Parchanti - Vsaďte si - ukázka obálky s nálepkou
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

CIA si myslela, že se o ně postarala. Poté, co byli ve špatný čas na špatném místě a viděli více než měli, skončil jejich vrtulník v plamenech.
Clay, Puma, Jensen, Čokl a Levák - tým známý jako „Parchanti“ byl zrazen při jedné z tajných vládních operací svým nadřízeným důstojníkem Maxem. Parchanti, ale nečekaně přežili a nyní se vracejí a chtějí své životy zpět.

„Parchanti: Vsaďte si“ je první čistě akční non-fiction comics, který v České republice vychází. Vše, co se na jeho stránkách odehrává lze označit za reálné a možné. Nenajdete zde žádné nadpřirozené úkazy, ani superhrdiny, pouze obyčejné lidi s výcvikem speciálních vojenských jednotek.

Nakladatel později brožované verze balil do ochranné fólie s nálepkou viz. náhled v ukázkách.

Scénář
Andy Diggle
Art
Mark Simpson (Jock)
Ink
Mark Simpson (Jock)
Barvy
Lee Loughridge
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Překlad
Kamil Bernášek
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-86839-42-4 (Comics Centrum)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
399 g
Stran
160
Cena
299 Kč
Originál
The Losers 1: Ante Up ()
Varianty
Parchanti #1: Vsaďte si (paperback) (2010)
Parchanti #1: Vsaďte si (pevná vazba) (2010)
  • karl173
    karl173 mecenáš7.8.2019 19:36Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Po lehce zmateném začátku se příběh rozjel do parádního akčního krimi-thrilleru. Parchanti si mi tak celkem rychle získali jako napjatého čtenáře, který horlivě očekává co se bude dít dál.
    Postupně si mě získala i Jockova kresba, která mi nejdřív připomínala hodně Risa a jeho 100 náboj. Nicméně tento komiks je velmi barvitější a výbušnější, takže je tu značný rozdíl.
    Jako začátek série to není vůbec špatné a do jisté míry tato kniha funguje zcela samostatně. I tak mě to ale nutí vzít si do ruky další díl.
  • Norri
    Norri mecenáš10.10.2018 23:43Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Moc jsem od toho nečekal a nakonec jsem spokojený. Děj poměrně rychle odsýpá a nemá hluché místa. Kresba mi ze začátku připadala docela svérázná, potom jsem si na ni zvykl a ke konci jsem si některé panely docela užíval.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš3.7.2015 00:02Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Dlouho mi to leželo v knihovně, než jsem to naráz celý přečetl a můžu říc, že za mě skvělý. Už du na dvojku a štve mě , že dalších pokračování se nejspíš už nedočkám.. Všude se dá tato kniha koupit už za pár korun, přitom je to fakt skvělá akčňárna pohrávající si s fakty o zkorumpované společnosti. Nechybí vtipný, předvídatelný, či drsný hlášky. DOPORUČUJI
  • luky.kuky10
    luky.kuky1027.6.2015 09:56Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Drive nez jsem se dostal ke comicsu, tak jsem mel moznost videt film (ze ktereho jsme byl hodne mile prekvapeny). A co se tyce comicsu, tak zde se dostavilo stejne prekvapeni:) vsechno dobre odsejpa, a nechybi ani skvele nakreslena akce. Kresba Jocka je vubec super! Uz jen precist, jak to cely dopadne..
  • Netorack
    Velmi příjemné překvapení. Nečekal jsem vůbec nic a ono to nebylo špatné. Dokonce mě to nahlodalo k potenciální koupi zbytku série v angličtině. S kresbou jsem se musel chvíli sžívat, prvních deset stran jsem nebyl schopen poznat dva různé lidi od sebe, ale poddalo se to. Za peníze, za které se to dá sehnat, dobrý kup. Podruhé to asi číst nebudu, ale pobavilo.
  • Schramm
    Pecková věc, která je úplně jinde než film. Akční jízda bez oddechu, chytrý scénář, který baví, spolu s atmosferickou kresbou (která možná není pro každého). Myslím, že je velká škoda, je Parchanti nevyjdou komplet.
  • mrkirby
    Zábavná akční jednohubka, která pobaví a neurazí. A pěkně to vypadá.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš28.6.2013 13:16Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Po výtečném Snapshotu jsem dal konečně šanci i Parchantům a musím uznat, Diggle s Jockem jsou vážně kabrňáci. Černobílá sice Jockovi sluší více, ale napínavý akční výplach plný brutálních vražd a vládních konspirací jde téhle dvojici od ruky. Parádní jednohubka, k leháru v rozpáleném počasí u vody jak dělaná.
  • kaylin
    Andymu Digglovi se skutečně podařilo vytvořit velmi zajímavý komiks, rychlou jízdu, která je krásně zamotaná v různých pletichách a konspiracích. Na první pohled poměrně nenápadné dílo se tak vyšvihlo mnohem výše a je jedním z nejlepších akčních komiksů, které se k nám kdy dostaly. A může za to i kresba muže, který si říká Jock. Jeho panely jsou podobné těm, které kreslí Eduardo Risso v komiksu „100 nábojů“, ale Jock je přece jen trochu optimističtější a méně temný. Pozitivem komiksu je rozhodně překlad Kamila Bernáška, kdy v některých chvílích používá nádherná přirovnání à la Kulhánek, která zaručeně rozpohybují bránici. Tohle je komiks, který v sobě má přesně to, co nabízí. Pořádné exploze, mrtvoly, výtečné zvraty a nezastavitelné hrdiny, na kterých vám bude záležet. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/39-parchanti-vsadte-si-80.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš2.11.2012 12:58Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Sympatický postavy, celkem vtipný hlášky a akce která se dobře čte. Nic grandiózního, ale dobrej, poctivej akčňák...
  • dracula
    "Sakra, řekněme si to na rovinu, mluvíme tady o vyhlášení války celý zasraný CIA."

    Parchantov by som označil ako akčnú špionážnu jednohubku, plnú zvratov a sympatických postáv, ktorá trošku trpí na nedostatočne vytvorenom opozite. Ako mínus beriem občas neprehľadnú kresbu a dejové skoky v rámci lokácií. Celkovo ale ide určite o podarený komiks, ktorý si zaslúži pozornosť. 70%

    "Mrtvý už jsme, tak co mužeme stratit ?"
  • karel
    karel mecenáš3.9.2012 07:53Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    solidní počin (a v levných knihách) jen obalka je fakt dost laciná
  • krvinka56
    Tak já to nadšení kolem rozhodně nesdílím.Inspirace je jasná tvůrci shlédli postarší slavný seriál A-tým a rozhodli se to pojmout moderněji a dokonaleji.Což v tomto komiksu nějak nefunguje.Taky kresba mne nijak neoslovila.Jediným plusem jsou postavy a jejich jednání.A taky Dost povedený závěr.Sem zvědav na druhou knihu snad bude lepší než tato .
  • mart.in
    mart.in mecenáš5.4.2011 15:41Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Příjemné překvapení. Dobrá jízda, člověk nepřestane číst dokud není konec:o). Parádní kresba. Spokojenost, a jasná koupě dalších dílů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.3.2011 16:55Parchanti #1: Vsaďte si (pevná vazba)
    Tak čekal jsem zase vývar z rádobydrsňáckej hlášek, nesmrtelnejch hrdinů a strašně krutý akce, který se budu moct vysmát za její stupiditu. Jenže ono to je akční, krutý a drsný, ale taky nesmírně dobrý. Já nevím, jestli je to opravdu tak skvělý, nebo já jsem jenom zdegeneroval četbou komiksů, ale tohle mě bavilo od začátku do konce. Má to spád, má to fajn zápletku, Jockova kresba je dobrá a Diggle očividně není vůbec hloupej chlápek. Dialogy a hlášky nejsou z oné kategorie "chujovin" a já jsem až překvapivě spokojen. Dobrý start .
  • andywart
    hej, rozhodne sa kúpa vyplatila...fajn kresba a ešte lepší scenár
  • Marv_DailyPlanet
    Marv_DailyPlanet7.2.2011 11:56Parchanti #1: Vsaďte si (pevná vazba)
    Pokud se pokusím nějak sesumarizovat a ohodnotit celý komiks, musím uznat, že mě opravdu příjemně překvapil a děkuji Comics Centru, že se jej rozhodlo u nás vydávat, i když to není ten klasický dětský komiks, ale četba pro ty starší. Škoda jen první zmatečné kapitoly, ale přes tu se rychle překousáte.
    Parchanti: Vsaďte si je tedy velmi dobře nakreslený a příběhově dobře podaný komiks, který obsahuje pár opravdu vtipných hlášek. Dostává tedy ode mě 90 procent a těšte se na recenzi druhého dílu!
    vice na http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/01/parchanti-vsadte-si.html
  • Marv_DailyPlanet
    Marv_DailyPlanet7.2.2011 11:56Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Pokud se pokusím nějak sesumarizovat a ohodnotit celý komiks, musím uznat, že mě opravdu příjemně překvapil a děkuji Comics Centru, že se jej rozhodlo u nás vydávat, i když to není ten klasický dětský komiks, ale četba pro ty starší. Škoda jen první zmatečné kapitoly, ale přes tu se rychle překousáte.
    Parchanti: Vsaďte si je tedy velmi dobře nakreslený a příběhově dobře podaný komiks, který obsahuje pár opravdu vtipných hlášek. Dostává tedy ode mě 90 procent a těšte se na recenzi druhého dílu!
    vice na http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/01/parchanti-vsadte-si.html
  • Kabukiman
    Kabukiman13.12.2010 22:27Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Ze začátku jsem myslel,že to nebude můj šálek piva,ale po pár stránkách už jsem v tom jel a od druhé půlky už jsem věděl,že budu kupovat i další díly...:)
  • matrosh
    nonstop akční jízda s velice součásnou a moderní kresbou, která nám ani na chvíli nedá možnost se nadechnout a nezadržitelne se žene vpřed. pokud máte rádi nabušenou akci, prošpikovanou drsnými hláškami, v tom nej cool stylu, není co řešit. tento komiks je přesně takový.
  • The Genius
    The Genius28.10.2010 22:18Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    I když Parchantům do dokonalosti mnohé schází, je to pořád příjemná a atmosférická jízda a pokud máte tenhle žánr rádi a nebude vám vadit další variace na téma "vládní spiknutí" a "hláškující drsňáci, kteří vydrží vše", určitě si je oblíbíte.

    Více viz http://mygenius.blog.cz/1010/parchanti-1-vsadte-si
  • pajo1919
    vynikajuca prednaska od MdS na Istrocone 2010 ma prinutila hned sa do tohto diela pustit a nelutujem ani cent, ktory som na tuto knizku minul Vynikajuci comics.
  • willis
    No s tím non-fiction nevim jestli souhlasit, některé zázračné úniky z neřešitelných situací jsou až příliš béčkově přitažené za vlasy, ale jinak vcelku sympatická akční podívaná. Příznivcům DMZ by se mohlo líbit.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš28.7.2010 15:46Parchanti #1: Vsaďte si (paperback)
    Taky jsem neočekával žádné zázraky...ale, vysledek opravdu předčil mé představy. Od prvních stránek ubíhá příběh svižným tempem potrženým spoustou skvělých hlášek hlavních hrdinů. Vůbec si nemůžu vybavit, že bych zaznamenal v dějové lince nějaké slabší místo a dost jsem se bavil nad odhalováním korupce, sahající do těch nejvyšších míst. To vše potrženo zde 100% pasující kresbou...
  • punisher
    Veliké překvapení,pěkná kresba
  • flipflop
    Moc jsem od toho neočekával, takže jsem příjemně překvapen. Pěkně se to čte, příběh má spád. Příběh odhaluje špinavé politické praktiky které jsou pro tuhle dobu charakteristické.
  • doophy
    Veliké překvapení. Knihá má napětí a energii, kterou podporuje velmi příjemná krasba. Těsím se na další díly.
  • Galupus
    Ad Příběh: Klasicky rozjetá špionážní akce. Drží se perfektně rámce a to mě osobně rozhodně vyhovuje. Kone prvního Booku taky ideální něco se vyřeší,ale poodhlení ukáže, že teprve příště to začne:)
    Ad Kresba: barevné provedení parádní kresby pana Jocka která se rozhodně hodí k dílu!
    Ad Hodnocení: Hned po prvním přečtení uleženým přes noc,ale nevidim důvod proč nedat plno.
    Ad Překlad: Kamil si rozhodně zaslouží palec nahoru dialogy v češtně se čtou dobře a hláška s máváním čuráku na veřejnosi je dokonalá
    a nakonec nejoblíbenější postava: Pro mě rozhodně Puma!:)
    těším se na další book
  • vachudik007
    vachudik00721.6.2010 21:18Parchanti #1: Vsaďte si (pevná vazba)
    Strhující,akční,rychlé a napínavé až do konce.Skvělý děj s dobrejma hláškama....
  • Lenny
    Lenny mecenáš10.6.2010 14:59Parchanti #1: Vsaďte si (pevná vazba)
    Velmi příjemné převkapení z Crweconu. První kapitola působila docela chaoticky - spousta postav kutících na poušti cosi... divného. To se však brzy změnilo. Už "rozjezdový" book přináší pětidílnou akci Goliáš, kde Parchanti dokazují, že jim koule rozhodně nechybí.
    Sympatické hláškující postavy, promyšlený plán, nastínění záporáků + všechno to krásně odsejpá. Než se člověk naděje, konec.
    Je fajn změna tu mít NEsuperhrdinskou týmovku. Jsem zvědav, zda si série udrží tempo a kvalitu. Rozhodně se na další díl těším.

26551521
Četl/a (57)
2scha, alois13, bierce, calvin10, charvos, ComicBookGuy, crewni.konzerva, cyboy, daon, Darker, Dezodoo, Doctorow, Doncek4321, filosh, Final, flipflop, guseppe, hromotlk, hypermlok, James, Jimbeam90, jindroush, jiskra, Kaaos, Kaluž, karl173, kaylin, Killingjoke, Koci, Lachvos, Lobok257, luky.kuky10, mart.in, Mercurio, mgeralt, namdnas, Norri, oleav, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, PeNNy, punisher, robertsedmik, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, t0mas, the.kasztan, Ukko, Walome, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(151)
2scha, adam.ra, AlienDr, alois13, andywart, Babany, Beng.D, bierce, Black Bro, yo, blackJag, Blair, Bob, bobo666_2005, Braindead, bronxik, burzum, calvin10, camper, ComicBookGuy, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, daon, Dezodoo, Dinik, disclose, Doctorow, Doncek4321, doophy, ebbe_voe, Einstain666 , faster86, FatMonster, felis, filosh, Final, Fréza, Galupus, Grebenda, grinder, guseppe, Hamichal, Hebled, hedgehog, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, ikshorm, jakouback, James, jankie, Jestrab2, Jimbeam90, jiskra, Kabukiman, Kapis, karel, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, keNNoslaw, kindanerd, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, Koci, komik.sx, koudak89, kybl, Leland, Lobok257, luky.kuky10, macomix, Majkl, markic, Marvin, Marv_DailyPlanet, matrosh, Mercurio, mgeralt, mikina, mikki.maser, monty.cl, morbn, Mrfko, mrkirby, mttra, namdnas, Netorack, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, obitus, oleav, pacient, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, PeNNy, punisher, q, Qee, Radowan, Ricarderon, robertsedmik, Ronik, Rowan, RudyRod, Saiffer, Salien, san, SASAN_KING, Schramm, SHORTY, Shpeckk, shyANDROID, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, Spideyy, spot, StanleyHu, suricattaontheway, t0mas, tacmud, timek, tomasko33, Tominos, tomned, Toren, trop, Ukko, vranakx, Wiruss, wwwKupKOMIKScz, xai, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zeebonk, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (2)
EvilvsGod, fusnix
Shání (1)
Al0f0k
Nabízí (9)
Fox01, jakouback, karl173, kaylin, MindReader, oleav, pavel, san, suricattaontheway