Ukázka
Další z komiksových dobrodružství proslulého Tintina je přímým pokračováním titulu Míříme na Měsíc. Slavného reportéra Tintina jsme opustili ve chvíli, kdy se se svými přáteli vydává v raketě k Měsíci. Netuší, že na palubě je černý pasažér, který má jediný úkol - zneškodnit posádku a raketu i se všemi technickými vymoženostmi dopravit na Zemi na území nepřátelské mocnosti. A jako vždy, úspěch celé výpravy záleží na Tintinovi a jeho věrném psu Filutovi. Komiks je proslulý reálným vykreslením přistání a pohybu na Měsíci, který byl tehdy ještě pouhou utopií.

Druhé vydání v roce 2017

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Lubomír Kuba, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-02391-5 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
62
Cena
149 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #17: On a marché sur la lune (Casterman, 1954)
Varianty
Tintinova dobrodružství #17: První kroky na Měsíci (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #17: První kroky na Měsíci (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #17: První kroky na Měsíci (2009)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2020 23:20Tintinova dobrodružství #17: První kroky na Měsíci
    Je to na vlně předchozího alba a tak to také budu hodnotit. Příprava a to vše kolem je ok, ale prostě je to ukecané a vyvažuje to terén Měsíce a veškeré to dobrodružství kolem. Přesnost a správnost faktů zde neřeším. Je to fikce založena na reálných podkladech s autorskou licencí. Jelikož to není můj šálek a je to ukecané, dávám 4 hvězdy. Jinak je to pořád skvělý Tintin.
  • Landauer
    Huá, úplně mě při čtení mrazilo po zádech. Napětí se dá porcovat hůř než mlha okolo Brčálníku, Hergé tady byl holt na špici tvůrčí kondice. Deset procent mínus za těch pár vtipů za každou cenu (hlavně T-Kadlecové si můžou podávat ruce s Jar-Jary Binksy a podobnými).
  • royan
    Druhý díl měsíčního dobrodužství. Již se vše odehrává na Měsíci. Vedle objevných cest po Měsíci hrají nezastupitelnou roli humorné patálie kapitána Haddocka a předevšim T-Kadleců, to jsou opravdu mimořádná nemehla :-)
101121