Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Kjóko Karasuma je geniální 16letá dívka – a detektiv speciálního policejního oddělení Asakusy, dokonale ovládající bojové umění i obrovitou pistoli. Její poněkud nezvyklé případy se týkají postav známých běžnému Japonci jen z mýtů a legend.
Existence „odlišných“ je v Tokiu roku 2050 nežádoucí, a proto je také v politickém zájmu ji utajit. Příběh plný akce i detektivních záhad.

Scénář
Ódži Hiroi
Art
Júsuke Kozaki
Obálka
Júsuke Kozaki
Překlad
Petr Klička
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7413-064-9 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
200
Cena
175 Kč
Originál
Karasuma Kyoko no Jikenbo #01 (Gentosha Inc., 2003)
  • Negan
    Negan27.1.2021 10:35Případy Kjóko Karasumy #01
    Tato kniha mi dosti připomíná sérii Kategorie: stvůry. Příběh je rozdělen na tři povídky, při čemž každá se věnuje boji s jedním démonem. Postavy jsou vcelku zajímavé a kresba není špatná -7/10
  • choze
    choze20.5.2018 15:32Případy Kjóko Karasumy #01
    Já tyhle pronásledovatele paranormálna moc nemusím, i když třeba Fanouš mě docela baví :) Nebudu hvězdičkovat, protože už po pár desítkách stránek jsem neviděl důvod pokračovat ve čtení a zbytek si jen proletěl kvůli obrázkům, kde hrdinka tváří v tvář nějakému nebezpečí okázale tasí svůj gargantuovský gun, přičemž ji vlasy efektně vlají přes obličej. Jinak mě hned na úvod upřímně pobavilo, že údajně geniální postava řeší nečekaný výskyt démonů tak, že se jde zeptat své tetičky a strýčka, jestli existují démoni. Prostě blbé, což by nevadilo, ale nudné. Akce mi klasicky nepřijde nejpřehlednější a kresebně je to průměr, místy ujíždějící do podprůměru. Třeba Gunsmith Cats nejsou kdovíjak úžasné, ale od začátku mě zaujaly tím zbraňovým, automobilovým a sedmdesátkovým fetišismem.
  • trudoš
    trudoš editor10.8.2016 23:59Případy Kjóko Karasumy #01
    Bouchačky, katany, démoni a tajná vládní agentura. To jsou atributy, kterým se těžko odolává. Jenže jak už to u japonských komiksů bývá, příliš se neřeší logika věci, díky čemuž pro mě byl docela problém akceptovat pravidla hry. O to víc, že se příliš nevysvětlují. Jak se šestnáctiletá holka stala policejním detektivem, to je asi ta nejmenší věc, co by mi vadila. Amíci holt mají superhrdiny v pláštěnkách a Asiaté zase sexy hrdinky s velkejma bouchačkama. Každému co jeho jest.
    I když je ústřední motiv téhle manga série příjemně jednoduchý, autoři z potenciálu nejsou v jednotlivých povídkách schopni vytřískat víc než nepřekvapující pointy. A aby toho nebylo málo, někde se děj soustředí na zbytečné hlouposti, jinde zase nabírá takovou rychlost, že má člověk problém pobrat souvislosti. Takže nakonec jediné co dokážu ocenit, je výtvarná stránka, která je precizní a stylová. Júsuke Kozaki se vyhýbá zaběhnutým klišé (velké plíce s psíma očima), přesto jsou jeho holky živé a zatraceně sexy.
  • kaylin
    kaylin13.5.2015 10:23Případy Kjóko Karasumy #01
    "Případy Kjóko Karasumy 1" mají podobný problém jako "Kategorie: Stvůry". Jsou zde momenty, kdy si vůbec nejste jistí, co se děje. Jsou zde i stránky, které mi přijdou naprosto zbytečné a zabírají prostor. Pro uvedení do děje by to bylo fajn, kdyby ovšem na následujících místech nebyl děj někdy zbytečně rychle utnut natolik, že ani pořádně nevíte, co se stalo. Klasické závěrečné rychlovky, kdy je všechno vysvětleno nebo vyřešeno bleskem, na vás také čekají. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/913-pripady-kjoko-karasumy-1-50.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.11.2014 17:16Případy Kjóko Karasumy #01
    Tohle mě ani trochu neoslovilo. Jakoby Zoner Press vybíral samá "béčka", ne-li céčka na mangové scéně (všechna čest Spirále jakožto výjimce). Je to nuda, která mě vůbec nedokázala vtáhnout do děje. Dětinské dialogy, velmi průměrná kresba, démoni jakožto nepříliš zajímavá zápletka. Neuvažuji, že bych si chtěl dočíst další 4 díly, co mi tady leží. Škoda.

    Celkový dojem: 40%
  • Josh
    Ještě v nedávný minulosti by mě ani nenapadlo, abych dobrovolně četl knihu o 16ti letý detektivce (ke všemu geniální), ale holt časy se mění:)) Nejvíc mě nalákal letopočet a místo děje - 2050, Tokio... Takže jsem viděl příběh ve stylu neo noir, velkoměsto zahalený do deště, plný neonů, kyborgů, apod. To jsem se trošku spletl:)) Klidně bych si myslel, že se vše odehrává v současnosti, sci-fi prvky zde nejsou vůbec přítomny. Což ale nijak nevadí, působivou atmosféru má tohle Tokio i tak:)

    Občas mě štvalo provedení bublin s dialogy, blbě se určovalo, kdo vlastně co říká. Ale jinak super, akční scény vypadají fakt HODNĚ akčně (ale jsem v manze nezkušenej, tak třeba to je slabota:)) ), lettering japonských slov popisujících zvuky parádně zapadal do celkový kompozice a byl její přirozenou součástí, efekt to mělo skvělej (pech pro font v češtině, chápu, že to asi nešlo nijak změnit, takže muselo zůstat jen u "suchých" nápisů).

    Váhal bych mezi 4-5 hvězdami, ale dávám 5, protože celkový hodnocení pod 70% by bylo určitě málo. Jednotlivý případy mě bavily, zločiny jsou tu patřičně drsný a brutální. Hlavní hrdinka je sice někdy možná až moc velkej badass, ale má i citlivější místa a celkově s ní nemám problém, k čemuž pomáhá i častá přítomnost jejího staršího parťáka Raye (alias Solid Snakea:)) ).

    Jsem zvědavej, jak se to bude vyvíjet dál:)
  • Mitsuko
    Mitsuko17.12.2013 19:53Případy Kjóko Karasumy #01
    1. díl Karasumy jsem kdysi dostala jako dárek. Původně jsem ho vlastně ani moc nechtěla, nepatřil mezi mangy, po kterých bych okamžitě skočila a musela je mít teď nebo nikdy. Při prvním čtení mě taky nijak extra nechytil...bylo to zajímavé, ale ne tak chytlavé jako jiné mangy. Ale postupně si ke Karasumě nacházím cestičku. Líbí se mi některé myšlenky v knize.
    (pozor, může obsahovat spoiler!!!) Jinak mi teda první díl přijde trochu odtažitý. Postavy jakoby nechtěly čtenáře pustit hlouběji do své duše...až na konci, když Kjóko upadá do deprese, že neví, co je vlastně zač poté, co se jí na to zeptá tajemný poslíček Učida. Tenhle okamžik je pro mě osobně motivující k přečtení dalšího dílu, na zakončení se to hodilo. Předtím se odehrávaly různé případy, které Kjóko spolu s ostatními řeší, ale popravdě nic, co bych si více zapamatovala...
    K pozitivům musím přidat obrázky na začátek kapitol, ty se mi vážně líbí. ^_^
    Dřív mi trochu vadilo časté používání nespisovných výrazů (prej, ňáký apod.). Ne že bych já sama mluvila pořád spisovně nebo tak, ale přišlo mi, že do psané verze se prostě nehodí...ale zvykla jsem si, rozhodně to není překážka.
    Na závěr ještě pochválím myšlenku zasazení děje do budoucnosti, kdy jsou vyhlazování ,,odlišní" (démoni), jejichž existence se před veřejností tají.
1563
  • Azalin
    Azalin mecenáš25.11.2014 07:46Případy Kjóko Karasumy #01
    GWB: Přesně tak, kromě Spirály nemá od Zoneru nic smysl číst. Proto taky už s mangou skončili.