Ukázka
Ukázka
Ukázka
V Modrém vlaku, kterým angličtí boháči prchají před londýnskou mlhou na slunné Azurové pobřeží, je zavražděna dcera amerického milionáře. Podezřelí jsou dva: její manžel a neblaze proslulý podvodník hrabě Armand de la Roche. Odhalí Hercule Poirot, ješitný puntičkář vyzbrojený „malými šedými buňkami“, v uzavřeném světě na kolejích skutečného vraha? Agatha Christie, sama velká cestovatelka, zasadila tentokrát svůj příběh do přepychových kulis Modrého vlaku. Spojení autorčina génia a originálního výtvarného rukopisu Marca Piskice, francouzského kreslíře chorvatského původu, dalo vzniknout barvitému obrazu mravů britské společenské smetánky dvacátých let minulého století.

Scénář
Marc Piskic
Art
Marc Piskic
Obálka
Marc Piskic
Překlad
Michala Marková
Redakce
Martina Bekešová
Žánry
detektivka
ISBN/ISSN
978-80-242-2504-3 (Knižní klub (Euromedia Group, a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
443 g
Stran
48
Cena
199 Kč
Originál
Le Train Bleu ()
  • Fry
    Fry admin27.6.2013 14:52Záhada Modrého vlaku
    Mnohem lepší díl Poirota, než předchozí "Vražda Rogera Ackroyda" (Asi proto, že už jsem to viděl zfilmované). No a o co tentokrát jde? Smrt dcery amerického milionáře v "Modrém vlaku" vyvolá hodně otázek - Kdo ji zabil? Měla u sebe šperky nedočíslitelné hodnoty? Kdo ji naposledy viděl? Celé se to pořádně zamotává a je jen na Poirotovi, aby zabránil nespravedlnosti a spravedlnosti učinil za své. Rozhodně parádní kousek, který jestli máte rádi krimi je přesně pro vás!
  • Kabukiman
    Kabukiman2.3.2013 10:46Záhada Modrého vlaku
    Koupil jsem Záhadu v levnejch knížkách za pár kaček a i tak to bylo drahý... Docela jsem se těšil na napínavou detektivku, ale nakonec jsem se do toho nemohl vůbec začíst a od půlky se těšil na konec. Bohužel jsem se už na konci tak málo soustředil,že vlastně ani nevim kdo je ten vrah a je mi to natolik jedno,že znova to pročítat nebudu...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.3.2012 19:36Záhada Modrého vlaku
    Jako oddechovka je to v pohodě, zvláště za 69,- ve výprodeji. Scénář však nic moc napínavého neskýtá, Hercule má prostě najednou jasno, ovšem nemohu srovnat s předlohou. Grafická stránka je asi vzhledem k tématu a dobovému zařazení vhodnější, než u "Vraždy Rogera Ackroyda", ovšem problém mi dělalo, že kreslířovy postavy vypadají o hodně starší, než mají být. U mužů je to méně patrné, ale ženské postavy vypadají všechny jako babičky, což mě pak trochu mátlo i u samotné story.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.11.2010 17:21Záhada Modrého vlaku
    Opět převod klasiky, ke kterému mám značně skeptický postoj. Hercule Poirot takto podaný je úžasný v tom, že si člověk užije příběh velmi rychle a nemusí se pročítat desítkami stránek, které stráví nad brakovou literaturou jménem detektivka. Podobný účel plní seriál, který zbožňuji. Jenže zde je všechno možná až příliš rychlé, řekl bych i špatně vygradované, že se člověk nestačí seznámit pořádně s postavami - a jak řekl Kocour níže - už vůbec ne s vrahem. Jinak plusová procenta za relativně vydařenou kresbu.
  • Kocour
    Kocour4.5.2010 21:05Záhada Modrého vlaku
    Naprosto věrná adaptace známé stejnojmenné detektivky Agathy Christie. Převod románu do komiksové podoby se po scenáristické stránce docela povedl, výhrady mohu mít snad jen k tomu, že vrah má velmi málo prostoru. Celé je to navíc tak rychlé (jen 48 stran), že než se čtenář rozkouká, tak je konec, a o tom, že by mohl přemýšlet nad tím, kdo zločin spáchal, nemůže být řeč. Co se týče kresby, tak ta je problematičtější, hlavně zpočátku jsem měl značný problém od sebe odlišovat jednotlivé postavy, vyskytuje se jich tu hodně, mají dlouhá jména a před nimi tituly. Posuďte sami - je tu boháč Rufus van Aldin, pokojská Ada Masonová, tajemník Knighton, van Aldinova dcera Ruth Ketteringová, její milenec hrabě de la Roche a její manžel Derek Kettering, Derekova milenka Mirelle, náhodná svědkyně zločinu Katherine, její sestřenice, a pak ještě tajemný Markýz. __ Občas je dění v jednotlivých panelech prostě poněkud zmatené a celkově mám dojem, že komiks (čítající navíc jen 50 stran) není vhodným médiem pro vyprávění detektivky. Lepši by asi bylo podívat se na film s Davidem Suchetem - http://www.csfd.cz/film/221074-hercule-poirot-zahada-modreho-expresu/
211331