Ukázka č.1
Ukázka č.2
Koupit
Chodit na střední školu není žádná legrace. Zvlášť když máte za spolužáky mrtvé prezidenty, kouzelné žáby nebo lehce nepříčetná siamská dvojčata. Studium vám nijak neusnadní ani tělocvikářka, která zvyšuje výkonnost svých žáků důmyslnými přístroji, či mladý profesor, jehož pronásledují duchové z jeho studentských let. Ještě, že se můžete uklidňovat výhlídkou na dobu, kdy odsud odejdete a půjdete pracovat, třeba jako telefon nebo věšák na kabáty. Střední škola prostě není normální prostředí, a proto nejsou normální ani příběhy v této sbírce.

Scénář
Antonín Tesař
Art
Jiří Tesař
Obálka
Jiří Tesař
Lettering
Jiří Tesař
Redakce
Michal Bezvoda, Martin Nepivoda, Daniel Řezníček (DanQ), Sára Wokounová (Shinji, Míša Wokounů)
ISBN/ISSN
978-80-904684-2-9 (Kobuta, o.s. (Yatun))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
115 g
Stran
112
Cena
139 Kč
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 03:13Gymnázium příšer
    Antonín a Jiří Tesařovi předkládají skutečnou paletu zajímavých a vesele zpracovaných nápadů. Výtvarně to sice Gymnázium příšer nijak extra nevyhrálo, ale v rámci amatérské produkce to pořád je ještě nadstandard.
    Série příběhů pobaví především pointami, na kterých si tvůrci dávají záležet. Málokdy jsou předvídatelní a prakticky nikdy se neopakují. Vyznění povídek pak nebývají nijak zbytečně hlubokomyslná, spíše naopak a při mnoha příležitostech vynikne nadsázka (Polibky) i sebeironie (Tomáš). Sem tam autoři uhodí hřebíček na hlavičku (Šikana), jindy zase okouzlí svébytnou imaginací (Vejška).
    Úplně dokonalé to není, ale v rámci tuzemské ochotnické tvorby mají oba autoři vykročeno rozhodně správným směrem.
  • kaylin
    kaylin15.7.2015 10:43Gymnázium příšer
    Sbírka "Gymnázium příšer" má bohužel přece jen minimálně dva slabé kusy, díky nimž není zážitek tak silný. Ale nejen díky této knize se ukazuje, že tady máme silnou autorskou dvojici, která má co ukázat a která ještě může přijít s mnohým zajímavým. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/07/958-gymnazium-priser-65.html
  • Lenny
    Lenny mecenáš20.12.2014 13:15Gymnázium příšer
    Zaujali mě akorát "Spolužáci", zbytek šel mimo mě. Vejška má zajímavej nápad, ale nějak mi todle absurdno nesedí.
  • mart.in
    mart.in mecenáš15.11.2012 13:31Gymnázium příšer
    Povídka Vejška se vážně povedla, zajímavý a originální (teda aspoň co já vim) nápad. Zbytek tak nějak střídavě, ale celkově proč ne, docela zábavná knížka za pár korun.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.10.2012 15:17Gymnázium příšer
    Nejsem moc fanoušek mangy a kromě Freemana jí vlastně ani moc neznám, takže české příspěvky mě pak nechávají dost chladným. Na druhou stranu domácí počiny zasluhují podporu, takže jsem za příjemnou cenu zakoupil tento sborník. A jako kolegové jsem byl překvapen. Je pravdou, že vizuál mi vůbec nic neříká, ale povídky jsou opravdu skvělé..vtipné, trochu temné, trochu roztomilé, každopádně velmi nápadité. Navíc mě moc baví jak se radosti a strasti středoškolských let podařilo přetvořit do fantaskních kulis, propriet a postav.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.7.2011 12:40Gymnázium příšer
    Souhlasím, velmi příjemné překvapení. Povídky jsou krásně absurdní, jak to mám rád, humorné a s letmými náznaky hororu. Těžko říct, jestli mě bavil více Tomáš nebo Vejška, každopádně Sestry byly asi nejdrsnější:))
    Shrnuto, bavil jsem se náramně.
  • K-Os
    K-Os26.2.2011 19:58Gymnázium příšer
    Nad očekávání povedené!
    Ukázky, co se objevují na internetech ukazují sešit jako neuvěřitelně podprůměrný. Když si ale člověk najde čas si komiks přečíst, bude docela překvapen (minimálně já jsem byl).
  • LordMiste
    LordMiste19.11.2010 13:33Gymnázium příšer
    Rozhodně stojí za to si tuto knihu přečíst.
    Slečna Navrátilová mě dostala nejvíc.. Chudák holka xd
    Pokřtěná kniha doma..
271012