Jeden z nejprodávanějších francouzských komiksů posledních let a překvapení evropského trhu s komiksy vůbec líčí s nadsázkou příhody tří kamarádek. Jedna z nich je bezmála jako princezna z pohádky s dobrým srdcem a nezištnou, nezáludnou povahou, zatímco druhé dvě se chovají někdy jako ty nejpodlejší čarodějnice. Komiks je nakreslen se značnou dávkou ironie a výtečně přeložen jazykem současných náctiletých. S komiksem Pupíky se na našem trhu tak představuje v podstatě první kreslený seriál určený především dívkám.

Scénář
Maryse Dubucová
Art
Delaf
Obálka
Delaf
Překlad
Luděk Janda
Žánry
dívčí, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-02478-3 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Les Nombrils #01 - Pour qui tu te prends? (Dupuis)
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš10.8.2019 00:42Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Asi trikrát som sa usmial a to je tak všetko. Určite dám Pupíkom ešte do budúcna šancu, lebo na krátke vypnutie to nebolo zlé, ale zatiaľ prevláda skôr sklamanie.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš26.5.2016 09:07Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Tenhle komiks mě míjel, neměl jsem sebemenší chuť ho otevřít. Přiznávám, že mě k zájmu o něj přivedlo až Komiksárium a zdejší hodnocení. A musím uznat, že je to super. Kresba a příběh jsou vyvážený tak, že jsem se od čtení nedokázal odlepit. Asi nejsem cílovka, ale bavil jsem se skvěle.
  • Lobok257
    Velice příjemné překvapení. Krátké - vtipné - pubertální, každá strana má pointu, klobouk dolů... čtu dále

  • trudoš
    trudoš editor7.2.2016 18:35Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Uznávám, že nejsem úplně správná cílová skupina, přesto mohu jen s uznalou grimasou v obličeji smeknout klobouk. Čekal jsem namachrované popichování plné cool hlášek a dostal vtipně cynický komiks o teenagerech. Maryse Dubucová je ve svých scénářích krutě trefná a zároveň mile zábavná. Přitom to zdaleka není jen o tom, že by si utahovala ze školou povinných a pubertou posedlých. Ač jde o účelovou kritiku povrchnosti, která v určitém věku drsně převažuje nad rozumem (a prošli jsme si tím všichni), autorka se nebere natolik vážně, aby z toho jeden brečel. Spíše naopak, což ještě podtrhuje stylová Delafova karikatura. Skutečně to není žádná intelektuálština, ale taky zdaleka ne přitroublá obdoba American Pie. Navíc oceňuji, že se komické etudy dokola neopakují, i když základní myšlenka zůstává víceméně stejná - krása a pěkné křivky zvítězí nad rozumem a empatií. A když ne, krása a pěkné křivky prohru jednoduše ignorují.
  • Norri
    Norri mecenáš27.11.2015 11:59Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Nebavilo mě to. Tím ale neříkám, že je to špatné. Jen je to cíleno na spíše na mého potomka a jeho spolužáky a spolužačky. Na jednu stranu si říkám, jak můžou některé postavy jednat tak, jak jednají, pitomci, ale připouštím, že v tom věku jsem se možná choval obdobně. Ideální je asi číst to pravidelně jednu stránku ta týden a ne 40 za večer.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš16.11.2015 10:32Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Tak Pupíky přečteny... svoje kvality to má, je to hezky nakreslený i vybarvený, ALE děsně se mi příčí charaktery těch dvou slepic. Navíc to vlastně celou dobu vypadá, že být píča je cool a trendy a to mě na tom sere asi nejvíc. Často to zajde dál, než je zdrávo, čímž se prakticky stírá rozdíl mezi jemnou satirou a explicitní šikanou. Chápu, že je to karikatura, ale vzhledem k tomu, že takových mrdek je v reálu na každým školním dvorku dvanáct do tuctu, nepřijde mi to moc vtipný. Ale taky je docela možný, že tomu vůbec nerozumím, protože ráno nevstávám o dvě hodiny dřív, abych si na ksicht nahodil fasádu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.7.2015 11:57Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Tak o Pupíky bych snad nikdy nezavadil ani pohledem, jenže:
    a) je to francouzský komiks
    b) Walome to chválí, kudy chodí
    c) jiní to chválí, kudy chodí, prý "francouzský bestseller",
    takže jsem po tom sáhnul.

    Ok. Tak nevím, jestli je to tím, že nejsem dívka (sorry, Walome:D), nebo čímžeto vlastně, ale dobrého vtipu ani počtení jsem tam příliš nenalezl. Je to originálně kruté - člověk čeká, kdy to těm dvěma pipinám karma vrátí, ale ono ne a ne. Jelita, mohu-li srovnávat, byla o dost vtipnější a lepší. Ale dám tomu ještě šanci, byť se mi zase budou holky v knihovně smát, co si to půjčuju.

    Celkový dojem: 50%
  • sedw
    Souhlasím s Walomem, jedno z největších komiksových překvapení. Nic jsem od toho nečekal (respektive čekal jsem komiks zaměřený vyloženě na dámskou část publika, který mě nemůže zaujmout), ale dostal jsem inteligentní a vtipný komiks s kouzelnou kresbou. Jednu hvězdu ještě nechávám v zásobě, protože první půlka byla spíše průměrná. Pozdější příběhy však již začínají celkem dost navazovat a právě provázanost děje mě bavila mnohem více, než relativně samostatné příběhy na začátku (i když i na ně se později odkazuje). Velké překvapení a jen tak dál.
  • Walome
    Walome mecenáš16.1.2014 21:02Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Je mi líto, musim nejvejš. Ne, vlastně neni mi to líto. Protože na tak malým prostoru vytvořit tolik... postavy, vtipy, krutosti a hnus, kterýho jsou schopný jen teenageři. Do toho kresba, dokonalej lettering, nízká cena a přesah ze zábavného komiksu někam mnohem dál. Pro mě osobně neskutečný překvapení.
  • kaylin
    "Pupíky" nejsou překvapivě tak laskavým komiksem, ale jdou na dřeň lidského vztahového chování a dělají si z nás srandu. Poznáme se v tom, jak se chovají holky, nebo kluci v komiksu. Jsme prostě takoví. A já jsem rád, že se sami sobě dovedeme zasmát. Scénáře jednotlivých epizod jsou trefné, ale nejsou jen vtipné, ony jsou i k zamyšlení. Textu ale dodává to správné kouzlo kresba, skvěle stylizovaná, skvěle barevně zvládnutá. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/275-pupiky-1-nejses-nejaka-namyslena-75.html
  • flipflop
    Nevím proč nám to Draco nedoporučuje, mě se tenhle komiks líbil moc. Parádní kresba a rozhodně nápaditě vypečený kámošky.
  • Lenny
    Lenny mecenáš15.11.2009 14:12Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Krásná crazy kresba zaujme a jednotlivé příběhy pobaví. Sympatická série ideální na odreagování a "vypnutí"
  • royan
    Celkem švanda, zas trochu jiný druh zábavy než je Lucky Luke nebo Tintin :-)
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin13.11.2009 14:11Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Kapis: Já si to zařadila do knihovny mezi Rabínova kocoura a Pixyho :)
  • Kapis
    Kapis mecenáš13.11.2009 13:39Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Kurwa a já už jsem si to zařadil na hromadu na přečtení mezi Marianne a Onan dnes........
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin13.11.2009 12:40Pupíky #01: Nejseš nějaká namyšlená?
    Adekvátní věku předpokládaných čtenářek a musím přiznat, že jakožto lehce infantilní děvče jsem se u toho výborně pobavila. Hlavní hrdince je snadné fandit, je to takový klučičí typ, ošklivoučká dlohá nudle, její "kamarádky" hloupé závistivé harpyje, sic krasavice... Pro mě rozhodně lepší než Tintin :) Lehké, vtipné, holčičí. Mužům nedoporučuji, drazí řádoví bratři.
719832