Publikace představuje celkem osm kreslených příběhů od různých autorů z ateliéru DRAWetc, prostřednictvím kterých se čtenáři můžou seznámit s osmi fakultami a vědními oblastmi ČVUT. Součástí komiksu je plakát.

Náklad 5000 ks.

Scénář
Nikkarin, Nyemi, David Böhm, Jiří Franta, Jiří Grus, Tomáš Kučerovský, Vojtěch Šeda, Vladimír Strejček
Art
Nikkarin, Nyemi, David Böhm, Jiří Franta, Jiří Grus, Tomáš Kučerovský, Vojtěch Šeda, Vladimír Strejček
Žánry
dětský, dobrodružný, humorný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-01-04618-0 (České vysoké učení technické v Praze, Odbor vnějších vztahů Rektorátu ČVUT)
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
200 x 190 mm
Tisk
barevný
Stran
76
Cena
99 Kč
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.9.2018 13:01Čvutix
    S Flafíkem jsem z knihovny vytáhl i tuto brožurku, která je mým dlouhodobým restem k přečtení. Nadšený teda nejsem, i když propagace technických oborů je jistě potřeba, bo jak se člověk podívá na ta zvěrstva, která se momentálně nabízejí na různých pseudofakultách a soukromých školách pro rozmazlené zmrdy bohatých fotrů, jde z toho člověku na zvracení. Hlavně, že se generace přiblblých kokůtků s přebujelým sebevědomím bude honosit tituly!

    No nic, sešitek má jeden zcela zásadní nedostatek!!! Kde jsou, KURVA, Jojin a Hedgehog, jejichž stripy o Profesorovi ZLU a životu na ČVUT nám rozjasňovaly život na výšce??? To je teda obrovské zklamání a neúcta k dvěma absolventům, kteří pro propagaci ČVUT udělali podle mně nejvíce. Knížečka je propagací školy pro žáky ZŠ a SŠ, takže už nejsem nějaký ten pátek cílovka a zaujal mě pouze Kučerovský, zbytek velká slabota - ale děckám na základce by se to možná líbit mohlo. Moji dcerušce v 1.třídě rozhodně, starším smradům s tabletama v ruce asi už těžko. Navíc, když to nebylo zadara. Takže za mě slabých dejme tomu 30%.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.10.2013 00:49Čvutix
    Celkem mě to nalákalo, že ČVUT je opravdu fajn a nerdovství je už stejně dlouho cool. Jako promo vážně dobrý, můj pohled na tuto školu opravdu doznal pozitivní změny. Škoda, že už ale dost dlouho nejsem v cílovce a představa, že si středoškoláci budou za kilo tohle kupovat, je fakt absurdní. Ze samotných komiksů mám ovšem poněkud mdlý pocit, zklamal mě i Grus a to už je co říct. Averzi k reklamnímu archetypu opláštěnkovaného hrdiny s chozem hluboce sdílím a zde je dosti přítomná.
  • choze
    choze8.1.2011 14:20Čvutix
    Nic jsem od toho nečekal a byl jsem příjemně překvapen. Soubor kraťoučkých propagačních komiksů nehraje na příběh ani na silné pointy, ale je to všechno dostatečně hravé a vtipné a půlka i fajn nakreslená, celkově se mi nejvíc líbil Nikkarinův Dopravák a Kučerovského Architektka. Vytknul bych jen tu opakovanou stylizaci do superhrdinů, která působí dojmem, že autoři neznají z komiksů nic jiného než Supermana. Na superhrdiny na jedno použití v české reklamě jsem už navíc alergický - udělat reklamu na půjčku tak, že před ni napíšete slovo super a k tomu nápisu přidáte barevnou postavičku s vlající pláštěnkou, je podle mě vrchol reklamní impotence.
  • Lenny
    Lenny mecenáš27.12.2010 22:03Čvutix
    Jak už tu píše vasek, mělo by se to dávat zadarmo. Sáhnul jsem na to jen díky zvučným jménům autorů a... nefunguje to. Strojárna - vcelku fajn, ale nijak nenadchne. Jádro - totální sračka. Nechtělo se mi věřit, že to má na svědomí Grus. Doprava - Nikkarin si tu vyhrál hlavně kresebně a předvádí tu superhrdinskodopravní klišé s vtipnou pointou, první vydařená věc. Ajťačka - kresba Nyemi je strašně sympatická a i ten příběh si na nic extra nehraje a jde mu o gag, opět +. Elektrik a biomedecnína - opět děs a hrůza. Medinu považuju za to nejslabší co tu je. Kučerovského architektura se mi líbila nejvíc. Tomáš umí a jednoduchý příběh o představivosti prostě funguje. Šedova Stavebka je pak taky taková... není to vyloženě blbé, ale nebavilo mě to.
  • vasek
    vasek8.11.2010 15:22Čvutix
    Smělý propagační počin, který má vštípit název čvut do povědomí žáků základních a středních škol. Vznikla tak "celkem fajn" brožurka, která by nejspíš splnila svůj účel daleko líp, pokud by se rozdávala zadarmo.
54