Kjóko Karasuma je geniální 16letá dívka - a detektiv speciálního policejního oddělení Asakusy, dokonale ovládající bojové umění i obrovitou pistoli. Její poněkud nezvyklé případy se týkají postav známých běžnému Japonci jen z mýtů a legend.
Smlouva s démony přestala být dodržována a napětí mezi oběma stranami neuvěřitelně vzrostlo. Jednání, která měla pomoci uklidnit napjatou situaci mezi světem lidí a démonů, ztroskotala a situace přerostla v otevřenou válku. Pro boj s démony policie vytváří antidémonskou ozbrojenou jednotku, kterou tvoří ti nejlepší z nejlepších, shromáždění z celé země. Kjóko si začíná uvědomovat, že v jejích žilách skutečně proudí krev démonů; Raymonda sžírá touha po pomstě za zavražděného parťáka. Mezitím se blíží první nasazení ozbrojené policie...

Scénář
Ódži Hiroi
Art
Júsuke Kozaki
Obálka
Júsuke Kozaki
Překlad
Petr Klička
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7413-114-1 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
192
Cena
172 Kč
Originál
Karasuma Kyoko no Jikenbo #04 (Gentosha Inc., 2006)
  • kaylin
    kaylin11.8.2015 08:30Případy Kjóko Karasumy #04
    Démoni jsou oblíbení, paranormální skupiny vyšetřovatelů také, takže nám zde vychází něco, co je sice možná celkem trendy, ale ve skutečnosti nemá silné stránky, kterými by mohlo skutečně zaujmout širší skupinu čtenářů. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/977-pripady-kjoko-karasumy-4-50.html
  • Josh
    Za mě opět plnej počet, tahle série nijak neklesá na kvalitě či zábavnosti. Z dostavadních dílů působí tenhle nejakčnějším dojmem, protože skoro polovinu knihy tvoří jeden velkej zátah speciálního komanda (samozřejmě se činí především Ray, kterej konečně popustí uzdu svý dlouho vězněný nenávisti).

    Jedinej, kdo mě tam trochu deptá, je "záhadný chlapec" Učida... Ale jelikož u nás máme k dispozici už jen jedno pokračování, tak se snad jeho románku s Kjóko nedočkám:)))
  • Mitsuko
    Mitsuko4.1.2014 01:31Případy Kjóko Karasumy #04
    Taaak jsme u předposledního dílu Karasumy, co vyšel v češtině. Podle mě má tenhle díl nejméně vyvedenou obálku...nemůžu si pomoct, Kjóko mi tam připadá jako chlap, který přišel na pracovní pohovor na místo sekuriťáka v Tescu a pistoli nenápadně schovává za nápisem, kdyby náhodou neměl úspěch. Jinak byl tento díl zatím asi nejvíce akční, byl to defakto jeden velký boj.
    Spoiler! Do příběhu pořádně vstupuje Tacumi Kanó, člen Jakuzy, který hrozně touží pomáhat démonům, přestože je člověk. A tak rozjíždí obchod s bílým masem a vodí démonům lidské ženy na obřad krmení duší (který se nám mimochodem objeví v názvu 6 kapitol z 8). Policejní jednotka vytvořená pro boj s démony jde poprvé do akce právě na tento obřad. Démoni jsou na to ale připraveni a počítají s tím, protože právě někdo z nich dal policii echo. Strhává se tedy pořádný boj. Pro mě tu byly určitě 2 nejdůležitější dějové linky. V první řadě to byl další souboj Kjóko s Učidou, který jí prozradí, že právě milý pan Mitamura je ten, kdo zabil celou její rodinu a poté ji, démonské dítě, vychoval jako člověka. Chudák Kjóko teď neví, za koho by vlastně měla bojovat, nechce tomu zjištění ani věřit...a do toho ji ještě ten drzoun Učida políbí! O.o To se nám to nějak zvrtává...Karasuma ovšem zjevně není romantická dívenka, kterou někdo jen tak snadno oblbne, tak mu za to místo věčné lásky slíbí, že ho jednou zabije.
    Druhá pro mě důležitá linka se týkala Raye. Do Japonska totiž přijel onen modrý démon Kjómoto, se kterým má Ray nevyřízené účty a za kterým se celý svůj život žene.
    Byl to celkem zajímavý díl, pro milovníky akčňáků určitě velké terno. Já ještě k plusům můžu říct, že z mého pohledu se zlepšila kresba. Ne že by byla dřív nějak špatná, ale na některých panelech mi třeba v prvním díle bily do očí nějaké nedokonalosti, které se ovšem dají v pohodě přehlédnout (třeba mi přišlo, že občas má Kjóko trochu moc placatou hlavu) pokud nejste hnidopich. Teď už takové nedokonalosti nenacházím, což mě těší. :-)
314