Lucky Luke, muž, který střílí rychleji než jeho stín, důsledně stojí na straně dobra i v divokých dobách osídlování amerického západu. Nejinak tomu je i v jeho devatenáctém příběhu, který se dostává k českým čtenářům. V něm se Lucky Luke vydá po stopě čtveřice bratrů Daltonových, nebezpečných desperátů, kteří uprchli z vězení.

V pořadí devatenáctý svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 15. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Překlad
Edda Němcová
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-252-1520-3 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Lucky Luke #15: L´évasion des Dalton (Dupuis, 1960)
  • sedw
    Stále výborný Lucky Luke, avšak bavil mě o něco méně, než většina ostatních. Jaksi mi tu chyběl nějaký oravdu originální nápad, který se vyskytoval ve většině ostatních dílů. Velmi mě bavila prostřední část, avšak první a poslední čtvrtina byla slabší, proto jen 4*. Nicméně i tak se jedná o naprosto parádní záležitost, kterou rozhodně doporučuji k přečtení.
  • Landauer
    Landauer8.3.2011 23:30Lucky Luke: Daltonovi na svobodě
    Jeden z nejvtipnějších Lucky Luků, jaký jsem zatím čet! Gag střídá gag a všechno tak příjemně odsejpá, že je jednomu skoro líto, když to Daltonovi zase projedou a je konec příběhu.
  • royan
    Další ze serie starších příhod Lucky Luke. V originále se jedná o svazek č. 15 z roku1960 (Egmont má zatím v plánu postupně chronologicky pokračovát až do originálního svazku 30, takže nás minimálně čeká ještě 15 sešitů). Zároveň se jedná o zatím nejstarší česky vydané album, kde se vyskytují bratří Daltonovi tak, jak je známe . To je celkem znát, jejich čerstvá touha po pomstě je možná ještě citelnější než v dalších dílech, kdy si na postupné porážky již zvykají :) To umocnuje fakt, že jejich nápady jak se pomstít Lucky Lukovi jsou možná střeštěnější než kdy jindy. Celkově se jedná o příjěmné čtení, nijak významně nevybočuje z průměru.
76