Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Představte si historii, v níž by každá země byla krásný mladík, oplývající typickými národními stereotypy, a v této podobě prožívala zásadní historické události. Hlavním hrdinou je naprosto neschopný "Itálie" (odtud název Hetalie – z japonského „hetare“, což znamená „neschopný“, + Itálie).
Ale rozhodně není sám. Na straně Osy se setkáte také s pedantským Německem a rezervovaným Japonskem, na straně spojenců pak s naivní Amerikou, věčně flirtující Francií, roztomilým, ale krutým Ruskem, konzervativní Anglií a 4000 let starou Čínou.
Pokud vás zajímá historie a zároveň milujete roztomilé bišíky, je pro vás tahle manga to pravé. Krátké příběhy vás nebudou nutit „zhltnout“ celou mangu najednou a u příhod Itálie a jeho kamarádů se zaručeně zasmějete.

Scénář
Hidekaz Himaruja
Art
Hidekaz Himaruja
Obálka
Hidekaz Himaruja
Překlad
Jana Šimonová
Žánry
historický, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7413-080-9 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 210 mm
Tisk
černobílý
Váha
162 g
Stran
136
Cena
149 Kč
Originál
Hetalia: Axis Powers #01 (Gentosha, 2008)
  • Mitsuko
    Mitsuko14.2.2014 13:47Hetalie: Mocnosti Osy #01
    Když jsem Hetalii četla pár let zpátky, nijak zvlášť mě to nebavilo a trvalo mi hrozně dlouho se tím prokousat. Tentokrát to bylo výrazně lepší, je to asi první verze historie, která se mi v podstatě líbila.
    První polovina byla dobrá, ve druhé jsem se chvílemi trochu ztrácela v postavách, ale dalo se to zvládnout. Mírně mě znepokojovala také místy rozostřená kresba...nevím, jestli to tak patří nebo je to nekvalitní tisk, ale sázela bych spíš na tu nekvalitu bohužel. Jinak kresba není špatná, ale většinou vypadá spíš jako náčrt. Na to se ale dá zvyknout, žádná hrůza to není. :-)
    Manga nemá nějaký souvislý děj, jsou to spíš krátké skeče cca na 1 stránku. Pod čarou se často nachází vysvětlivky historických událostí, což je super. Třeba si z toho i něco budu pamatovat. ^^
    I když popravdě mně by možná víc vyhovoval ten souvislý děj. Ale i takhle to má nějaké plus, třeba že to můžete kdykoli založit a odejít třeba něco udělat a nemusíte si říkat ,,ještě XX stran do konce kapitoly, to musím dočíst!"...ovšem právě tohle je to, co aspoň mě nutí mangu neodkládat a číst a číst. Já prostě upřednostňuji nějaký děj, ale jako oddechovka je to příjemná věcička. :-)
  • krvinka56
    krvinka562.4.2011 09:51Hetalie: Mocnosti Osy #01
    Podle mne to je super.Trochu šlené ale čtivé.Zajímavý nápad ukáza státy jako lidi i s jejich náladama a zvyklostma.Mými oblíbenci se hned stali Německo a Japonsko asi nejlepší postavy v této knize naopak Itálije mi hned lezl na nervy někoho mi silně připomíná je fakt na pěst.Hlavní plusem této série je její cena a krátkost.Naopak co mi vadilo je zvolený papír a fakt strašný tisk.Někdy mi to přišlo jako že sou stránky oskenované z počítače.a přechody ve způsobu čtení fakt děs.Pravdivá infa pod čarou sou super.Ale ve výsledku příjemná zálažitost.
  • Lenny
    Lenny mecenáš10.1.2011 20:44Hetalie: Mocnosti Osy #01
    Nevermore. Snad první komiks co jsem neměl sílu dočíst do konce (a to není nijak tlustý). Historii mám rád, personifikace zemí do postav mi přijde jako zajímavý nápad... ale prostě ne... blbost ultimáta.
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.9.2010 10:26Hetalie: Mocnosti Osy #01
    První díl mangy, která vzbudila hodně kontroverze. Samozřejmě, není to manga pro každého, a to ani zdaleka. Nejspíš tak pro holky, co se zajímají o historii.. ~_~ Taky nemusí každému sednout tento styl humoru a čtyřpanelový styl komiksu. No nicméně je to zábavný titul a barevné stránky i cena potěší.
2213