Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Daleko za mohutnou zdí, oddělující civilizované země Erondáru od divoké Dračí říše se hroutí obří kamenné věže. Magická pečeť posvěcená dračí krví, která uzavírá monstra v jejich vlastním temné světě, se brzy prolomí a zlo se vyřítí zpátky na svět.
Do boje proti blíží se zkáze povolává mág Alben tři udatné bojovníky: Myrvu, žákyni všemocných Technokratů, Ecubu, jeptišku se srdcem válečníka, a Iana Aránilla, bývalého vojáka císařství, který se svým starým parťákem, zlobrem Gmorem, bude průvodcem po nelítostné Dračí říši.
Může tato statečná čtveřice obstát v boji proti algentům, silám temnot, kteří stále žijí v pustinách Dračí říše? A bude mít Ian, dědic zabíječů draků a poslední potomek prastarého Varliedártského rodu, dost síly, aby přijal své dědictví... dříve, než temnota pohltí celý svět?

Scénář
Luca Enoch, Stefano Vietti
Art
Giuseppe Matteoni
Obálka
Giuseppe Matteoni
Překlad
Marek Barányi (Keram), Pavel Švanda (Ninjer)
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-87083-87-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
160 x 210 mm
Tisk
černobílý
Váha
522 g
Stran
296
Cena
329 Kč
Originál
Dragonero ()
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.2. 14:53Dragonero
    Hezka kresba, mily napad a docela slusne provedeni. Bohuzel je to ale strasne domotane a doplantane a ve finale jde vlastne o velmi jednoduchy quest, boj dobra proti zlu s jemnou zmenou acrhetypalnich hrdinu, ale jinak je to vlastne tuctovy fantasy pribeh. Plusove body jsou v ukoncenosti teto knihy, protoze to normalne bezi. Nastesti tady mame konec. Druhy plusovy bod je za kresbu a tempo, jakym se to dalo cist. Nicmene to nijak zvlast neobohati, dobra vyplnovka a zabava na odpoledne nekde na chate.
  • trudoš
    trudoš editor30.8.2020 07:23Dragonero
    Kresba je úžasná, ale obsah mě o kvalitách nepřesvědčil. Jedno zaběhnuté klišé za druhým, až mi bylo chvílemi za autory málem stydno. Přitom se nedá říct, že by měli o nápady nouzi, akorát že všechny zvraty rádi řeší cestou nejmenšího odporu. Ve finále tak Dragonero nepředstavuje nic víc, než jednoduchou fantasy putovačku v duchu Dungeons & Dragons. Tomu odpovídají také postavy, pro žánr nejtypičtější figury, jaké si jen lze představit - mág, válečník, kráska a zlobr. Kdyby tak tvůrci nalili víc energie do pilování jejich charakterů, než do všech těch promakaných map a vymazlené mytologie, hned by se to celé lépe četlo.
    Ostatně ani finále nenaplnilo potenciál - neustále jsem čekal co se jako stane a ono nakonec nic. Smrt jedné s ústředních postav tak působí spíš jako povinná úlitba bohům, než že by v epickém příběhu o něco skutečně šlo. Za mě tedy docela zklamání, doufal jsem v propracovanější záležitost. Tedy dějově, co se kresby týče, tam Giuseppe Matteoni odvedl parádní kus práce.
  • Skot
    Skot mecenáš27.1.2018 17:44Dragonero
    Klasická fantasy s jejími atributy, předvídatelný příběh , průměrný scénář, ale v době vydání ještě poměrně málo vydáváný typ comicsu. Škoda jen že formát a místy nečitelná černobílá kresba zvláště na velkých panelech českému vydání ubližuje.. Za přečtení stojí, ale vracet se k ní asi nebudu. V Itálii vyšlo několik dalších příběhů z této série ale s těmi se asi v Modré crwi ani MDEKu nesetkáme.

  • kaylin
    kaylin22.7.2016 07:59Dragonero
    Nečekejte originální svět, nečekejte inovativní přístup k fantasy žánru, ale spokojte se s tím, že budete číst něco, co je čistá zábava, bez nějakých velkých nároků na přemýšlení. V tomhle případě mi to naprosto stačilo a jsem spokojený. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1220-dragonero-65.html
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš29.3.2015 14:47Dragonero
    Znovu jsem se vrátil k téhle klasice. Dobře si pamatuji na tu dobu před mnoha lety, kdy dobrý fantasy komiks byl velká vzácnost a Dragonero působilo jako velké osvěžení.
    Asi jen těžko dodám něco nového. Kresba je pořád velmi ambiciózní, prvky dávkovaného klišé jsou jako všude jinde, inspirační zdroje taktéž (nejvíce je tu do očí bijící velká zeď na severu, která odděluje zemi před hrozícím nebezpečím, chráněná červenou stráží). Zbytek je o putování družiny v klasickém stylu. Někde mi to bůhvíproč připomínalo Kůstka.
    Měl jsem pocit, že barva by tomu prospěla, ale není to žádná velká výtka. Co se týče obálky, tam mě jen zmátla ta černá hrouda kamení. Dlouho to na mě působilo jako nějaké ve stínu ukrývající se monstrum.
    Když to shrnu, tak jde pořád o lepší klasiku v žánru. Čte se to rychle, není nouze o různorodá prostředí a dynamiku. A objeví se drak.

  • adevr
    adevr24.1.2014 17:51Dragonero
    Dalo se to, jen ta barevnost nic moc...
  • karel
    karel mecenáš7.11.2013 09:47Dragonero
    krásná kresba, vadili mi ty vysvětlivky co kterej místní název znamená ve staré řeči, snad všecky fantazy-klišé-postavy jsou přítomny.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.6.2012 12:10Dragonero
    Já jsem také od tohoto komiksu příliš neočekával, ale nakonec jsem se dočkal velmi příjemného fantasy, které je skutečně plné klišé, nicméně servíruje je takovým způsobem, že to člověku vůbec nevadí. Klišovitý je i místopis, ale přiložené mapy skutečně potěší. Navíc mi nikdy nedošlo, jak je italština krom své libozvučnosti také nesmírně vhodná pro fantasy: Lacrima del Demone, Gola del Drago, Acquanera, Nido dell´Aquila, Foresta dell´Orso, Pontepiccolo... úžasné.

    Je pravda, že příběh spojující klasicky putování hrdinů s velkolepou globální politikou/válkou fiktivního světa je na 300 stránkách odbyt lehce zkratkovitě, ale místní "lokace", kam nás vyprávění po celou dobu zavádí, jsou pěknou černobílou kresbou vykresleny parádně. Žádná hloubka, ale jednoduchost je celkovým rysem této knížky - stejně jsem se pobavil. A vůbec bych se nezlobil, kdyby to bylo delší, popř. to mělo pokračování.

    Celkový dojem: 70%
  • Masinfira
    Masinfira30.3.2012 09:32Dragonero
    Teda to je jeden z mala komiksu od Crwe u kterych jsem byl dost nespokojeny. Kresba je hezka. I pribeh je (asi) hezky... ale ten scenar? Je fajn, ze tam ukazujou vsechny mapy (ano, to je opravdu fajn), ale jakekoliv souboje jsou nedotazeny, zabery na postavy jsou naprosto plochy a nezajimavy. Napriklad to, ze jedna z hl. postav na konci umre mimo zaber? Resp. vsichni vime, ze ji (asi) nekdo trefil, ale autori nam to neukazou a nechaji nas hadat...

    no pro me opravdu zklamani. Nemel jsem az tak velky ocekavani, ale rozhodne nebylo splneno.
  • felis
    felis mecenáš5.8.2011 09:58Dragonero
    Taková oddychová blbůstka narvaná od sklepa po půdu všemi možnými fantasy klišé, což ale neznamená že je to špatné. Nejvíce si to užijou asi náctiletí kluci co hrajou u kamaráda ve sklepě dračí doupě (nebo co to ti mladí dneska hrajou..). Ostatním doporučuju nechat si to na chvilky kdy čekáte na nepříjemný zákrok u doktora nebo ležíte v posteli po hrozný kalbě, kdy člověk přecejenom sahá po lehčím čtivu. Sumasumárum je to taková příjemná jednohubka s hnusnou obálkou.

    Jo a ten dryáčnický podnadpis "vejdi do světa kouzel a fantazie" na obálce vzbuzuje takový laciný dojem.
  • HEX
    HEX30.7.2011 23:01Dragonero
    Hrozně moc fantasy klišé na jednom místě.
  • yogi
    yogi2.7.2011 18:43Dragonero
    Originální to samozřejmě není , ale to není 99 procent fantasy , aniž by to jejím fanům nějak extra vadilo . Takové čtení do vlaku ( pokud tedy ajzlbońáci zrovna nebojujjí proti zlotřilé vládě , sakra to by byla fantasy pentalogie ) . Nejzábavnější byly ty akční pasáže , kdy jsem luštil co se v panelech vlastně odehrává ( možná mi z komiksu vypadli 3D brýle ) . Ale pokud to alespoň některého z mladých čtenářů přinutí vyrazit do přírody s dřevěnou šavličkou a partou kamarádů oblečených do jutových pytlů , tak myslím že komiks svůj úkol splnil . Já si jdu číst Tolkiena .
  • mart.in
    mart.in mecenáš31.3.2011 11:04Dragonero
    S fantasy v jakékoliv podobě sem se setkal po dost dlouhé době (nečtu, nekoukám, nehraju...nevim co ještě:o), takže jestli to bylo originílní nebo ne nevim a neřešim. Četlo se mi to dobře, dobře se mi na to i koukalo, jako bonus super cena - prostě spokojenost.
  • willis
    willis18.3.2011 10:44Dragonero
    Jo jo, kdejaký fantasy pisálek by z toho udělal trilogii o tisíci stranách... Komiks i přes tři sta stran se dá dočíst na jeden zátah. Těžko hledat nějaký originální nápad, který by mně donutil ke knížce se znovu vracet, ale čte a dívá se na to vcelku příjemně.
  • Zajda
    Zajda23.11.2010 22:27Dragonero
    Vyborný komiks, který me opravdu nadchl....uz tím ze to je fantazie kterou mam hodne rad :D :D pribeh je krasne zpracovany a kresba do toho primo ladi...nic za vyhrady....plny pocet :D
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 10:51Dragonero
    Vynikající. Fantasy klišé se vším, co k tomu patří. Jako klasická knížka by to byla hrozná a pravděpodobně nečitelná ptákovina (podobně jako třeba Shannara), ale jako komiks to funguje skvěle.
  • krvinka56
    krvinka5618.9.2010 10:33Dragonero
    Tak tohle je podle mne dobrá oddychová fantasi.Za velmi příznivou cenu dostanete kopec zábavy.jediný s čím sem mněl více méně problém byl podle mne dost narychlo spíchlej konec kde se to cvaklo a bylo.Mnohem víc zábavy si člověk užil na začátku příběhu a v průběhu cesty.Kresba je velice pohodová a detajlní vše se perfektně dá rozeznat a není to ani přemrštěná.Prostě perfektně vyvážená.Super prostředí a tak.Postavy které se tu jen mihnou a monstra sou fakt dobře provedeny ikdyž sou zde jen krátce.S hlavníma postavama sem spokojen zlobr patří k mím oblíbencům(popravdě mi spíš připomíná skřeta opět nteuším proč se takováto postava nazývá zlobrem)Sem spokojen pokud u nás od těchto tvůrců něco opět vyjde s radostí dotoho pudu.
  • Kabukiman
    Kabukiman24.8.2010 20:10Dragonero
    No...špatný to nebylo,to ne...Ale úplně hotovej jsem z toho taky nebel,to teda taky ne-e...:) Dal bych si to raději v barvě a pak jsem měl trošku problém s hrdinama- nikdo z nich mě nezaujal a bylo mi tak nějak celej komiks jedno co s nima bude a v tom vidim problem. Prostě jsem se nedokázal do tohodle světa ponořit a na konci zase spokojeně vystoupit...
  • Mankin
    Mankin mecenáš2.8.2010 08:05Dragonero
    Musím uznať, že som k tomuto komiksu pristupoval opatrne. Čiernobiela kresba pre rozsiahlu fantasy? Hm, nakoniec to celkom fungovalo. Príjemné počteníčko za dobrú cenu, kľudne by som prijal viac takýchto príbehov. ;)
  • Toe
    Toe admin8.7.2010 12:07Dragonero
    Souhlas s recenzí na Komiksariu. Dragonero není nijak originální, ale jak psal Štěpán Kopřiva, originalita záleží na tom, kolik toho máte nakoukáno a načteno - já sem třebas viděl podobnost jiných postav, ale pořád tam ta podobnost byla… Pro jiné bude více originálních prvků… Celkově se to četlo moc příjemně, ale spisovná čeština opravdu občas vyrušila - řekl bych, že na vině zde bude spíš překlad ze slovenštiny… Obálka je ovšem nejhorší zlo, ta mi příjde od autora hodně odfláklá - tuším ji použil Dark Horse, nevím jestli je i v italském originálu? Raději bych tuhle:
    http://nuvoleparlanti.blogosfere.it/images/dragonero.jpg
    ale co už ;)
  • flipflop
    flipflop6.7.2010 12:21Dragonero
    příjemná jednoduchá fantasy.
  • doophy
    doophy5.7.2010 12:30Dragonero
    Velmi příjemné fantasy
  • erik
    erik19.6.2010 10:45Dragonero
    Konečne poriadne fantasy! Nič som o tomto titule nevedel, ale cena bola priaznivá, nuž som neodolal. A dobre som spravil.

    Predstavte si všetky klasické klišé. Družina vyráža zachrániť svet. Temno má navrch. Elfovia žijú v lese, nemajú radi spoločnosť, trpaslíci sú v horách a nemajú radi spoločnosť, ľudia žijú všade a susedov si nectia (t.j. sú spoločenskí). Hľadanie rôznych artefaktov a iných predmetov, boj s hordami démonov, pretvorených elfov na zlú rasu, minulé vojny a ich súvis so súčasnosťou... skrátka prevarená klasika.

    Ibaže to celé krásne funguje, nič nepôsobí umelo, násilne, kostrbato a mohol by som pokračovať v prídavných menách, len by som si musel skočiť po slovník. Postavy nie sú úplne jednorozmerné a ani nepôsobia, že im ich slabosti a minulosti niekto prilepil na čelo kanagonom, čo je veľký klad celého Dragonera.

    Príbeh si v pohode plynie a všetko sa dobre skončí, dokonca až tak dobre, že by som okamžite uvítal pokračovanie. Čo dodať, nádherné fantasy, na aké som dlho čakal.

1121177
Četl/a (49)
81splinter, adevr, Baffman55, calvin10, charvos, cobe, dajik, Darker, Darth Raelchi, Davidos402, Deckard, DEmnoG, emanek, erik, fel68, filmator, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Grrr, house192, hromotlk, invape, James, jankie, jiskra, kaylin, KdG, Librarian, Light, Lobok257, mart.in, monty.cl, NecRoman, oleav, Petrisko911 , plema, raenius, RaptoR, Sir_Pete, Skot, start05, strougy, the.kasztan, Toe, trudoš, yogi, zlejzmrd
(112)
81splinter, adam.ra, adevr, arnecht, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, Benji, blackJag, Blair, Bob, bobo666_2005, Braindead, burzum, calvin10, Cassidy, Caylen-Tor, charvos, cobe, Corvus, CP, CSE_AC/DC, Darker, davidek, Davidos402, DEmnoG, disclose, doophy, DracoAn, elthir, emanek, erik, fel68, felis, Final, Fox01, Franta z Čokolády, goldschmidchen, goodspeed, Greyman, grinder, Grrr, Hamichal, Henry108, house192, hromotlk, Hulik, invape, James, jankie, jiskra, Kabukiman, Kapis, karel, kaylin, Kazumaki, KdG, koniklec, krvinka56, Lenny, Lobok257, maara, Mankin, mart.in, Martin Buchal, Masinfira, MB, mcleek, MIKER65, Mistak, Mleako, monty.cl, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, o2t2, pechna, Petrisko911 , plema, POLAKST, Poseidon1978, PP, raenius, RaptoR, Ricarderon, Ronik, Saiffer, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Sir_Pete, Skot, sleepless, smazy, start05, strougy, tacmud, Tombal, Trpiš, trudoš, tulipstros, Viking, willis, xai, xintax, Zajda, Zajo original, zlejzmrd
Chce (8)
barthez, delsemela, Dezodoo, fusnix, Goldfinch, isildur heir, Miriyak, paveln
Shání (1)
razielus