Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Vrazi. Násilníci. Prznitelé psů. Zloději DNA. O těch všech psal zuřivý reportér Spider Jerusalem během své dlouhé a těžce zamedikované kariéry. Jenže i takové hrůzy působí jako kotec dovádivých koťátek v porovnání s ryzím zosobněním lidské degenerace: totiž s politiky. Bohužel pro Spidera a uchování jeho zdravého rozumu je teď volební rok a jeho publikum chce – ba dokonce požaduje –, aby je nasytil svým pohledem na volby.

Takže se do toho pustí – za pomoci své nové asistentky a několika stříkaček kvazilegálních substancí. Jenže ani všechny ty těžce nabyté zkušenosti nemohly Spidera připravit na zrůdnost, která se má nyní vyplazit na světlo světa.

Obsahuje sešity série Transmetropolitan #13-18

Scénář
Warren Ellis
Art
Darick Robertson
Ink
Rodney Ramos
Barvy
Nathan Eyring
Obálka
Darick Robertson
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
kyberpunk, městská fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-837-1 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-837-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
458 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Transmetropolitan #03: Year of the Bastard (Vertigo (DC Comics))
  • VanTom
    Předvolební mítinky a sjezdy vrcholí a Spider se je (ne úplně dobrovolně) rozhodne pokrýt svými sloupky. Velký pracovní zápřah znamená, kromě dštění síry, nadávek a urážek všude kolem sebe, především zdraví nebezpečné množství všelijakých drog a nakopáváků. Takže pořádná psycho zábava, jak ostatně poznamená i jeho nová asistentka: „Co pro tebe pracuju, běží čas nějak divně.“ Ovšem přijde mi, že se ze závěrečné fáze – volby viceprezidenta, do kterého se "spravedlivě" nasraný Spider okamžitě zuřivě opře a pro pravdu otočí své předchozí stanovisko – vlastně nic moc objevného nevytěžilo. Prostě kritika paktů a přetvářek politiků, co tam máte dál?
  • faster86
    první náznaky zabředávání do politiky, což mě moc nebere, pro mě slabší než první dva
  • Palebras
    Spider, nám v třetím díle ujeté lahůdky Transmetropolitan, servíruje svůj osobitý pohled na volby. Opravdu se jedná o poměrně slabší kousek, než v případě předchozích dílů, ale pořád je to neskutečně zábavné a hlavně ulítlé čtení. Politika a volby celkově, mě v reálném životě zase až tak netankujou. Ale v podání Ellise se jedná o famózní zábavu plnou sraček, nadávek, drog, násilí a všeho možného. Kdo četl přechozí díly ví co očekávat. Pořád je to o drogách, politice a vulgarismech ale sorry jako .... Je to fakt zábava. Tady se prostě pokračuje v šílené krasojízdě a i když na druhý díl trojka lehce ztrácí, pořád je to kulervoucí zábava a dávám plnou palbu !
  • Kadin
    Kadin mecenáš4.5.2019 12:20Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Třetí číslo s názvem Rok Parchanta je dle mého názoru kapánek slabší než předchozí díl ale stále je nabušený až po strop skvělými hláškami a skvělým scénářem. Kresba je stále na 1. Plus navrácení jedné postavy z předchozích dílu potěší. Začínám si tuto sérii zamilovávat. Never trust anything that bleeds for four days but doesn't die. 9/10
  • karl173
    karl173 mecenáš19.9.2018 18:49Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Politiku moc nemusím a to i když se objeví v komiksu ve kterém se řeší dost jinak. Je to sice mnohem zábavnější než naše volby, ale pořád to nemusím. Pro mě bohužel slabší díl. 65%
  • sedw
    Trochu jsem se tohoto politického dílu bál, ale byl jsem velmi mile překvapen. Ellis tu rozehrává velkou hru, Spider dělá chyby a vše to vrcholí koncem, který mě opravdu zasáhl. Asi zatím nejlepší díl, na 5* to ale pořád není.
  • Darker
    Darker mecenáš12.11.2017 20:53Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Tohle se čte samo a není to hezké čtení, to kurva ani omylem, ona pravda není nikdy hezká, je syrová, občas špatně stravitelné, ale určitě není hezká. Tohle je čtení pro každého, kdo zná politiku, kdo o tom někdy uvažoval, kdo ... no prostě každý, kdo aspoň byl vhodit ten zkurvený lítek do té posrané urny a myslel si, že dělá dobře, že ho někdo spasí, že ten někdo udělá svou práci za něj a on má po starostech. Politici jsou moci-chtivé svině a Ellis to ví a tak vám to pěkně v pálí do držky, tak jak to asi umí jen on. Tohle by si měl přečíst každý. A po vzoru Spidera Jerusalema musím znovu vyřknout pravdu: BBart už dotiskni ten první díl!
  • Fry
    Fry admin24.4.2016 13:03Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    "Transmetropolitan #03: Rok parchanta" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Election year, part 1 - Spider se konečně dostává k politice a jak to tak vypadá, tak hrozného prezidenta má nahradit možná ještě horší. Jenže celé to padá a stojí na kandidátově kampani, které buď může Spider lehce pomoct, nebo naopak rychle pohřbít. "Transmetropolitan" rozehrává nejlepší politický boj, jaký se dá v komiksu přečíst, rozhodně doporučuji ... Za mě 5*!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1024.1.2016 19:17Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Muj prvni book se Spiderem Jerusalemem, a nebylo to spatny. Sice to (zatim) neni primo muj styl a zanr, kazdopadne me to celkem bavilo. Je to takovy spravne ujety scifi politicky comics.
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 02:34Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Pro Warrena Ellise mám jednoduše slabost a Transmetropolitan patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy vytvořil. I když je třetí díl o trochu slabší, než ty předchozí, pořád je to neskutečně cynická, depresivní a nahláškovaná jízda, zábavně parafrázující stav naší společnosti.
    Problém je, že Spider Jerusalem tentokrát poměrně dlouho stagnuje na místě - zápletka je rozdělena do šesti dílů a přestože má hloubku, její hlavní síla je pouze v posledních dvou sešitech. Rozmáchlý politický boj je trochu nepřehledný a drobně jsem se ztrácel v machinacích jednotlivých kandidátů. I když je jasná základní myšlenka, detaily jako co, kdo, jak a proč dávaly převodům v hlavě pořádně zabrat. Pravdou je, že šmrnc téhle série byl zpočátku v kratších a o to údernějších příbězích, tak doufám, že se autor ještě zcela nevyčerpal.
  • kadas97
    Bola len otázka času, kedy sa Spider pustí naplno do nejakej politickej problematiky a ako obvykle bombarduje čitateľa hláškami a vtipnými situáciami. Záver je neskutočný a ja som zostal čumieť ako vyorálovaná myš. Neviem sa dočkať ďalšej epizódy.
  • Walome
    Walome mecenáš10.7.2015 20:05Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Nechápu, jak něco takovýho někdo mohl napsat, kde se vzala ta inteligence a mozková kapacita všechno skloubit dohromady a vytvořit takovejhle majstrštych. A vzhledem k tomu, jak je to starý, mi nezbývá nic jiného, než smeknout.
  • willis
    Souhlasím s koudym. Problém celé téhle série pro mně je, že se víceméně od tohoto dílu až do konce řeší hlavně politika. Chybí větší různorodost zápletek, takových jaké jsou v prvních knížkách. Připadlo mně, že takhle zajímavě načrtnutý svět nebyl úplně využitý, že se začal točit kolem jednoho námětu a vytratila se pestrost.
  • koudy
    koudy mecenáš8.1.2015 22:54Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Všechno co nesnáším na politice tu je zachyceno do takových detailů, že se mi chce bl**t velebnosti - to jak se manipuluje lidma, ale víc to jak se lidi nechávají manipulovat.
    Kdo ještě neprokoukl politiku, Spider mu zde otevře oči otvírákem na konzervy.
    Možná proto, že to je o politice kterou celkem nesnáším, není to tentokrát na plný počet.
  • kaylin
    Kniha je – jako obě předchozí – rozdělena do šesti sešitů, kdy v tomto případě jsou všechny propojeny do jednoho celku, který nese titulní název „Rok parchanta“. Jedná se vlastně o první polovinu komplexnějšího příběhu, kdy jeho druhou část tvoří "Transmetropolitan: Nová lůza", což je sbírka, která bude představena příště. Sérii se v případě "Transmetropolitan: Rok parchanta" daří ukázat Spidera v různých světlech, dokonce i jako člověka, který může mít city. Ellis pak dodává příběhu neskutečně tíživou logiku, která na vás dopadne se závěrem, kde si skutečně řeknete, že se vůbec nejedná o sci-fi. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/117-transmetropolitan-3-rok-parchanta-80.html
  • Fry
    A sbírka je dokončena! Konečně mám všech šest dílu pohromadě a za sebou! Už se jen pustit do té sedmičky :D

    A je to tady! Přicházejí volby! Přichází Callahan, Heler a Sviňák! Tentokrát se všechny sešitky jmenujou "Rok parchanta", takže nebudu dlouze vypisovat a dám to vše najednou! Spider se do voleb moc nežene, ale poté, co si dá pár drog, tak je z něho přímo volbo-holik :D! A hned má konferenci u Callahana, ze kterého hned udělá chytrého, ale přemýšlivého kandidáta, který by na první pohled mohl být lepším prezidentem! Ale jak poté uvádí ve svém sloupku "Vita je jediným důvodem, proč Callahana volit"! No ale nakonec to dopadne opravdu špatně.... :(

    Opět jsem si tento díl smlsnul tak, že jsem opravdu spokojen! A když se tak dívám do booků 4, 5 a 6 musím opravdu vzdát hold této parádní sérii!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3.2011 14:46Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Tenhle díl měl větší říz a byl bezpochyby zábavnější. Ale po celou dobu čtení Transmetropolitana mám podobný pocit, který nastínil erik níže, a sice, že společenská kritika tohoto "komiksového JXD" je jako vystřižená z "rubriky captain obvoius" - prostě nic nového pod sluncem. A co se týče celé série, z toho lavírování mezi vážným a zcela zběsile magorovským jsem poněkud rozpačitý. Ale zatím to funguje.
  • Kapis
    Kapis mecenáš15.12.2010 12:36Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Já jsem si Spidera hooodně oblíbil. Zdá se mi, že celý book mírně stagnuje, ale je opět nacpaný výbornými hláškami, nechutnými nápady, dekadentními maličkostmi a cyberpunkovou atmoškou. Já jsem spokojen, docela dobře jsem se pobavil a podivil, co je ten Ellis za zdegenerovaného kriplomrdího uchyláka a těším se na další díly.
  • willis
    Dostal jsem přesně to, co jsem čekal na téma Spider a volby....
  • erik
    Nie, že by som sa nebavil, ale stále mám pocit, že Transmetropolitan neprináša v podstate nič navyše, iba klasickú kritiku spoločnosti. Na to, aká to má byť cynická sviňa, je v závere šokovaný niečim, čo rozhodne k politike patrí. Fakt, že politik a slušný človek sa navzájom vylučujú (podobne ako politik a cnostný, čestný, priamy, poctivý, neúplatný a hromada ďalších prídavných mien človek), mi na zápletku komiksu prišlo málo. Na druhej strane, práve záver je citovo silný a som zvedavý, aká bude odveta. Vcelku priemerný komiks navýšim o 15 percent za vynikajúce ukončenie.
  • matrosh
    tady není o čem debatovat. těm kterým ješte nedošlo, že spider je ve všem nejlepší, těm to nedojde nikdy a zaslouží si aby se jejich druh už nikdy nerozmnožoval. a ti, kteří to ví, žádné hodnocení nepotřebují. :P
  • brkowycz
    brkowycz16.11.2010 13:49Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Tahle série je čím dál lepší - lepší hlášky, lepší zápletky, brutální situace! Transmetropolitan "TO" opravdu má! Dá se říct, že se zde mísí inteligentní kritika společnosti s brutálním fekálním humorem, a mě to neskutečně baví.
    Lepší než předchozí díly.
3732171
Četl/a (116)
81splinter, BadBoy, Balů103, Bedou, bierce, binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Doctorow, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, faster86, figis, filemon, flynander, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, Horstik, Houbař, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, John Wick, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Koci, Kocour, koudy, Lachvos, Light, Lobok257, luky.kuky10, Matthew, mgeralt, mozzu, mstefl, namdnas, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pizza Guy, porculan, puolpm, RadimNemec, raimi, Rezet, robertsedmik, rooty, RudyRod, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Spacecore, syon, T3ss, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, VanTom, Walome, WEAPONE, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(266)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Acidiktatek, adam.butch.kubik, adam.ra, Aerchel, afri, Al0f0k, Alfi, amazing_k, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Behemoth, bierce, binnmode, bioh, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, camper, Cassidy, Caylen-Tor, Černá Krysa, charvos, chcita, chobotnička, cobe, Cody, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, CP, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, emanek, erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, Fox01, Fréza, Fry, Garp, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, Hurvy, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, Indy, IndyP, invape, isildur heir, Jabba, James, japes, Jezbo, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, kinghome, Koci, Kocour, Kokuun, komik.sx, koniklec, Kruttor666, Kuba10, kubanec13, Lachvos, ledman, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, luky.kuky10, Luxor, m.jedle, maara, mainman, Mamut12, Martin Buchal, Marvin, Maryl, Matejrychly89, matrosh, Matthew, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, mikina, Mitak, moiqpiom, Mokonen, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mttra, mywiel, Nevidal7, Niaz, Nightmare, nixtreme, Noci, noMster, nx, Olesh, Ondraseeek, opytz, Orbeek, padre_negro, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , POLAKST, porculan, Poseidon1978, puolpm, q, RadimNemec, Radkos, Radowan, razielus, recode, renhoek, Ricarderon, Rich, robertsedmik, Ronik, rooty, Rouziii, RudyRod, Rumburaq, S313, Saiffer, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sirius, Sir_Pete, skepsi, Skot, Slaine, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spideyy, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, syon, t0mas, T3ss, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tombal, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, WEAPONE, willis, Woffce, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, zebedee, Zeebonk, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (25)
203902, AlienDr, arnecht, besikv, calviti, deadpool, delsemela, DKoscik, fusnix, Grynca, Lobodlak, Marthy76, Maty48, Miriyak, nixtreme, Odal , Rezet, sadoman, sawtooth, seeker666, Symbi, taidana, Xeelee, xxaannddeerr, Zod
Shání (3)
besikv, delsemela, Taťka Tuleň
Nabízí (2)
karl173, nx