Koupit
V nervy drásající tradici Simpsonovských čarodějnických speciálů přichází brutální bránicobijec Matt Groening s děsuplným, žaludek obracejícím, husí kůži vyvolávajícím a až strašidelně spektaktulárním speciálem – prostě zábavou pro celou rodinu.
Připravte se na mimozemské invaze, obludné mutace, starobylá prokletí, alba vánočních písní, zuřivé zombie, uprchlé trestance, amatérské literáty a zdivočelou vegetaci.

Obsahuje příběhy:
Levák Blob! - Paul Dini, Bill Morrison, Tim Bavington
Ségra s ďáblem v těle - Peter Bagge, Stephanie Gladden, Tim Bavington
Imigrace zlodějů těl! - Evan Dorkin, Bill Morrison, Stephanie Gladden, Phil Ortiz
Říkejte mi Homer - Jeff Smith, Stephanie Gladden, Bill Morrison
Bartovi lidé - James Robinson, Chris Roman, Bill Morrison
Homer ještě nevečeřel - Mike Allred, Luis Escobar, Bill Morrison

Obsahuje sešity série Bart Simpson's Treehouse of Horror #1-3

Identický dotisk v únoru 2014


Scénář
Michael Allred (Mike), Peter Bagge, Paul Dini, Evan Dorkin, James Robinson, Jeff Smith
Art
Tim Bavington, Luis Escobar, Stephanie Gladden, Bill Morrison, Phil Ortiz, Chris Roman
Obálka
Bill Morrison
Překlad
Petr Putna, Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-87083-33-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
205 x 270 mm
Tisk
barevný
Váha
490 g
Stran
144
Cena
349 Kč
Originál
Treehouse of Horror: Heebie-Jeebie Hullabaloo (Bongo Entertainment, 1999)
  • Darth Raelchi
    Spravne silene a ulitle, ale po simpsonovsku.
  • trudoš
    Simpsonovi jsou právem kultem a nemám problém přiznat, že jsem jejich velkým fanouškem (tedy duchem, ne postavou). Proto nemůžu jinak, než Nervy v kýblu bublin hodnotit kladně. O to víc, že nekopírují slepě seriálovou linii, ale přichází s vlastní originální tvorbou.
    Jenže s Čarodějnickými speciály jsem měl vždycky problém. Jak si totiž zakládají na ujetosti, příběhy samotné občas postrádají logiku. Ne že bych byl nějaký cimprlich, jen prostě mám rád, když koncept dává alespoň jakýs takýs smysl, než když jde pouze o bláznivou jízdu plnou šílených gagů. Takže jsem si ve výsledku užíval spíš komiku jednotlivých okének, než scénářů jako celku.
    No a pak je tu prozaická část. Zde platí to samé co pro komiksy, jen povídky obsahují víc textu. Autoři si užívají volné jízdy a předhánějí se v absurdnostech, ale v důsledku to nejlepší co na textech je, jsou ilustrace. Nemůžu však tvůrcům upřít cit pro kousavý humor, stejně jako úžasnou šíři nápadů. V tomhle ohledu mě Simpsonovi nikdy nezklamali.
  • Fry
    Pěkná knížečka, koupil jsem v roce 2008 ale rozpadla se:(
    Jěštěžě mi ji na Crweconu vyměnili:)
    Nejlepší příběh - Homer ještě nevečeřel
  • George Walker Bush
    Průměr se světlými okamžiky, plusové body za narážku na Monty Python (kdo zná a má rád MP, má u mě vždycky plus).
  • Le Porello
    Čarodějnické speciály bývyjí nejvtipnější TV Simpsonovský díly. I tato kniha je o něco lepší, než běžné simpsonovské komiksové knihy, co jsem četl, ale pořád to nějak neni ono. K tomu ruší plynulé čtení různé "hry", rádoby strašidelné a "vtipné" texty, fiktivní reklamy a jiná vata. Už tak je pro mě celkem namáhavé se záplavou často chaoticky poskládaných oken s různobarevným podklady stránek prokousat...
  • Black Bro, yo
    Na komiksových Simpsonech je vidět, že mnohem větší sílu mají jako rozpohybovaní a namluvení, kolikrát je vtipný jen tón hlasu jak ho ten dáber převede, protože mě příjde ten simpsonovský humor tady v tomto booku už mnohem víc bližší seriálu než v extrabuřtech, minimálně Evan Dorkin válí. Pro mě vcelku přijemná zábava, u které jsem se sice nesmál na celý kolo (což se mi ale zatím nestalo ani u jednoho humoristického komiksu nebo knihy, asi jsem divnej) a není to nic geniálního, ale nenudil jsem se ani chvilu. (možná je to i tím, že znám ty parodované filmy, ale myslím, že i bez této znalosti to je imho v rámci žánru velmi slušné)


  • Scarface
    K rozostřeným výtiskům... kdyžtak nám to přineste nebo pošlete na Čáslavskou, vyměníme to za nechybné... a pošleme to jako reklamaci tiskárně. Moc to nechápeme, Centa je obvykle velmi kvalitní a pečlivá tiskárna, tady je zřejmě nějak zaskočil formát, jinak si to nedokážu vysvětlit. A jelikož je pravděpodobné, že se bude dělat dotisk, tak bychom rádi, aby se poučili z chyb a udělali to líp.

    Jinak - zcela neobjektivní názor vydavatele - mi třeba tihle Simpsoni přišli i zábavnější než klasičtí, ale je jasný, že co se týče humoru, tak je to vždycky subjektivní. Otázka ovšem je, jestli k tomu, aby si je člověk pořádně užil, nepotřebuje třeba znalost originálních hororových děl, od Exorcisty, přes Kočičí lidi, Invazi uchvatitelů těl až po Malý krámek hrůz. Jsem rozhodně zvědavý na další názory. (Ale opravdu si myslím, že Příběh o strašném prokletí v penzistickém pojetí je velmi roztomilý... a v tom se zvyklat nedám.)
  • willis
    Abych něco napsal, tak souhlasím s komentářem dole s tou výhradou, že rozostřenou jsem měl jenom stránku 87......, takže v tisku se stala zřejmě chyba...
  • Woffce
    Začalo to radostí: Staří známí, díky výbornýmu překladu známá "dikce" a vtipný hlášky, skvělá kresba (a to ve všech případech, jak jsem posléze zjistil) - to si počtu; uvelebím se - a cpěte to do mě ! Tento druh radosti zván však jest "předčasným": Překombinovaný zápletky bych i blahosklonně (když uveleben) vzal na milost, kdyby je držel nad vodou humor, kterej od Simpsonů PROSTĚ UŽ VYŽADUJU ! :---) Nedržel. TV série jsou jasně směrovaný na určitej druh "mimoňů" (ke kterým se hrdě hlásím) - a tu s menšími, tu s většími výkyvy jejich zvrhlý choutky i ukájí. "Čarodějnický speciál - Nervy v kýblu bublin" ale nevím vlastně pro koho je: Pro "mimoně" mýho druhu málo sranda, pro děti moc ujetý. Naštěstí je ale paleta komiksových hltačů mnohem pestřejší - a tak věřím, že si ani tenhle crewní derivát na pultech dlouho nepobude. Já se každopádně neodrazen na další papírový Simpsonovi těším - jen se možná pro jistotu trochu míň uvelebím.
    P.S. "Příběh o strašném prokletí" trochu necitelně otestoval meze mý trpělivosti
    P.S.S. "Návody" a "Průvodci" nazval jsem si "nudnou vatou"
    P.S.S.S. Stránky č. 116 a 117 mám "rozostřený" - a tudíž nečitelný.
    A tímto jsem dofňukal. :---)
1111231
Četl/a (30)
Balů103, Bonpar, Bubákolog, calvin10, Darth Raelchi, DEmnoG, Doppelganger, farnhajt, Fry, gwen666, James, Joker189, Joshua_T, Kouzelnik7, Librarian, Lobok257, Mates17, mearez, NecRoman, PatrikTheMighty, Pepé13, Poseidon1978, punisher, raenius, SHORTY, Sick666, snuk, trudoš, Velkej šéf, yardaformi
(138)
00sedm, 10milda, 81splinter, adam.ra, Aldo26, Azbest, AZTeck, Balů103, barthez, bboorreekk, BeeSee, Benji, Bezvliv, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, bobo666_2005, Braindead, Bubákolog, calvin10, calviti, Cassidy, Corvus, Cr4sh, DAN478, deefha, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Ejdam, farnhajt, fel68, filemon, FrAnK, FrankieCZ, Fréza, Fry, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, hahahoho, Hamichal, hiro666, holubdema, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, James, jeannette, Jestrab2, Joker189, Josh, Joshua_T, kadas97, Kaluž, kamil, Kapis, Kazumaki, KdG, Klatic, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, krvinka56, Lenny, Librarian, Lobok257, mAGiic, Martin Buchal, Masinfira, Mates17, MB, mgeralt, michaldca, mikado, MIKER65, MikeZ, mimo_provoz, Miriyak, Mitthrawnuruodo, miuanek, monty.cl, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, Odal , OldaB, OwerLord, Paldini, Pandos11, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Pepé13, perper, pk123x, Poseidon1978, punisher, Radkos, Radowan, raenius, RainDamage, Ricarderon, Saiffer, SantinoV, SHORTY, Sick666, Skot, sleepless, snuk, tacmud, Tombal, Tominos, tomned, tondaa, Toren, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, willis, Wiruss, Woffce, worf, xai, xintax, yardaformi, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, Zíďas, Zod
Chce (11)
Bozhi, burzum, gezic, ho.mof, komiksák13, Luxor, Maty48, Slaine, syr11, Vcelka_Maja, xxaannddeerr
Shání (1)
gezic
Nabízí (1)
Corvus