Koupit
Kája a Filip Žabičkovi jsou sourozenci jak má být... někdy se perou a někdy by se samou láskou snědli... a toto jsou jejich příběhy.

Scénář
Tomáš Chlud
Art
Tomáš Chlud
Obálka
Tomáš Chlud
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-904234-0-4 (Tomáš Chlud - Sýpka)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
80
Cena
259 Kč
  • kaylin
    kaylin19.5.2014 15:40Kája & Filip
    Příběhy a kresba jsou u Tomáše na první místě a on je dokáže spojovat zajímavým způsobem. Jeho kresba je rozpoznatelná, což mám v případě komiksů docela rád. Čtenář si pak spojí kresbu s kvalitním scénářem a je na takové spojení připraven i příště. V Tomášově případě to platí určitě. Jeho postavy jsou karikované, ale přesto mají rysy postav, které je snadné si představit v reálu. Komiksy jsou nabité humorem, ale nesnaží se zacházet nějak moc daleko za hranici vkusu. Stejně je to i s moralitami, které jsou součástí komiksu. Všechno je podáváno ve vyváženém mixu, jako kdyby měl autor přesný recept na to, kolik čeho dát. Sem tam sice budete mít pocit, že se motivy trochu opakují, ale není to až tak moc na překážku. Navíc je velmi příjemné vidět i vývoj mezi jednotlivými krátkými epizodami, kdy to, co se v jedné stane, má následky do dalších. Opět se ukazuje, že dětský komiks má v českých vodách autory, kteří rozhodně stojí za čtení. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/632-kaja-filip-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.4.2012 21:01Kája & Filip
    Příběh Káji a Filipa jsem už předtím někde zahlédl (Mateřídouška? Generace nula?) a bylo mi to už tehdy sympatické. Když se mi dostala do ruky celá kniha, bylo mi hned jasné, že nejsem cílová skupina, takže jsem se nijak zvlášť nepobavil. Každopádně pro děti jistě skvělý komiks, který se nebojí místy i "vychovávat". Svým dětem - kdybych měl - bych se to rozhodně nebál případně koupit:-)

    Celkový dojem: 60%
  • Lenny
    Lenny mecenáš6.1.2011 23:39Kája & Filip
    Tomášova kresba je kouzelná. Dlouho jsem se tomu vyhýbal, že je to přece pro děti, že jsem na to už velkej atp. No a po přečtení nostalgického příběhu v Generaci nula jsem neodolal - a zážitek to byl skvělý. Strašně sympatickej komiks.
  • flipflop
    flipflop9.5.2010 00:45Kája & Filip
    Pěkný komiks pro děti. Takhle si představuju spokojeně fungující rodinku.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin14.10.2009 15:09Kája & Filip
    Skvělé! Inteligentní komiks pro děti! Od českého tvůrce! Skvěle zpracovaný! Hurá! Kdo by řekl, že i něčeho takového se dočkáme. Fascinující.
  • BeeSee
53211