Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Zuřivý reportér Spider Jerusalem pokračuje v průzkumu světa budoucnosti. Při svém putování narazí na komunitu lidí, poskládaných z miniaturních strojů, setká se s rozmrazenými nešťastníky z našich časů a zavítá i do historických rezervací, kde konfrontuje samotné dějiny. Ve Městě ho zatím očekává první velký protivník – totiž jeho exmanželka. Respektive její hibernovaná hlava. A banda zabijáckých farmářů. A psychopatický policejní kastrát. A také monstrum, kterému říká „táto“. Život totiž není jenom zábava. Život je pes.

Budoucnost není růžová. Hraje všemi barvami a vrhá temné stíny. Ve druhém díle komiksového opusu Transmetropolitan se scenárista Warren Ellis a kreslíř Darick Robertson vracejí do světa, kde je módním trendem proměna člověka v inteligentní prach, kde se minulost zavírá do rezervací a kde lidé vypisují petice za smrt nenáviděných novinářů. Ano, takových, jako je třeba Spider Jerusalem.

Obsahuje sešity série Transmetropolitan #7-12

Scénář
Warren Ellis
Art
Darick Robertson
Ink
Rodney Ramos
Barvy
Nathan Eyring
Obálka
Darick Robertson
Překlad
Darek Šmíd
Žánry
kyberpunk, městská fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-73-81-714-5 (BBart s.r.o.)
978-80-73-81-714-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Transmetropolitan #02: Lust for Life (Vertigo (DC Comics))
  • VanTom
    Zatímco první polovina ve 3 samostatných sešitech představuje další zajímavé i (smutně) závažné aspekty barvité společnosti budoucnosti (přičemž ubírá na sprostotě i úchylnosti), 3dílný finální příběh naopak spouští ze řetězu utržený, vykolejený brajgl bláznivých nápadů v akčním balení. Na obojí se kouká skvěle (tím chci pochválit Robertsonovu kresbu), ale lépe se mi přece jenom četly ty civilnější (či citlivější – viz vynikající reportáž o osudu jedné Navrátilkyně) „sloupky“.
  • faster86
    první půlka je složená z one shotů, které ukazují jak má Ellis krásně vymyšlený svět, ať už dějově, tak kresebně s Robertsonem, druhá půlka je o pokusu o vraždu, je to sprosté, vtipné a smutné když se Spiderem žádná nechce jít na večeři, například kvůli tomu, že má v břiše bakterie díky kterým nepotřebuje jíst...
  • Palebras
    Druhý díl perfektní šílenosti Transmetropolitan, je snad ještě lepší než díl předchozí. Za sebou mám teprve dva díly, ale musím říct, že Ellis je fakt blázen v dobrém slova smyslu a takhle série je skvělá. Celkově mi přijde druhý díl o dost rozmáchlejší, než seznamovačka v jedničce a bavil jsem se od začátku do konce. Je pravdou, že začátek byl opět pomalejší jako v předchozím díle, ale pak se to rozjelo a ke konci byly pasáže, kdy nebýt toho, že jsem v práci tak snad několikrát vybuchnu smíchy. Pasáže s policejním psem, jsem prostě hltal neskutečným způsobem a způsob zakončení a vyřešení celé situace, byl tak skvělý a vtipný, že mě to zahřálo u srdce.. Nebo setkání Spidera a jeho synáčka a opět specifické vypořádání se s touto situací v Jerusalemově podání, to je naprostá lahůdka hodna velikosti takové persony jakou Ellis je. Kresba Robertsona naprosto perfektní, k tomu není co dodat. Další naprosto perfektní díl a ještě větší natěšenost na pokračování. Tohle je prostě kult! Plný počet
  • Kadin
    Kadin mecenáš27.4.2019 16:30Transmetropolitan #02: Život je pes
    Druhý book je šílenější, vtipnější a hlavně lepší než první book. Několikrát jsem u tohoto komiksu vyprskl smíchy (což se mi snad u komiksu nikdy nestalo) a to díky nejlepší postavě této knihy a to Stompa (policejního psa). Pokaždé když byl na scéně, tak si celý sešit kradl pro sebe. Spider Jerusalem ruined me for every bitch in this town. I had... Christ, i can't even think of what i lost without waiting t'cry... I had a huge wanger. 9.5/10
  • karl173
    karl173 mecenáš14.9.2018 18:41Transmetropolitan #02: Život je pes
    Druhý díl opět přináší velké množství černého humoru a velmi bizarní sci-fi. Je to pět bláznivé a zábavné. Ale tentokrát tomu chyběla trochu jiskra. Navíc v delším příběhu se zmrzlou hlavou exmanželky, nasraným psem atd. je děj zpočátku zmatečný a čtení jsem si tolik neužil. Nakonec se to ale rozjede a i tak se povedl. Kresba je velmi povedená a řekl bych že se Robertson s každým číslem o trochu zlepšuje. Celkově se ale jedná o trochu slabší kousek, ale nemění to nic na tom, že se stále jedná o jednu z nejzajímavějších sérií kterou momentálně čtu. 75%
  • sedw
    Ellis je opravdu šílenec v tom nejlepším slova smyslu. Takové nápady, jako má on, to se jen tak nevidí, z tohoto dílu bych vyzdvihl hlavně policejního psa a Spiderova "syna", pecka. Na plný počet to není (první příběhy měly sice fajn nápad, ale uplně nenadchly), ale celou dobu jsem se bavil a druhá část tomu nasadila korunu. Za mě super a těším se na další díly.
  • Fry
    Fry admin19.4.2016 20:56Transmetropolitan #02: Život je pes
    "Transmetropolitan #02: Život je pes" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Po brilantním úvodu přichází neméně kvalitní druhá kniha, kterou bych v klidu rozdělil do dvou segmentů. V tom prvním si opět smlsneme na krátkých samostatně stojících příbězích z budoucnosti a v tom druhém se Spider dostane do hledáčku ne jedné skupině, která se ho prostě rozhodne eliminovat. O to víc mě těší, že je to možná o kapku lepší, než kniha první ... Za mě 5*!
  • kadas97
    Transmetropolitan 2 potvrdzuje tvrdenie, že sa jedná o najlepšiu komiksovú sériu v mojej poličke. Nadhľad nadhľad a ešte raz nadhľad. Zbožňujem spôsob akým sú príbehy podané.
  • koudy
    koudy mecenáš26.8.2014 18:47Transmetropolitan #02: Život je pes
    Po vynikajícím rozjezdu je tu pokračování, které neztrácí na intenzitě, ani krásně šílené kresbě.
    Dozvíte se zde, jak se vyhýbat lidem kteří vás chtějí zabít, proč nemáte vytáčet frantíky a taky, že se nechat zmrazit pro budoucnost nemusí být až taková výhra.

    Nejvíce mě pobavila scéna se Spiderem vykukujícím z veřejného záchodku a hádajícího se proč by mu jeho manželka neměla být u p**ele.
    Jedno velké plus je tu v podobě zvýšení sebevědomí mužské populace, protože takhle blbě a tolikrát jsme nemohl být nikdo odmítnut. ;)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa1.4.2014 08:23Transmetropolitan #02: Život je pes
    Tenhle díl mi přišel o fous slabší než jednička, ale možná ze mě jen vyprachala eufórie a překvapení z prvního dílu. I hlášek je tam míň. Nicméně mě to neodrazuje od čtení dalšího dílu, kterej už se tetelí v knihovně. Hlavně se tentokrát těším na Channon, doufám, že jí nezazděj.
  • MindReader
    MindReader7.6.2013 16:53Transmetropolitan #02: Život je pes
    kaylin: Ježiš, jestli nemáš co říct, tak radši snad ani nic nepiš a rovnou hoď link, kterej si stejně nikdo nerozklikne. Tyhle obecný kejdy vážně nikoho nezajmaj.
  • kaylin
    Podobně jako první sbírka, i druhá je souborem sestaveným z šesti sešitů, které původně vycházely měsíčně ve Spojených státech. První tři kapitoly sbírky jsou samostatné příběhy, které jsou propojeny jen postavou Spidera Jerusalema, zbylé tři kapitoly pak tvoří jeden delší příběh, který se soustředí sice stále na Spidera Jerusalema, ale především na důsledky, které měl jeho odchod před pěti lety a opětovný návrat do města. Tenhle novinář je totiž chlápek, který za sebou nechal hodně zlého. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/115-transmetropolitan-2-zivot-je-pes-85.html
  • Fry
    Pokračuji v doplnění znalostí :D a sbírky samozdřejmě!

    Na začátek musím říct, že tento díl je mnohem lepší než ten předešlý! No a těď o čem to je: V prvním příběhu "Můj kluk je virus" zjistíme, jak dopadl vztah Chanon a Zianga! V druhém příběhu "Další chladné ráno" se dozvídáme, jak dopadají ti, co se v minulosti rozhodli zmrazit a v třetím příběhu "Úlet do divočiny" se spolu se Spiderem vydáme poznat pár prastarých kultur! No a na závěr je tady příběh rozdělen do tří sešitů "Zmraz mne polibkem", který je podle mě naprostým vrcholem všech předešlých příběhů, protože se dozvíme o Spiderově "Ex manželce", zjistíme proč Spidera pronásleduje zrůda z Francie, proč po něm jde vykastrovaný policejní pes a proč ho napadli farmáři! A to vše v jedné knize!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3.2011 12:03Transmetropolitan #02: Život je pes
    Poměrně slabší a nudnější díl nežli první. Typický komiks z kategorie "kdybys sis přečetl něco jiného, udělal bys lépe a možná by ses ještě přivzdělal":-)
  • Azalin
    Azalin mecenáš9.11.2010 11:41Transmetropolitan #02: Život je pes
    První díl mě tolik nebral, ale druhý je naštěstí o něco lepší. Je to hodně úchylná a svým způsobem geniální záležitost. Pouze pro otrlé.
  • Kapis
    Kapis mecenáš19.10.2010 12:52Transmetropolitan #02: Život je pes
    Série si drží vysoko nastavenou kvalitu. Náš nihilistický zfetovaný žurnalista, s rovným a zdravým pohledem na život, zažívá opět spoustu neuvěřitelných dobrodružství, Ellisova představivost a Robertsonova schopnost to krásně výtvarně ztvárnit vytvářejí opravdu jedinečný zážitek a je to radost se tím pročítat. Transmetropolitan mě baví, i když tento díl komplexně vyzněl kapičku slabší než první kniha. Už se těším na další díly.
  • willis
    Já jsem spokojený, co se týče zábavnosti jednotlivých epizod tak to vidím podobně jako erik. Vyloženě nějaký propad oproti prvnímu dílu jsem ale nezaznamenal. Pár nových nápadů se opět objeví a takhle vykreslený budoucí svět je celkem fascinující. Pravda, Ellis hojně využívá už použité vize a technologie různých sci-fi autorů, to ale na působivosti neubírá. Budoucnost není nijak růžová, ale my si můžeme svobodně vybrat zda kryogenezi ano či ne.
  • Sirius
    jaj, tak tohle je hodně, ale hodně slabé. Tentokrát jsem se spíš nudil než smál a na rozdíl od předchozího dílu mě to tolik nechytlo. Rozjezd byl hodně nudný a nejlepší část byla tak, když šli Spidera oddělat. Zbytek čistokrevný vopruz!
  • GORERATED
    příběh o zmrazených lidských hlavách byl z cele knihy asi to nejlepší, ale jinak skvělé počtení jako předešlí díl."přerození"? koho by to napadlo :)
  • erik
    Druhá kniha tejto série pokračuje tam, kde minulá skončila. Skúsim stručne popísať, čo si myslím o jednotlivých príbehoch:
    Úvodná "story" rieši zaujímavú dilemu, koľko z nás môže ubudnúť, aby sme ostali ľuďmi. Dávam 80%. Vrcholom (zatiaľ) série je príbeh o žene, ktorá sa nechá zmraziť a prebudiť v budúcnosti. Oproti všetkému tomu akože drsnému a vulgárnemu popisu zvyšku knihy je to neuveriteľne citlivý a smutný príbeh, z ktorého vyviera ďaleko viac ľudskosti (v pozitívnom zmysle slova), než by som čakal. Svojou náladou a prevedením nemá v celom Život je pes konkurenciu - 100%. Príbeh o rezerváciách je jedným uchom dnu, druhým von, tvári sa filozoficko-existenciálne, ale v podstate nemá čo povedať, hoci námet to nie je zlý - 60%. Záverečný niekoľkodielny príbeh o postmanželských peripetiách ma absolútne neoslovil. Kvázi chlapácke a nasraté reči všetkých zúčastnených, zápletka a jej "rozuzlenie" považujem za vybíjanie si frustrácie rozvedeného jedinca, ktorý si pestuje svoju újmu s rozkošou masochistického sadistu. Jediné, čo sa mi páčilo, bola scéna so záchodom - 30%.

    Priemerka po miernom zaokrúhlení - 70%. Pár dobrých nápadov, jeden úžasný príbeh, celkovo fajn.
  • matrosh
    už at je další díl :)
  • brkowycz
    Šílená budoucnost očima šíleného novináře! Další díl pokračuje stejným tempem jako první část serie. Zde ale místo jednoho delšího příběhu a tří kratších máme nejdřív tři kratší a pak jeden delší. Chvála která byla vyřčena u prvního čísla se dá přenésti i sem. Rozhodně to vypadá na kvalitní serii, která si udrží vysoký standard.
4150131
Četl/a (126)
81splinter, BadBoy, Balů103, Bedou, bierce, binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Doctorow, Doppelganger, Draco nobilis, erik, faster86, figis, filemon, flipflop, flynander, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, Horstik, Houbař, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Koci, Kocour, Kokuun, koudy, Lachvos, Light, Lobok257, Matthew, mgeralt, mozzu, mstefl, mywiel, namdnas, Nevidal7, Nexis, Noci, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pizza Guy, porculan, puolpm, RadimNemec, raimi, Rezet, robertsedmik, rooty, RudyRod, S313, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Spacecore, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, VanTom, Walome, WEAPONE, Zbysek2410, zd, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(303)
123peta, 203902, 2scha, 665+1, 81splinter, Acidiktatek, adam.butch.kubik, adam.ra, Aerchel, afri, Al0f0k, Alfi, AlienDr, amazing_k, Artigas, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Behemoth, bierce, binnmode, bioh, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Caylen-Tor, Černá Krysa, charvos, chcita, chobotnička, cobe, Cody, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, CP, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, Durvi, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Fréza, Fry, Garp, Godsmacker, Golem, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grellenort, grinder, Grynca, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, Hash, hawkzn, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, Hurvy, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, Indy, IndyP, invape, isildur heir, Jabba, James, japes, Jezbo, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, KINIMODUS, Koci, Kocour, Kokuun, komik.sx, koniklec, Kruttor666, Kuba10, kubanec13, Kublaj, Lachvos, ledman, Leland, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lojza, Luxor, Lysandra, m.jedle, maara, mainman, malylada, Mamut12, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Maryl, Matejrychly89, matrosh, Matthew, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, mikina, Mitak, moiqpiom, Mokonen, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, mywiel, netvor, Nevidal7, Nexis, Niaz, Nightmare, nixtreme, Noci, noMster, nx, Olesh, Ondraseeek, opytz, Orbeek, pacient, padre_negro, Paldini, Palebras, paulhunter, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, POLAKST, porculan, Poseidon1978, Psax, puolpm, q, RadimNemec, Radkos, Radowan, razielus, recode, renhoek, Ricarderon, Rich, robertsedmik, Ronik, rooty, Rouziii, RudyRod, Rumburaq, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, Sirius, Sir_Pete, skepsi, Skot, Slaine, sleepless, slothest, SmoothNCool, songoku, SpiderJerusalem, Spideyy, StanleyHu, stanleystar, Symbi, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tombal, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trener83, Trpiš, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, WEAPONE, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zd, zebedee, Zeebonk, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (17)
arnecht, besikv, deadpool, delsemela, DKoscik, fusnix, Lobodlak, Maty48, Miriyak, nixtreme, Odal , Rezet, sadoman, sawtooth, seeker666, Xeelee, xxaannddeerr
Shání (2)
besikv, delsemela
Nabízí (2)
karl173, nx