Během třetí války se voják z Lordaeronu Thassarian vydá hledat své dva ztracené druhy. Oba šťastně nalezne, ale oni ho nečekaně zradí: setnou mu hlavu, aby se společně všichni tři stali neživými rytíři smrti. Po návratu do vlasti jejich král vyhlásí útok, chce vzkřísit své vojsko pohřbené v troskách. Všichni tři rytíři se však pod Thassarianovým vedením vládě svého pána vzepřou...

Scénář
Dan Jolley (Erin Hunter)
Art
Rocio Zucchi
Obálka
Rocio Zucchi
Překlad
Ondřej Duha
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7362-810-9 (Alpress)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 185 mm
Tisk
černobílý
Stran
176
Cena
179 Kč
Originál
World of Warcraft: Death Knight (Tokyopop, 2009)
  • ikshorm
    ikshorm12.2.2011 15:17World of Warcraft: Rytíř smrti
    Protože mne fenomén WoW minul (z Warcraftů jsem víc hrál jen jedničku, dvojku snad dvakrát v životě, trojku a WoW vůbec), pochopil jsem jen, že ten příběh nějak souvisí s druhým datadiskem. Jinak jsem z toho nepochopil nic. Kresba je sice celkem pěkná, ale postavy obtížně rozeznatelné - jak graficky, tak charakterově, v ději jsem si byl jistý jen tím, že pokaždé, když se hlavní hrdina někam vydá, tak ho tam zradí... Kdybych při čtení konzumoval kombinaci, kterou níže popisuje Kapitán, tak bych možná ocenil aspoň ten jemný papír.
  • Kapitán
    Kapitán2.11.2010 21:21World of Warcraft: Rytíř smrti
    Světem Warcraftu žiju už hrozně dlouhou dobu, takže když jsem uviděl tenhle titul, tak jsem okamžitě vytáhl peněžku a zhltnul ho během nadcházejících pár chvil v Mcdonaldu na Václavském náměstí u čokoládového shaku a nějakých těch cheesburgerů. Opravdu musím říct, že jakožto oddanému fanoušku světa Warcraftu se mi to velice líbilo. Především oceňuji začlenění příběhu do známé dějové linie o Arthasově výpravě. Na druhou stranu, Chtělo by to místo 176 stran na takový příběh minimálně 500 a některé postavy, jak už psali ostatní uživatelé, šli často špatně rozeznávat. Tohle je moje první hodnocení a tak dávám 70%, od kterého budu odvíjet hodnocení další :)
  • barydave
    barydave2.11.2010 14:11World of Warcraft: Rytíř smrti
    jelikož Warcraft má masivní příběh a neskutečnou historii, když sem slyšel že existuje takovýto komiks, hned jsem měl chuť ho přečíst...a pravdou je, že jsem velice nadšený...Thassarian je sympaťák a Arthas je skvěly warcraft badass...občas mi dělalo potíže rozeznat od sebe nějaké postavy, zvláště elfy...ale stejně pro mě skvělých 80%
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.9.2010 10:35World of Warcraft: Rytíř smrti
    Suverénně nejhorší je na Rytířovi smrti překlad. (Alpress by měl vydávání takovýchto věci nechat na Zonerpressu.) Následuje kresba. Občas je hodně obtížné jednotlivé postavy vůbec rozeznat. A nakonce příběh, což je takový standardní Warcraft, o něco horší, než Sluneční studna. Doporučeníhodně pouze pro WoW fanatiky.
  • Mleako
    Mleako mecenáš16.7.2010 12:22World of Warcraft: Rytíř smrti
    Slušný doplnění životních osudů dalších postav světa Warcraft. Bohužel ale vzhledem k širokému časovém rozmezí, ve kterém se příběh odehrává, působí celý příběh strašně zkratkovitě a trochu odflákle. Co se týče kresby, jedná se o standartní mangu. Nenadchne, ale na druhou stranu ani neurazí. A co se týče překladu občas jsem celkem čuměl. Například citizens of Stormwind přeloženo jako obyvatelé Větrů Bouří, Valiance Keep = strážní věž chrabrost... Občas mi celkem trvalo rozluštit, kde že se to vlastně nacházím:)
  • Light
    WoW sem hral jen tak zlehka, obyc Warcrafty sem hral trojku, a stejne sem mel co delat abych se to vyznal. Neni to spatny, ale kdyz neznate dost dobre okolnosti, tak si tu knihu vubec neuzijete.
41242