Komiksový časopis.

Comicsy:
Tři dny o samotě - Toy Box
Maličkosti (ukázka) (Les Petits Riens) - Lewis Trondheim
Pérák - 1. část - Morten & Monge, Jan Bažant
Odvážní mladí muži na visutém laně (dokončení) - Edgar Dutka, Petr Korunka
V autobuse (On the Bus) - Tim Molloy
Poslední leč - Karel Jerie

Publicistika:
Rozhovor - Lewis Trondheim
KomiksFEST! 2008 / Fotoreport / Ceny Murie 2008
Pérák / txt: Petr Krejzek, Petr Janeček, Tomáš Pospiszyl
Skicář: Pérák
Krátké zprávy
Moleskine - výsledky soutěže GEORGE

Příloha: Bonusový sešit SPAM

Scénář
Edgar Dutka, Karel Jerie, Tim Molloy, Klára Tellnerová (Toy_Box), Lewis Trondheim
Art
Jan Bažant (Hza), Karel Jerie, Petr Korunka, Tim Molloy, Klára Tellnerová (Toy_Box), Lewis Trondheim
Obálka
Jan Bažant (Hza), Michael Petrus
Publicistika
Petr Janeček, Petr Krejzek, Tomáš Matějíček (Hibi), Tomáš Pospiszyl
Žánry
katalog, propagační
ISBN/ISSN
ISSN 1803-6732 (SEQENCE o.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
200 x 285 mm
Tisk
barevný / černobílý
Stran
96
Cena
150 Kč
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.2.2013 09:56KomiksFest! revue #03
    .....jo a ještě jsem včera konečně našel přiložený sešitek "SPAM" a musím říci že:
    a) speciálek 2008 o Georgeovi byl lepší, ale pokorně držím hubu, jak se to dávalo jako bonus, protože sranda to je taky
    b) nevím, jestli nemám malé péro:)
  • Kapis
    Kapis mecenáš19.2.2013 10:05KomiksFest! revue #03
    Tak, na dlouhý čas jsem tuto oblíbenou sérii zradil a jednotlivá čísla, co jsem si vozil z Komiksfestů, se mi akorát hromadila v knihovně. A já si řekl, že je třeba se vrátit a pokračovat ve čtení. A tak jsem chytl do ruky toto číslo, které skončilo jako první v řadě nečtených - a moc potěšen teda nejsem. Líbí se mi kresba Hzy Bažanta - a to tak, že se mi líbí moc, ale tento Pérákův kraťas má tak slabý a neuvěřitelný scénář, že škoda mluvit. "V autobuse" je celkem zajímavé dílko a drží se ještě vysoko nad podprůměrem zbytku produkce, z které ještě vypichávám jednohubku od Jerrieho, kterou díky dokonalé kresbě nelze než pochválit. Zbytek byl strašný a to včetně mého milovaného Trondheima. Tři hvězdy tomuto číslu dávám především za celostránkovou kresbu tanku s náckem z václaváku, Jerriemu, jednomu nezřetelnému fleku u přednášky Talbota z roku 2008, v kterém jsem se poznal a hlavně povedenému Komiksfestu, který ještě byl v Nodu a měli jsme tam s klukama stůl pro sebe, bylo tam světlo, lidi chodili kolem, pivo i autogramiády byly nadosah a bylo tam tak strašně fajně.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.9.2011 15:30KomiksFest! revue #03
    U mě dobrý. Pérák navnadil dosti a doprovodná publicistika potěšila. Bus a emigrantská historka také v pohodě. Ty "Tři dny pohromadě", já Ti nevím. Těhle artistních emo storek se cyberpunkovou polevou byl už plnej Aargh, nicméně tahle patří k těm lepším. Bože, u toho Helnweina mě ani nenapadlo, že by to nebyl přímý odkaz, ale když to vezmu kolem a kolem, možná není GH tak notoricky znám a nějaký dovětek by se hodil, takto to poněkud smrdí. Jerie dobré, ale byl to komiks i původně nebo se jednalo o nějaký "oktatych" ? SPAM je dokonalost.
  • BlackDragon
    BlackDragon27.2.2010 13:34KomiksFest! revue #03
    skvele kresby Honza Bazanta
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin6.11.2009 12:57KomiksFest! revue #03
    Jen kvůli pérákovi. Jinak hrůza. Na Helnweinovi jsem byla v Rudolfinu... chůdě malé.
  • Neutrino
    Neutrino3.10.2009 19:31KomiksFest! revue #03
    Zadní část obálky opravdu nechápu. Proč někdo umístí na obálku relativně ambiciózního časopisu neobratně obkreslenou tužkovou kopii slavné fotografie Gotfrieda Helnweina, a to bez sebemenší známky parafrázování? Nevím, jestli chtěla redakce mermomocí tenhle motiv a nedostala práva na originál, nebo jestli se to "kreslíř" snaží vydávat za svoje vlastní veledílo, ale každopádně se mi to vůbec nezamlouvá.
    Jinak, kdo to nezná: http://www.helnwein.com/kuenstler/bibliografie/artikel_2169.html
  • mára
    mára mecenáš28.2.2009 02:30KomiksFest! revue #03
    Fajn publicistika. A zajímavej kraťas od Karla Jerieho. Tolik k tomu, co mě bavilo.
    Pak je tam ještě taková formalistická hříčka On The Bus, která asi bavila jen autora.
    Pak je tam diletantsky nakreslenej příběh podle sc. Edgara Dutky, kterej mi taky nesedl.
    Pak je tam ten Pérák, při jehož čtení nevidím ani tak Péráka, jako spíš autora, jak skusuje jazyk a několikrát za sebou obtahuje jednu čáru, aby byla křivka dokonalá, což kresbu nesnesitelně utahá. A ještě tomu chybí rytmus.
    Pak je tam báseň v komiksu od Toy Box. V tom komiksu mě ten moc konkrétní obraz ruší od volnosti představ z té básně a není to příjemný pocit.
  • Woffce
    Woffce19.2.2009 16:05KomiksFest! revue #03
    Nebýt nápadu zařadit do "trojky" Tima Molloye, byl bych zřejmě tímhle "magazínem" lehce zklamán. Nejsem ale - "V autobuse" je tak úžasně "nasnímaná" a tak pěkně po cynicku vypointovaná jízda, že i zapomenu na hezký záměr, leč nehezký výsledek pánů Dutky (jehož mám jinak v úctě !) a Korunky. "Tři dny o samotě" mě nechaly naprosto chladným, a Lewis Trondheim v tom pokračoval. "Poslední leč" mi přišla jako milá blbůstka, a "Pérák".... No, "Pérák", co já vím... Víc bych toho k úsudku asi potřeboval - takhle jen na svým Hewlettovi naťukám, že mám kresbu Jana Bažanta ve velké oblibě, a tudíž je mi líto, že původní sešitovej záměr s "Pérákem" nevyšel. Počtení o něm ale zajímavý - a i rozhovor s Trondheimem potěšil. Takže vlastně SPOKOJENOST...
  • andre
    andre mecenáš16.2.2009 12:46KomiksFest! revue #03
    Tento časopis je sám o sobě velice pěkný předmět. Jsem moc spokojený se zpracováním, zato obsah už mě tolik neuspokojil. Nejzajímavěší byly články k Pérákovi. Samotný komiks mě trošku zklamal. To, že umí HB moc dobře kreslit je jasné, ale zde mi připadalo plno věcí dělaných na efekt a celý příběh takový roztáhlý, bez toho, aby ta roztaženost měla kladný vliv na atmosféru. Dále mi většina obrázků připadal plochých, nebo nevýrazných. Až moc často jsem musel luštit co se děje. Možná by občas neuškodila kontura. .... působilo to na mne, jako když se dřív nepoužívaly počítače, když se dělaly zvlášť podklady pro barvu a pro černou pérovku. Akorát tady se na tu černou nějak nedostalo. Nebo jako kdyby v tiskárně zapomněli při tisku na černou desku......škoda..... "Tři dny" graficky zajímavé, obsahově mě nepřesvědčily. ..... Trondheim: už jsem od něj viděl lepší věci...... "Odvážní muži" takové naivní, asi jako kdybych se pokoušel v 12 psát slohovku na toto téma já(bez ohledu na kresbu) ..... "autobus" hezká linka smysl mi unikl ........ Posldní leč: chtěl bych mít doma originály (hezká reklama na zubní past;-) )

    Hodnotím poměrně nízce, neboť je mi líto nevyužitého potencíálu.
  • vasek
    vasek12.2.2009 17:49KomiksFest! revue #03
    Lepší než předešlé číslo. Mnohem víc než samotný pérák mě bavila publicistika k tomuhle tématu - té mohlo být mnohem víc. Přiznám se, že jsem se nedokopal komiksového Péráka dočíst. Prostě to ňák nešlo... Asi se k tomu budu muset za ňákej ten pátek vrátit.

    Chvála Karla za super malby v PL.
    Ostatní věci celkem v pohodě...tedy kromě Odvážných mladých mužů, který prostě ne-mužů...tedy nemůžu.
    Sumasumárum ... necelejch 70%


  • DevCageR
    DevCageR1.2.2009 19:59KomiksFest! revue #03
    u ty obalky nekdo chybi ;-)
  • BeeSee
2721