Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Tommy potřebuje na chvíli zmizet z Gothamu, kde mu začíná být příliš horko. Takže spolu s ostatními zabijáky přijme zakázku pracovat někde, kde je horko taky, ale v tom původním slova smyslu. V Africe. Jenže zakázka pro místního vladaře se trochu zvrtne, když se do boje připletou psychopatičtí superhrdinové a jeden německý tank Tiger.

Obsahuje sešity série Hitman #29-34

Scénář
Garth Ennis
Art
John McCrea
Ink
Andrew Chui, Garry Leach, John McCrea
Barvy
Heroic Age Studios, Carla Feeny
Obálka
John McCrea
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-795-4 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-795-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 x 5 mm
Tisk
barevný
Váha
435 g
Stran
136
Cena
399 Kč
Originál
Hitman #05: Tommy's Heroes (DC Comics)
  • Joker189
    Joker1895.1.2020 18:54Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Opět příjemné akční čtení, které stojí na postavách, co si zamilujete.
  • louza
    louza2.12.2018 00:08Hitman #05: Tommyho hrdinové
    A opět militantní příběh tentokrát s příměsí superhrdinů. Těžiště je v malé africké zemi, kde naši hitmani získají zakázku, která se postupem času poněkud vymkne. Ennis je prostě dobrej. Dokázal opět vypíchnout prvek parťáctví a kamarádského morálního kodexu, pracuje s událostmi předchozích knih a posouvá přitom sérii dopředu. První knihy byly možná větší nářez, ale právě v prostředku série začíná Hitman dospívat v něco víc než jen zábavovkovou řežbu. Byť působí oproti začátku možná trochu ploše.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.12.2017 18:17Hitman #05: Tommyho hrdinové
    O něco lepší než předchozí díl, ale na první tři díly to nemá a tak Tommy momentálně trochu stagnuje v kvalitě. Příběh Tommyho hrdinové je fajn, ale přišlo mi že jsem podobný příběh už četl a změna prostředí mi ten názor nevyvrátila. Stále je to zábavné a humorné, ale víc v tom moc nehledejte. Jen náznaky hlubších myšlenek z toho nedokáží udělat něco jiného. O myšlenkách je tu ale pak poslední sešit se Supermanem, který je velice zajímavý a zároveň je zábava sledovat jak je Tommy ze Supermana zcela hotový. Kresba je klasicky naprosto v pořádku. 80%
  • Walome
    Walome mecenáš11.1.2017 11:25Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Nebýt poslední epizody se Supermanem, možná sáhnu i po 3 hvězdách. Ale ta to vytáhla někam vysoko, včetně očekávaného, leč humorného závěru. Africké dobrodrůžu začíná skvěle, dokonale vykresleným přátelstvím ve zbrani, ale pak se to trochu natahuje a ztrácí tempo. A humoru tam tentokrát taky moc není, důraz je na akci a filosofické debatování.
  • 3DD!3
    Ennis na superhrdiny hází bobana a přináší válku v plné polní. Tommy se po nepříjemnostech z minulého dílu dává psychicky dohromady a opouští rodnou hroudu směr Afrika. Skvělá vojenská atmosféra, několik parádních odkazů a jeden skopčácký Tiger. V sérii o Hitmanovi jde o svěží přístup, který byl více než vítaný. A speciálek, kde si Tommy zafilozofuje se Supermanem je radost číst. Hodně lidí má k téhle story výhrady, ale když ona má v sobě ten optimizmus, to srdíčko, které tuhle sérií táhne.
  • trudoš
    trudoš editor21.11.2016 23:40Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Další Hitman, další gejzír násilí a hlášek. Nutno říci, že po předešlém depresivním albu Odvážným štěstí přeje, kdy se Tommy Monaghan trochu zdlouhavě utápěl v depresích, se v tomto díle Garth Ennis a John McCrea zase vrátili k nepředvídatelné akční jízdě, která je pro tuhle sérii tolik příznačná. Sice to stále nemůže konkurovat jedničce a dvojce, ale alespoň se Hitman zase dostal do formy. A tak to má být.
  • rynda
    já bych řekla, že je to velice dobře zvládnuté a také se mi líbí prostředí. líbí se mi to tak, si udělám psací podložku zrovna s tímhle comixem.
  • puolpm
    puolpm mecenáš7.4.2014 21:39Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Nebyť záverečného zošitu zo Supermanom, išel by som s hodnotením i nižšie. Africké dobrodružstvo je až príliš klasické a neprináša nič nové ani prekvapivé.
  • sedw
    Další z parádních Hitmanů, zatím ani jeden díl mě nezklamal. Změna prostředí se mi hodně líbila a ač se jedná o poměrně klasický příběh, napsaný je opravdu výborně. Příběh se Supermanem mě potěšil a pointa pro mě byla překvapivá a povedená. Takže za mě opět 5* s konstatováním, že Ennis nám v každém dílu Hitmana přináší něco nového a zatím v podstatě (až na pár výjimek, viz předchozí book a příběh se Santou) nedává možnost se nudit.
  • kaylin
    kaylin20.2.2014 08:59Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Příběh se Supermanem je výborný a Ennis zase dává na odiv, které hrdiny skutečně obdivuje. Jo, tenhle přístup se mi líbí. Některé hrdiny si prostě musíme ponechat, i když jsou tak strašně patetičtí. "Tommyho hrdinové" mi rozhodně zatím sedli nejvíce ze všech dosavadních. Je to asi i tím hodně kritickým přesahem, který to v sobě má, ale také oním uznáváním některých symbolů, na které ani Ennis nesáhne. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/507-hitman-5-tommyho-hrdinove-80.html
  • faster86
    faster8627.5.2013 22:41Hitman #05: Tommyho hrdinové
    v gothemu je horko, skocime do afriky (posrani z byvaleho SAS), super nejlepsi... trochu ve stylu superman pro zitrek
  • choze
    choze16.9.2012 21:03Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Odskok Tommyho a jeho kámošů do Afriky bohužel nabízí jen dost ohranou a přehlednou story o zlém diktátorovi, zlých západních mocnostech, zlé OSN... V Ennisově Furym to bavilo víc, z tohohle si budu pamatovat jen Šarlatovou růži, dobrá druho/třetiřadá superzáporačka. Dojem z booku naštěstí v závěru vylepší kontemplativní jednorázovka se Supermanem.
  • brkowycz
    brkowycz11.9.2012 16:45Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Tak jako čtyřka byla rozhodně lepší!

    Tady prostě zase Ennis sází na svojí jistotu. Drsný klaďáci vs. zlý záporáci. Příběh průhlednej na voda horských jezer.
    "Budeme pomáhat Diktátorovi, protože nám chlápek v kravatě řekl, že je to správný!" o chvilku později "Ale ne, chlápek v kravatě po nás chce genocidu! Tak to je na nás, nájemný zabijáky příliš silný! Ale k povstalcům nemůžeme přimknout, protože ty vede narkobaron!" a závěr: "Můžeme pomoct narkobaronovi, protože slíbil, že obchodu s narkotiky nechá, pokud se dostane k vládě a OSN mu poskytne pomoc!" To je fakt teda příběh za všechny prachy! Utopie z toho cáká na všechny strany jak semeno puberťáka, co objevil internetový porno. Vyvrcholením je stupidní epizoda s brečícím supermanem a pěním ódy na ameriku, kterých jsem si už dost užil v Preacherovi (který byl lepší než Hitman ;) ). Ennisova síla bývá v kvalitních záporácích, ale tady kvalitní záporáci nejsou. Jen klasika, milionkrát přepraná - supersilák, křivák, Růže - zlá kočka v latexu a buzerantskej, tlustej důstojníček. Na závěr scéna, kdy je hlavní zloduch zničen, je jakoby vystřižená z animáků. Ani Maska by neprovedla lepší likvidaci.

    Ale já Ennisovi tyhle věci odpouštím. Já mu žeru, já jsem se u toho prostě bavil. Ennis málokdy napíše něco co by bylo skutečně kvalitní, ale umí namixovat správnou porci chlapáckejch hlášek, střílení a absurdních situací, abych měl touhu koupit si další díl. Takže tak no :)
  • Azalin
    Azalin mecenáš3.6.2012 11:10Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Hitman je sakra dobrá série, IMHO lepší než Preacher nebo Punisher, protože nemá vyloženě slabé díly. Pořád mě hodně baví, i když už je to skoro úplně něco jiného než první díly. Crossover se Supermanem nemách chybu.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš20.7.2011 16:31Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Vzpomínky na Afriku. McCrea konečně vypadnul z betonové džungle a ukázal, že neumí nakreslit ani poušť. Nevadí, Ennis to za něj zatáhl a naservíroval nám malinkou genocidu, začátek (a brzký konec) jednoho krásného přátelství a cestu za pomstou završenou tankgirlovskou scénkou s Tigerem. Trapácké duo superpadouchů Lebkoun a Růženka nestojí ani za řádku (sakra). Závěrečný one-shot se Supermanem je příliš gay. Jakoby Siegel se Shusterem vstali z hrobu, sesmolili patetickou klasiku a Ennis tam pak doprcnul tu svoji stranu s odstřelením padoucha. Jako parodie dobrý.
  • krvinka56
    krvinka5617.5.2011 12:42Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Jo a změna lokace je ku prospěchu věci.

  • krvinka56
    krvinka5617.5.2011 12:41Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Tak já sem o proti předešlé knize spokojen.Je tu jak akce tak dobře odvedený příběh.Není to tak šílené jako minule.Záporáci sou dost dobře vyvedení.A bonus se Supermanem potěší.A má dobrou pointu.Rozhodně zlepšení.No obálka je fajn.
  • Wiruss
    Wiruss21.2.2011 08:41Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Nevím zda jsem přejeden Ennisem, nebo je to opravdu tak špatné?
  • massilia
    massilia30.8.2010 11:32Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Ze všech Ennisovských hrdinů mám Tommy Monaghana nejraději. Je ještě jakž takž normální, má celkem docela normální kamarády, prostě docela pohodový týpek. Navíc, na rozdíl od Preachera, jsou jeho příběhy díl od dílu lepší. Čtyřka se superzabijáky SAS na misi pomsty byla super a tahleta africká mise není o mnoho horší. Hitman rules!
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš10.8.2010 11:17Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Líbí se mi kam se tahle série posouvá a to už od předchozího dílu. Podle mě trošku zvážnila a to je jen dobře. A lehce filozofující dezert v podobě Supermana v závěru...prostě lahůdka. Těším se na další díly.
  • punisher
    punisher3.8.2010 09:46Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Příběh o válce byl bezvadný,jenom ten Supermanská epizoda nic moc.
  • Kabukiman
    Kabukiman23.7.2010 21:10Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Jsem spokojen:) Bavil jsem se dobře od začátku až do konce + střetnutí se Supermanem mi přišlo taky v pohodě (hlavně u pointy jsem se docela zasmál). Takže dávám až 95%
  • erik
    Príjemná kniha o vojne v malom štátiku v púšti so všetkým, čo k tomu patrí. Plus stretnutie so Supermanom, ktoré ma až tak nebralo. O kúštik viac sa mi páčila predchádzajúca kniha.
394081
Četl/a (117)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, adevr, Al0f0k, Aldo26, Alfred, AlmightyMates , BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Bedou, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, Cemino, charvos, chcita, ComicBookGuy, ConanVJ, crewni.konzerva, cyboy, Darker, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, emanek, erik, farnhajt, flipflop, Fox01, Georgíno J., gezic, HellWeber, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jh666, jiskra, John Wick, Joker189, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Killingjoke, Kokuun, Librarian, Light, LookAss, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Matthew, michelangelo, MonsterGyre, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, puolpm, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, VskPrzk, Walome, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(294)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, AlmightyMates , amazing_k, arnecht, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, Bedou, Beng.D, Benji, besikv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, buscheer, calvin10, calviti, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, chobotnička, choze, ComicBookGuy, ConanVJ, Corteg, Corvus, CP, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, Deckard, Deži, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , emanek, erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Geralt, Godsmacker, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grynca, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, hedgehog, HellWeber, herbert, holubdema, house192, hromotlk, Hulik, Hurvy, hyba1991, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, imro, Indy, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jett, Jezbo, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Johnny Sasaki, Joker189, jones1240, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KLAUN_DOMINANT, Kokuun, komik.sx, Krvavý Patejl, krvinka56, kubik1991, Lenny, Librarian, Light, Lisien, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, m.jedle, maara, Mamut12, Marcus Fenix, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, MB, merhyx, mgeralt, michelangelo, MickeyStuma, mikado, Mikei, mikki.maser, misa, Mistak, Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, Morzael, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, perak, perper, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, puolpm, radimisko, Radkos, Radowan, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rich, Ronik, rooty, Rowan, royan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Samurai-Jack, Saran, sedw, seezeethree, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TIM.biker, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, Tony TwoDee, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vrazdinek, VskPrzk, Wasps, wayhui, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
Badgu.y1902, burzum, delsemela, DKoscik, DracoAn, fusnix, Grrr, isildur heir, J.T.honza, koniklec, Majkl, moloko, Rezet, Rocksteady147, Sikk, svobyy, timek, xxaannddeerr, Zod
Shání (1)
Taťka Tuleň
Nabízí (4)
Fox01, karl173, MB, seezeethree