Když profesor Lidenbrock spolu se svým synovcem Axelem najdou starodávný pergamen, nemají nejmenší tušení, nakolik tento objev ovlivní jejich životy. Po mnoha týdnech Axel konečně přijde na to, jak záhadu pergamenu rozluštit. Šifra pochází z 16. století a jejím autorem je islandský vědec, který v ní popsal svou cestu do nitra Země! Je to nepovedený žert? Nebo se jedná o jeden z největších vědeckých objevů všech dob? Jedinou možností, jak to zjistit, je výpravu zopakovat... Putování obou dobrodruhů a jejich průvodce, Hanse Bjelkeho, vede nejprve na vrchol islandské sopky Sneffels. Musejí sestoupit do jejího kráteru, kde by měla být cesta vedoucí do nitra planety. Vidina nového, dosud neprobádaného světa hluboko pod zemským povrchem žene skupinu dál. Dorazí opravdu až do středu Země, nebo se ukáže, že to všechno byl jen výmysl?

Identický dotisk v letech 2011, 2013 a 2015

Scénář
Lewis Helfand
Předloha
Jules Verne
Art
Vinod Kumar
Obálka
Vinod Kumar
Překlad
Michal Kočí
Redakce
Ivana Kočí
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-247-3389-0 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
72
Cena
149 Kč
Originál
A Journey to the Centre of the Earth (Campfire)
  • ludek.n
    ludek.n16.8.2023 11:46Cesta do středu Země
    Adaptaci známého Verneova románu z roku 1864 vzal na svá bedra scénárista Lewis Helfand, a přestože se dost věrně držel slavné předlohy, nějak se mi nedařilo se k jeho trojici dobrodruhů přidat. Zaostával jsem tím více, čím hlouběji do nitra Země jsme se propracovávali. Nepomohl ani výtvarník Vinod Kumar, jehož kresba sice není vyloženě špatná, ale na velké jásání a tajení dechu to také není. Co si pak počít, když se na výpravě, jako je tato, nudíte? Začnete vyhlížet konec a cesta se zčistajasna vleče do nekonečna. S profesorem Lidenbrockem, jeho synovcem Axelem a Islanďanem Hansem Bjelkem jsem se protrápil až na konec k vybuchující Stromboli. Zážitek z dílka na hraně ztráty času. Ještěže to bylo tak krátké.
  • Mamut12
    Mamut12 mecenáš8.6.2022 11:19Cesta do středu Země
    Stejně jako u jiných komiksů této série se jedná milé převyprávění klasiky. I když je tato knížka myšlena hlavně pro mladší čtenáře, tak musím říci, že jsem si četbu opravdu užil.
  • choze
    choze5.4.2018 13:47Cesta do středu Země
    Totéž co Pán světa. Problémy jsou opět už v předloze - sice zajímavá mise a pár obrazů/scén přicházejících po dlouhém a jednotvárném klaustrofobickém bloudění podzemním bludištěm (les hub, podzemní moře s prehistorickými příšerami, finální výstup na povrch), ale nepříliš zajímavý děj a hlavně postavy a vztahy. Navíc to dost připomíná Pět neděl v balóně, které Verne napsal předtím - opět trojčlenná mužská výprava na exotické místo vedená zapáleným profesorem, která cestou najde podpis svého předchůdce, umírá žízní nebo se ztratí sobě navzájem, jen se scény pozpřeházely A i tahle komiksová adaptace je nezáživně a literárně ukecaná, a kresebně žádná sláva.
  • Kabukiman
    Kabukiman20.5.2016 11:24Cesta do středu Země
    Verneovky já rád, takže mi nevadí tenhle pomalej a v podstatě málo akční děj starejch románů. Člověk musí taky přehlédnout spoustu nelogičností a pseudovědy, jako třeba svítící slunce pod zemí a tak...čert to vem:) Nejvíc mi asi vadil Bjelkeho vzhled. Netuším proč ho ilustrátor kreslil jako Conana. Normální civilní vzhled by mu sedl daleko lépe. Jinak jak řikám, je to Verneovka, zpracování neni uplně špatný, takže spokojenost:)
1511