Svět bez jména by vám snad mohl dokázat, že pojem temné fantasy může mít i docela neobvyklý rozměr, třeba ten náš a to, že jde o fantasy se spoustou černého humoru. Proto nečekejte kladné hrdiny s ideály rovnými jak prkno a padouchy, co se jen temně smějí a bez ustání plánují konec světa. Když dojde na hrdinské činy, hlavní postavy příběhů obvykle naštvaně řeknou: "Už zase? Jděte si s tím laskavě za někým jiným."

Nejznámějšího hrdinu kontinentu pronásleduje zhrzená milenka. Posledního draka nejvíc děsí jeho učitel, nikoliv válečníci ve zbroji. Nejmocnější mág neumí pít alkohol a pokud mu rychle chcete rozmluvit světový teror, tak mu místo něj nabídněte bednu s koťaty. Nebojte se, neukouše jim hlavy. Zdejší vrahové nadávají na své špatně placené povolání a upír se uráží, když mu manželka předhazuje, že kouše jen mladé panny.

Scénář
Veronika Mašková
Art
Veronika Sýkorová (Lysandra)
Obálka
Veronika Sýkorová (Lysandra)
Žánry
fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-254-4996-7 (Kobuta, o.s. (Yatun))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
76
Cena
199 Kč
  • vasek
    Pro české mangovníky (nebo jak si říkají) může jít o zcela zásadní záležitost... Ale tak vám ňák nevím, plantážníci. Jedinej silnější pocit, kterej jsem si z tohoto sešítku odnesl je, že mít za zadkem Mensu ČR je pro nakladatelství opravdu neskutečná výhoda. Nedokážu si představit jakéhokoli "komerčního“ sebevraha, kterej by začal vydávat příběh od půlky (on totiž ten prolog ani moc není prologem, víme?), v sešitě, kde první dvě strany zaplácnou vysvětlivky JAK tento komiks číst…a navíc, pokud jsem dobře vyrozuměl z předmluvy, už se to celé stejně objevilo někde na netu. Každej normální nakladatel, kterej by do takovýhle záležitosti měl nalít vlastní prachy, by se vám z vysoka vysmál do ksichtíčků a ještě týden by pobaveně kroutil hlavou. Poznamenám, že mně, jako čtenáři neznalému souvislostí a postav, se to četlo trošku blbě a občas mě teda do ruda dopalovaly použité "realistické" textury. Z čistě osobního pohledu to beru jako zajímavý nakladatelský pokus, který mě zaujal hlavně skutečností, že v Mense se rozdávají (jistě nemalé) mergle na mangu. Jojo, takdy bych chtěl mít kamarády, co někde seděj na kopách peněz. Cena sešitu je imho velmi přemrštěná a do dalších dílů za stávajících finančních požadavků rozhodně nepůjdu.