Myšlenky Smyšlenky - ukázka hřbetů s chybným číslem
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Koupit
Myšlenky smyšlenky" je dvoudílná antologie povídek inspirovaných japonským folklórem. Příběhy zasazené do současnosti otevírají čtenáři bránu do světa plného kouzelných bytostí, nadpřirozených událostí a svérázných postav. Občas vás vyděsí, nezřídka rozesmějí, ale ve většině případů překvapí nečekanou pointou.

Na hřbetu chybně uvedeno jako číslo 2

Scénář
Daisuke Igarashi
Art
Daisuke Igarashi
Obálka
Daisuke Igarashi
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-83-60740-55-2 (Hanami)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
černobílý
Váha
350 g
Stran
256
Cena
275 Kč
Originál
Hanashippanashi #01 (Kawade Shobō Shinsha, 2004)
  • Django
    Django mecenáš30.1. 14:46Myšlenky smyšlenky #01
    Je jedno kolikrát to budu číst pokaždý je krásně snový.
  • Lobok257
    Lobok2573.3.2021 20:46Myšlenky smyšlenky #01
    Žaponská poetika mystika meditace
  • Mitsuko
    Mitsuko29.10.2015 03:18Myšlenky smyšlenky #01
    Když jsem tuto mangu začala číst poprvé, přišla mi vskutku zvláštní. V jednotlivých krátkých příbězích jsem nenacházela žádný smysl, přesto ale byly velmi čtivé. Takto jsem došla k desáté povídce, než jsem si řekla dost. Otevřela jsem si předchozí komentáře u Myšlenek smyšlenek tady, na comicsdb, a pak jsem to zkusila od začátku "znovu a lépe".

    Znovu od první kapitoly a zkoušela jsem se na příběhy dívat z jiného úhlu pohledu. A najednou mi opravdu začaly dávat smysl, všimla jsem si, že tam vidím drobnosti, které mi předtím unikly, ale které byly důležité proto, abych našla v příbězích nějaký ten smysl. A hle, opravdu jsem v tomto zvláštním Igarashiho světě viděla stopu mého oblíbeného Hayaa Miyazakiho, o kterém se autor zmiňuje na zadním přebalu knihy, a říkala jsem si, jak jsem předtím mohla být tak slepá.
    Tato manga mě nakonec oslovila, ač se to na první otevření nezdálo, a jsem hrdá na to, že mám tento exponát ve své sbírce.

    Poslání v podobě vzbuzování fantazie, o kterém se na konci autor zmiňuje, u mě rozhodně splnil. :-)
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš2.1.2014 22:42Myšlenky smyšlenky #01
    Autor na konci píše, že pokud nás alespoň jeden z příběhů inspiroval a podnítil naši představivost, tak autor dostal tu nejlepší odměnu. No. Dobře, řekněme že se mu to povedlo. Máme tu babičku co vypadá jak Benjamin Button, podivného Balzamovače či chlapečka co se ztratí v "zrcadlovém světě". Pár nápadů je tam dobrých a atmosféra tomu rozhodně nechybí. Hlavně části kde prší nebo fouká vítr. To jsem si opravdu užíval. Jinak je to na mě ale moc "art", moc divný, ale zároveň málo úchylný a strašidelný. Podmanivý vizuál kde forma převládla nad obsahem. Já vím, jsou to japonci a měl jsem to čekat, ale číst víc jak dvacet povídek kde prakticky nejsou pointy je na mě asi trošku moc. Sice zajímavá exkurze do japonského folklóru, ale do druhého dílu nepůjdu na to jsem prostě moc malý poeta .o) na druhou stranu mě nakladatelství Hanami nálakalo na jiné tituly a já dostal chuť na trochu dalšího japonska...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.5.2012 11:17Myšlenky smyšlenky #01
    Krásné krátké mysteriozní místy až surrealistické příběhy. Něžnost promíchaná s hororem. Fantastická kresba. Byl-li autorovým cílem vzbudit v čtenářovi mysli představivost (jak píše na konci), u mě se mu to povedlo do posledního puntíku.

    Celkový dojem: 90%
  • aza
    aza5.6.2011 15:15Myšlenky smyšlenky #01
    Mangu nemusím a japonskou mytologii neznám. Znám ale japonskou literaturu 20. století a nějaké ty pohádky, a tak vím, že především nesmím čekat evropskou zápletku a už vůbec ne pointu. A to pro mě byl klíč k "pochopení" Myšlenek... jestli vůbec má smysl mluvit o pochopení. Užila jsem si divnost těch minipříběhů. A ta kresba!
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš9.3.2011 22:57Myšlenky smyšlenky #01
    Je zajímavé, co člověk dokáže vymyslet a ještě zajímavější je sledovat, jak své nápady podá. Můj dojem z Myšlenek byl spíše takový, že jsem si jednotlivé příběhy oťukával a snažil se v nich prokousat nějakou cestičku, která by mi pomohla nalézt něco, čeho bych se mohl chytit. Ale pak jsem si uvědomil, že to vlastně není podstatné, a tak jsem to všechno hodil za hlavu a prostě si užíval čtení i obrázky. Jednotlivé myšlenky příběhů totiž vyplouvají na povrch nebo zůstávají ukryté, a tak je na každém, jak si co přebere a zda vůbec, nicméně vizuálně alespoň na mne určitě působí esteticky pozitivně.

  • ledman
    ledman26.2.2011 09:15Myšlenky smyšlenky #01
    Hodnotit číselně moc nemá smysl. Jednotlivé "povídky" jsou vizuálně nápadité, ale pointa se v drtivé většině případů stejně nekoná. Mému zvrácenému vkusu se to líbilo, ale hodně bych váhal jestli doporučit někomu jinému.
  • willis
    willis22.12.2010 10:20Myšlenky smyšlenky #01
    Dvacet tři minipříběhů. Občas člověk neví která bije, občas probleskne až bradburyovská atmosféra. Mám spíš rozporuplné pocity, přeci jenom japonský folklór neznám tak dobře abych se všude chytal. Jedním slovem se tenhle komiks popsat dá. Je prostě strange. :)
  • K-Os
    K-Os18.12.2010 21:44Myšlenky smyšlenky #01
    Daisuke Igarashi je jeden z mých nejmilejších autorů. K jeho příběhům se rád vracím.
  • Azalin
    Azalin mecenáš2.12.2010 11:02Myšlenky smyšlenky #01
    Skvěle nakresléné krátké snivé příběhy, ve kterých nejde zas až tak moc o příběh a o pointu někdy ještě míň.. ~_~ Určitě patří tato sbírka k nejlepším mangabukům, co se na našem trhu objevily. Hanami nám předkládá samé lahůdky.
8541
  • Toe
    Toe admin13.10.2023 13:06Myšlenky smyšlenky #01
    Poniczech: To měly všechny kusy, dík za připomenutí, jsem to už kdysi chtěl dát do poznámek, tak teď díky tobě činím :)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.10.2023 17:24Myšlenky smyšlenky #01
    Jen zajímavost - nevím, jestli to byla chyba jen toho svazku, který jsem si půjčil v knihovně, ale na hřbetu měl chybně uvedenou dvojku, i když šlo o první díl.