Koupit
V sérii Barbarský meč (SAVAGE SWORD OF CONAN), dostanete nejslavnější příběhy Roberta E. Howarda adaptované mistry komiksového žánru, včetně lidí jako je Barry Windsor-Smith, Alfredo Alcala, Jim Starlin či John Buscema. Temní mágové, oživlí mrtví, hladoví draci, opičí monstra, králové a především krásné (a nebezpečné) ženy, ti všichni na vás zaútočí v této knize…

Obsahuje příběhy:
Savage Tales #01: Dcera Pána mrazu (Savage Tales #1: The Frost Giant's Daughter)
Savage Tales #02: Rudé hřeby (Savage Tales #02: Red Nails)
Savage Tales #03: Plíživá hrůza z katakomb (Savage Tales #03: The Lurker from the Catacombs)
Savage Tales #03: Ten, který vystoupil z temnot (Savage Tales #03: He Comes from the Dark)
Savage Tales #04: Noc Temného boha (Savage Tales #04: Night of the Dark God)
Savage Tales #04: Obyvatel temnot (Savage Tales #04: The Dweller in the Dark)
Savage Tales #05: Tajemství Řeky lebek (Savage Tales #05: The Secret of Skull River)
The Savage Sword of Conan #01: Kletba nemrtvého muže (The Savage Sword of Conan #01: Curse of the Undead-Man)
The Savage Sword of Conan #02: Černý kolos (The Savage Sword of Conan #02: Black Colossus)

Obsahuje sešity série Savage Tales #1-5 (květen 1971 - červenec 1974) a The Savage Sword of Conan #1-2 (srpen 1974 - říjen 1974)

Scénář
John Jakes, Roy Thomas
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Neal Adams, John Buscema, Gil Kane, Jim Starlin, Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Ink
Neal Adams, Alfredo P. Alcala (Christian Volt), Vince Colletta (Vinnie), Pablo Marcos, Frank McLaughlin, Allen Milgrom (Al Milgrom), Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Obálka
Boris Vallejo
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-87044-35-3 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 250 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
184
Cena
239 Kč
Originál
Savage Tales / The Savage Sword of Conan (Marvel Comics, 1971, 1973, 1974)
  • VanTom
    Čtivá sbírka Conanových dobrodružství z různých etap jeho života se občas potýká se zkratkovitostí a přímočarostí, jinak jde o stylovou zábavu plnou mečů, magie, lepých žen a slizkých monster, výborně zachycenou řadou schopných kreslířů. Bohužel kvalita tisku, resp. reprodukce, je chvílemi vyloženě otřesná, kdy se ztrácejí nejen detaily, ale i obrysová linka. V předchozích knihách Comicsových legend se již dva příběhy objevily ('Dcera pána mrazu' a 'Obyvatel temnot'), třetí ('Kletba nemrtvého muže') pak vyšla svého času u Semicu.
  • autokineton
    autokineton12.4.2017 14:07Comicsové legendy #19: Conan #04
    Conan od Marvelu je pro mě kultovní srdcovka. Co ale nechápu, a někdo by za to v Netopejru zasloužil nakopat zadek, je opakování příběhů z Conana 2, když mohly dostat prostor další povídky (!). Každopádně "Temný muž", kde Conan nahradil Turlogha O´Briana z původní povídky, potěšil.
  • Azalin
    Azalin mecenáš18.5.2012 22:01Comicsové legendy #19: Conan #04
    WTF??? V téhle knížce je několi příběhů, které už vyšly v Conanovi 2, akorát s tím rozdílem, že tady je kvalita tisku taková, že je to skoro nečitelné. Omlátit Netopejru o hlavu...
  • MindReader
    MindReader8.6.2011 13:47Comicsové legendy #19: Conan #04
    Musím se přiznat, že Conana kupuju jenom proto, abych měl komplet Comicsové legendy. Tím pádem se s ním střetnu jen párkrát a o to víc se na něj těším. Protože nikdy nezklame, děje se tam vlastně pořád to samé (v dobrém slova smyslu, prostě je pokaždé jasné, že dostanu porci hrubého barbara a v lepším případě i nějaké ty démony).
    Přesedlání k Savage Sword vítám, zdá se mi zábavnější. Jinak překlad opět velmi kvalitní a lettering také.

    A na závěr k nečitelnosti kresby - Je pravda, že asi dva příběhy musely být nascanovány a tak je kvalita obrazu občas menší, ale i tak se dá v pohodě poznat, co se děje, a některé zdejší reakce se mi zdají trochu přehnané. Rozhodně je nesmyl knihu kvůli tomu nekupovat. (To mě spíš naštvala změna formátu knihy a podivné označení na hřbětu)
  • erik
    Opäť Conan v klasických príbehoch známych väčšinou z jeho literárneho života. Dcéra pána mrazu je evidentne poviedkou, ktorá musí byť prítomná v každej Conanovej rade, najlepšie opakovane. Moja druhá najobľúbenejšia Howardova poviedka, Červené klince, je prítomná, takže som spokojný (Za čiernou riekou je prvá). Príjemná klasika.
  • invape
    invape mecenáš14.2.2011 00:48Comicsové legendy #19: Conan #04
    tak tohle vydání vypadá hodně amatersky. Jako kdyby to vylezlo z 20 let starýho xeroxu. Procenta tak nízko za ten špatnej tisk.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.12.2010 00:51Comicsové legendy #19: Conan #04
    Souhlas, že provedení trochu pokulhává, ale mě Conan stejně jen tak nezklame a tohle byla další příjemná jednohubka. Mimochodem šťavnatá povídka s Rudou Sonjou "The curse of the un-dead man" vyšla už v Conanovi č. 4 od Semicu pod názvem "Prokletí muže, který nezemřel" (Zde jako "Kletba mrtvého muže"). V Semicu nás pak ochudili o dvoustranu ze souboje Conana s čarodějem (str. 144-145). Obálka k povídce "Noc temného boha" byla použita na Semicovské č. 13.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš22.12.2010 21:30Comicsové legendy #19: Conan #04
    Barry Smith snad už odchází. Nemůžu si pomoci, ale jeho kresba Conana se mi prostě nelíbí. Gil Kane a ostatní jsou daleko lepší. No a kresba Johna Buscemy, je ta vysněná, klasická conanovská. Conan je tady nabušený hovado jaký znám z dětství od semic-slovart a tak to má bejt. Nechci plavce (prsaře) ale pořízka s hranatym ksichtem.. Scénáře jsou přímočaré, jednoduché a předvídatelné, ale koho to zajímá? Tohle je Conan, né Popelka (dává vám ta poslední věta smysl? Ne? Mě taky ne, ale jsem ospalej...).
  • royan
    Vzhledem k tomu, že z původní serie Barbar Conan vyšlo v serii Marvel essential černobíle pouze prvních 25 pokračování, vydal se Netopejr v dalším pokračování conanovských legend navázat sérií Savage Sword of Conan, která naopak černobíle vyšla už ve velkém množství tlustých knih, takže je z čeho vybírat na mnoho let dopředu. Souhlasím, že kresba je místy nečitelná, což sráží dobrý pocit z dobrých příběhů, které se nesou v tradičním howardovském duchu. Tak doufejme, že se to v dalších dílech zlepší i s ohledem na to, až se plně rozjede mistr Buscema, který v této knize zatím jen mírně paběrkuje.
  • doophy
    Dle mého soudu nejlabší kniha z Comicsových legend. Hodně spatná kresba resp. nafocení kresby. Některá místa jsou tmavá, že nevynikne kresba a jiná naopak strašně moc zesvětlená. Pro mě obrovské zklamání z provedení knihy. Na to jak dlouho se na ní čekalo je to opravdu zklamání....
413621
Četl/a (39)
Alfred, autokineton, bboorreekk, calvin10, Cemino, ConanVJ, DracoAn, emanek, erik, filmator, Final, gezic, house192, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, jankie, KdG, Kraken, Lobok257, mineralk, NecRoman, Ozymandias, Paldini, pbabinec, pechna, Peppa, radimisko, raenius, RaptoR, robertsedmik, SHORTY, SNUFKIN, trudoš, Tyfus, VanTom, VasaX
(116)
5555, adam.ra, Alfred, Ashek, autokineton, Azalin, Azbest, bboorreekk, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, burzum, Butch, calvin10, Cemino, ConanVJ, Corvus, CSE_AC/DC, DEmnoG, disclose, Doctorow, doophy, Dov, DracoAn, dvory, emanek, erik, fel68, filemon, Final, Flash, goldschmidchen, goodspeed, grinder, Grynca, Hades, hedgehog, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, Kabukiman, Kazumaki, KdG, komiksák007, Kraken, kucik, Lenny, Lobok257, lutrix, Mankin, Masinfira, Matio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, MP, NecRoman, noMster, Odal , Paldini, pavel, pbabinec, pechna, pennywise, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, R3d, radimisko, Radkos, raenius, RaptoR, Ricarderon, robertsedmik, royan, Saiffer, Saran, seezeethree, SHORTY, Skot, sleepless, SNUFKIN, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, Tombal, Tominos, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, vranakx, Wasps, willis, worf, xintax, yarda, yogi, Zajo original, Zíďas
Chce (13)
Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, fusnix, Joshua_T, Kapis, Maty48, Nightmare, nx, Premek, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (3)
FatMonster, Nightmare, nx
Nabízí (1)
vranakx