Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Mýty všech zemí, spojte se!

Od té doby, co Nepřítel vyhnal Mýty z jejich původní vlasti, žijí ty nehumanoidní z nich na Farmě na severu státu New York, skrytí před všetečnými zraky lidí. Nyní ovšem po mnoha stech letech izolace doutná na Farmě revoluce. Rozdmýchává ji štvavá rétorika Zlatovlásky a třech malých prasátek. A když Sněhurka a její sestra Růženka náhodou odhalí jejich plán osvobodit původní vlast, jsou komisaři na Farmě připraveni umlčet je... a to jakýmikoli prostředky!

V této knize najdete další pět sešitů jedné z nejúspěšnějších a nejoriginálnějších komiksových řad současnosti a zjistíte, že i pohádkové bytosti jsou postavy z masa a krve... případně dřeva a barvy.

Obsahuje sešity série Fables #6-10 (říjen 2002 - únor 2003)

Scénář
Bill Willingham
Art
Mark Buckingham
Ink
Steve Leialoha
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
James Jean
Překlad
Viktor Janiš
Žánry
fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-87044-29-2 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
332 g
Stran
128
Cena
389 Kč
Originál
Fables #02: Animal Farm (Vertigo (DC Comics), 2003)
Varianty
Mýty #02: Farma zvířat (2. vydání) (2015)
Mýty #02: Farma zvířat (2009)
  • faster86
    Po představení postav a života ve městě následuje představení zvířecích postav z farmy. Co tu najdem... soudruhy, prasečí hlavy, draky, obří medvědí penis. Dvojka je víc drsnější než jednička. Navíc zjistíme co určuje rating postav z Mýtů. Za mě dobrý.
  • Spacecore
    Báječný! Mýty mi připomínají svého nejbližšího příbuzného - Mezi řádky, nicméně jsou mnohem stručnější, jasnější a barvitější a to je na tom to skvělé! Námět o revoluci byl skvělý, podařilo se to perfektně ukočírovat a rýsují se nám tu obrysy budoucí zápletky. Bude válka s nepřítelem, návrat do domoviny? Nemůžu se dočkat!
  • karl173
    karl173 mecenáš30.6.2018 19:28Mýty #02: Farma zvířat (2. vydání)
    Znovu mě Mýty bavili a přesvědčili mě že o tuhle sérii se teď budu více zajímat. Příběhově se ale jednalo o trošku slabší díl než ten první. Nápad s revolucí a všechny ty zvířata na farmě nabízeli velký potenciál, který si autor nechal trochu stranou a šetřil s ním. Čte se to opět skvěle a má to výborné tempo, ale podle mě mohl sem tam autor trochu zpomalit a více to zdramatizovat. To se bohužel nestalo, ale vzhledem k tomu kolik tento svět může ještě dát a kolik knih je, věřím že si autor zkrátka schovává hodně ještě do budoucna. Kresba jede ve stejném duchu jako v prvním díle a komu sedla bude potěšen i zde. I přesto že se nejedná až o tak velkou pecku jsem i tak velmi bavil a dávám pěkných 80%
  • ConanVJ
    Opět paráda. Příběh zajímavý, některé hlášky perfektní a hodně vtipné. Farma zvířat a její obyvatelé mají své kouzlo. Jediný, co mi zde chybí je konečná povídka o nějaké pohádkové postavě, jako to bylo u jedničky. 100% :)
  • jh666
    Tahle série mě naprosto dostala. Farma zvířat je skvělé pokračování. Nechybí akce ani zajímavé zvraty. Inspirace Orwellem je znát, ale už podle názvu je vidět, že je to naprosto záměrné. Jsem rád za větší seznámení s novou komunitou Mýtů. Jedinou výtku bych měl jedině k malému prostoru Wolfiho. První díl mě sice bavil víc po stránce scénáře, ale tady byla dokonal kresba, takže spokojenost.
  • P.G.
    P.G. mecenáš13.6.2015 15:08Mýty #02: Farma zvířat (2. vydání)
    Tak musím přiznat, že zrovna tenhle revoluční díl mi úplně nesedl. Na druhou stranu, je tam dost akce a pár překvapení. A Růža má nakročeno k nové kariéře :) Kresba výborná, kladně hodnotím vypuštění těch vložených stránek, které mě tak štvaly v prvním díle.
  • louza
    louza7.5.2015 10:46Mýty #02: Farma zvířat
    ...a dál vypuká absolutní peklo. S Buckinghamovým příchodem série ožívá proud nápadů páně autora saturuje proud nápadů páně kreslíře. Willinghamovi se daří z podivného konceptu pohádkových postav v našem světě vytřískat absolutní maximum. Opírá se o klasické pohádky stejně jako o díla velikánů (zde Orwell) a přetavuje onen šílený mišmamš do naprosto neuvěřitelně fungujícího ekosystému, kde čtenáře ani nenapadne uvažovat nad tím, že by velký zlý vlk v našem světě mohl nefungovat. Za doprovodu vizuálních orgií, které později parafrázují i takoví borci jako Rodriguez v Zámku a klíči, servíruje autor své nápady ve vrstvách, které naprosto přirozeně rozvíjí a posouvají děj dál. Celá sága je ukázkovou absolutního scénaristického umu, kterak udržet nit myšlenky a čtenářovy svěrače na uzdě v horizontu jedné dekády. Jistě. I Mýty mají své vrcholy (Domovina, Dobrý princ, Zemi hraček) a pády (totálně příšerný a dlouhý crossover), ale jako celek jsou sérií neuvěřitelně dobře fungující pro masu čtenářů počínaje inťoušskými Sandmany z bažin a lobotomistickými Lobáky konče. Důvodem jejich úspěchu je, že nestranní ani jedné z extrémistických frakcí, ale obě si v nich najdou co chtějí plus něco navíc. To něco navíc je fakt, že Mýty jsou prostě a jednoduše neskutečně zábavné. Dnes, kdy svět napjatě očekává poslední sto padesátý sešit už lze asi s jistotou říci, že jde o nejzásadnější dlouho běžící sérii minimálně nového tisíciletí a možná vůbec. S českou verzí jsem skončil poměrně záhy, když se v období než sérii převzala Crew ztratila vyhlídka na další knihy a zbytek přečetl přímo od Vertiga. To se prostě nedalo vydržet...
  • jirin
    jirin30.3.2015 12:19Mýty #02: Farma zvířat
    Brilantní, asi to nejlepší, co jsem zatím četl. Ještě lepší než první díl. Kresba ta je opravdu úchvatná a fascinující. Mám jen superlativy. Jen ty sexuální řeči mezi lidmi a zvířaty, doufám, že se nedočkáme nějákých nechutností a prasáren v tomhle ohledu...
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš15.3.2014 12:08Mýty #02: Farma zvířat
    Tahle série má prostě parádní námět. Vůbec celá koncepce Mýtů které byly vyhnány z jejich domoviny temným nepřítelem...To žeru! Je to pro mě přesně na úrovni prvního dílu. Skvělé postavy, možná trochu pomalejší rozjed, ale je na tom holt vidět, že je to součást většího celku a že se ještě máme na co těšit. Další díly rozhodně chci!
  • kaylin
    kaylin18.2.2014 16:26Mýty #02: Farma zvířat
    To, že se v komiksu používají výrazy jako soudruh, revoluce, proletariát je sice hezké, ale samo o sobě to z tohoto příběhu neudělá silné, politicky kritické dílo. Primárně je tohle fantasy, které se snaží mít přesah do dalších žánrů, ale tentokrát se to tolik nedaří. Nakonec je to mnohem lepší jenom jako vyprávění, jako dobrodružný příběh, který se přes různé zajímavé zvraty dostane až do svého konce, který je celkem úspěšným vyřešením situace a slibným koncem pro další díly. Kam se asi poděla Zlatovláska? Příběh nám představuje hodně nových postav, roztahuje se, ale rozhodně se nejedná o něco, co by mělo přesahovat hranice Farmy. Co se stalo na Farmě, stalo se, teď se jede dál. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/504-myty-2-farma-zvirat-65.html
  • sedw
    sedw15.12.2013 00:31Mýty #02: Farma zvířat
    Po prvním dílu se pro mě jednalo o poměrně velké zklamání. Příběh byl v podstatě Orwell, takže téměř ničím nepřekvapil, narozdíl od Orwella však neměl tu správnou atmosféru. Kresba se však stále drží na vysoké úrovni a scénář také není špatný (což ani při takové inspiraci být nemohl), čekal jsem však něco víc.
  • radiohead99
    radiohead999.10.2013 21:10Mýty #02: Farma zvířat
    s kludom mozem povedat, ze seria Mytov su asi to najlepsie co mam doma v kniznici :)
  • Fry
    Fry admin2.6.2013 17:11Mýty #02: Farma zvířat
    Nechápu, jak mohl Netopejr s Mýtama skončit. Vždyť tato série je musela táhnout jedině dopředu, ale co, hlavně, že letos (rok 2013) se do Mýtů pustila Crew a můžeme si už konečně aspoň vychutnat třetí díl!

    A co naleznete v druhé knize: Není žádným tajemstvím, že nakonec (Není to SPOILER - je to jasná věc!) je Růženka živá. Ano, přežila první knihu! :3 No, ale kvůli podvodu, který spáchala dostala spolu s Jackem (její manžel) donucené práce. Ale Jack zůstane ve městě a Růženka spolu se sestrou Sněhurkou pojedou na Farmu, kde musí Sněhu jezdit každý půl rok. Na Farmě jsou Mýty, které se nemohou ve světě lidí jednoduše schovat (např. zvířata, obři nebo draci). Ale po dojezdu zjistí, že je něco v nepořádku. Neví však, že je toho v nepořádku opravdu hodně, a to, že tři malé prasátka spolu se Zlatovláskou v čele mají na svědomí revoluci. Sněhu je v nebezpečí. Růža přebíhá ze strany na stranu. Tohle nebude jednoduché. Farmu čeká boj, o to kdo s koho! Finále tohoto dílu je opravdu namakané, že vám s toho půjde hlava kolem. Komiks nebyl ještě nikdy (aspoň podle mě) tak výtečný. Tato série se zapsala do dějin! Druhý díl této série nedáte z rukou!

    A slovo na závěr!: Takže jsem se zase rozepsal! Sláva! Tuhle sérii musíte číst, mít a vše, co s ní můžete dělat!
  • Final
    Final mecenáš29.5.2013 14:55Mýty #02: Farma zvířat
    Začátek probíhá v klidu, který vydrží jen do konce prvního sešitu. Sněhurka si naplánovala jednoduchou služební cestu na Farmu (kde jsou Mýty, které díky své podobě nemohou žít mezi lidmi), na které by se opět sblížila se svojí sestrou, ovšem na Farmě není nic takové, jak by mělo, takže si nestačí sestry ani vybalit zavazadla, a už se řítí do problémů. Sestry se ocitají na různých stranách barikády, zatímco Růženka se přidá k revoluční straně, Sněhurka musí prchnout a vyhledat zbytky věrných původnímu pořádku.
    Dočkáme se válečných zvěrstev, soudních procesů, poprav, plamenných projevů, no, není to veselá situace, na Farmě. Příběh je podán velice čtivě, napínavě, doprovázen detailní a pěknou kresbou. Dočkáme se spousty známvých mýtyckých postav, z nichž ne všechny přežijí až do konce. Příběh se z větší části zajímavě uzavře, přesto navnadí na to, co bude dál, protože ne vše je dořešeno do konce. Dávám spokojených 88%.
  • felis
    felis mecenáš28.12.2011 08:40Mýty #02: Farma zvířat
    PP : Třeba napsat Netopejru, ale bude ti to platný jak mrtvýmu brusle. Já jim ohledně mýtů psal už dvakrát a odpověď jsem nedostal. Protože se mi nechce čekat do důchodu, objednávám si jednotlivé knihy v originále a můžu říct že je to čím dál lepší. Škoda přeškoda, ale snad se českého pokračování ještě dočkáme.
  • PP
    PP27.12.2011 22:10Mýty #02: Farma zvířat
    Ešte lepšie ako prvý diel. Komu treba napísať aby vydali trojku?
  • blackJag
    blackJag admin14.10.2011 16:32Mýty #02: Farma zvířat
    Je libo pohádku na dobrou noc? Sáhněte po Mýtech, je to nápadité a rychlé čtení. Ani ty obrázky nejsou zlé, ale... Nekreslil tu předchozí knihu někdo jiný? Taky že jó! Mě se hned zdálo, že předtím mi Sněhule i Růža připadali nějak víc sexy a hra s jednotlivými panely méně stereotypní. Obě holky to chtělo vyrýsovat do přiléhavých outfitů a ne je hastrošit do obludných mrkváčů. Trochu podnítit představivost, tak aby člověk netoužil po ničem jiném, než přehnout Sněhurku přes pelest a pohádkově ji... Takto je to ok, snesitelné, ale Mýty si raději představuji jako novou milenku a ne jako starou manželku.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.8.2011 20:36Mýty #02: Farma zvířat
    Já se pořád nemůžu rozhodnout, jestli se mi to líbí nebo ne, jestli je to geniální nebo průměrné. Ale něco na tom asi bude.
  • felis
    felis mecenáš1.4.2011 09:36Mýty #02: Farma zvířat
    I mě příjde druhý díl o chloupek lepší než první, zápletka je dramatičtější, objeví se i nějaké to násilí, ale jako v každé pohádce, i tady to skončí happy endem (a několika tresty smrti). Kresba stále výborná, fanoušci George Orwella si přidají pět bodíků navíc.
  • Azalin
    Azalin mecenáš19.3.2011 15:36Mýty #02: Farma zvířat
    O chlup lepší než první kniha, jinak jse ale shoduji s willisem. Tahle série stojí na skvělém nápadu, ale autor jej nedokázal využít. Alespoň zatím.
  • matrosh
    matrosh18.1.2011 23:32Mýty #02: Farma zvířat
    druhý díl mýtu se absolutně liší od toho prvního a willingham mě nepřestáva překvapovat a svým způsobem i fascinovat. zatímco u prvního dílu bylo ještě zřejmé kdo je padouch a kdo hodný, střižené přesně po vzoru detektivek Agathy Christie. druhý díl čerpa hlavně ze slavného díla Orsona Wellse a postavy jsou daleko víc rozvinuté a méně jednoznačné a čtenář už si nemůže být ničím jist, dokonce ani svou náklonností k postavam. Willingham vytvořil svébytné dílo, které nemá dle mého názoru daleko k dokonalosti a mě už zbýva jen doufat, že další díl vyjde, protože už je to rok a ono pořád nic. každopadně vřele doporučuju každému, na mě osobně to působilo daleko víc naž sandman.
  • krvinka56
    krvinka5615.8.2010 18:36Mýty #02: Farma zvířat
    O něco lepší než první díl kresba opravdu perfektní.Propojení známé knihy farma zvířat a její slavné povstání zakomponované do příběhu o pohádkových postavách je perfektní nápad.Ostaně některé nápady se mi zde fakt líbyly.A místy určené k zamyšlení.Opravdu perfektní sérije.Jen škoda že nevychází častěji.Prostě pohodová oddychovka .
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš17.6.2010 14:26Mýty #02: Farma zvířat
    Zlatovláska jako zapálený fanatik Rudi Dutschke! Tři prasátka, monstrprocesy a popravy! Bill Willingham to nemá v hlavě v pořádku a to je jen dobře. Buckinghamova kresba je skvělá a naprosto zbožňuji obálky Jamese Jeana. Dávám Netopejru nanejvýš dva měsíce do vydání další knihy. Pak to kupuji v originále, protože na tuhle sérii se mi omrzelo čekat (a tajně miluji Růženku).
  • willis
    willis17.3.2010 13:50Mýty #02: Farma zvířat
    Scénář téhle knížky není zas tak převratný, ale samotný námět celé řady a především sledování jednotlivých nám známých "Mýtů" a to, jak s nimi autoři naložili je zajímavý. Žádné intelektuálské hrátky ale Moore, ale už jen poznávání jednotlivých backgroundových postav je zábava s kterou se dá strávit několi minut. Obálky jsou další plus a posouvají tuhle sérii o stupínek výš. Jinak pokračování bych také určitě uvítal....
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.1.2010 17:15Mýty #02: Farma zvířat
    Výborné, sqělé, perfektně jsem se bavil. Mýty jsou opravdu pěkně rozjetou sérií a tento revoluční díl s krásným Orwelovským názvem jsem zhltl jako malinu. Ono taky to není nic těžkého, je to taková knížečka s pěknými barevnými obrázky a času moc nezabere. To je jediné, co mohu vytknout a co trochu snižuje hodnocení, ocenil bych přece jenom aspoň o dva sešity déle se vyvíjející příběh. Ale s tím nikdo nic nenadělá. Revoluční výbor, složený s prasátek je k sežrání a zlatovláska to je přímo marxisticko-leninská učebnice VŘSR. Popravy bez soudu to bylo vždycky moje. No jak říkám, takové lehčí počteníčko, které je těžce zábavné. Spokojenost na plné čáře, vůbec by mi nevadilo, kdyby Netopejr vychrlil aspoň dvě knihy ročně, nevím, jestli mě to v pětačtyřiceti bude ještě bavit dočítat..........i když........co Lubošu;-) ?
  • brkowycz
    brkowycz31.12.2009 12:45Mýty #02: Farma zvířat
    Tak rozhodně si serie drží svoji úroveň, možná se dokonce příběhově posune trochu dál. Mě osobně sedí tahle kresba a ke scénáři...
    No místama mi přijde že se autor nemůže rozhodnout, jestli vlastně chce psát revoluční drama nebo revoluční frašku...
    Na jednu stranu tu máme "zásahovou jednotku", která se cestou na místo zásahu staví na jídlo v McDonaldu, na druhou stranu finální poprava (nebudu prozrazovat koho) je zase dost brutální... žene se to takovou cestu černého humoru který mi vlastně docela sedí...

    Ale jo, bylo to v pohodě, jen jsem čekal že to bude vážnější, nebo napínavější, ten černý humor mě možná trochu překvapil. Ale jinak je to skvělý!
  • erik
    erik4.12.2009 06:54Mýty #02: Farma zvířat
    Stručne porovnám s prvou knihou.

    Viac napätia, viac zvieratiek, viac násilia, viac knihy džunglí, viac vidieka, viac obrov, viac drakov, viac zábavy.

    Menej Wolfiho, menej mesta, menej možností písať ďalšie menej...

    Začína sa mi táto séria páčiť.
97441111
Četl/a (109)
adevr, anka, aza, Baffman55, Bedou, ben_bella, binnmode, blackJag, Blockholm, Bonpar, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, Const.ex, cyboy, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, Fry, Garp, Glumal, Golem, Grrr, Houbař, hugosnowden, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jeanbaklajean, jiskra, Kaluž, kapicka, Kapis, kaylin, kindanerd, koudy, Lachvos, lantan1, Light, Lobok257, lukascus, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Matthew, mgeralt, michelangelo, mineralk, moris.cz, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, ondra kenway, PAK, pavlosson, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, raimi, Rezet, robcornick, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, saja, samuelo12, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, start05, t0mas, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Toe, Tomket.Tom, Tony TwoDee, tricky, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, zgrywus
(239)
7eleven, adam.ra, adevr, afri, alchymista5, Alfi, anka, arsan, Awakener, Azbest, Baffman, Baffman55, Bedou, BeeSee, Bellatrix, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, Bob, bourgeois, Braindead, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, carolos, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, comicsland, Const.ex, Cr4sh, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, Davedd168, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, ebbe_voe, Einstain666 , emanek, erik, farb, farnhajt, felis, fifas, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Fréza, Fry, Glumal, Godsmacker, Golem, gongon44, goodspeed, Grebenda, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, hawkzn, holubdema, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hypermlok, J.T.honza, Jabba, James, james dixon, Jáňa, jankie, japes, jeanbaklajean, jeffoun, jett, jindroush, jirin, jiskra, jones1240, Joshua_T, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, koniklec, konous, krvinka56, Kunden, Leland, listr, Lobok257, Lysandra, maara, mangan, Mankin, markic, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, merhyx, mgeralt, michelangelo, Mikko, mineralk, mirec, Miriyak, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, Mr. Terrible, mrkirby, myroslav, namdnas, NecRoman, Netorack, Niaz, noMster, Norri, oleav, padre_negro, Paldini, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pjenkus, pk123x, POLAKST, porculan, PP, prokop.prcik, pršiplášť, q, radiohead99, Ragnarog, Raijin, raimi, RainDamage, rasasak, Rety, Rezet, Rich, robcornick, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Ruw, Saiffer, Salien, samuelo12, SantinoV, Saran, Schramm, sedw, segy, Sir_Pete, Skot, sleepless, StanleyHu, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, tankgirl, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, Toe, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, VanTom, Viking, Vítek, vranakx, VXP, Wakker, willis, Wiruss, xai, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas
Chce (28)
AlienDr, arnecht, Badgu.y1902, Corvus, cybern, deefha, delsemela, Fricki, fusnix, isildur heir, KadetJaina, Maty48, mikki.maser, mozzu, nx, octobersa, paveln, Samurai-Jack, sawtooth, seeker666, skepsi, Slaine, songoku, TenCoJeZbytečnej, vlasy, vrazdinek, xspeed, Zod
Shání (3)
Corvus, deefha, gobers
Nabízí (3)
Horstik, MB, www.foxbazar.cz