Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Komplet k přečtení
CZ SK sami-z-dat (underground) hardcore (c)komiks fanzine číslo 3 na téma: Ženský komiks

Obsah:

Comicsy:
Furt to samý - Jennifer Camper
Srdečný pozdrav z Amsterdamu - Margreet de Heer
Amerika nádherná - Jennifer Camper
Mitzin blog: Odstrašující příklad - Jennifer Camper
Talent - Jennifer Camper
Láska v roce krysy - Jaroslava Dejlová
The Face of Time - Erika Grendelová
Pes - Ina Komrneliussen
Všechno o Mei-Ling - Jennifer Camper
Prima prázdniny - Barbora Jílková
Šťastní ptáci - Melissa MacAlpin
Zlomené srdce roztrhnutá čelenka - Melissa MacAlpin
Bitva - Nancy Peña
Rusty Warren - Mary Fleener
Vikev - Elke R. Steiner
Hokus pokus s Tippi a Totem - Trina Robbins
Mistr Džošu...a známý voják - Jaroslava Kočová
Červená Karkulka - Aneta Bendáková
Propast - Zuzana Andělová
Sen - Elke R. Steiner

Publicistika:
"Ženský komiks"? - Michal Jareš
Seznamka pro super-ženy - Kamil Bernášek
Konečník

Internetová stránka: http://bubble.kocogel.info

Scénář
Zuzana Andělová Vízková, Aneta Bendáková, Jennifer Camper, Jaroslava Dejlová (Líná Edna), Mary Fleener, Erika Grendelová, Margreet de Heer, Barbora Jílková, Jaroslava Kočová (Koudelka), Ina Korneliussen, Melissa MacAlpin, Nancy Peña, Trina Robbins, Elke R. Steiner
Art
Zuzana Andělová Vízková, Aneta Bendáková, Jennifer Camper, Jaroslava Dejlová (Líná Edna), Mary Fleener, Erika Grendelová, Margreet de Heer, Barbora Jílková, Jaroslava Kočová (Koudelka), Pavel Kopřiva, Ina Korneliussen, Melissa MacAlpin, Nancy Peña, Trina Robbins, Elke R. Steiner
Obálka
Anna Kijenská (Andraste)
Lettering
Miloš Mičátek (Mankin)
Publicistika
Kamil Bernášek, Michal Jareš
Redakce
Roman Bílek (BeeSee), Pavel Kopřiva
Žánry
magazín, underground
ISBN/ISSN
BubbleGun (dříve Ňací borci z Brna)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
černobílý
Stran
72
Cena
80 Kč
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš28.5.2013 18:35BubbleGun #03
    „Chci to dělat s JFK! Ou-lej-ou-vej!!“

    Tak děvčata nám naservírovala parádní kousky. Margreet de Heer pobavila svou tour po Amsterdamu, Jennifer Camper se od Ameriky naučila pár nových způsobů, jak si promnout broskvičku, Ina Korneliussen ve výtečném komiksu beze slov nastínila jak vypadá den blbec v životě obyčejné dívky, Bára Jílková se s kámoškou vydala na cestu k "pěknýmu pobřeží" a ostřílené divoženky Mary Fleener a Trina Robbins představily to nejlepší z amerického podzemí. Zbytek by se dal označit za takové to neškodné pseudointelektuální "umění", které nesmí chybět v žádném tuzemském sborníku. Akorát Melissa MacAlpin by mohla omezit přísun drog. Velmi povedený Bubláček, článek o ženském undergroundu přínosný (a klidně mohl být obsáhlejší).
  • denny
    denny8.9.2009 21:54BubbleGun #03
    Tak tohle mě vzalo. Super. Dokonce se mi zdálo, že i přes řadu komiksů byly všechny poměrně vyvážený a asi bylo bráno to nej co šlo. Nemůžu si pomoct, ale tenhle časák má na fanzin i super grafiku, která mě ber. Jen tak dál.
  • Woffce
    Woffce23.7.2009 15:12BubbleGun #03
    Už samotnej nápad věnovat trojku výhradně dámám je fajn. Pestrost a různorodost tvorby vybraných autorek je velice fajn. Chvíle nad komiksy "Talent", "Vikev", "Hokus pokus s Tippi a Totem" a hlavně "Propast" byly víc než fajn. "BubbleGun #3" je fajnzin.
  • Kapis
    Kapis mecenáš19.6.2009 15:35BubbleGun #03
    Toe: tak "Ňácí borci z brna?" :-D
    No nic, tak to se těm neznámým borcům celkem vyvedlo. Fakt pěkný posun kvalitativně, při pořád krásné lidové ceně, tak jen ať jim to vydrží. To, že je číslo focusováno ne tématicky, ale přísně gender-nevyrovnaně, pak dělá z třetího bubláku mnohem výraznější díl než byla třeba dvojka, zaměřená na násilí. Pro mne královny čísla Tina Robbins a Bára Jílková, taky jsem si takhle počítal desítky dnů ubíjející nekonečné brigády u pásu s rybama, naštěstí si žádný řidič před námi péro nehonil. Moc pěkné kluci, tak doufám, že jste si nenasadili laťku příliš vysoko a budete pokračovat ve velkém stylu ;-) +5% za nápad.
  • vidocq
    vidocq16.6.2009 14:29BubbleGun #03
    hezká práce :)
  • Toe
    Toe admin1.6.2009 00:23BubbleGun #03
    Ňácí borci z brna se opět překonali - Bublák 3 lepší v mnoha směrech - hezká, barevná, tvrdší obálka od Andraste, hřbet, více stran za méně peněz, zahraniční autorky a hlavně povedené komiksy od domácích holek... Mým favoritem je jednoznačně Jaroslava "Líná Edna" Dejlová a Barbora Jílková, následovány jsou Azou a Anetou Bedánkovou s jejím romanticky založeným vlkem. Článek Michala Jareše o ženském (nejen) undergroundu opět nic nepřekoná.
    Ze zahraničních autorek se mi pak hrozně líbí Nancy Pena a Elke Steiner. "Hokus pokus a Tippi a Totem" od slavné Triny má pak skvělou pointu a hrozně mile na mě působil příběh "Pes" a "Srdečný pozdrav z Amsterdamu"... Jo a "Talent" od Camperové mě též dostal, on ani "Mitzin blog" od stejné autorky není k zahození :)
    Celkově hodně pohodové čtení, příjemná atmosféra, něco, co dokážou vykouzlit jen komiksové autorky ;)
451