout, nejvíc se mi líbil poslední a poté první. Kresba byla velmi kvalitní a nevadila mi ani změna kreslíře ve Vánočním příběhu (který mě po scénáristické stránce dokázal překvapit). V knize se dle mého názoru nenachází slabý příběh, na druhou stranu zde ani není žádný mimořádný, který by mě vyloženě nadchnul. Uvítal bych i nějaký delší příběh, který by de mého názoru pomohl. Nic to však nemění na tom, že jsem se bavil a to víc, než jsem zpočátku čekal.
  • Netorack
    Nevím, pocity jsou smíšené. Na jednu stranu osvěžující prostředí a hrdina. Na druhou stranu se mi zdálo, že ty westernové přestřelky v komiksu nefungují tak, jako ve filmu. Pátý sešit kreslený původním výtvarníkem je po čisté kresbě předchozích příběhů jako pěst na oko. A minulost hrdiny se poodhaluje také poměrně pomalu, za prvního půl roku se čtenář o tom, co to nosí na ksichtu, dozvěděl jedno slovo :) Za ty peníze proč ne.
  • mr.des
    Velmi prijemne prekvapeni, navic koupene ve vyprodeji za smesnou cenu. Kresba Luka Rosse je super.
  • Schramm
    Solidní příjmená sbírka příběhů s pár zajímavými momenty a sympatickým hrdinou, v globále ale "jen" lehoučký nadprůměr. V případě koupi z druhé ruky jednoznačně doporučuju, jinak ale jsou ty čtyři kila na uvážení každého soudruha :)
  • victor
    Punisher z divokého západu. Fajn kresba, která se s příběhy mění. Zábavnější než film :)
  • SHORTY
    Přestože westernovky mám moc rád, tak když tenhle komiks vyšel, tak jsem po něm nešáhl. Nicméně teď se mi tento komiks dostal do rukou, díky vánoční akci Comics Centra, zadarmo a já se mohl tak s tímto hrdinou seznámit blíže. Jedná se o hrdinu - "zvíře s prdelí na ksichtě", který je drsný jak sám život na divokým západě. Všechny zaporáky tedy bez mrknutí okna masakruje a do toho ještě tvrďácky hláškuje. Hlášky a westernová atmosféra se mi na komiksu líbili nejvíce. Líbili se mi také trefné názvy jednotlivých kapitol. Kresba, přestože nijak úžasná, mi k této westernovce sedla. Vše hezky a přehledně nakresleno. Pouze u předposlední povídky mně přišla kresba chaotická. Ještě mi trošku vadilo, že hlavní hrdina je asi veřejně známá osobnost, jelikož ho skoro v každé povídce ostatní postavy poznávají. Nicméně s jeho ksichtem se asi není moc divit .-).
  • kaylin
    Westernová atmosféra je zde naprosto dokonalá, na člověka dýchne 19. století v plné síle, při každém výstřelu je cítit prach, při každém záběru na Hexův znetvořený obličej to s člověkem trochu zamává. Ne, Jonah Hex není žádný hrdina, ale i přesto mu budete fandit. Překlad je dobrý a kresbu si užijete ve svěžích, i když přece jen temnějších barvách. Pro mě další skvělé překvapení a jen se budu těšit na to, jestli se dočkáme dalšího Jonaha v našich luzích a hájích. Zatím to ale nevypadá, že by se měly naděje naplnit. Jonah asi chvíli zůstane našim luhům a hájům zapovězený. Díru do českého komiksového světa zrovna neudělal a myslím, že je to škoda.
    Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/24-jonah-hex-tvar-plna-nasili-80.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš23.10.2012 17:31Jonah Hex: Tvář plná násilí (paperback)
    Podprůměr jak vyšitej. Zjizvenej chlapík se prohání prérií a vypadá jako Clint Eastwood s plžem na ksichtě, ale nevíme skoro nic o jeho minulosti, nic. Jen tak projíždí s nějakým zločincem, do něčeho se přichomejtne, postřílí pár lidí. Předposlední příběh má tak hnusnou kresbu, že jsem ho v polovině přeskočil .o) Nicméně poslední poodhaluje střípek z jeho minulosti a konečně je to aspoň trochu zábavný. Ještě že to byl paperback za vosumpětek...
    PS: Westerny miluju...
  • dracula
    Jonah Hex je oddychová westernovka, ktorá priniesla šesť poviedkových príbehov z divokého západu a každá z nich je tak trochu na inú tému. Atmosféra skvelá, hlavný hrdina, ktorý sa s ničím zbytočne nebabre a kopa akcie. U mňa určite spokojnosť, aj keď do budúcna by som určite ocenil jeden ucelenejší príbeh.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.2.2012 00:46Jonah Hex: Tvář plná násilí (paperback)
    Kresba mě neuráží, ale ani nevýskám. Scénáře jsou směs klasických westernových situací (jen těch útěků přímo ze šibenice). Jonah Hex je nicméně pulpová zábavička celkem na úrovni. Jelikož se netváří, že je něco víc a v paperbacku tomu odpovídá i cenově, hodnotím nadprůměrně.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš30.10.2011 00:28Jonah Hex: Tvář plná násilí (paperback)
    Filmové westerny mám v celku rád. S těmi komiksovými jsem doposud neměl téměř žádné zkušenosti. Ale jo, Hex je vcelku milý chlápek a Eastwoodova tvář v klasických westernových příbězích, bez nadpřirozených motivů mu sedí daleko víc než ve stejnojmenné filmové srágoře...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.8.2011 13:17Jonah Hex: Tvář plná násilí (paperback)
    Míra zaujatosti tímhle komiksem u mě sice klesala s každou další kapitolou, ale musím říct, že je to dobrý komiksový počin. A to i přesto, že zjizvený tajemný a cynický mstitel, který je přes svoje chování de facto na straně dobra, není nijak originální postava.
  • Hulik
    Chybičky se vloudily.Plný počet samozřejmě. A Clint se v hlavní roli nezapře.
  • Hulik
    Dávám plnný počet.Clint v se v hlavní roli nezapře.Krátké úderné příběhy,kresba výborná.BTW:S filmem to nemá společného kromě názvu vůbec nic.Film je totiž tragický a kromě MF nenabízí vůbec nic.
  • andywart
    Kresba skvelá, scenár je už slabší...Hex nezdedil ani krásu ani rozum...niekoľkokrát sa zbytočne vystavil smrti a prežíva vďaka náhodným okolnostiam...v skutočnom divokom Západe by ho už dávno zozadu odbachli...percentá hlavne za vizuálnu stránku
  • pajo1919
    Kresba aj pribehy sa mi velmi pacili ... Preto trosku prehnane hodnotenie ...
  • erik
    Podľa mňa vcelku podpriemerná kovbojka, prvý príbeh ma zaujal, zvyšok veľmi nie, hlavný hrdina nie je ani veľmi drsný, ani veľmi schopný, situácie, v ktorých sa ocitá, sú vcelku o ničom. Pozitívne vnímam kresbu, takže prihodím pár percent k dobru.
  • vachudik007
    Pár pěkných akčních scén s dokonalou kresbou stojí za shlédnutí...děj slabota.

    Kresba 50 %
    Příběh 35 %
  • flipflop
    Mám rád western. Mám rád drsňáka, muže s charakterem, Jonaha Hexe. V kombinaci s parádní kresbou se jedná o komiks, který mě hodně překvapil zajímavými zápletkami a potěšil svou zábavností.
  • Lenny
    Fajn nenáročná věc. Každá z povídek má krapet jiné téma divokého západu, přesto je je to +- všude stejné - Hex všechno zlé vykydlí. Asi nejvíc se mi líbila první povídka, která se těm ostatním přeci jen trochu vymyká. Jsem zvědavej na eventuélní další díl, zda nabídne delší příběh.
  • punisher
    Velice dobrý komiks,který není naštěstí tak hrozný jako film,jenž jsem viděl jako první,proto jsem se bál i komiksu,ale ten mně naštěstí překvapil a obavy se nenaplnily.Takže vřele doporučuji.
  • Kabukiman
    Jsem si vědom,že podle mnohých jsem to s hodnocením 100% malinko přepálil :) Každopádně mi Hex dal přesně to,co jsem od něj čekal a co mám na komiksu rád. Je to pár příjemnejch povídek ve kterejch je snad z 90% záporákem starosta nějakýho mantákova,ale komu to vadí, nemusej všude lítat draci a supermani a temný kdo ví co... Prostě kovbojka. Za komiks jako takovej dávám 80% protože jsem se u toho ani chvilku nenudil a dalších 20% dávám CC za to,že u nás vyšel v téhle době westernového temna westernovej komiks!!!! Snad jedinej westernovej komiks,co si pamatuju,že tady vyšel bylo Durango. Takže jsem to suma sumárum uzavřel- 80% Hex a 20% Comicscentrum za odvahu. Doufám,že se bude prodávat a vyjdou i další. Já do něj určitě půjdu! Howgh
  • willis
    Nevidím to tak tragicky jako mikki.maser. Šest povídek s eastwoodovským hrdinou. Ten Eastwood je přítomný tak silně, že jsem i při čtení Hexových hlášek slyšel v hlavě herce, co ho dabuje do čestiny. Drsné příběhy z Divokého západu. Úplatní šerifové, lehké ženy, nesmiřitelní zločinci, a nad tím vším peníze a moc... x nemilosrdný hrdina.. Nerad používám slovo "klasika", ale žádné jiné mně v případě námětů pro povídky v tomhle komiksu nenapadá. Jinak by to určitě chtělo nějaký krátký vstupní článek o postavě, kterou tady málokdo zná a která měla svoji sérii už někdy v sedmdesátých letech.
  • Galupus
    Rozhodně parádní western i comics. Jak už někdo řekl je to Punisher divokého západu. PArádní kresba a žánrový scénář. Westernové komisy čtu a vlastní mcelkem hojně, amůžu říct, ež hodnocení si zaslouží a to vynechávám svoje fanouškovství k westernu( neuplně asi no:D).
  • mikki.maser
    asi to nejhorší co sem letos četl...
  • matrosh
    První kniha má velice sympatickou formu povídkové knihy bez časové návaznosti a vyloženě vyzobává příběhy z Hexova světa z různých časových období. Kromě pár sympatických slečen a několika nevinných dětí tady na klasické klaďase nebo záporaky nenarazíte a náš lovec hlav s nimi podle toho taky jedná. Jednotlivé příběhy se opravdu dobře čtou a i když jsou někdy, v rámci žánru, lehce předvídatelné, mají dobrou pointu a neobvyklou dávku inteligentního černého humoru. Největší přínosem je ale kresba brazilce Luka Rosse. Velice detailní kresba plná jemných linek tento komiks vyzdvihuje o několik tříd víš a to co by se dalo vytknout scénáři, kresba úplně vynahrazuje.

  • matrosh
    První kniha má velice sympatickou formu povídkové knihy bez časové návaznosti a vyloženě vyzobává příběhy z Hexova světa z různých časových období. Kromě pár sympatických slečen a několika nevinných dětí tady na klasické klaďase nebo záporaky nenarazíte a náš lovec hlav s nimi podle toho taky jedná. Jednotlivé příběhy se opravdu dobře čtou a i když jsou někdy, v rámci žánru, lehce předvídatelné, mají dobrou pointu a neobvyklou dávku inteligentního černého humoru. Největší přínosem je ale kresba brazilce Luka Rosse. Velice detailní kresba plná jemných linek tento komiks vyzdvihuje o několik tříd víš a to co by se dalo vytknout scénáři, kresba úplně vynahrazuje.
  • brkowycz
    Rozhodně velice dobrý počin. Takový Western Punisher, ale zcela určitě jeden ze zásadnějších comicsů vůbec. Kdo by byl řekl, že western není úplně mrtvý žánr.
    Samozřejmě tomu chybí nějaká ta větší hloubka, širší smysl, komplexnější příběh, ale v rámci žánru to splňuje všechna kritéria: Nelítostnost, krutost, krev, tvrdé muže, podlé protivníky. Pokud máte tyhle věci rád, přidejte si k mému hodnocení ještě tak 10-15%
  • The Genius
    Tvář plná násilí nemá šanci aspirovat na to být jedním z nejlepších či nejzásadnějších komiksů všech dob. Nejedná se ani o to nejlepší, co tu letos vyšlo. Přesto se jedná o kvalitní čtení a minimálně kresba Luka Rosse stojí za to. Pokud máte rádi western, násilí nebo v nejlepším případě oboje, neměli byste Jonaha Hexe minout.

    Více viz http://mygenius.blog.cz/1011/jonah-hex-1-tvar-plna-nasili
22673571
Četl/a (56)
2scha, adevr, Alfred, Balů103, Bedou, besikv, blackJag, calvin10, Chaolinek, charvos, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Dezodoo, filosh, flipflop, Glumal, guseppe, hromotlk, hroubek, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, James, Jestrab2, jh666, Kaaos, Kapis, kaylin, KdG, Lawer de Sanctis, Lobok257, Loks19, luky.kuky10, mart.in, Mercurio, mstefl, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, PH79, raenius, rajot, robertsedmik, Saint of Killers, SHORTY, slavik38, Stlucius, t0mas, the.kasztan, TZcomics, Ukko, yogi, zlejzmrd
(132)
2scha, adam.ra, adevr, Alfred, alois13, arsan, Badgu.y1902, batoo, besikv, blackJag, Blair, bobo666_2005, Braindead, Bubsy, burzum, calvin10, Chaolinek, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, daredevil99, deadpool, DegiCZ, Dezodoo, disclose, Doncek4321, ebbe_voe, Erich, felis, filosh, flipflop, Galupus, Glumal, goldschmidchen, Grebenda, grinder, guseppe, Hamichal, hawkzn, Hebled, Hellboy, horaczhlinska, hromotlk, hroubek, hugosnowden, ikshorm, J.Connor, Jabba, James, Jestrab2, jh666, jones1240, Kabukiman, Kapis, kaylin, KdG, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, komik.sx, koudak89, krvinka56, kybl, Lawer de Sanctis, listr, Lobok257, Loks19, luky.kuky10, lutrix, maara, Majkl, mankoo, matrosh, Mauzr, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, MikeZ, mikina, mikki.maser, monty.cl, MP, mr.des, mstefl, mttra, Netorack, noMster, nx, obitus, Olesh, pacient, Paldini, pavel, Pavouk01, PH79, POLAKST, q, Radowan, raenius, Raijin, rajot, Ricarderon, robertsedmik, Saiffer, Salien, SHORTY, slavik38, sleepless, slothest, Staník, stanleystar, Stlucius, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheWrecker, Till, tomasko33, Tominos, Toren, Two-Face, TZcomics, Ukko, vallyslayer, vranakx, willis, xai, yogi, Zajo original, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (2)
Blacklarch, fusnix
Nabízí (2)
Corvus, pavel