Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Tato kniha, jak název napovídá, je hodně věnovaná populárnímu lovci odměn Genovi - a i jeho minulosti. Ale Usagi tu rozhodně nebude hrát druhé housle. Střetne se s démony, dostane se mu do ruky dopis o spiknutí, rozbije hlavu svému učiteli a pomůže městu od trpícího přízraku. A navic do děje vstupuje další populární postava - zlodějka Kitsune.

Předmluva: Sergio Aragonés

Obsahuje příběhy:
Kitsune
Gaki
Přerušený rituál
Spletený uzel
Gen
Návrat Kitsune
Poslední Inův příběh


Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 1) #32–38 (únor 1992 - březen 1993) a Critters #38 (1989)
V září 2023 identický dotisk s novou cenou 249 Kč (na zadní straně obálky již není cena uváděna).


Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-87083-64-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 x 11 mm
Tisk
černobílý
Váha
285 g
Stran
176
Cena
229 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #07: Gen's Story (Fantagraphics, 1996)
  • Delphín
    Začátek mě moc nebavil, v příbězích jsem cítil, že Sakai má na víc. A od příchodu Gena to ukázal, a vše zapadlo do starých dobrých kolejí, které jsou úchvatné a neomrzí. Chemie mezi Usagim a Genem se dala do absolutní špičky, dozvědět se Genův origin bylo též skvělé. A když se ti dva znovu setkali s Inem? Famózní zakončení skvělého komiksu!
  • mearez
    První příběhy byly zase o něco slabší, ovšem jakmile se do toho všeho zamíchal Gen, začala být kniha stránku od stránky lepší a lepší, s tím že poslední kapitola byla ze všech nejlepší. Za mě 5*.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.2.2019 18:48Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    Zpočátku to vypadalo jako slabší kousek a říkal jsem si, že mě asi tahle série přestává bavit, ale druhá polovina mě přesvědčila že má Usagi stále co nabídnout. A celkově kniha není vyloženě nijak špatná. Stále je to dobře odvedený kousek komiksu, ale zkrátka Usagi svým mírným posouváním hlavního děje dokáže po několika dílech občas už i nudit. Naštěstí mu ale pak stačí i jeden či dvě povídky, aby jste byli opět v rauši. Tentokrát pro mě tedy mírně slabší, byť stále dobré. A především konec navnadil na pokračování. 75%
  • perak
    Příběhy s Genem nikdy nenudí, zejména to lehké haštěření s Usagim pobaví. Nová postava Kitsune také skýtá velký potenciál do dalších dílů. Pro mne však nejlepší byla závěrečná část s Inem a jeho záchranou.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.4.2016 04:08Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    A zase za 5 *
  • Scaleo1
    tohle je díl, u kterého jsem si uvědomil, jak moc je Usagi Yojimbo kvalitní komiks. do teď jsem bral Usagiho spíše jako oddechový komiks s kvalitními kratšími příběhy a ne příliš propracovanýma postavama. ale tenhle díl spolu s minulým mi vyrazil dech. ty postavy mají skutečně hloubku a nejsou to jen další stereotypy. skutečně se vyvíjejí. i samotný hlavní hrdina mě stále více překvapuje. když jsem si přečetl Ronina, tak jsem se trochu zhrozil. Usagi na mě ze začátku působil jako nějáký vraždící psychopat, který nikomu neodpouští. prostě já jsem klaďas a ty jsi jen špinavej bandita. tak prostě chcípni. chyběla tam jakási lidskost. to už není ale problém knížek, které momentálně čtu. taky jsem rád, že autor konečně začíná ukazovat stinné stránky života samurajů, bušida a slepého pronásledování pána(viz. Murakami). celý ten koncept samuraje má i své chyby. musí se na to pohlížet i kriticky, což Stan Sakai dokáže.
    tohle je jednoznačně nejlepší americký komiks jaký jsem kdy četl(jsem spíše mangista). jestli to takhle bude pokračovat dále, tak nebudu mít problém dát 5 hvězdiček i budoucím dílům :D
  • kaylin
    Snad každé Usagiho knize bych dal nejradši 100 %, ale když srovnám "Genův příběh" s knihou "Kruhy", která je prostě úchvatná, musím jít alespoň o těch 5 % dolů. Přesto s touto knihou nemůžete šlápnout vedle. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/482-usagi-yojimbo-7-genuv-pribeh-95.html
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa11.1.2013 11:37Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    co dodat...stále ta samá ušatá pecka
  • Fry
    Fry admin26.6.2012 20:32Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    Zase jeden Usagi, který vždy potěší, protože na Usagiho si stěžovat nelze!

    Kitsune - Nová postava, která se s Usagim ještě mnohokrát setká.
    Gaki - Kratší, ale dobrý příběh, ve kterém je i učitel Katsuchi.
    Přerušený rituál - Po dlouhé době zde máme ducha, který opakuje rituál stále znovu.
    Spletený uzel - Klasický Usagiho příběh. Možná by se hodil jako doplnění druhé knihy.
    Gen - Troj-dílný příběh popisující situaci spojenou s Genovou rodinou.
    Návrat Kitsune - Tenhle příběh hodně potěšil, díky svému rozuzlení.
    Poslední Inův příběh - No co dodat, snad jen, že se Gen trošku zamokří.

    Usagi je klasa, která nikdy nezklame, tak proč mu ne-dát těch 5 hvězd?
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš3.1.2011 06:15Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    Usagi mě začíná bavit čím dál tím víc. Těšim se, až si to jednou přečtu celé a popořadě .o)
  • doophy
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.10.2010 23:46Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    Na první pohled bezcitný a pragmatický Gen opět ukáže, jaké velké srdce se v něm skrývá:-)
  • Ruw
    Už jen kvůli postavičce Kitsune se vyplatilo koupit. Co mám dělat, když jsem se zamiloval do kreslený bytosti? :)
  • Kabukiman
    Kabukiman19.2.2010 09:44Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    Mám stejný názor jako andre. Kdybych hodnotil Usagiho,tak by nejslabší díl dostal 100% a ostatní 200,300...500%..:))) Usagi je nepřekonatelnej- a to jsem mu dlooouho odolával a prvního jsem si koupil až kvůli autogramiádě- a to jen abych měl podpis. Jenže pak jsem si ho přečetl a bylo hotovo:))) Dávám 100% a to ne,že by to byl nejslabší díl:)))
  • willis
    Chtěl jsem začít větu slovy: "Klasický Usagi", ale když jsem se podíval níž, tak erik takhle už začal a vlastně tak nějak shrnul mé pocity z téhleté knížky. Těžko psát něco nového.
  • mikki.maser
    mikki.maser13.11.2009 19:21Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    Velice povedený příběh s mou nejmilejší postavou z usagiho- Genem .D
  • erik
    Klasický Usagi, tento príbeh ma až tak nezaujal, ale je to stále jedinečný titul na trhu, takže budem nekritický.
  • Jokerka
    Joooo! Na Genuv pribeh jsem se hodne moc tesila! Ano, Gen je moje nejoblibenejsi postava. Je to proste sympatak. Nevim cim to je, ale Usagho pribehy (ted to myslim jako celek) me dycky tak nejak dojimaly. Doslova. Dojimaly tak, ze jsem si rikala jestli jsem normalni, kdyz obcas uronim u nejakyho zaveru slzu :D Pribehy jsou opravdu silny, postavy se s nicim nemazou. Takze ANO!
  • andre
    andre mecenáš16.9.2009 10:35Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    Musím se krotit, stále jsem nějak v "usagi euforii" po panu Sakaiovi (to si připomínám do budoucnosti). Kdybych se nekrotil, tak bych dal 150%;-) ..... V Usagim je snad všechno co mám na komisech rád: příjemná kresba, inteligentní příběh, fungující svět, postupný vývoj postav,..... nějak si teď nemohu vybavit nic co by mi tam scházelo. ..... Konkrétně tato kniha je spíš taková poetická než bojová, ale která vlastně v této sérii neni?:) ......... Jak říkám, stále mám ještě zatemněný mozek, takže už raději skončim.
  • krvinka56
    krvinka5613.9.2009 09:38Usagi Yojimbo #07: Genův příběh
    Tak tenhle díl sem přelouskal přímo ve frontě při čekání na podpis.Příběhy sou tentokrát dobře čtivé i perfektně vyvážené.Jako vždy výborná zábava.
66121
Četl/a (97)
81splinter, anka, BadBoy, bananzluty, binnmode, Bonpar, borknagar1, Bronn, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Django, Doppelganger, erik, fel68, figis, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jh666, jiskra, karl173, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Lobok257, Maličká, Mamut12, Masinfira, mearez, mgeralt, mostlysilly, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pbabinec, PeNNy, perak, petrSF, plaštěnkář, Poseidon1978, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, saja, seneke, SHORTY, SNUFKIN, Spacecore, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yaromil, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(248)
81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Ajit, Alfi, anka, arnecht, arsan, Askalon, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bananzluty, barthez, bboorreekk, BeeSee, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, burzum, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Corvus, Cr4sh, Crics, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Durvi, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, felis, figis, Final, flaire, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., ghousty, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, Holmwood, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, inosuke, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, Jezura, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, konous, Kraken, krvinka56, lacoste, Lamahe, Landauer, lantan1, Leland, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, lopik, Lucifer, Luxor, Lysandra, maara, Maličká, malylada, Mamut12, Mankin, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, MB, mcleek, mgeralt, mikki.maser, mikolas, mindstormjak, Miriyak, misa, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, moris.cz, Mortisson, mostlysilly, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, OldaB, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, pennywise, petrSF, petrsimcik, pk123x, plaštěnkář, POLAKST, Poseidon1978, prokop.prcik, pršiplášť, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, RainDamage, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, Ricky Gervais, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, sedw, seeker666, seneke, SHORTY, Skot, Slaine, sleepless, SNUFKIN, Spacecore, start05, strougy, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Tombal, Tomek, Toren, trener83, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, Viking, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, yama, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, Fida, fusnix, Glutexo, isildur heir, jakouback, M4rsellino, Maty48, Niaz, paveln, punisher, Santa666, Schramm, Tarka Daal, Tiba, Tillion, wayhui
Shání (3)
Al0f0k, M4rsellino, Tillion
Nabízí (2)
MB, MindReader